De achtergrond is zwart. Er zijn paarse lichten te zien over de hele afbeelden. Er zijn een paar lampjes te zien, maar de meeste lampjes zijn paarse stippen. In het midden en linksonder is ook verticaal een draad te zien. In het midden staat in het wit: Whatever makes your soul happy, Do that.
Blog

Hoofdstuk 388

Hi,

Ik heb een hele afwisselende week gehad. Het was een drukke week, maar er kwam echt van alles voorbij.

 

Weet je wat me echt opviel?

Ik heb een paar dingen gedaan waar ik echt heel erg blij van werd. Ik heb een paar dingen mogen en kunnen doen waardoor ik echt even tijd voor mezelf had.

Ik wil die dingen graag met jullie delen.

 

✦Training✦

Woensdagavond was het weer tijd voor een training rolstoelrugby.

Ik zie de woensdagavond als een avond waar ik alles even kwijt kan. Ik kan al mijn energie even kwijt, maar ik kan ook mijn frustratie even kwijt. Het is echt een avond waarin ik al mijn emoties eruit kan gooien.

De woensdagavond zie ik echt als een avond waar ik me even op kan laden. Afgelopen woensdag merkte ik dat al helemaal. De woensdagavond heeft me op meerdere vlakken heel erg goed gedaan. Op de donderdag merkte ik nog de effecten ervan. Ik had zeker spierpijn, maar ik merkte ook dat ik me echt wel beter voelde. Het was een combinatie van de sport en de juiste mensen om me heen.

Ik had die woensdagavond echt even nodig.

✦Theatercollege over crises✦

Op donderdag ben ik naar één van mijn favoriete plekken geweest: de Leidse Schouwburg. Deze keer ging ik alleen niet naar een concert.

Ik ging voor het eerst naar een college. Ik ging voor het eerst een theatercollege bijwonen.

Voor mijn eerste theatercollege had ik niet de minste spreekster uitgekozen. Ik koos er namelijk voor om naar een theatercollege van Beatrice de Graaf te gaan. Beatrice de Graaf is een historicus en onderzoeker. Haar specialiteit ligt op het gebied van veiligheid en terrorisme. Ze kijkt naar hoe hier in de geschiedenis mee omgegaan is, maar ze kijkt ook naar hoe de huidige samenleving hier nu mee om kan gaan. Dat is in het kort wat ze doet. Ze doet namelijk nog veel meer.

Haar college ging over haar laatste essay ‘Crisis!’. In het boek en in het college beschrijft ze hoe er in Nederland om is gegaan met verschillende crises en hoe het gedrag van onze samenleving en de overheid hierin is veranderd. In het college nam ze je mee in belangrijke kantelpunten in de geschiedenis. Elke keer maakte ze een verwijzing naar de huidige tijd.

Ik vond het echt een hele interessante avond. Ik heb ontzettend veel geleerd. Ze vertelde het met heel veel passie en interesse. Je kon echt merken dat ze wist waar ze het over had en dat ze het leuk vond om erover te vertellen. Tussendoor was er ook ruimte om een grapje te maken. Ik heb de hele avond met heel veel interesse naar haar geluisterd. Ik hing echt aan haar lippen.

Ik heb na afloop ook meteen haar essay besteld. Ik kan echt niet wachten tot ik het kan lezen. Dit wordt echt mijn volgende boek om te lezen.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar, maar ze draagt haar haren in een staart waardoor haar haren bijna niet zichtbaar zijn. Clannad draagt een donkergroen.Ik vind het altijd heel erg leuk om nieuwe dingen te leren. Ik kan daar zo ontzettend blij van worden. Ik ben en blijf iemand die heel erg leergierig en nieuwsgierig is.

✦Bananenbrood bakken✦

Wij hebben al een tijdje hele rijpe bananen in huis liggen. Ik vond het echt zonde om die bananen weg te gooien. Ik weet dat je met rijpe bananen een bananenbrood kan bakken. Ik besloot om op internet een lekker en makkelijk recept te zoeken.

Uiteindelijk kwam ik een recept van Miljuschka tegen. De titel: Het beste bananenbrood recept ooit!’.

Ik las het recept en het klonk best lekker. Het was een recept met chocolade. Als ik dat lees dan ben ik al snel verkocht.

Vrijdagmiddag besloot ik om een bananenbrood te bakken.

Jullie moeten weten dat ik echt nooit bak. Ik kan alleen een kwarktaart en een brownie bakken. Dus het was echt een hele opgave om een bananenbrood te gaan bakken.

Ik ging de uitdaging aan. Ik ging aan de slag.

Heel eerlijk: het was makkelijker dan ik dacht. Het resultaat mag er ook best wel wezen.

De belangrijkste vraag is natuurlijk: hoe smaakt het?

De smaak valt me echt niet tegen. Ik vind ‘m echt heel erg lekker.

Miljuschka had echt gelijk: dit is het beste bananenbrood recept ooit!

✦Engelse les ✦

Mijn studenten die de opleiding ‘Servicemedewerker’ volgen, hebben ook het onderdeel ‘Engels’. Om mijn studenten te laten oefenen met het stukje ‘Engels’ had ik ervoor gezorgd dat een teamgenoot naar mijn werk kwam. Hij zou op deze manier samen met mijn studenten een gesprek in het Engels voeren (hij is een Brit dus je moet wel Engels met hem praten). Het werd een heel erg leuk en open gesprek.

