De achtergrond is een ingezoomde roze bloem (roos). In het midden is in het zwart de volgende tekst te lezen: A person can grow only as much as his horizon allows. Aan de onderkant, in het midden, is in het wit een verwijzing te lezen van de persoon die deze uitspraak heeft gedaan: -John Powell
Blog

Hoofdstuk 378

Hi,

Gisteren was ik thee aan het zetten voor mezelf. Ik zette de waterkoker aan, ik pakte een theeglas en ik zocht een smaakje uit. Ik koos uiteindelijk voor ‘rooibos mango’. Ik opende de verpakking en haalde het zakje eruit. Toen ik het zakje uit de verpakking haalde, zag ik dat er een vraag op de theelabel stond. Ik las de vraag en ik las het volgende:

In hoeverre ben je de afgelopen vijf jaar gegroeid?

Ik moest lachen. ‘Je moest eens weten’, bedacht ik me. Ik ben in de afgelopen vijf jaar namelijk heel erg gegroeid.

Deze vraag kon op geen beter moment komen, want afgelopen week heb ik officieel vijf jaar van mijn leven afgesloten.

Afgelopen dinsdag mocht ik namelijk mijn diploma ophalen op de Hogeschool Leiden. Ik mocht eindelijk mijn diploma voor de ‘kopopleiding Docent Omgangskunde’ ondertekenen en ophalen op de Hogeschool Leiden.

Eigenlijk had ik begin oktober mijn diplomering, maar ik had die dag corona. Ik kon op dat moment dus niet mijn diploma ophalen.

Afgelopen dinsdag had ik mijn uitreiking voor een getuigschrift die ik kreeg voor mijn deelname aan het Diversiteitspanel. Ik besloot om op die dag ook mijn diploma op te halen.

Ik had dus eerst een uitreiking van mijn getuigschrift en daarna ging ik mijn diploma ophalen. Het leuke daaraan was dat ik toch een soort diplomering had en mijn ouders waren ook bij het moment van onderteken van mijn diploma.

Dinsdag 8 november 2022 zal voor altijd een hele bijzondere dag zijn.

Ik heb namelijk officieel mijn tijd bij de Hogeschool Leiden afgesloten.

Vijf jaar van mijn leven heb ik rondgelopen op de Hogeschool Leiden.

In vijf jaar tijd heb ik twee hbo-diploma’s behaald.

Ik begon in 2017 met de opleiding ‘HBO Sociaal Werk’. In 2021 behaalde ik mijn diploma. In 2021 begon ik ook aan de ‘kopopleiding leraar omgangskunde (tweedegraads)’. In 2022 behaalde ik mijn diploma.

In de tussentijd ben ik twee jaar klassenvertegenwoordiger geweest bij ‘Sociaal Werk’. In het studiejaar 2021/2022 ben ik een lid geweest van het Diversiteitspanel. Samen met het Diversiteitspanel heb ik de ECIO Award gewonnen.

In vijf jaar tijd is er zo ontzettend veel gebeurd.

Ik heb ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan in de tijd waarin ik op de Hogeschool Leiden heb rondgelopen.

Al die ervaring en kennis is belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat ik zo ontzettend veel lieve en mooie mensen heb mogen ontmoeten. Ik ben zo ontzettend dankbaar voor iedereen die ik de afgelopen jaren heb mogen ontmoeten. Ik heb zo ontzettend veel geleerd van heel veel verschillende mensen.

Ik hoop echt met heel mijn hart dat ik van bepaalde mensen geen definitief afscheid heb genomen. Ik hoop echt dat ik deze mensen nog mag blijven zien en dat ik van ze mag blijven leren.

Een selfie van Clannad. De foto is wat donker. Clannad lacht in de camera. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad heeft haar haren vast waardoor er alleen haar te zien is aan de zijkant van haar hoofd. Clannad draagt een bril. In de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Ook is er aan de linkerkant in haar oor een oorbel (ring) te zien. Clannad draagt een zwart shirt. Bij haar nek zijn ringen met zwarte touwtjes te zien. Deze zie je ook bij de gouden ketting die Clannad draagt. Clannad draagt een gouden ketting met haar naam erop.Door deze mensen heb ik mogen en kunnen groeien als professional, maar al helemaal als mens.

Ik weet nog heel erg goed hoe ik vijf jaar gelden de Hogeschool Leiden binnenliep:

Een meisje van 19 jaar die niet goed wist wie ze was en wat ze wilde. Ik was net gestopt met een opleiding waarbij ik me niet goed voelde. Ik was zwaar ongelukkig geworden tijdens die opleiding. De Hogeschool Leiden moest een nieuwe start worden. Ik was begonnen aan ‘Sociaal Werk’ en ik was klaar voor een nieuw begin, maar ik was ook doodsbang. Ik wist niet hoe de opleiding zou zijn en of ik wel op mijn plek zou zijn. Ik wist heel goed hoe het voelde om niet op je plek te zijn, want dat had ik net ervaren. Zou ik bij de Hogeschool Leiden wel op mijn plek zijn?

Al snel kwam ik erachter dat ik mijn plek had gevonden. Ik voelde me thuis bij de opleiding. Ik werd omringd door zoveel lieve mensen. Ik kwam in een warm bad terecht.

