De achtergrond is een donkerbruin tafelblad die van bovenaf te zien is. Op de tafel staat aan de rechterkant een donkerblauwe mok met glitters. In de mok zit koffie. In het midden is in het schuim een hart zichtbaar. Aan de linkerkant is in het wit te lezen: Self-care is how you take your power back. Onder deze tekst staat in het lichtroze de naam degene die de uitspraak heeft gedaan: Lalah Delia
Blog

Hoofdstuk 392

Hi,

Aankomende week is het voorjaarsvakantie. Een weekje waarin scholen even een weekje pauze hebben.

Studenten/leerlingen zijn even een weekje vrij van school, maar ook docenten zijn even een weekje vrij.

Afgelopen vrijdag heb ik geprobeerd om samen met mijn studenten de vakantie op een leuke manier te beginnen. Een student had vragenkaartjes meegenomen en dus besloot ik dat we de vragenkaartjes zouden gebruiken om de vakantie leuk te beginnen.

Iedereen pakte een kaartje en we zouden dan allemaal die vraag beantwoorden. Twee vragen zijn de hele tijd bij me blijven hangen. Ik zal hieronder de vraag noemen, maar ik zal ook gelijk mijn antwoord delen.

 

1) Wat doe je om jezelf op te vrolijken als je somber bent?

Mijn antwoord was: muziek. Ik ga dan namelijk naar muziek luisteren. Ik zet de muziek zo hard mogelijk en ik zing heel hard mee. Ik voegde nog toe dat mijn buren altijd heel goed weten wanneer ik mijn emoties uit.

Natuurlijk zijn er nog meer dingen die ik doe om mezelf op te vrolijken, maar muziek kwam als eerste in me op.

 

Toen kwam er een vraag die ik perfect vond om echt af te sluiten. Ik vertelde dat ik dit echt te perfecte vraag vond om de vakantie te beginnen. Deze vraag vertelt stiekem wel op welke plek we in de vakantie het liefst willen zijn. De vraag was:

2) Op welke plek zou jij op dit moment willen zijn?

Mijn studenten noemde allemaal een land waar ze heel graag wilde zijn. Ik weet op dit moment even niet meer welke landen er allemaal zijn genoemd.

Ik zei dat ik eigenlijk het liefst thuis zou willen zijn. Lekker op de bank, onder een dekentje en kijken naar een film/serie.

Ik vond het ook wel zo eerlijk om ook een land te noemen. Ik noemde Nieuw-Zeeland, waar die staat echt bovenaan mijn bucketlist.

Mijn tip: gebruik vragenkaartjes als je met mensen werkt. Het is echt een manier om mensen op een andere manier te leren kennen. Het zorgt er echt voor dat je een gesprek begint.

 

In de middag kreeg ik dus een vraag over op welke plek ik graag wilde zijn.

Geloof het of niet: diezelfde ochtend kreeg ik precies dezelfde vraag toen ik thee ging zetten.

Diezelfde vraag stond ook op mijn theezakje.

 

De vrijdag voor de vakantie bleef de vraag over op welke plek ik wilde zijn me achtervolgen.

Ik kon alleen maar denken aan het feit dat ik heel graag thuis wilde zijn. Ik was gewoon echt heel erg toe aan vakantie.

Ik kon geen betere plek bedenken dan thuis. De plek waar niet moet, maar alles mag.

De plek waar ik even helemaal tot mezelf kan komen.

De vraag die ik vrijdag meerdere keren kreeg, zorgde ervoor dat ik wist dat ik echt tijd nodig had om goed voor mezelf te zorgen.

Ik heb echt me-time nodig.

Vrijdag kreeg ik allerlei tekens.

De vakantie kon op geen beter moment komen.

Kreeg ik tekens die me iets duidelijk probeerde te maken? Moest ik zelf nog even iets inzien? Werd ik bewust even extra aan het denken gezet?

Wie zal het zeggen?

Ik heb al vaker in mijn blogs gezegd dat ik te vaak vergeet om echt tijd voor mezelf te nemen. Ik neem echt veel te weinig me-time. Dat is niet nieuw.

Misschien denk je wel: gaat ze het nou weer hierover hebben?

Ja, ik ga het hier weer over hebben.

Het is namelijk een ontzettend belangrijk onderwerp. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit echt moeilijk vindt.

Ik heb nu een week waarin ik word gedwongen om tijd voor mezelf te nemen. Ik heb nu een week waarin ik even rust heb. Ik heb de tijd om aan mezelf te denken en om te doen waar ik blij van word en om te doen wat ik echt nodig heb.

Vrijdag kreeg ik allemaal signalen die me echt duidelijk probeerden te maken dat ik het echt even nodig heb.

Ik ben in een enorme luxepositie dat ik een weekje vakantie heb. Ik ben daar echt heel erg dankbaar voor. Ik krijg nu de tijd om een weekje voor mezelf te nemen.

De komende week ga ik de tijd ook echt gebruiken om tijd voor mezelf te nemen. Ik ga de komende week mezelf echt weer even opladen.

