Blog

Hoofdstuk 38

Hi Guys,

Het is alweer mei! Het gaat zo snel. Over 12 dagen zit ik mijn eerste examens te maken. Oops paniek momentje…. Nee hoor dat valt reuze mee. Ik loop op schema en ik ga het wel halen. Ik zit bij deze ook op de helt van mijn ‘vakantie’. Ik heb nog een week vakantie. Een week waarin ik heel erg veel ga leren. Dus ja heel veel vakantie is het ook weer niet. Ik doe gewoon alsof ik op school zit, maar dan thuis en met kei harde muziek aan (sorry buren).
Vandaag is het 2 jaar geleden dat ik een fotoshoot deed in Turkije. Nu denken jullie vast: waarom doe jij een fotoshoot in Turkije? Dat zal ik jullie eens vertellen.
Ik was 2 jaar geleden met mijn ouders op vakantie in Turkije. We waren voor het 12,5 jarige huwelijk van mijn ouders 10 dagen naar de zon gegaan. Via dat hotel kon je een fotoshoot doen. Vanuit de kamer waar we zaten, kon je zien hoe dat ging. Ik had al een tijdje de wens om een keer een fotoshoot te doen en dus vroeg ik aan mijn ouders of ik dat hier mocht doen. Dat mocht dus! Ik was zo blij en 2 dagen later had ik die fotoshoot in de tuin van het hotel. Ik had er zoveel zin. Het was echt heerlijk weer en de locatie was zo mooi. De fotoshoot zelf was zo te gek. Het was zo’n leuke ervaring. Ik had zoveel lol. Die fotograaf was heel erg aardig en ik heb ook nog gesproken met iemand die bij de fotograaf was en met de fotograaf zelf. De foto’s zijn ook wel mooi geworden (al zeg ik het zelf). Hier zie je 2 van de foto’s die toen zijn genomen.

De vakantie in Turkije was over het algemeen heel erg leuk. Het was echt 10 dagen niks doen J. Er zat een strandje bij dat hotel en daar hebben we bijna elke dag gelegen. Als we niet op het strand waren, lagen we bij het zwembad. Ja het was zo’n vakantie. Het eten was ook zo goed en het personeel was zo aardig. Ik zou op zich wel weer een keer terug willen, maar ik haat vliegen. Ik ben echt bang. Dus daarom gaan we eigenlijk niet meer naar het buitenland. En we hebben Duco nu en die kan niet mee in het vliegtuig en die kunnen en willen we niet zo lang alleen laten.
Over vliegen gesproken: mijn moeder zit nu in Polen. Afgelopen vrijdag vertrok ze samen met een vriendin naar Polen. We (mijn vader en ik) hebben ze naar Eindhoven Airport gebracht en uitgezwaaid. Ze zitten voor 5 dagen in Polen en daar gaan ze concentratiekampen bezoeken. Ik ben nu dus 5 dagen alleen met mijn vader en ik hou het nog vol (haha J). We krijgen dus allemaal berichtjes van mijn moeder over het mooie weer, maar ze moet wel om 6 uur op en 4 uur in de bus zitten. We krijgen ook verhalen te horen dat het allemaal heel erg heftig is. Dat snap ik wel. Dat had ik ook wel verwacht. Een concentratiekamp bezoeken is niet niks. Dat had ik ook al toen we 2 jaar geleden kamp Westerbork bezochten. Dat maakte ook zoveel indruk op me. Laat staan als je naar een vernietigingskamp gaat.
Dinsdag gaan we mijn moeder alweer ophalen en dan horen we nog meer verhalen.

