De achtergrond is lichtblauw golvend water. Aan de rechterkant zijn de golven erger. In het water zijn er plekken waar wit licht op schijnt. Hierdoor is op een paar plekken rondjes met een ronde regenboog zichtbaar. In het midden staat in het wit: Surround yourself with people that are good for you, good to you and good for your soul.
Blog

Hoofdstuk 396

Hi,

Ze zeggen vaak dat het heel erg belangrijk is om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Je zou ervoor moeten zorgen dat je omringd bent door de juiste personen.

Je leven wordt leuker als je de juiste mensen om je heen hebt. Het leven wordt minder leuk als je de verkeerde mensen om je heen hebt.

Als ik eerlijk ben dan heb ik die uitspraak nooit heel erg serieus genomen. Ik heb er namelijk nooit zo bij stilgestaan.

Misschien komt het wel omdat ik altijd een hele goede basis heb gehad. Ik heb al mijn hele leven hele lieve en goede mensen om me heen.

Ik heb een goede band met mijn ouders en ik ben al bijna 10 jaar (of is het al 10 jaar??) bevriend met twee vriendinnen.

Ja, in de tussentijd heb ik nog veel meer lieve mensen mogen ontmoeten. Ik heb nog meer hechte vriendschappen mogen opbouwen.

Sommige vriendschappen zijn van korte duur geweest en andere vriendschappen duren nog voort.

Sommige mensen ben ik helaas uit het oog verloren, maar er zijn ook mensen waarbij ik het niet erg vind dat ik ze niet meer (heel veel) zie.

Ik heb ook mensen om me heen die ik de komende tijd nog lang niet kwijt zou willen.

Ik heb mijn hele leven een goede basis gehad waar ik op terug kon vallen. Ik heb altijd een klein groepje gehad waar ik op terug kon vallen.

Ik heb dat groepje nog steeds, maar daar heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan dat ik de hele tijd de juiste mensen om me heen had. Voor mij was het misschien wel vanzelfsprekend geworden. Terwijl ik echt heel goed weet dat het niet vanzelfsprekend is dat je goede mensen om je heen hebt.

 

Toch ben ik me de laatste tijd daar steeds meer bewust van geworden.

Gisteren ben ik met twee vriendinnen uiteten geweest. Na een hele lange tijd konden we eindelijk weer met z’n drietjes afspreken. We spreken elkaar wel dagelijks via whatsapp, maar we zien elkaar niet heel vaak. Laat staan dat we elkaar tegelijk zien.

Gisteren was het dus zover. Voor het eerst sinds oktober 2022 zagen we elkaar weer.

Gisteren had ik voor het eerst door dat ik me echt goed voelde bij deze meiden. Ik kreeg een heel warm gevoel.

 

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en ze heeft haar haren in een staart. Clannad draagt een bril. Clannad heeft mascara op. Clannad heeft een donkerbruin t-shirt aan met een zwart hemdje eronder. Ze draagt een gouden ketting met haar naam erop.Het klinkt misschien een beetje vaag, maar het gevoel is zo ontzettend moeilijk te beschrijven.

Ik voelde aan alles dat het klopte, maar ik voelde vooral dat ik zo’n avond meer dan nodig had. Ik haalde zo ontzettend veel energie uit deze avond. Het was echt een avond waardoor ik mezelf even op kon laden.

Ik heb nooit stilgestaan bij het feit dat ik zoveel energie uit zo’n avondje haalde.

Ik had er nog nooit echt stilgestaan bij de waarde van een avond met de mensen die me zo dierbaar zijn.

Voor het eerst heb ik bewust meegemaakt dat het zo ontzettend belangrijk is dat je je omringd met de juiste mensen.

Ik kan je zeggen dat het een heel erg goed gevoel is.

Misschien staan we er te weinig bij stil hoe belangrijk het is om de juiste mensen om je heen te hebben.

Hoe je je voelt heeft heel veel te maken met welke mensen je om je heen hebt.

Je voelt je echt beter als je de juiste mensen om je heen hebt.

Je voelt je echt minder goed als je de verkeerde mensen om je heen hebt.

 

Het klinkt heel erg cliché, maar het is echt waar.

Ik heb het echt ervaren.

Zorg er echt voor dat je de juiste mensen om je heen hebt.

 

Muziek van de Week.

De achtergrond is zwart. Aan de linkerkant zijn rode hartjes te zien. Deze hartjes liggen op een stapel. Het bovenste rode hart is opgelicht en is het duidelijkst te zien. Aan de rechterkant, in het midden, is in het rood te lezen: Kom dan bij mij Als je schuilen wilt Als je een schouder zoekt Maar je vind hem niet Als je huilen wilt, Als je schreeuwen wilt De wereld, de schuld van jouw levensgroot verdriet Onder deze tekst staat in het rood: Acda & De Munnik - Kom dan bij mijDeze week kwam misschien wel het beste nieuws van het jaar: een legendarisch muzikaal duo maakte bekend dat ze weer samen muziek gingen maken en dat ze een concert gaven! Dit jaar gaat er een groot muzikaal duo uit elkaar, maar een legendarisch muzikaal duo komt weer bij elkaar!

