De afbeelding heeft een lichtgroene achtergrond. Van rechtsonder tot linksboven wordt de groene kleur steeds een tint lichter. In het midden staat in het zwart de volgende tekst: When you stop worrying about what you can't control, you have time to change the things you can control.
Blog

Hoofdstuk 380

Hi,

 

Soms weet je het gewoon even niet.

Je weet niet wat je moet doen of je weet je weet niet of je iets goed hebt gedaan of juist niet.

Er zijn van die momenten waarop je dingen even niet (meer) weet.

Iedereen kent die momenten.

Ja, ze horen bij het leven. Toch zijn het de meest verschrikkelijke momenten.

Ik weet er alles van.

Al denk ik zomaar dat ik niet de enige ben die dit gevoel kent. Ik denk zomaar dat iedereen dit kent. Ik weet ook bijna zeker dat ik niet de enige ben die zulke situaties verschrikkelijk vindt.

We weten allemaal heel erg goed dat je echt niet alles hoeft te weten. Het is okay als je het soms even niet weet.

Je kan namelijk niet alles weten. Niemand is perfect.

Je weet ook nooit alles over jezelf. Je leer dagelijks nieuwe dingen over jezelf. Dat hoort er gewoon bij.

Dat weten we allemaal wel, maar het is altijd lastig als we ermee worden geconfronteerd.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben iemand die heel erg graag controle heeft over alles. Ik wil het liefst weten wat er allemaal aan de hand is. Ik wil de touwtjes graag in eigen handen hebben.

Ja, mensen mogen me echt wel helpen. Dat mag alleen als ze goed communiceren. Zodra ik het overzicht/de controle verlies dan vind ik dat allesbehalve fijn.

Zo zit ik nou eenmaal in elkaar.

Dat heeft pluspunten, maar het heeft ook minpunten.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt haar haren over haar rechterschouder. Clannad draagt een bril. In de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Ook is er aan de linkerkant in haar oor een oorbel (ring) te zien. Clannad draagt bruin gestreept shirt. Onder dat shirt draagt ze een zwart hemdje. Als ik iets doe dan wil ik het goed doen. Als ik het niet goed kan doen dan wil ik het liever niet doen. Dan laat ik het liever iemand anders doen. Als iemand anders het beter kan dan is dat helemaal prima. Dan mag diegene het ook doen. Al ga ik er dan wel alles aan doen om het uiteindelijk zelf ook te kunnen doen. Ik wil het namelijk ook goed kunnen doen. Ik ben wat dat betreft wel weer heel erg leergierig.

Als ik iets doe dan ga ik er volledig voor.

Het is alles of niks.

Half werk komt niet voor in mijn woordenboek.

Als ik iets doe dan moet het goed gebeuren.

Soms vergeet ik nog weleens dat ik niet alles weet/kan en dat het goed is om hulp te aanvaarden of juist te vragen. Dat vergeet ik te vaak.

Ik wil dingen graag alleen oplossen. Soms kan dat gewoon niet.

Ja, dat weten we allemaal. Het is alleen zo lastig om het echt toe te passen. Dat vind ik in ieder geval wel.

 

Weet je wat ook een leerpunt van mij is?

Niet te veel in mijn hoofd zitten.

Dat heb ik wel vaker gezegd, maar het is echt een heel erg groot leerpunt.

In je hoofd maak je namelijk alles veel erger dan het is.

Je maakt dingen echt niet beter als je er maar eindeloos over na blijft denken. Je maakt het alleen maar erger. Vaak is dat echt onnodig.

Oh, deze blog is een beetje chaotisch. Sorry.

Deze blog is een ideale weergave van hoe de afgelopen tijd er bij mij uit heeft gezien en het geeft duidelijk weer wat er allemaal in mijn hoofd omgaat.

Het zijn echt niet allemaal vervelende dingen. Er gebeuren ook leuke en spannende dingen. De afgelopen tijd maak ik van alles mee.

De afgelopen tijd met ik geconfronteerd met nieuwe dingen. Dingen waarin ik de controle een beetje los moet leren laten, want deze dingen hangen heel erg af van de reacties van anderen. Ik heb maar voor een bepaald deel invloed op deze situatie. Ook word ik geconfronteerd met een nieuwe/andere versie van mezelf. Ik zie kanten van mezelf die ik nog nooit eerder heb gezien.

Weet je wat het is?

Ik ben gewoon niet goed met nieuwe dingen. Of het nou nieuwe versies van mezelf zijn of nieuwe situaties. Ik ben er gewoon niet zo goed in. Uiteindelijk komt het wel goed hoor, maar dat duurt altijd eventjes.

Nieuwe dingen horen erbij, maar ik ben er gewoon niet zo goed in. Ik moet er altijd eventjes aan wennen.

Misschien heeft het te maken met het feit dat ik niet goed weet wat er dan op me af kan komen.

Alles is nog zo onduidelijk en dat vind ik verschrikkelijk.

Soms gaan dingen precies hoe je het had gepland en soms gaat het helemaal anders. Maar nog veel vaker kan je niet voorspellen hoe het er allemaal uit gaat zien als je iets doet.

That’s life.

Muziek van de Week.