Deze week kwam het album van Beyoncé uit. Uit het niets kwam ze met een album: ‘lemonade’. Alleen Queen B kan dat. Ik durf te wedden dat als een andere artiest dat doet, dat het net zo’n succes wordt als wanneer zij het doet. Ik heb het album nog niet gehoord, omdat ik niet haar grootste fan ben. Ik ben vooral fan van haar oude muziek. Ze is wel echt een Queen, maar ik hou niet van al haar nummers. Ik moet toegeven dat ik deze week wel al haar albums op spotify heb geluisterd, omdat ik wel nieuwsgierig was. ik ben op dit moment aan het luisteren naar het album ‘4’. Ik vind het best wel goede albums. Het zijn niet mijn favoriete albums, maar ze zijn wel goed.
Ohja het album heeft wel veel losgemaakt. Het schijnt dat ze in veel nummers uithaalt naar haar man Jay Z. Door die teksten worden de scheidingsgeruchten weer opgelaaid. Of in ieder geval worden de geruchten over huwelijksproblemen versterkt. Terwijl Beyoncé tijdens de aftrap van haar world tour het nummer ‘halo’ voor Jay Z zong. Okay snappen jullie het nog? Ik denk dat we het maar moeten laten wat het is. Alleen die 2 weten wat er precies aan de hand is en het gaat ons toch niet heel veel aan? Als ze gaan scheiden horen we het vanzelf wel. Elk huwelijk/ of relatie kent denk ik wel een dieptepunt. Let them live their life.
Deze week kreeg ik de uitslag van de decentrale toets die ik in april had gemaakt voor Journalistiek. Ik ben beland op 371. Ik moest eigenlijk bij de top 360 zitten op direct toegelaten te worden. Deze uitslag betekent niet dat ik direct ben afgewezen voor de opleiding, maar ik mag de opleiding pas volgen als er 11 mensen afvallen. Sorry dat ik het zeg, maar ik hoop zo dat er 11 mensen afvallen. Ik wil deze opleiding zo graag doen.

Ik zei in het vorige hoofdstuk dat ik jullie op de hoogte zouden houden van de nieuwe muziek van Casey Breves en/of Sam Tsui. Nou ik kan jullie iets nieuws laten zien. Casey Breves kwam met een nieuw nummer. Hij zette de video op youtube en het nummer is echt te top. En Sam Tsui zit ook in de video! Yay!
Deze week kwam er een nieuwe recensie online! Deze keer lees je wat ik van het nieuwe album van Miss Montreal vind. Lees de recensie hier.
Deze week kan je nog meer nieuwe recensies lezen op de site. Over wat het gaat, laat ik nog even voor mezelf (okay 1 recensie kan je denk ik wel raden 🙂 ). Als ze online komen, laat ik het jullie natuurlijk weten.

Deze week werd er weer een nieuwe aflevering van ‘Paardrijkskunde’ uitgezonden. Deze keer kwam het bij ‘De Winter Voorbij’ en niet bij ‘De Zomer Voorbij’. Daarom heette deze aflevering ook: ‘Paardrijkskunde in de sneeuw’. ‘Paardrijkskunde’ is voor ‘Op De Manege’ heel erg belangrijk geweest. Ik durf te zeggen dat zonder ‘Paardrijkskunde’ ‘Op De Manege’ niet had bestaan. We hebben alles geleerd van Jan Smid, Nick Schilder en Simon Hoefkeizer. Vooral de filmpje die nergens op slaan, maar zo geweldig zijn. De droge humor die ze gebruiken. Zo is ‘Op De Manege’ ook ooit begonnen. Wij hebben in het begin altijd zulke filmpjes op een besloten facebookgroep gezet. Niet iedereen kon dat zien (en misschien was dat maar goed ook). Die informatie filmden we op de manege waar we toen reden vandaar ook de naam (we konden eigenlijk geen beter naam bedenken, later kwam ODM en dat klonk wel lekker dus daarom hebben we het zo gelaten en we wisten/weten nog steeds geen betere naam) We haalden alle inspiratie van ‘Paardrijkskunde’. Dus bedankt jongens. Kijk hier de aflevering van ‘Paardrijkskunde.

Ik ben de laatste tijd echt verslaafd aan nieuwe muziek ontdekken. Jullie kunnen me daarbij helpen. Ben jij fan van een artiest, ben je verslaafd aan een album of luister je non stop naar een nummer en wil je dat heel graag met me delen? Laat het me dan weten en wie weet luister ik er wel naar en verwerk ik dat in een nieuwe blog.

Muziek van de week:
Deze week ontdekte ik een geweldige cover die werd geproduceerd bij Kurt Hugo Schneider (hoe bedoel je fan van Kurt). Het nummer word gezongen door Austin Percario. Zijn stem is hier zo mooi. Het nummer heeft een hele mooie boodschap die me elke keer weer raakt. Het gaat over de acceptatie van homo’s en dan vooral over een vader die niet accepteert dat zijn zoon homo is. Het nummer heeft een heel mooi einde.
In de Spotify lijst van ‘Muziek van de week’ heb ik het origineel gezet. Het origineel is net zo mooi als de cover (of andersom? Ik kende de cover eerder 🙂 )

Muziek van de week:
Austin Percario en KHS – Boys In The Street

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Wees vooral niet bang om deze blog te delen met je vrienden J.
Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog komen lezen.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.