Ik ben opgegroeid met de muziek van dit duo. Mijn moeder draaide altijd deze muziek. Dus onbewust heb ik deze muziek al mijn hele leven meegekregen.

Pas sinds kort ben ik erachter gekomen dat de muziek van dit duo echt heel erg goed is. Als deze twee artiesten samen gaan zingen dan gebeurt er iets magisch.

Ik ben het afgelopen jaar pas echt fan geworden van dit duo en van de muziek van dit duo. Vooral de teksten zijn zo ontzettend mooi.

Zaterdagochtend had ik de taak gekregen om kaartjes te kopen voor het concert voor mij en mijn moeder. Een vriend van mij wilde ook graag met zijn vriendin naar het concert. We zaten samen klaar om kaartjes te kopen.

HET IS ONS GELUKT!!! Op vrijdag 27 oktober 2023 gaan wij met z’n vieren naar de Ziggo Dome voor de reünie van dit duo!

Ik kijk er nu al zo naar uit. Ik ben zo ontzettend blij dat we erbij zijn!

 

De Muziek van de Week moest dan wel een nummer zijn van dit duo. Ik heb gekozen voor een nummer waar ze de kracht van vriendschap beschrijven. Een echte vriend is iemand bij wie je altijd terecht kan.

Ik heb de laatste tijd bewust gemerkt dat ik echte vrienden om me heen heb. Ik weet dat ik de juiste mensen om me heen heb.

De tekst van dit nummer is zo ontzettend mooi. De samenzang is echt magisch.

Ik kon geen beter nummer voor Hoofdstuk 396 bedenken.

MVDW:

Acda & De Munnik – Kom dan bij mij

We hebben allemaal mensen om ons heen nodig. Het leven is veel leuker als je het samen kan meemaken.

We hebben nou eenmaal elkaar nodig. We kunnen het niet alleen.

In het leven ontmoeten we heel veel verschillende mensen. Niet alle mensen zijn de juiste mensen voor jou. Die mensen leren je weer hele andere dingen.

 

Het is heel erg belangrijk dat je de juiste mensen om je heen verzamelt.

Mensen die je: liefhebben, steunen, motiveren, laten groeien, fouten laten maken, beschermen, laten zijn wie je bent, op je gemak stellen, troosten, laten ontladen etc.

Mensen kunnen je maken en breken. Je merkt al snel genoeg of je omringd bent door de juiste mensen.

De juiste mensen zijn er voor je als je je goed voelt, maar ook als je door een moeilijke periode gaat. De juiste mensen zijn er altijd voor je.

Je hoeft ze niet dagelijks te spreken, maar ze zijn er als je ze nodig hebt.

De juiste mensen laten je niet twijfelen aan jezelf. De juiste mensen trappen je niet de grond in en maken je niet onzeker.

De juiste mensen zorgen ervoor dat je mag zijn wie je bent en dat je mag groeien. Ze geven je meer zelfvertrouwen. Bij de juiste mensen mag het ook allemaal even rot gaan met je. De juiste mensen steunen je door goede tijden en door slechte tijden. Ze zijn er gewoon voor je.

Je weet pas dat je echt de juiste mensen om je heen hebt als ze boos worden wanneer er iets vervelends in je leven gebeurt.

Ik ben heel erg gezegend met het feit dat ik de juiste mensen om me heen heb.

Ik waardeer deze mensen zo erg. Ik zou niet weten waar ik zou zijn zonder deze mensen.

Ik gun iedereen de juiste mensen om zich heen.

Misschien zouden we allemaal iets meer stil moeten staan bij de gevoelens die we krijgen bij bepaalde mensen.

Welk gevoel geven deze mensen ons? Is het positief of juist niet? Wat doet dat met ons?

Het zou mooi zijn als we wat meer met dat gevoel doen.

We zouden iets meer naar ons gevoel moeten luisteren.

Ons gevoel zegt ons veel meer dan we denken.

Ons gevoel geeft ons signalen.

Het is aan ons om te bepalen wat we met deze signalen doen.

Ik ben erachter gekomen dat ik een heel warm en goed gevoel krijg van de mensen die heel dichtbij me staan.

Ook kwam ik erachter dat ik dat gevoel echt even nodig had.

Misschien zou ik iets meer met mijn gevoel moeten doen.

❤️

Clannad

2 gedachten over “Hoofdstuk 396”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.