Op de afbeelding is een weg te zien en in het midden van de weg loopt een gele streep. De weg is op bepaalde plekken beschadigd. De weg bestaat uit heuvels. Aan de zijkant zijn bomen te zien. In de verte is de zon te zien. Er is een blauwe lucht te zien. In het midden staat de volgende tekst in het wit: You live, you learn You love, you learn You cry, you learn You lose, you learn You bleed, you learn You scream, you learn Linksonder de witte tekst staat in het rood een verwijzing naar het liedje: Alanis Morissette - You learnHet hele leven is een leerproces. Dat heb ik al vaker gezegd. Dat weten we allemaal, maar op sommige momenten zouden we willen dat het niet zo was.

Ik kon alleen maar denken aan dit nummer. Bij alles wat we doen, zijn we aan het leren. We leren dingen over onszelf of van de wereld. Of over iets heel anders.

Dit nummer past het beste bij hoe ik me op dit moment voel. Misschien omschrijft het juist hoe ik me zou willen voelen. Eigenlijk is dit een boodschap die ik iedereen mee wil geven, want alles is een leermoment en dat is helemaal okay.

We zijn de hele tijd bezig om onszelf te verbeteren. We zijn nooit uitgeleerd.

Daarnaast vind ik dit nummer gewoon heel erg mooi. Ik ben een groot fan van deze versie. De beeldkwaliteit is misschien niet het allerbeste, maar je hoort nog steeds hoe goed deze versie is.

MVDW:

Alanis Morissette – You learn

Afgelopen tijd heb ik alle emoties mogen ervaren die er zijn. De afgelopen periode was een emotionele achtbaan. De rit is nog lang niet afgelopen. Ik denk zelfs dat dit nog maar het begin is.

Ik heb de laatste tijd nieuwe versies van mezelf leren kennen. Ik heb dingen gedaan waarvan ik niet wist dat ik ze kon. Ik heb momenten meegemaakt waardoor ik als persoon groei en waardoor ik mezelf beter ben gaan leren kennen en begrijpen. Ook sta ik voor nieuwe uitdagingen en ben ik nog steeds op zoek hoe ik met bepaalde dingen om zal gaan.

Ik ben nog lang niet klaar met leren. Mijn hele leven lang zal ik blijven leren over alles en nog wat. Ik zal vooral meer gaan leren over mezelf, wie ik ben en wie ik wil zijn.

Dat hoort er nou eenmaal bij. De ene keer is het leuk en de andere keer is het verschrikkelijk.

Er zijn soms van die periodes waarin je alle emoties een keer ervaart.

That’s life.

Het is juist goed dat je te maken krijgt met nieuwe dingen, want op die manier kan je jezelf alleen maar verbeteren en ontwikkelen.

Ik ben gewoon iemand die bang is om dingen fout te doen. Ik wil namelijk altijd het beste voor iedereen. Daarbij vergeet ik soms mezelf.

Soms weet je gewoon niet waar je goed aan doet. Soms houdt angst je toch iets meer tegen dan je eigenlijk zou willen.

Het zou misschien juist goed zijn als we juist kiezen voor het onzekere. Dan leer je het meeste.

Dat zeggen ze tenminste altijd……..

 

Weet je wat mijn belangrijkste les is van de afgelopen tijd?

Je moet ervoor zorgen dat je de juiste mensen om je heen hebt.

Het is zo belangrijk dat je met anderen deelt wat er in je omgaat en waar je mee bezig bent. Er is niks lekkerder dan om al je gedachten te delen met anderen. Open kaart spelen met mensen die je vertrouwt. Er gaat niks boven die momenten.

Mij heeft het heel erg geholpen.

Gelukkig heb ik nu hele lieve en goede mensen om me heen die me op allerlei manieren helpen en steunen. Ik ben heel dankbaar voor mensen die mijn verhaal en mijn gedachten altijd aan willen horen.

Ik ben niet alleen en dat is de belangrijkste les die ik de laatste tijd heb geleerd.

Heb ik nu alle antwoorden? Nee.

Die komen echt wel een keer.

Uiteindelijk komt alles goed, toch?

Over een aantal jaar kijk ik terug op al deze dingen en dan zie ik het als een groot leermoment. Misschien lachen we dan wel om deze periode. Die kans is namelijk heel erg aanwezig.

Ik geloof heel erg dat alles gebeurt met een reden. Dit gebeurt ook allemaal met ene reden.

Misschien kom ik de redenen ooit nog te weten. Ook als ik de reden nooit kom te weten dan is het ook goed.

Ik keek vandaag een serie en daarin zei een personage:

Alles komt altijd goed.

Ook als het niet goed komt dan komt het toch goed.

Daar vertrouw ik nu ook maar op. Uiteindelijk maak ik de dingen mee die ik mee moet maken.

Het helpt niet als we eindeloos over de situatie na blijven denken. Het helpt ook niet als we helemaal niks doen, omdat we bang zijn. Soms is het belangrijk dat we iets nieuws uitproberen. Ook als we het juist heel spannend vinden. Misschien moeten we onszelf iets minder vaak tegen moeten houden.

Misschien zouden we ons iets meer moeten focussen op waar we wel invloed op hebben.

We kunnen niet alles controleren.

Ga wat vaker uit je hoofd en stel jezelf iets minder de ‘wat als’ vraag.

Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Toch ga ik nog harder proberen om die dingen te doen.

Ook ik blijf elke dag leren.

Ik leer elke dag iets nieuws over mezelf. Ja, soms is dat doodeng.

Het zal toch ook wel ergens goed voor zijn, toch?

Laten we ervoor zorgen dat we allemaal kunnen blijven leren.

Het leven is mooi, maar ook zo verdomd ingewikkeld.

Meer dan je best kan je niet doen.

Uiteindelijk komt alles een keer goed.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.