De achtergrond is een telefoon die op een houten tafel ligt. Er is ingezoomd op het tafelblad en de zwarte telefoon ligt in het midden van de afbeelding. De mobiele telefoon ligt schuin en is uitgeschakeld. In het midden staat in het wit de volgende tekst: Put your phone down and enjoy your life
Blog

Hoofdstuk 379

Hi,

Afgelopen maandag (14-11-2022) was ik bij het concert van James Bay in Tivoli Vredenburg (Utrecht).

Wauw! Wat een avond was dat zeg! Ik heb echt ontzettend genoten! Wat is deze man toch ontzettend goed en wat heeft hij een fantastische band!

Deze man is echt een artiest in hart en nieren. Als je ooit de kans krijgt om deze artiest live te zien dan moet je die echt met beide handen aangrijpen. Je gaat er namelijk geen spijt van krijgen!

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik heel erg van muziek houd. Ik ga dan ook heel erg graag naar concerten. Ik kan niet vaak genoeg naar een concert gaan. Ik hou gewoon te erg van muziek en al helemaal van livemuziek.

Op 26-09-2022 ben ik naar het concert van Calum Scott geweest in Tivoli Vredenburg (Utrecht). Ook dit was een concert die ik niet zo snel zal vergeten. Het was één van de beste concerten die ik ook heb gezien. Deze artiest is ook echt te goed live.

Deze week ga ik mijn blog niet gebruiken om te vertellen naar welke concerten ik de laatste tijd ben geweest of welke concerten er nog op planning staan. Ik zou graag willen, maar ik weet niet of jullie daar echt op zitten te wachten.

Het is niet toevallig dat ik dit hoofdstuk ben begonnen met de concerten van James Bay en Calum Scott.

Ja, ze waren allebei in Tivoli Vredenburg (Utrecht) en ze waren ook nog eens in dezelfde zaal. Ik ga echt heel erg graag naar Tivoli, omdat de rolstoelplekken daar heel goed zijn geregeld.

Ook daarom schrijf ik deze week niet een blog.

Ik had namelijk een schuldgevoel na het concert van Calum Scott en James Bay.

Toen ik ’s avonds naar bed ging, kreeg ik een schuldgevoel. Ik kreeg een heel apart gevoel. Ik kreeg het idee dat ik niet volledig van het concert heb kunnen genieten.

Ik wist ook meteen waar het aan lag:

Mijn telefoon.

 

Ik heb tijdens beide concerten namelijk foto’s en filmpjes gemaakt. Niet de hele tijd, maar af en toe heb ik wel mijn telefoon gepakt om het moment vast te leggen.

Normaal deed ik dat nooit, maar vanaf het concert van ‘The Streamers’ is er iets veranderd: nadat ik momenten van dat concert had vastgelegd, heb ik dat ook gedaan bij andere concerten.

Bij alle andere concerten heb ik dat nooit gedaan. Ik neem van tevoren altijd een foto van het podium, maar dat is het dan ook.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad heeft haar haren vast waardoor er bijna geen haar te zien is. Clannad draagt een bril. In de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Ook is er aan de linkerkant in haar oor een oorbel (ring) te zien. Clannad draagt een zwart en wit gestreepte blouse. Aan de bovenkant zijn er twee knoopjes te zien.Tijdens het concert neem ik eigenlijk nog foto’s en ik film ook nooit. Ik doe dat niet, omdat ik volledig wil genieten van het concert. Ik heb het gevoel dat ik niet volledig kan genieten als ik bezig ben met mijn telefoon.

Tijdens het concert van James Bay maakte ik een aantal filmpjes. Tijdens het filmen keek ik over mijn telefoon naar het concert. Tijdens het concert vroeg ik mezelf soms af wat ik in hemelsnaam aan het doen was.

Waarom pak je je telefoon tijdens een concert?

Ik denk dat je het moment gewoon vast zou willen leggen. Je wil een herinnering van het concert.

Wees even eerlijk:

Hoe vaak kijk je die foto’s/filmpjes terug?

Ik kijk ze alleen terug op momenten dat ik ze wil posten op sociale media of als ik ze wil versturen naar andere mensen.

Verder kijk ik ze eigenlijk nooit terug.

Waarom pakken we onze telefoon tijdens een concert?

Om populair te kunnen doen op sociale media? Of om interessant te doen bij andere mensen?

Heel eerlijk? Ik heb echt geen idee.

Ja, ik doe er zelf ook aan mee. Ik heb ook mijn telefoon gepakt tijdens een concert.

Het is ook geen misdrijf om je telefoon te pakken tijdens een concert.

