De achtergrond is een gladde bruine houten tafel. Aan de rechterkant zijn kersttakken, kerstballen, kersen en dennenappels te zien. Deze hangen/liggen bij de takken. In het midden bij de takken staan twee mokken met warme chocomel. Op deze mokken liggen een peperkoekmannetje. Aan de rechterkant aan de bovenkant staat in het zwart is het volgende te lezen What is Christmas? It is the tenderness of the past, encourage for the present, and hope for the future. Aan de onderkant staat in het zwart: -Agnes M. Pagro Aan de onderkant (links) staat in het zwart een verwijzing naar de website waar de blog te lezen is: clannadmylife.nl
Blog

Hoofdstuk 383

Hi,

Het is weer zover: het is kerst!

Tijdens het schrijven van dit hoofdstuk heb ik een afspeellijst met kerstmuziek aanstaan.

Buiten is het aan het regenen. Als ik naar buiten kijk, heb ik niet echt een kerstgevoel.

 

Gisteravond (tijdens kerstavond) hebben ik, samen met mijn ouders, maar ‘All you Need is Love’ gekeken en we hebben cadeautjes opengemaakt. We hebben er een heel gezellig avondje van gemaakt.

Ik heb vanochtend/vanochtend een kerstbrunch gehad. De tafel was heel mooi gedekt en er stond allerlei lekker eten op tafel. Samen met mijn ouders heb ik er heel erg van genoten.

Vanavond ga ik met een klein deel van de familie eten bij ons thuis. Morgen ga ik naar vrienden en gaan we daar lekker eten.

Elk jaar lijkt Kerst hetzelfde: samenzijn en samen eten.

Toch is het gevoel van Kerst elk jaar anders.

Er is geen Kerst hetzelfde.

Elke Kerst is anders.

Als ik kijk naar mijn Kerst dit jaar dan kan ik wel zeggen dat mijn kerstgevoel nog nooit zo erg afwezig is geweest. Normaalgesproken ben ik iemand die heel erg van Kerst houdt. Dat is nog steeds wel zo, maar het voelt dit jaar heel anders.

Ik heb nog steeds momenten dat ik echt heel blij wordt van Kerst, maar het is veel minder dan voorgaande jaren.

Hoe je je voelt met Kerst heeft heel erg te maken met hoe je jaar was. Of hoe de periode voor Kerst was.

Misschien lijkt het wel of je elk jaar hetzelfde doet met Kerst, maar eigenlijk is het elk jaar anders. Elk jaar voel je je anders.

 

Mijn Kerst is de afgelopen jaren best wel vaak veranderd. Dat heeft te maken met de mensen met wie ik Kerst vier.

De samenstelling van de kersttafel veranderd bijna elk jaar. Soms komen er nieuwe mensen bij, maar andere jaren ontbreken er bepaalde mensen. Dat kan allemaal hele uiteenlopende redenen hebben.

Ik ben echt niet de enige die dit meemaakt. Dit heeft iedereen.

Ook dit jaar is de samenstelling van de kersttafel veranderd: we missen iemand, maar we vieren het ook met nieuwe mensen.

Los daarvan komen er bepaalde dingen ook elk jaar terug. Iedereen heeft wel tradities met Kerst. Ja, ik heb ook bepaalde tradities:

‘All you need is Love’ op kerstavond

Een kerstbrunch (alleen de dag wisselt nog weleens)

Samen eten (zowel met familie als met vrienden)

Cadeautjes kopen en geven 🙈

 

Kerst bij ons thuis gaat over samenzijn.

Het is een periode die we samen doorbrengen. Eigenlijk is er altijd lekker eten en is er een avond waarbij we cadeautjes aan elkaar geven.

Ik denk dat dit bij veel mensen een beetje hetzelfde is. Ik hoop vooral dat mensen met Kerst gezellig samen mogen en kunnen zijn. Dat vind ik persoonlijk het mooiste aan Kerst.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt haar haren in ene staart waardoor je haar haren niet op de foto ziet. Clannad draagt een bril. In de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Clannad draagt een rode foute kersttrui van Mickey en Minnie Mouse. In het midden van de trui hangt een ketting met de naam van Clannad erop.Persoonlijk hou ik heel erg van de magie van Kerst. Tijdens de kerstperiode is de wereld namelijk veel gezelliger. Overal hangen er lichtjes en andere versieringen.

