De achtergrond is lichtroze. In het midden staat in het zwart: If you relax your mind, it can begin working for you. Onder deze tekst staat in het wit: Bryant McGill
Blog

Hoofdstuk 386

Hi,

We zitten nu volop in de goede voornemens. Iedereen is bezig met het uitspreken van de goede voornemens.

Mensen zijn bezig om zich aan de goede voornemens te houden en/of om de goede voornemens in te plannen. Misschien zijn zelfs je doelen al aangepast.

Wie zal het zeggen?

Ik ben zeker al begonnen met mijn goede voornemens. Ik ben op het punt dat ik ze in de praktijk ga brengen.

Ja, ik begin zeker met één doel tegelijk.

Afgelopen week is mijn werk ook weer begonnen.

Ja, ik heb heel veel goede voornemens voor mezelf als het gaat om werk.

Afgelopen week mocht ik dus weer aan de bak. Het was ook de eerste keer dat ik de meeste van mijn goede voornemens in de praktijk kon gaan brengen.

Mijn grootste voornemen:

Beter gaan plannen.

Ja, ik schrijf dit heel erg vaak in mijn blogs. Ik zal namelijk altijd een haat-liefdesverhouding hebben met plannen. Ik denk ook dat dit niet de laatste keer is dat ik het heb over ‘plannen’.

Ik kan wel plannen, maar ik schrijf het nooit op. Ik hou het altijd in mijn hoofd. Dat gaat een tijdje goed, maar er komt altijd een moment waarop je toch het overzicht toch niet meer hebt. Dan ontstaat er toch een bepaalde chaos in je hoofd. Ik heb dat wel in ieder geval.

Op dat soort momenten neem ik me voor om mijn planning weer op te gaan schrijven.

Afgelopen week ben ik weer begonnen om mijn planning op te schrijven.

Tot nu toe werkt het 😄. Ik ben de eerste week goed doorgekomen.

Nu is het een kwestie van volhouden.

Waarom vertel ik dit allemaal?

Mijn week had eigenlijk een overkoepelend thema:

Rust creëren in je hoofd/ ervoor zorgen dat je genoeg ontspant.

Dat sluit namelijk ook weer heel erg aan bij mijn goede voornemens.

Ik wil beter voor mezelf zorgen: meer tijd voor mezelf, mezelf meer rust gunnen etc (ik heb er veel over geschreven in hoofdstuk 384 en 385).

Ik heb dit thema afgelopen week zelfs met mijn klas besproken.

Ik heb een les gegeven waarin ik aandacht had voor ‘spanning en ontspanning’: wat is stress, wat doet stress met je lichaam en hoe kan je ontspannen?

Ik heb met mijn studenten besproken wat ze doen om te ontspannen en of ze het gevoel hebben dat ze genoeg tijd hebben om te ontspannen.

Het verbaasde me dat veel van mijn studenten elke dag een moment inplannen waarin ze tijd voor zichzelf hebben. Ze pakken echt dagelijks een moment waarbij ze ontspannen. Daar kan ik nog heel erg veel van leren.

Er zijn studenten die wandelen om hun hoofd leeg te maken, maar er zijn ook echt studenten die mediteren. De meeste studenten gaan sporten om te ontspannen.

Iedereen doet dus echt iets anders om te ontspannen.

Ik heb echt tegen mijn studenten gezegd dat ik bewondering heb voor het feit dat ze deze tijd voor zichzelf in kunnen plannen.

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik iemand die het vergeet om tijd voor zichzelf in te plannen. Ik vergeet mezelf te vaak.

Ik heb een app op mijn telefoon geïnstalleerd waarbij ik me aan goede voornemens kan houden. In deze app krijg je tips van deskundigen die je op weg helpen. Ze geven je ook tips om het vol te kunnen houden.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar.  Clannad lacht in de camera. Een klein stukje van de rechterkant van haar gezicht is van de foto afgesneden. Clannad heeft rood/oranje haar en haar haren hangen over haar schouders. Clannad heeft mascara op en ze heeft donkere oogschaduw. Ze draagt een gouden ketting en heeft een bril op. Clannad draagt een grijze trui en een spijkerjasje zonder mouwen. Ik heb onder andere een challenge geaccepteerd waarbij ik ga werken aan een beter avondritueel.

Volgens de challenge moet ik er elke avond voor rust zorgen in mijn hoofd: 2 uur van tevoren moeten al mijn beeldschermen uit en ik moet mijn hoofd leegmaken.

Makkelijker gezegd dan gedaan, denk ik dan.

Heel eerlijk: ik weet echt wel hoe ik het moet doen. Toch lukt het me nooit om het te doen en/of het vol te houden.

Ik denk dat iedereen wel weet hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, maar heel veel mensen weten niet zo goed hoe het moet.

Ik ben er echt van overtuigd dat het ontzettend belangrijk is om rust te creëren in je hoofd. Als je die rust hebt in je hoofd dan is het makkelijker om beter voor jezelf te zorgen.

Wat er in je hoofd gebeurt, is zo ontzettend belangrijk voor alles wat je doet.

Ze zeggen heel vaak: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd.

Dat is zeker waar, maar misschien is je hoofd wel het huis van je leven.

Misschien zorgt een opgeruimd hoofd wel voor een veel relaxter leven. Misschien zorgt een opgeruimd/rustig hoofd er wel voor dat je je veel beter kan focussen op alles wat je doet. Misschien zorgt een opgeruimd hoofd er wel voor dat je veel beter weet wie je bent, wat je kan en ga je je op die manier veel beter in je vel voelen.