Iedereen mag het lekker zelf weten. Als jij wil filmen dan is dat prima.

Ik weet wel dat ik het anders ga doen.

Ik ga gewoon weer terug naar wat ik altijd heb gedaan: ik ga niet meer mijn telefoon pakken tijdens een concert. Ik ga weer volop genieten.

Ik zeg niet dat mensen die hun telefoon pakken om foto’s of filmpjes te maken niet genieten van het concert. Totaal niet.

Ik heb zelf gewoon het gevoel dat ik niet 100% geniet als ik bezig ben met mijn telefoon.

Uiteindelijk moet je doen waar jij je prettig bij voelt en wat werkt voor jou.

Voor mij werkt het beter als ik niet meer mijn telefoon pak bij een concert.

Weet ik dat ook weer van mezelf.

Muziek van de Week.

Op de achtergrond is de lucht in de nacht te zien. De lucht is zwart/paars. Er zijn een paar sterren te zien. Aan de onderkant van de afbeelding zijn schaduwen van bomen te zien. Hierdoor is de afbeelding veel donkerder. In het midden staat de volgende tekst in het wit: Let's turn off our phones tonight And rely on the stars We've been so lost lately We forgot who we are But I got everything I need, baby In the palms of your touch In a world of dark distractions It can all get too much Rechtsonder in de afbeelding staat in het wit een verwijzing naar de artiest en het liedje: Sam Smith - One day at a time
Past dit nummer helemaal bij de blog van deze week? Nee.

Toen ik aan dit hoofdstuk dacht, kwam gelijk de eerste zin van dit nummer in mijn hoofd. Daarom heb ik toch gekozen om dit nummer deze week de ‘Muziek van de Week’ te maken.

Ik vind de tekst van dit nummer gewoon te mooi. Ook vind ik de stem van de artiest bij dit nummer heel erg mooi. Ik vind deze artiest het beste als diegene dit soort muziek maakt.

Deze artiest kan de allermooiste muziek maken en deze artiest kan mij heel erg raken.

Dit nummer is daar een heel goed voorbeeld van. De boodschap van dit nummer vind ik erg mooi. Ik vind het gewoon jammer dat dit nummer niet meer aandacht krijgt.

Luister naar het nummer, neem de tekst in je op. Dan weet je precies wat ik bedoel.

MVDW:

Sam Smith – One day at the time

Ik word heel erg gelukkig tijdens een concert.

Ik ben op mijn gelukkigst tijdens een concert. Waarom zou ik mezelf minder gelukkig maken door mijn telefoon te gebruiken?

Ja, ik heb wel even getwijfeld over wat ik ga met mijn telefoongebruik tijdens een concert.

Na het concert van Calum Scott heb ik tegen mezelf gezegd dat ik het nog één keer ging proberen.

Na het concert van James Bay was het pas echt duidelijk: dit was de laatste keer dat ik mijn telefoon ging gebruiken.

Het waren allebei hele toffe concert. Ik heb heel erg genoten. Het waren avonden om nooit te vergeten. Zonder telefoon hadden de concerten nog beter geweest.

Dit is niet de eerste keer dat ik in mijn blog iets vertel over mijn telefoongebruik. Blijkbaar blijft het een lastig punt. Het blijft me gewoon bezighouden.

Ik wil mijn telefoon heel erg graag minder gebruiken, maar het blijft toch lastig.

Als ik heel eerlijk ben dan denk ik dat we veel te veel bezig zijn met onze telefoon.

Ja, ik ook.

 

Ik zou willen dat ik wist hoe ik mijn telefoongebruik kon verminderen.

Ik kom al snel met het ‘excuus’ dat ik mijn telefoon wel nodig heb om in contact te blijven met mensen en dat mijn telefoon onmisbaar is voor mijn werk.

Ik zou willen dat ik een lange periode zonder mijn telefoon kon.

Misschien komt die tijd er ooit nog een keer.

Misschien komt er een tijd dat we als maatschappij zeggen dat we veel minder met onze telefoon bezig moeten zijn.

Al denk ik dat die tijd er niet gaat komen.

Daarom is het te belangrijk dat je voor jezelf een balans gaat vinden: waar voel jij je prettig bij?

Ik ben er nog niet helemaal achter.

Dit was dan ook zeker niet de laatste keer dat ik iets over mijn telefoongebruik vertelde in mijn blog.

 

Ik zou heel erg graag willen dat ik mijn telefoon wat vaker weg kon leggen en kon genieten van hoe mooi het leven kan zijn. Leven in het moment.

Ik gun dat iedereen.

Het leven vindt pas echt plaats buiten onze schermpjes.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.