Bij ons thuis staat er een hele grote kerstboom met heel veel lichtjes. Ik vind dat heel erg gezellig.

Ook kan ik de hele dag naar kerstmuziek luisteren. Ja, ik weet dat er ook mensen zijn die een hekel hebben aan kerstmuziek. Die mensen vinden mijn echt verschrikkelijk, want ik kan hele dagen naar kerstmuziek luisteren.

Daarnaast kan ik ook heel erg blij worden van kerstfilms en/of kerstspecials.

Ik heb voor een hele week verschillende kersttruien……… Het kan eigenlijk echt niet 🙈.

Kortom: ik hou van alles wat met Kerst te maken heeft.

Het zorgt er echt voor dat ik wat vrolijker ben dan alle andere dagen van het jaar. Ik ben echt een kerstfreak.

December is echt mijn maand. De maand december maakt alles gezelliger en leuker. December heeft toch echt iets magisch.

Ja, ik weet dat er mensen zijn die me voor gek verklaren. Eigenlijk maakt me dat niet uit. Ik hou nou eenmaal van december. Ik word blij van Sinterklaas, maar ik word ook blij van Kerst en alles daaromheen.

That’s me ☺️.

Kerstmuziek van de Week.

Elk jaar komt deze groep wel met een kerstalbum. Kerst zonder deze groep is geen Kerst. Ze beginnen een beetje op Michael Bublé te lijken. Dit jaar heeft deze groep ook nog een kerstspecial op Disney+. Ik heb intens genoten van deze special. Het is echt leuk om te zien hoe mensen over de hele wereld Kerst vieren. Daarnaast is de muziek gewoon te leuk!

Dit jaar hebben ze samen met een andere artiest een kerstliedje uitgebracht. Heel eerlijk: ik word elke keer zo vrolijk als ik dit nummer hoor.

Het is, zover ik weet, geen cover van een al bestaand kerstliedje. De energie van dit nummer vind ik echt heel erg fijn. het is echt een heerlijk nummer. Ik heb het nummer nu al de hele tijd in mijn hoofd. Heel eerlijk: ik ga deze ook elk jaar luisteren. Ik hou er echt van.

Het is echt een feel good kerstliedje.

Het is geen Kerst als je niet naar deze groep hebt geluisterd ☺️.

KMVDW:

Pentatonix & Meghan Trainor – Kid on Christmas

Het is denk ik wel duidelijk dat ik heel erg van Kerst hou. Het kan bij mij eigenlijk niet gek genoeg.

Toch voelt Kerst 2022 heel anders dan alle andere jaren.

Deze Kerst is toch wel heel speciaal.

Ik denk dat het echt te maken heeft met het feit dat mijn leven de laatste tijd aardig op zijn kop staat.

Er speelt te veel in mijn hoofd waardoor ik niet optimaal kan genieten van de Kerst.

Ik hou nog steeds heel erg van de Kerst en ik word er nog steeds heel erg blij van, maar dit jaar voelt Kerst heel erg dubbel.

Kerst lijkt elk jaar hetzelfde te zijn, maar eigenlijk is elke Kerst anders.

Het gevoel van Kerst is namelijk elk jaar anders. Dat heeft heel erg te maken met hoe jij je voelt en wat er het afgelopen jaar/de afgelopen tijd is gebeurd.

Jouw kerstgevoel is van zo ontzettend veel dingen afhankelijk.

Elk jaar is je kerstgevoel anders. Alleen heb je dat het ene jaar iets meer door dan het andere jaar.

 

Elke Kerst heeft een eigen verhaal. Elke verhaal is uniek en bijzonder.

Zo blijft elke Kerst speciaal.

Kerst is het licht in de duisternis.

Met Kerst kijken we terug op het verleden door mooie herinneringen op te halen.

We staan stil bij wat we nu hebben, omdat we nu samen zijn met bijzondere mensen. We staan ook stil bij wat we nu hebben.

Kerst is ook een periode waarbij we onze wensen voor de toekomst uitspreken. Het is een periode van hoop voor een mooie toekomst.

Met Kerst komt alles samen: het verleden, het heden en de toekomst.

Kerst is zo ontzettend veel meer dan wat we denken.

Waarom zouden we er anders zo massaal bij stilstaan?

Ik wens iedereen een hele mooie, liefdevolle en vooral leuke Kerst.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.