De komende week ga ik eindelijk een keer naar de signalen luisteren die ik de laatste tijd heb gekregen.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een zwarte lucht. Over de hele afbeelding heen zijn donkerroze lichtvlekken te zien. De tinten roze zijn overal anders. Ook over de hele afbeelding zijn witte punten zichtbaar. De ene punt is dikker dan de andere. In het midden is in het wit te lezen: Every time I try to fly, I fall Without my wings, I feel so small I guess I need you, baby And every time I see you in my dreams I see your face, it's haunting me I guess I need you, baby Onder deze tekst staat in het lichtroze: Lewis Capaldi - EverytimeIk ben al een tijdje fan van deze artiest. Stiekem baal ik er dan ook echt van dat ik niet bij zijn concert in de Ziggodome was.

Zijn muziek vind ik zo ontzettend mooi. Zijn teksten raken mij heel erg. Als deze man zingt dan komt het bij mij heel erg binnen. Hij heeft namelijk zo’n bijzondere stem en hij zingt met zoveel emotie. Zijn teksten zijn op zo’n manier geschreven dat je er een hele eigen invulling aan kan geven.

Deze artiest weet een verhaal te vertellen. Ik vind deze man echt heel erg bijzonder. Ik luister echt heel erg graag naar zijn muziek.

Ik luister niet vaak naar zijn covers die hij doet, omdat ik zijn eigen muziek gewoon zo mooi vind.  Toch kon ik echt niet om deze cover heen. Eigenlijk kwam ik heel toevallig uit bij zijn cover van dit nummer. Ik was eigenlijk op zoek naar een andere cover. Tijdens mijn zoektocht zag ik dat hij ook een cover had gedaan. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

Toen ik zijn versie van dit nummer hoorde, werd ik heel erg geraakt. Zijn versie zorgt ervoor dat het nummer nog meer bij mij binnenkomt. Het is een combinatie van het orkest, zijn stem en de manier waarop hij dit nummer vertolkt. Nu is de tekst van dit nummer sowieso erg mooi, maar deze artiest zorgt ervoor dat de tekst nog mooier wordt.

Ik denk dat je het vooral zelf moet horen. Misschien snap je dan wat ik bedoel.

MVDW:

Lewis Capaldi – Everytime

Normaalgesproken zeggen ze dat je tijd voor jezelf moet nemen op de momenten waarop je er eigenlijk geen tijd voor hebt. Daar ben ik het nog steeds mee eens.

Dat betekent niet dat je geen tijd voor jezelf mag nemen op de momenten dat je er tijd voor hebt.

Ik zie de komende week juist als een ideale mogelijkheid om veel tijd voor mezelf te nemen. Ik zou deze tijd juist moeten benutten om mezelf weer op te laden. Ik merk aan alles dat ik het juist nu nodig heb. De laatste tijd heb ik daar veel signalen voor gekregen, maar ik heb die signalen te veel genegeerd. Nu ga ik even naar die signalen luisteren.

In de ideale situatie zou je altijd de tijd moeten kunnen nemen om voor jezelf te zorgen. Dan moet je het jezelf wel eerst aanleren. Op het moment vergeet ik vaak om tijd voor mezelf te nemen. Dan zorg ik er nu voor dat ik van elke gelegenheid gebruik maak om voor mezelf te zorgen.

 

De quote waar ik Hoofdstuk 392 mee begin, heeft mijn ogen geopend.

Ik weet dat het heel erg belangrijk is om tijd voor jezelf te nemen. Het is zo ontzettend belangrijk dat je aan jezelf denkt.

Eigenlijk wist ik dat allemaal al. Iedereen zegt het de hele tijd tegen je.

Wanneer je de tijd en de ruimte neemt om voor jezelf te zorgen dan zorg je ervoor dat je jezelf sterker maakt. Het zorgt ervoor dat je alles weer kan geven en dat je jezelf weer in je kracht zet.

Dat klinkt allemaal misschien heel erg vaag, maar het is wel de waarheid.

Ik had er alleen nooit zo over nagedacht.

 

Soms moet je al je aandacht aan jezelf geven. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat je weer alles kan geven.

Het kan ook betekenen dat je ervoor moet zorgen dat je je gedachten weer even op orde moet hebben. Misschien heb jij het juist nodig dat je je hoofd weer even leeg moet maken en dat je alles helder voor jezelf krijgt.

Of misschien ligt jouw behoefte wel in het feit dat je erachter zou moeten komen wat je nou eigenlijk nodig hebt of dat je uit wil zoeken waar je gelukkig van wordt of waar je energie van krijgt.

Misschien ligt je behoefte wel ergens anders.

 

Zorg ervoor dat je jezelf af en toe weer volledig oplaadt.

Maak een aantal dingen duidelijk voor jezelf.

 

Breng wat rust in je leven door alle aandacht aan jezelf te geven.

Wees lief voor jezelf en luister naar jezelf.

 

Doe alleen waar jij gelukkig van wordt en doe wat jij nodig hebt.

Dat kan van alles zijn. Jij weet wat je nodig hebt en waar je blij van wordt.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat jij je krachten weer volledig in kan zetten.

Daar wordt iedereen beter van.

Zorg goed voor jezelf.

Zorg er alsjeblieft voor dat je alle tijd voor jezelf neemt die je nodig hebt.

 

Ik ga dat in ieder geval de komende week doen.

Ik hoop met heel mijn hart dat jij ook de tijd voor jezelf gaat nemen om goed voor jezelf te zorgen.

Je verdient het.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.