Blog

Hoofdstuk 39

Hi Guys,

Wat een week. Er is niet heel veel bijzonders gebeurd, maar wat een week. Een week met heerlijke temperaturen, we hebben mijn moeder van het vliegveld gehaald en heel veel leren. En met heel veel leren bedoel ik ook echt heel veel leren. Nog 5 dagen en dan maak ik mijn eerste 2 examens(!). Het gaat zo snel, maar ik heb nu ook wel het gevoel van: laat me mijn examens maar gewoon maken. Ik loop bijna op schema. Als ik vandaag af krijg wat ik af wil hebben, loop ik perfect op schema (vandaar dat de blog iets eerder online staat dan normaal 🙂 ). Ik denk wel dat alles goed gaat komen. Ik ben gewoon blij dat ik op dit moment voor alles een voldoende sta. Ik hoef dus niet extra mijn best te doen om alles op te halen. Nouja volgende week rond deze tijd heb ik al 2 examens achter de rug.

Het is vandaag Moederdag! Een dag waar je mama centraal staat. Ergens vind ik het een hele rare dag. Dat is niet omdat ik mijn moeder niet belangrijk vind, maar het is niet zo dat ik alleen op Moederdag mijn moeder opeens heel speciaal is. Ik vind mijn moeder altijd heel speciaal. Ik vind haar elke dag de beste, liefste, leukste en sterkste moeder van de wereld. Mijn moeder is heel erg speciaal voor me. Mijn moeder weet alles van me. Ik vertel mijn moeder alles en ik kan altijd bij haar terecht. Mijn moeder heeft me zien huilen, lachen en onder uit zien gaan en ze is er altijd voor me geweest. Ik hoef maar iets te zeggen en ze is er voor me. Ik ben daar heel erg dankbaar voor. Dankjewel mam. I love you.

 

Vandaag is het dan echt precies 1 jaar geleden dat het eerste filmpje van ODM online kwam! In ons eerste filmpje stelden we elkaar voor. Het was een super leuk om dat filmpje op te nemen. We hadden zoveel lol. Dat dat alweer een jaar geleden is. Het gaat zo snel.
Na mijn examens gaan we weer een nieuwe ODM video opnemen. Daar hebben we jullie hulp heel erg hard bij nodig. Het wordt namelijk een Q&A. We gaan al jullie vragen beantwoorden. Dus wat wil je van ons weten? Is er iets wat je al heel erg lang aan (1 van) ons wil vragen? Dan is nu je kans om je vraag te stellen en wie weet geven wij antwoord op je vraag.
Laat je vragen achter onder deze blog of op de social media van ODM (Twitter, Facebook, Instagram) of onder de laatste video van ODM.
We kunnen niet wachten om al jullie vragen te zien.

Deze week zag ik iets op het nieuws waar ik heel erg van schrok. Het was een filmpje van de Jehova’s. Het filmpje ging over homo’s. In het filmpje werd tegen een kind uitgelegd dat homo’s niet goed waren. God heeft het zo niet bedoeld. Liefde is alleen maar mogelijk tussen een man en een vrouw. Daarom heeft God ook Adam en Eva gemaakt. Als je homo bent, ga je niet naar het paradijs.

Ik schrok heel erg van dat filmpje en ik werd ook echt wel heel erg boos. Er is natuurlijk ‘vrijheid van meningsuiting’ en daar ben ik het ook meer dan mee eens. Je mag van mij zeggen en geloven in wat je wilt. Maar zorg er wel voor dat je anderen niet kwetst. Respecteer elkaar. En het is een kinderfilmpje. Kinderen zullen dit gaan zien. Wat moeten kinderen van homo stellen wel niet denken na het zien van dit filmpje? Het was op het nieuws te zien en misschien gaan kinderen die dit zagen wel naar een kindje met 2 vaders of 2 moeders om dit te vertellen. Je kan je misschien wel voorstellen wat er dan in zo’n kind omgaat. Die gaat natuurlijk naar zijn/haar moeders/vaders toe om het te vertellen.

