e achtergrond is zwart. In de hele afbeelding is goud vuurwerk te zien. Het zijn gouden slierten. In het midden staat een zwart vlak. In het zwarte vlak staat in het wit: May your coming year be filled with magic and dreams and good madness. I hope you read some fine books and kiss someone who thinks you're wonderful, and don't forget to make some art - write or draw or build or sing or live as only you can. And I hope, somewhere in the next year, you surprise yourself. Aan de onderkant staat in het goud: Neil Gaiman
Blog

Hoofdstuk 384

Hi,

Happy New Year! ✨

Ik wil iedereen een heel erg gelukkig 2023 toewensen!

Gisteren hebben we 2022 uitgezwaaid en vandaag is 2023 begonnen.

Een nieuw jaar. De start van een nieuw avontuur.

Voordat we dat gaan doen, wil ik graag nog een keer terugkijken op 2022.

Op Instagram heb ik deze foto geplaatst:

Een collage met foto’s van 2022. Aan de rechterkant in het midden staat in het wit (zwart omrand) : 2022. Onder het jaartal is een rood hartje afgebeeld. In het midden staan 2 grote foto’s. Aan de bovenkant een foto van een jonge Clannad met haar opa. Daaronder een foto van Clannad en haar rugbyteam. Om die 2 grotere foto’s staan 16 kleinere foto’s van allerlei momenten uit 2022.

2022 in foto’s.

2022 is namelijk een heel bizar jaar geweest. Ik heb veel hoogtepunten gekend, maar ook een aantal hele erge dieptepunten. Het overlijden van mijn opa is het grootste dieptepunt van 2022.

Op verschillende vlakken is mijn 2022 niet heel lekker geëindigd. Ik had heel graag op een andere manier het jaar af willen sluiten, maar je doet er vrij weinig aan.

Op de foto met momenten uit 2022 zijn ook veel hoogtepunten te zien: alle concerten die ik heb mogen bezoeken, de award die ik, namens het Diversiteitspanel van de Hogeschool, heb mogen winnen, een bezoekje in een radiostudio, mijn afstuderen en rugby.

Als ik alles zo bij elkaar zet dan is 2022 echt een bijzonder jaar geweest.

Op 2 januri 2022 heb ik in hoofdstuk 333 een aantal goede voornemens opgeschreven voor 2022. Ik ben benieuwd of ik me daar een beetje aan heb gehouden…….

▶︎ Gezond leven

Ik begon goed, maar helaas heb ik dit niet vol kunnen houden.

Ik denk wel dat ik een verklaring heb voor waarom ik het niet vol heb gehouden: ik had niet de goede mindset. Ik voelde me niet goed genoeg om dit vol te houden. Ja, dan gaat het lastig worden.

Ik heb wel mijn best gedaan, maar ik ben toch weer teruggevallen in wat ik altijd deed. Dit blijft gewoon een ding.

▶︎ Sporten

Dit is gelukkig wel gelukt! Na de zomer mochten we weer sporten! De rugbytrainingen gingen weer door! Ik heb de afgelopen tijd weer veel meer getraind. Ik vind het zo leuk om weer veel meer te sporten. Het doet me echt goed. Ik ben het alleen maar meer gaan waarderen. Ook ben ik mijn team meer gaan waarderen.

▶︎ Afstuderen

Dit is me gelukt! Ik ben in de zomer van 2022 cum laude afgestudeerd als tweedegraads docent! Ook heb ik een baan gevonden. Ik mocht bij mijn stage blijven. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

▶︎ Meer autorijden

Dit is me heel even gelukt. Ik heb meer autogereden, maar ik gebruik de fiets veel vaker. Dat komt gewoon omdat ik in het centrum van Leiden werk. Na de herfstvakantie van 2022 ben ik fulltime in Leiden centrum gaan werken. Het is veel makkelijker om met de fiets naar werk te gaan. Op het moment lukt bijna alles me met de fiets. Ik ga niet onnodig de auto pakken natuurlijk. misschien gaat er verandering in komen. Wie weet…..

 

▶︎ 10 boeken lezen

Hier wil ik het niet over hebben…..

Ik heb het afgelopen jaar 1 boek gelezen. Ik ben nog steeds bezig in mijn tweede boek.

We gaan snel door.

▶︎ Liefde

Ohja, de adventkalender van ‘The Bodyshop’…..  Ik heb daar nog steeds heel veel (ongeopende) producten van staan. Ik moet zeggen dat ik die niet heel veel meer gebruik.

Heel eerlijk: ik heb hier hier nog niet heel erg aan gewerkt. Er zijn momenten geweest waarin het is gelukt, maar heel eerlijk: dit is niet gelukt. Ik ben te vaak mezelf vergeten. Ik neem nog te weinig tijd voor mezelf. Dat is een bekend iets……

▶︎ Schrijven

Dit is een jaarlijks terugkerend doel. Het lijkt ook wel dat ik elk jaar hetzelfde schrijf bij dit doel. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik dit doel ook in 2022 niet heb gehaald.