Ik kwam in een omgeving waar ik de kans kreeg om mezelf te ontwikkelen. Ik kreeg het vertrouwen van docenten en medestudenten. Ik kreeg de kans om het beste uit mezelf naar boven te halen.

Na de opleiding ‘Sociaal Werk’ besloot ik om nog een opleiding te volgen aan de Hogeschool Leiden. Die opleiding viel me zwaarder. Ja, ik had een ander afscheid van de ‘Hogeschool Leiden’ willen hebben. Gelukkig heb ik ook bij deze opleiding een aantal mooie mensen mogen ontmoeten. ‘Sociaal Werk’ zal altijd een bepaalde plek in mijn hart hebben. Daardoor zal ik de Hogeschool Leiden ook altijd een warm hart toedragen.

In vijf jaar tijd ben ik heel erg gegroeid als persoon. Ik had nooit verwacht dat ik zo erg kon groeien.

Ik begon als in september 2017 als 18-jarig meisje bij de Hogeschool Leiden. In juli 2022 studeerde ik af en toen was ik 23 jaar.

Afgelopen dinsdag verliet ik de Hogeschool Leiden met mijn tweede hbo-diploma. Ik verliet de Hogeschool Leiden als een heel ander persoon dan toen ik binnenkwam.

Ik kwam de Hogeschool Leiden binnen als een meisje, maar ik verliet de Hogeschool Leiden als een vrouw. Ik verliet de Hogeschool Leiden als een heel ander persoon. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.

Muziek van de Week.

De achtergrond is een afbeelding van onrustig water. Er zijn veel golven te zien. Het water is donkerblauw. In het midden is de volgende tekst in het wit te lezen: Lonely water, lonely water, won’t you let us wander? Let us hold each other Hold back te river, let me look in your eyes Hold back te river, so I, Can stop for a minute and be by your side Hold back the river, hold back Linksonder is in het wit een verwijzing te lezen naar de artiest en het nummer waar de tekst uit afkomstig is: James Bay - Hold back the riverMorgen is het zover: ik ga deze artiest live bewonderen in Tivoli Vredenburg (Utrecht). In 2019 mocht in deze artiest voor het eerst live meemaken. Dat was één van de mooiste concerten die ik ooit heb gezien.

Je kan misschien wel raden dat ik enorm uitkijk naar het concert van morgen. Deze artiest is zo ontzettend goed. Live is hij zo bijzonder. Als je deze artiest live ziet dan gebeurt er iets magisch. Hij weet je nog meer te betoveren mijn zijn muziek, zijn teksten en zijn stem. Als hij op een podium staat dan zie je dat hij veel passie en liefde heeft voor muziek. Deze man ademt muziek. Dat is zo bijzonder om te zien.

Elke keer als ik dit nummer hoor dan gebeurt er iets magisch. Het maakt niet uit of ik het nummer op het album hoor of als ik een liveversie hoor. Elke keer als ik het nummer hoor dan gebeurt er iets met me. Dit nummer heeft iets magisch. De tekst en de muziek is zo ontzettend mooi en zijn stem maakt het helemaal af. Deze artiest weet hoe je mooie muziek maakt. Dit nummer is daar een bewijs van.

Ik ben benieuwd wat dit nummer morgen gaat doen.

Voor nu kunnen we alleen nog maar genieten van liveversies die online gezet zijn.

MVDW:

James Bay – Hold back the river

Na het behalen van een diploma krijg je vaak de volgende vraag:

Wat ga je nu doen?

Ja, ook ik kreeg deze vraag.

Mijn antwoord: ik ga lekker werken. Ik ga nu veel werkervaring opdoen.

Ik sluit niet uit dat ik ooit weer een opleiding ga volgen. Ik ben erg leergierig en ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Voor nu ben ik even klaar met studeren.

Nu heb ik een baan en dat vind ik voor nu even prima. Ook in een baan kan je jezelf blijven ontwikkelen.

Ik heb vijf jaar lang rondgelopen op de Hogeschool Leiden. Laten we proberen om ook minstens vijf jaar rond te lopen op mboRijnland.

Vijf jaar is best veel. Het is best een lange tijd. Al voelt het soms heel erg kort.

Er kan veel gebeuren in vijf jaar tijd.

Ja, de afgelopen jaar is er zo ontzettend veel gebeurd in mijn leven. Ik zou zo een boek over kunnen schrijven.

Gelukkig kan je de afgelopen vijf jaar ook teruglezen in mijn blogs. Dat is toch ook een soort boek?

 

Mijn leven is in veel opzichten nu zo anders dan vijf jaar geleden.

De Hogeschool Leiden heeft daar een hele grote rol in gespeeld. In positieve zin heeft mijn tijd op de Hogeschool Leiden mijn leven veranderd.

De Hogeschool Leiden heeft me de mogelijkheden gegeven om te groeien en om het beste uit mezelf te halen.

 

Afgelopen dinsdag was mijn afsluiting van die periode.

Ik hoop echt dat dit geen ‘doei’ was, maar een ‘tot later’.

Ik kom namelijk graag terug.

Bedankt voor alles. Ik had de afgelopen vijf jaar nooit willen missen.

Wie weet tot ooit.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.