We hebben veel gelachen, maar we hebben ook serieuze onderwerpen besproken.

Ik vond het echt heel erg leuk. Gelukkig vond mijn student het ook heel erg leuk. Het was een geslaagde middag.

_____________________________________________________________________________________________________

Zoals je kan zien, heb ik een hele gevarieerde week gehad. Afgelopen week heb ik echt een paar leuke dingen gedaan. Ik heb dingen gedaan waar ik echt blij van werd en waardoor ik even op kon laden.

Naast deze vier activiteiten heb ik afgelopen week ook echt super goede gesprekken gehad met hele lieve mensen. Ik heb gesprekken gehad waarin ik mijn hart even kon luchten. Het waren vooral gesprekken waarin ik het gevoel kreeg waarin er echt naar me werd geluisterd.

Ik kan je zeggen dat ik niks beters kan bedenken. Mensen die echt naar je luisteren. Ik heb me echt op mijn gemak gevoeld bij deze mensen. Deze mensen hebben me ook echt aan het denken gezet. Nu is dat de laatste tijd niet zo heel moeilijk.

Ik heb echt heel veel warmte, liefde en begrip gevoeld. Dat doet me echt heel erg goed.

Muziek van de Week.

De achtergrond is zwart. Over de hele achtergrond zijn paarse sterretjes te zien. De sterretjes hebben verschillende tinten paars. In het midden is een vierkant donkerpaars vlak. In het midden staat in het wit de volgende tekst: Ik weet dat ik niet kan dansen Maar telkens als ik jou zie staan Dan wil ik wie ik was vergeten En een beetje crazy gaan Ik weet dat ik niet kan dansen Maar altijd als ik jou zie staan Dan voel ik alles al bewegen Neem me mee voor heel even Rechtsonder in het paarse vak staat in het wit: Suzan & Freek - Neem me meeDeze week heb ik voor een nummer gekozen waar ik heel erg blij van word.

Op oudejaarsdag 2022 was ik naar het concert van deze artiesten aan het kijken. Tijdens dit concert speelden een (voor mij) nieuw nummer. Toen ik het nummer hoorde, werd ik meteen vrolijk. Ik besloot om het nummer meteen in mijn afspeellijst te zetten. Nu word ik elke keer zo vrolijk als het nummer weer voorbijkomt.

Voor mij beschrijft dit nummer ook het gevoel wat je kan krijgen als je bij de juiste mensen bent en wanneer je doet waar je vrolijk van wordt. Iedereen is namelijk op zoek naar het gevoel. Als je het gevoel heb gevonden dan ga je er telkens weer naar op zoek. Je kan het gevoel moeilijk beschrijven, maar je weet precies hoe het voelt.

Eigenlijk past dit nummer ook wel heel erg goed bij mijn week.

 

MVDW:

Suzan & Freek – Neem me mee

Misschien denk je nu het volgende bij jezelf:

Waarom deelt ze dit nu met ons?

Waarom moet ik dit weten?

Is het jullie al opgevallen dat alle activiteiten die ik beschrijf ook iets gemeen hebben?

Bij al mijn hoogtepunten van de afgelopen week zijn er hele lieve mensen betrokken:

Bij de training zijn er teamgenoten waar ik veel aan heb, ik was met een vriendin naar het theater, ik krijg leuke reacties op mijn bananenbrood, een teamgenoot heeft me op werk geholpen en ik heb hele mooie gesprekken gevoerd met collega’s/vrienden en familieleden.

Daarnaast heb ik afgelopen week dingen gedaan waar ik vrolijk van werd. Er zijn echt momenten geweest waarin ik even aandacht voor mezelf had en waarbij ik kon doen waar ik me beter door ging voelen.

Gaat Hoofdstuk 388 nog ergens heen? Is er nog een bepaalde boodschap?

Ja, ik denk het wel.

Ik wil jullie heel erg graag meegeven dat het zo ontzettend belangrijk is om te doen waar jij blij van wordt.

Het is zo belangrijk dat je soms dingen doet waar jij je een beter mens door gaat voelen.

 

Ga op zoek naar dingen waar jij energie van krijgt.

Beloof jezelf dat je die dingen zo af en toe even doet. Gewoon om jezelf even op te laden.

Het kan er ook voor zorgen dat het vuur in jezelf weer even een boost krijgt.

 

Het kan heel simpel zijn.

Je hoeft niet altijd een hele activiteit te doen.

Het kan ook zomaar een avondje met een vriend(in) een theetje drinken op de bank.

Ik heb afgelopen week gemerkt dat ik hele lieve mensen om me heen heb. Ik heb ook ervaren hoe belangrijk het is om te doen waar jij energie van krijgt.

Doe meer dingen waar jij energie van krijgt en waar jij blij van wordt.

Je merkt vanzelf dat je op die manier veel warmte en liefde krijgt. Je gaat je echt veel beter voelen. Ik weet er alles van.

 

Alles waar jij blij van wordt en waar je energie van krijgt, zijn hele belangrijke dingen.

Vergeet deze dingen niet.

Soms weet je niet hoe erg je die dingen juist nodig hebt.

 

Geef jezelf alle tijd die je nodig hebt.

Wees een beetje liever voor jezelf.

 

Zorg goed voor jezelf.

Luister ook goed naar jezelf.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.