Wel is er iets veranderd: ik heb heel veel ideeën in mijn hoofd. Ik wil echt meer gaan schrijven, maar de uitvoering ontbreekt. De wil is er, maar daar blijft het voor nu gewoon bij. Dus ook dit doel is niet gelukt in 2022.

 

Heel eerlijk: mijn goede voornemens zijn niet echt gelukt in 2022.

Het is gelukt om mijn diploma te halen en om meer te gaan sporten. Het ‘meer autorijden’ is voor een deel gelukt, maar het mag wel meer aandacht hebben.

Een foto van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Ze houdt haar hoofd een beetje schuin. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt haar haren over haar schouders. Clannad draagt een bril. In de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Aan de linkerkant in haar oor zie je ook oorbellen zitten (1 gouden ring en 2 gouden knopjes).Clannad draagt een bruine glitter trui.Misschien moeten goede voornemens gewoon ‘meerjarenplannen’ worden.

Toch ga ik het nog een keer proberen.

In 2023 zijn er ook wel een aantal dingen waar ik meer aandacht aan wil besteden.

Ja, je kan het goede voornemens noemen. Het maakt niet uit welk stickertje je erop plakt. Het blijft hetzelfde.

Mijn doelen voor 2023:

 

⭐︎Naar mezelf luisteren⭐︎

De afgelopen tijd merk ik dat ik niet goed genoeg naar mezelf luister. Ik ga mezelf heel erg vaak voorbij. Ik ga gewoon door terwijl ik juist even tijd nodig heb.

In 2023 wil ik veel meer naar mezelf luisteren: wat heb ik eigenlijk nodig? Waar heb ik behoefte aan?

Ik heb dit de afgelopen tijd een paar keer gedaan, maar ik hoop dat ik dit vaker kan doen. Ik merk dat het me echt wel veel goeds doet.

Ja, het is een heel erg groot doel. Ik denk dat dit doel boven alle doelen hangt die ik hierna ga beschrijven.

⭐︎Doen waar ik gelukkig van word⭐︎

Dat kan alleen maar als je naar jezelf luistert. Het kan namelijk heel erg verschillen waar je gelukkig van wordt. Als ik naar mezelf kijk dan word ik altijd gelukkig van muziek en van de mensen van wie ik houd.

Het kan ook zomaar voorkomen dat ik juist heel erg gelukkig wordt van onder een dekentje op de bank zitten en een film/serie kijken.

Dit doel valt of staat met of ik goed naar mezelf kan luisteren.

Eigenlijk is dit doel nog veel groter. Ik zou eerst uit moeten zoeken waar ik echt gelukkig van word en waar ik mijn energie uithaal.

Het kan wel even duren voordat ik daarachter ga komen, of niet. Wie zal het gaan zeggen?

Zijn we hier niet altijd mee bezig? Zijn we niet altijd bezig met de vraag: waar word je gelukkig van?

Misschien ga ik hier in 2023 maar eens een blog over schrijven……

⭐︎Meer schrijven⭐︎

Ja hoor, daar is het doel weer ☺️.

Schrijven bedoel ik echt heel erg breed.

Ik weet dat het me heel erg helpt om mijn gedachten en gevoelens van me af te schrijven, maar ik doe het veel te weinig. Ik geef mezelf niet de tijd om te schrijven. Daardoor ben ik dus niet meer gaan schrijven.

Ik schrijf elke week een blog en dat vind ik heel erg leuk. Ik ben ook echt niet van plan om daarmee te gaan stoppen.

Ik weet gewoon dat het me echt zou gaan helpen als ik nog meer ga schrijven.

✭Mensen zeggen ook dat je meer (en beter) gaat schrijven als je veel leest. Bij dit doel wil ik ook graag met mezelf afspreken dat ik in 2023 minstens 10 boeken ga lezen. Misschien zorgt dat er ook wel voor dat ik meer ga schrijven. Ik ben benieuwd.

 

⭐︎Liever zijn voor mezelf⭐︎

Ja, het is algemeen bekend dat ik heel streng ben voor mezelf. Ik leg de lat altijd heel erg hoog voor mezelf.

In 2023 zou ik graag wat liever willen zijn voor mezelf. Ik mag namelijk ook wel fouten maken en ik kan niet alles in 1x. Ik mag ook leren en daarbij horen ook fouten. Van fouten leer je, toch?

Ik doe mijn best en meer kan ik niet doen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan……

 

⭐︎Mezelf de tijd geven⭐︎

Dit doel heeft heel erg te maken met het feit dat ik alles altijd gelijk goed wil doen. Ik geef mezelf niet de tijd om dingen te leren. Eigenlijk past dit doel heel erg bij ‘liever zijn voor mezelf’. Dit doel vind ik te groot om samen te voegen met het vorige doel.

Ik wil mezelf de tijd geven om bepaalde dingen te leren. Je kan dit doel heel erg breed zien. Het heeft namelijk met zoveel dingen te maken.

Misschien schrijf ik hier ook wel een keer een blog over.

 

⭐︎Gezonder leven⭐︎

Ook dit doel komt jaarlijks terug. Afgelopen jaar is het niet gelukt. Ja, ik ben meer gaan sporten. Daar is het ook bij gebleven. Ik ben weer allesbehalve gezond gaan eten.

