In het midden van de afbeelding is een zwarte dromenvanger zichtbaar. Op de achtergrond is een grijze lucht te zien, maar in het midden is er licht te zien. De kleuren van de lucht zijn bruin. Aan de onderkant is in het wit het volgende te lezen: As you grow and change, your dreams change Rechtsboven deze tekst staat in het zwart: Pamela Cummins
Blog

Hoofdstuk 393

Hi,

Als kind droomde ik ervan om gynaecoloog te worden. Vraag me niet hoe ik daarbij kwam, maar blijkbaar zei ik dat al vanaf een jonge leeftijd.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik heel erg graag schooljuf wilde worden. Als kind speelde ik al schooltje in mijn slaapkamer. Ik gebruikte mijn oude schriften als onderdeel van mijn school. Mijn moeder heeft de binnenkant van mijn slaapkamerdeur met krijtbordverf geverfd. Op deze manier had ik ook een schoolbord waar ik mijn uitleg op kon schrijven.

Daarna wilde ik heel erg graag actrice en muzikant worden. Ik wilde op podia staan en ik wilde muziek maken. Ik wilde ook acteren. Het liefst wilde ik in musicals spelen, want dan deed je alles tegelijk: zingen en acteren. Dansen was nooit mijn droom, maar dat moest ik dan maar leren voor de musical. Ik deed in mijn kamer hele musicals na. Ook deed ik hele concerten na in mijn kamer.

Als kind wilde ik ook heel erg graag als ruiter naar de Olympische Spelen. Ik wilde ook een manege opstarten met een vriendinnetje.

Zomaar een paar dromen die ik had als kind.

Een selfie van Clannad. De foto is donker. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en draagt haar haren naar achteren. Clannad draagt een zwart t-shirt met touwtjes Clannad draagt een bril. Ze draagt een gouden ketting met haar naam erop.Mijn droom als schooljuf is aardig uitgekomen. Ik ben nu docent. Ik had alleen nooit gedacht dat ik een juf zou worden voor jongvolwassenen.

Die andere dromen zijn (nog?) niet uitgekomen.

Ik weet zeker dat er ook dromen tussen zitten die nooit uit zullen komen. Ik heb niet de ambitie om gynaecoloog te worden, de Olympische Spelen mag ik ook wegstrepen, de manege gaat er ook niet komen.

Mijn liefde voor muziek zal nooit weggaan, maar of ik ooit in een musical ga staan? Ik hoop er niet te veel op, maar ik mag altijd toch. De tijd zal leren of ik ooit nog iets ga doen met de muziek. Al zal ik het nu even houden bij mijn liefde voor muziek. Zeg nooit, nooit.

Dromen.

We groeien allemaal op met dromen. We krijgen als kind de boodschap dat we alles mogen dromen wat we willen. We krijgen zelfs te horen dat sommige dromen zelfs uit kunnen komen.

Vanaf het moment dat we groter worden, verandert dat. Dan hebben we het alleen maar over dromen op het moment dat we iets ‘onrealistisch’ willen.

‘Vooral blijven dromen.’

Hoe vaak zeggen we dat niet?

Wat we eigenlijk willen zeggen: ‘Het gaat waarschijnlijk nooit gebeuren, maar jij mag er zeker in blijven geloven.’

Als iets wel is gelukt dan zeggen we wel: ‘Hier heb ik altijd van gedroomd.’ Of: ’Dromen komen uit!’ Of: ‘Ik ben nooit gestopt met geloven in mijn dromen.’

 

Waar is de boodschap gebleven die we als kind hebben meegekregen?

Waar is de boodschap gebleven dat we altijd mogen dromen en dat dromen uit kunnen komen?

Het is toch niet zo dat alleen kinderen echt mogen geloven in hun dromen?

Dromen veranderen je hele leven lang. De dromen die ik als kind had, heb ik nu niet meer. Als ik ze nog wel had dan zijn ze nu wel veranderd.

Sommige dromen zijn uitgekomen. Terwijl andere dromen (nog) niet uitgekomen zijn.

Ja, er zijn ook echt dromen die te mooi zijn om waar te zijn. Er bestaan zeker onrealistische dromen.

Toch zijn het de dromen van iemand. Iemands dromen vertellen veel over wie diegene is.

Als ik eerlijk ben dan vind ik dat je niet zomaar iemands dromen belachelijk mag maken. Ook als een droom heel onrealistisch is. Je kan altijd met diegene onderzoeken wat er wel mogelijk is. Een droom komt altijd voort uit een bepaald verlangen. Misschien is het verlangen van een onrealistische droom wel te realiseren met iets anders. Wie zal het zeggen?

Ik denk echt dat we te snel iemand droom wegnemen door te zeggen dat het nooit uit zal komen. Misschien kan het wel op een andere manier wel uitkomen.

Iedereen mag altijd blijven dromen.

Dromen kunnen ervoor zorgen dat je een doel hebt om naar te werken. Dromen laten zien wat je wil en wat je belangrijk vindt.

Nu heb ik het de hele tijd over dromen die te maken hebben met wat je later zou willen doen, maar dromen kunnen ook over iets anders gaan.

Eigenlijk kan je over alles en iedereen dromen. Niks is te gek om over te dromen.

Dromen zeggen heel veel over je en over hoe je in het leven staat.