Ik schrok ook heel erg van het filmpje, omdat er heel vaak wordt gezegd dat Nederland zo’n tolerant land is. Nou niet dus. Als dit soort filmpjes worden gemaakt, is je land alles behalve tolerant.
Van mij mag je overal in geloven of vinden wat je wilt (dat doe ik ook), maar zorg er wel voor dat je met respect met elkaar omgaat. Respecteer elkaar.
Als je het filmpje wil zien, kan dat hier.
Deze week zag ik een filmpje waar ik gelukkig heel erg blij van werd. In het filmpje interviewde Carly Fleischmann acteur Channing Tatum. Op zich niks bijzonders aan toch? Carly is een meid van 21 en ze heeft autisme en kan niet praten. Ze moet dus praten via een computer. Carly haar droom is om een eigen talkshow te hebben. Haar allereerste interview was met Channing Tatum. Het is een heel erg leuk interview geworden. Channing was heel erg openhartig.

Met dit filmpje werd bewezen dat als je heel veel kan bereiken als je maar blijft dromen en als je er maar alles aan doet om je dromen uit te laten komen. En het aller belangrijkste is: laat je beperking niet in de weg zitten.
Bekijk het filmpje hier.

Ik moet mijn excuses aanbieden. Okay misschien is het jullie niet eens opgevallen, maar ik voel me er toch niet zo lekker over. Ik heb vorige week iets aan jullie beloofd, maar ik heb het niet gedaan. Ik heb vorige week gezegd dat er 2 nieuwe recensies online zouden komen. Het zou er al 1 worden, want ik kwam erachter dat het ene album al een jaar oud was. ik had dus nog 1 recensie over. Een recensie over een EP. Een te gekke EP. Ik heb deze week geen tijd gehad om er een recensie over te schrijven. Ik heb de EP wel geluisterd, maar ik heb geen tijd gehad om er een recensie over te schrijven. Ik wil toch nog over de EP praten, want ik ben echt verslaafd aan deze EP. Daarom ga ik er nu over praten.

Het gaat om de EP van Casey Breves. De EP heet ‘Away We Go’ en het bevat 5 nieuwe nummers. 5 eigen nummers. 5 te gekke nummers. Ik heb de hele week alleen maar geluisterd naar al dit EP. Het is een hele goede EP en alle nummers zijn zo goed. Casey heeft een geweldige stem. Een stem die me raakt. Het eerste nummer van het album is een a capella nummer. Het nummer heet ‘I Won’t Feel This Way’. Het is een heel mooi klein nummer. Het is (als het aan mij ligt) het mooiste nummer van het album. Verder vind ik ‘Sanctuary’ een heerlijk nummer. Het is het tweede nummer op de EP en het is een heerlijk nummer. De beat is heerlijk. Dat in combinatie met zijn stem. I love it.
De EP is zeker een aanrader. Er staat te gekke muziek op. Zijn stem is geweldig en de teksten zijn zo mooi.
De EP is te streamen/kopen bij: iTunes en Spotify.

Muziek van de week:
Het kan eigenlijk niet anders dan dat Casey Breves deze week de ‘muziek van de week’ heeft. Ik heb deze week bijna alleen maar naar zijn muziek geluisterd. Dit nummer is mijn favoriete nummer van het album. Ik kom er net ook achter dat hij een jaar gelden dit nummer al op youtube heeft geplaatst. Dit is een heel mooi klein en breekbaar nummer. Ik word elke keer geraakt door dit nummer. Casey’s stem is echt heel erg mooi in dit nummer. En als je goed luistert, hoor je Sam Tsui ook meezingen (sorry, hoe bedoel je fangirl 🙂 .

Muziek van de week:
Casey Breves – I Won’t Feel This Way

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuw hoofdstuk (hoofdstuk 40 alweer… wow) komen lezen.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.