Het komende jaar wil ik graag weer gezonder gaan eten. Ik weet namelijk dat ik het kan en ik wil het echt heel erg graag! Ik weet namelijk dat ik me veel beter voel als ik gezonder leef.

Bij een gezond leven hoort ook een goede mentale gezondheid. Een goede fysieke gezondheid is erg belangrijk, maar een goede mentale gezondheid is net zo belangrijk. Ook daar wil ik het komende jaar meer bij stilstaan. Daar heb ik dan ook genoeg doelen voor opgesteld.

Zo, dat waren mijn goede voornemens voor 2023. Ik heb ze expres heel erg breed gehouden. Je weet namelijk nooit hoe een jaar gaat lopen en wat er allemaal gaat gebeuren.

Al mijn doelen voor 2023 hebben te maken met mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik denk dat ik het echt nodig ga hebben om een persoonlijke ontwikkeling door te maken.

Het komende jaar zullen de volgende vragen centraal gaan staan:

Wie ben ik?

Wie wil ik zijn?

Waar word ik gelukkig van?

Waar krijg ik energie van/ waar ligt mijn passie?

Volgend jaar zullen we weten en bekijken wat dit allemaal heeft opgeleverd.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een paars/roze lucht. In de lucht zijn roze wolken te zien. De ene wolk is donkerder/groter dan de andere wolk.

. In het midden staat er in het zwart:
Relax, take it easy
For there is nothing that we can do
Relax, take it easy
Blame it on me or blame it on you

It's as if I'm scared
It's as if I'm terrified
It's as if I'm scared
It's as if I'm playing with fire

Scared

It's as if I'm terrified
Are you scared?
Are we playing with fire?

Rechtsboven staat er in het wit een verwijzing naar het nummer:
MIKA - Relax, Take it Easy
Op de ‘i’ staat een hartje. Voor de eerste ‘Muziek van de Week’ van het nieuwe jaar heb ik gekozen voor een artiest die ik in 2022 heb (her)ontdekt.

Het afgelopen jaar heb ik al vaker muziek van deze artiest gedeeld. In 2022 heb ik zijn live album ontdekt en door dat album ben ik fan geworden van deze artiest. Dat album heb ik in 2022 heel erg vaak geluisterd en ik hou echt van de nummers op dat album. Door deze versies ben ik erachter gekomen dat deze artiest echt hele mooi nummers heeft gemaakt.

Dit nummer heeft me heel erg geraakt. Ik durf te wedden dat bijna iedereen dit nummer kent, want dit was één van zijn grootste hits. Door deze versie ben ik dit nummer nog veel meer gaan waarderen. Door deze versie kwam ik erachter dat de tekst en de boodschap van dit nummer zo ontzettend mooi is.

In dit nummer hoor je hoe muzikaal deze artiest is. Dit is oprecht één van de meest ondergewaardeerde artiesten.

Heel eerlijk: misschien wordt dit nummer/deze boodschap wel mijn motto voor 2023.

Het enige nadeel: de gesproken stukjes zijn in het Frans en mijn Frans is niet het allerbeste……

Toch blijft deze live versie de allermooiste versie van het liedje. Luister en geniet.

MVDW:

MIKA – Relax, Take it Easy

Heb je zin in goede muziek? Luister dan naar het album ‘A L’opera de Versailles’ van MIKA.

2022 was een bizar jaar.

Ik heb ontzettend veel mee mogen maken. Ik heb lieve mensen mogen ontmoeten en ik ben erachter gekomen dat ik hele lieve mensen om me heen heb. Ik ben een gezegend mens.

2022 heeft me veel dingen geleerd.

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat in 2023.

Ik hoop dat ik in 2023 nog steeds de mensen om me heen heb die me heel erg dierbaar zijn. Ik hoop dat ik nog heel veel mooie, dierbare en bijzondere momenten mag meemaken met de mensen waar ik het meest van hou.

Dat is eigenlijk mijn allergrootste wens.

Daarnaast hoop ik dat ik dit jaar in goede gezondheid mag blijven.

In 2023 staan er een paar leuke dingen te wachten:

Ik mag 25 kaarsjes uitblazen en ik ga naar een aantal hele toffe concerten. Ik ga in juni naar Harry Styles en in mei ga ik eindelijk (4 jaar na het kopen van de kaartjes) naar Pentatonix!

Dat zijn nog maar twee concerten. Er staat nog veel meer op de planning!

2023 is pas net 1 dag begonnen dus het is heel lastig om te voorspellen wat het jaar allemaal gaat brengen.

Nu kunnen we alleen maar wensen hebben voor het nieuwe jaar.

We kunnen onze hoop en onze wensen uitspreken.

Ja, ik heb dat net ook gedaan.

We zullen nooit weten welk avontuur we dit jaar precies aangaan.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat de wereld een mooiere, leukere en lievere plek gaat worden.

Ik wens iedereen heel veel gezondheid, liefde, geluk en warmte toe.

Ik hoop dat ieders dromen en wensen uitkomen.

Dat 2023 maar een heel mooi jaar mag worden.

 

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.