Dromen zeggen veel meer over je dan je denkt.

Misschien zouden we iets meer moeten luisteren naar onze dromen. Dromen proberen ons namelijk iets te vertellen.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een donkere lucht. Er zijn wolken zichtbaar. Hoe meer je naar beneden gaat in de afbeelding, hoe meer de wolken donker roze/oranje worden. In het midden is in het zwart te lezen: Let's not get complicated Let's just enjoy the view It's hard to be a human So much to put an answer to But that's just what we do God only knows where this could go And even if our love starts to grow outta control And you and me go up in flames Heaven won't be the same Linksboven staat in het donker roze/oranje: Niall Horan - HeavenHet duurde bij mij even voordat ik erachter kwam dat dit nummer eigenlijk een hele mooie tekst heeft.

Als ik heel eerlijk ben dan kwam ik er vandaag pas achter. Ik was bezig met het uitzoeken van een nummer voor dit hoofdstuk en toen ik de tekst van dit nummer doorlas, kwam ik erachter dat dit nummer eigenlijk perfect bij Hoofdstuk 393 hoorde.

De artiest heeft gezegd dat dit nummer gaat over het feit dat je jezelf te veel aan het vergelijken bent met anderen en dat we te veel bezig zijn met wat volgens de maatschappij moet. In dit nummer beschrijft de artiest dat alles altijd kan veranderen.

Je zou je niet te veel bezig moeten houden met wat moet, maar je zou je eigen avontuur aan moeten gaan. De artiest roept op om altijd je hart te volgen. Dan komt het altijd goed.

Stiekem is dat ook de boodschap die ik altijd mee wil geven. Doe waar jij gelukkig en volg je hart.

Heel eerlijk: het is een heel groot cliché, maar het is wel de waarheid. Daarnaast is het gewoon een heel tof nummer van een toffe artiest.

 

MVDW:

Niall Horan – Heaven

Wij zijn eigenlijk de hele tijd in ontwikkeling. Wij zijn als mens de hele tijd aan het veranderen. We veranderen, omdat ons leven ook de hele tijd verandert. Ons leven zag er een jaar geleden heel anders uit dan nu. We waren vorig jaar een heel ander persoon dan nu. Ik ben nu een hele andere Clannad dan een jaar geleden. Ik denk zelfs dat we elke dag anders zijn. Dat is het leven.

Het is eigenlijk heel erg logisch dat dromen ook de hele tijd veranderen.

Onze dromen veranderen met ons mee.

Dromen zijn heel erg persoonlijk. Iemands dromen vertellen zo ontzettend veel over hoe iemand is. Het geeft je een inkijkje in iemands persoonlijkheid.

Eigenlijk stel je je heel kwetsbaar op als je je grootste dromen prijsgeeft.  Je geeft jezelf bloot als je je dromen vertelt. Alleen zijn we ons daar niet altijd van bewust.

Het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat we niet onze echte dromen durven te vertellen of dat we niet stil willen zijn bij wat onze echte dromen zijn.

Misschien zijn we wel bang om te dromen, omdat we de stap niet durven te zetten om onze dromen waar te maken.

Misschien zijn onze dromen soms te confronterend.

Wie zal het zeggen?

Bij een verjaardag blazen we de kaarsjes op onze taart uit. Voordat je blaast mag je een wens doen, maar je mag je wens niet vertellen. Als je je wens vertelt dan komt je wens niet uit.

Het zou ook zo kunnen zijn dat we hetzelfde doen met onze dromen.

Als we onze dromen delen dan komen ze niet uit.

Misschien werken we wel in het geheim aan onze dromen.

Pas als ze uitkomen zeggen we dat het onze droom was.

Wie zal het zeggen?

Je hoeft je dromen echt niet met de hele wereld te delen.

Zolang je er maar voor zorgt dat je jouw dromen met jezelf deelt.

 

De dromen die ik nu heb zijn niet de dromen die ik had als kind.

Op dit moment zijn mijn grootste dromen dat ik iets mag doen waar ik gelukkig van word.

Ja, dat is heel cliche. Het is op dit moment wel iets waar ik echt van droom.

Is dat mijn enige droom? Nee, maar de droom die ik nu noem is wel de belangrijkste op dit moment. Daar gaat nu al mijn aandacht naartoe. De rest van mijn dromen komen daarna wel.

We wensen mensen vaak toe dat we hopen dat alle dromen van diegene uit mogen komen. Het is een standaardzin als we iemand een gelukkig nieuwjaar wensen of als we iemand feliciteren.

Ik wens iedereen toe dat ze durven te dromen.

Sta eens stil bij de dromen die je hebt. Ga ook kijken hoe je die droom werkelijkheid kan laten worden.

Dromen kunnen echt uitkomen. Dromen kunnen realiteit worden.

Om dromen uit te laten komen, is er wel iets nodig. Je moet er wel iets voor doen.

Tussen een droom en de realiteit ligt de actie.

Voordat je iets kan doen, moet je eerst weten wat je echte dromen zijn.

Neem de tijd om erachter te komen waar jij echt van droomt.

Wees niet bang om je dromen bij te stellen. Het is namelijk heel normaal dat je dromen veranderen.

Het leven is nou eenmaal heel erg veranderbaar.

 

Wat zijn jouw dromen en hoe ga je ervoor zorgen dat je dromen uitkomen?

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.