Zolang je er maar eerst voor zorgt dat het rustig is in je hoofd.

Een opgeruimd hoofd, is een opgeruimd leven.

Of is deze vergelijking veel te ver gezocht? Ik heb geen idee…..

Laat ik het wat meer bij mezelf houden.

Ik kan alleen maar positieve veranderingen benoemen als ik ervoor zorg dat het rustiger is in mijn hoofd. Als ik de tijd neem om te ontspannen dan zijn er geen negatieve gevolgen. Ik voel me echt een beter mens als ik beter voor mezelf ga zorgen.

In het begin van mijn blog had ik het over het feit dat ik weer beter ging plannen.

Ik ga heel eerlijk met jullie zijn: het heeft ervoor gezorgd dat het weer een stukje rustiger is geworden in mijn hoofd. Alles wat ik die week moest doen had ik in mijn agenda opgeschreven. Ik wist precies wat ik die week gedaan moest hebben en welke afspraken ik had. Overzichtelijker kon bijna niet.

Nu ga ik er echt voor zorgen dat het plannen in mijn systeem blijft.

Dat is misschien nog wel het aller moeilijkste.

Iets een keertje doen is supermakkelijk, maar de echte uitdaging zit ‘m in het creëren van een nieuwe gewoonte.

Ik weet heel goed hoe ik meer rust in mijn hoofd kan creëren, maar het doen en het volhouden is iets heel anders.

Ik heb nog een hele lange weg te gaan.

 

Muziek van de Week.

De achtergrond is blauw/grijs. In het midden ligt een geel vierkant briefje. Aan de onderkant van het briefje is een rood hartje te zien. Om het hele briefje liggen rode hartjes. Het ene hartje is in het geheel te zien, anderen zijn voor een deel te zien. 

Op het gele briefje, boven het hartje, staat in het zwart: 

When you were just a stranger 
And I was at your feet 
I didn't feel the danger 
Now I feel the heat 
That look in your eyes 
Telling me no 
So you think that you love me 
Know that you need me 
I wrote the song, I know it's wrong 
Just let me go

Linksonder aan het gele briefje staat in het rood:
Calum Scott - One more TryHet origineel van dit nummer was in Hoofdstuk 222 de ‘Muziek van de Week’. Toen had ik het erover dat mijn liefde voor dit nummer erg groot was.

Op de achtergrond is dit altijd mijn favoriete nummer gebleven van deze artiest, maar ik luister bijna nooit meer naar dit nummer.

Aan het einde van 2022 besloot deze artiest om dit nummer te coveren. Ik was zo ontzettend blij, want één van mijn favoriete artiesten besloot om één van mijn favoriete nummers ooit te coveren.

De versie van deze artiest overtreft al mijn verwachtingen. Elke keer als ik dit nummer hoor, krijg ik overal kippenvel en krijg ik tranen in mijn ogen. Deze artiest zorgt ervoor dat dit nummer bij mij heel erg binnenkomt.

Ik blijf een heel groot fan van de tekst van dit nummer. Deze artiest heeft iets in zijn stem waardoor de tekst nog veel meer binnenkomt. Hij weet mij altijd heel erg te raken. Deze artiest heeft er sowieso voor gezorgd dat ik weer veel vaker naar dit nummer ga luisteren.

Het origineel is en blijft heel erg mooi, maar deze versie komt echt heel erg in de buurt.

Als deze artiest een nummer live doet dan lijkt het nummer nog veel mooier dan de studioversie.

Oordeel zelf maar.

MVDW:

Calum Scott – One more Try

 Meer momenten creëren waarbij je ervoor zorgt dat je kan ontspannen.

Het is een mooi doel en als ik naar mezelf kijk dan komt dit doel elk jaar weer terug.

Blijkbaar is het iets waar ik heel graag aan wil werken, maar het lukt me niet.

Nou ja, het lukt me wel. Het lukt me voor een korte periode. Het lukt me alleen niet om het voor een langere tijd vol te houden.

Ik ga ervoor zorgen dat ik structureel momenten inplan waarop ik de tijd neem om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Misschien moet ik mijn doel op die manier opschrijven. Misschien gaat het me beter helpen om ervoor te zorgen dat ik structureel momenten ga inplannen. Misschien ga ik zo aan het echte doel werken.

Ik weet heel goed wat ik nodig heb om te ontspannen en om mijn hoofd leeg te maken. Het lukt me alleen nog niet om hier structureel mee aan de slag te gaan.

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dit lastig vindt.

Misschien moet ik mijn doelen ‘plannen’ en ‘ontspannen’ maar eens met elkaar gaan combineren……

Misschien moet ik me eerst een periode helpen om me eraan te herinneren om meer te ontspannen. Dus echt letterlijk tijd inplannen waarop ik ontspan.

Ik kan het ten minste even proberen.

Ik ga mijn planning voor volgende week maar eens aanpassen.

Ik ben er echt van overtuigd dat alles begint met hoe (on)rustig je hoofd is. Het heeft echt veel positieve gevolgen als je de tijd tijd neemt om ervoor te zorgen dat het rustig/opgeruimd is in je hoofd.

Daar moet je natuurlijk wel iets voor doen.

Ik ga nog maar een keer een poging wagen. Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Onthoud: je hoofd en je gedachten hebben veel meer invloed op je dan je denkt.

 

❤️

Clannad

PS. Alle tips om beter voor jezelf te zorgen en om rust in je hoofd te creëren zijn zeker welkom!

Dus: hoe zorg je ervoor dat je kan ontspannen? Hoe zorg jij ervoor dat je je hoofd leeg kan maken?

Laten we elkaar helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.