De achtergrond is zwart. In het midden Op de foto is een houten brug te zien. Aan de zijkant van de brug zijn duinen te zien. Op de achtergrond is een uitzicht op zee te zien. De lucht is helder. Aan de bovenkant is in het zwart de volgende tekst te lezen: The journey of a thousand miles begins with a single step. Op de brug is in het midden in het wit het volgende te lezen: - Lao Tzu
Blog

Hoofdstuk 377

Hi Guys,

Het is weer tijd voor iets waar ik altijd heel erg tegenop kijk:

Ik heb weer nieuwe beenprotheses gekregen.

Ik ben al een aantal maanden bezig met het aanmeten en passen van nieuwe beenprotheses.

Eens in de zoveel tijd krijg ik nieuwe protheses. Mijn vorige protheses heb ik in 2019 gekregen.

Na 3 jaar was het dus weer tijd voor nieuwe protheses. Gisteren heb ik mijn nieuwe protheses officieel in gebruik genomen.

Deze keer zijn mijn protheses wel anders dan al die anderen, want deze keer heb ik een cover op mijn protheses:

Op de afbeelding liggen twee witte covers. Eén cover is van de voorzijde te zien. De andere over is voor een deel te zien. Op de witte covers is een patroon getekend. Het patroon bestaat uit blokjes aan de zijkanten en lijnen in het midden.
De covers liggen op een paarse ondergrond.

Mijn vorige protheses hadden allemaal het uiterlijk van steunkousen. Dat zorgde er vooral voor dat ik nooit een korte broek en/of een jurk aandeed. Ik had altijd lange broeken aan. Daar heb ik het al eerder over gehad in mijn blogs.

Ik wist wel dat er protheses met covers bestonden, maar ik had die protheses nooit gehad. Mijn prothesemaker was daar nooit over begonnen. Tot ik aan het begin van de zomervakantie opeens een andere prothesemaker kreeg. Hij begon er vrijwel gelijk over.

Zo gezegd, zo gedaan.

Ik mocht een cover uitkiezen. Dat is de cover geworden die hierboven te zien is. De prothesemaker heeft de cover besteld en in de tussentijd hebben we ervoor gezorgd dat mijn prothese goed zijn aangemeten.

Dat lijkt heel erg simpel, maar daar gaat altijd wel een tijd overheen. Het duurt wel een tijdje voordat mijn nieuwe protheses goed zitten. Ik ben daarin echt verschrikkelijk. Ik ben heel erg kieskeurig als het gaat over mijn protheses.

Dat is ook de grootste reden dat ik het vernieuwen van nieuwe protheses zoveel mogelijk uitstel……

Ik ben inmiddels drie keer naar het revalidatiecentrum in Utrecht gegaan. Tijdens 1 afspraak is mijn prothesemaker 2 uur bezig geweest……

Toen ik er in de herfstvakantie was, hebben we de protheses zo gemaakt dat ze goed zaten. Nu moest mijn prothesemaker alleen maar de cover op mijn prothese maken.

Vorige week krijg ik mijn protheses via de post opgestuurd.

Afgelopen zaterdag (gisteren) heb ik mijn protheses voor het eerst aangedaan.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 24 jaar. Ze lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar en ze draagt haar haren los. Clannad draagt een bril. Op de foto zijn aan de rechterkant twee piercings in haar wenkbrauw te zien. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Aan de linkerkant is in haar oor een oorbel te zien. Clannad draagt een zwart t-shirt.Ik wil niet veel zeggen, maar ik ben niet ontevreden.

Het voelt nu allemaal nog heel erg onwennig. Je kan het het beste vergelijken met het inlopen van nieuwe schoenen.

Ik zit nu in een fase dat ik moet wennen. Ik moet mijn nieuwe protheses weer leren vertrouwen. Ik moet ervoor zorgen dat mijn protheses zich gaan vormen naar mijn benen en dat ze dus echt van mij gaan worden.

Dat is een proces, maar dat is logisch. Dat duurt gewoon eventjes. Het komt echt wel goed.

Ik ben nu vooral heel erg blij met het uiterlijk van mijn protheses. Ze zien er gewoon heel erg cool uit.

Met deze protheses zou ik het echt aandurven om een korte broek of een jurk aan te doen. Ik durf nu mijn protheses te laten zien aan anderen.

Ik kan me niet herinneren dat ik zoiets ooit heb gezegd……

Dat is voor mij een hele nieuwe fase. Ik ken dit ook niet van mezelf.

Voor mij betekenen nieuwe protheses het begin van een nieuwe fase. Het is het begin van een nieuw avontuur.

Deze keer is het extra speciaal.

Deze keer gaat er echt een hele nieuwe fase aanbreken. Een fase waarin ik mijn protheses echt durf te laten zien. Dat ik bijna trots ben op mijn protheses.

Ja, dat vind ik ook wel heel erg spannend. Ik ga namelijk een hele andere versie van mezelf laten zien. Ik weet nu niet half wat er allemaal op me af gaat komen, maar ik heb er heel erg veel zin in.

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe deze versie van mezelf eruit gaat zien. Ook ben ik heel erg benieuwd wat dit me allemaal gaat brengen.

Muziek van de Week.

Welk liedje zoek je nou uit bij zo’n blog? Ik zat heel even te denken aan ‘Start of Something New’ uit High School Musical. Ik moest wel meteen aan dat nummer denken, maar ik vond het toch niet helemaal bij dit hoofdstuk passen.

Ik heb gekozen voor een nummer dat qua tekst helemaal niet bij dit hoofdstuk past. Het is namelijk een heerlijk liefdesliedje. Het onderwerp van deze week is nou niet bepaald ‘liefde’.

Dit liedje past toch wel bij dit hoofdstuk, omdat ik altijd heel veel energie krijg als ik dit nummer hoor. Ik krijg zo’n ontzettende energieboost als ik dit nummer hoor. Daarom past het nummer toch wel heel erg bij dit hoofdstuk.

Daarnaast beschrijft de zanger dat hij door een nieuwe liefde heel bepaalde gevoelens krijgt. Misschien zijn mijn nieuwe protheses ook wel de oorzaak van veel mooie dingen die op mijn pad komen. Wie zal het zeggen?

Ik denk dat dit nummer op een bepaalde manier toch wel bij dit hoofdstuk past.

Zo niet, dan wil ik het nummer gewoon te graag met jullie delen. Dit nummer is te mooi om nooit te delen. Vooral deze versie vind ik echt te tof. Ik kan wel een hele dag naar dit album luisteren.

MVDW:

MIKA – Origin of love

Nieuwe protheses zorgen er altijd voor dat er een nieuwe fase aanbreekt. Nieuwe protheses zorgen voor een nieuw avontuur. Ik ben nu echt begonnen aan een nieuw avontuur en dat is heel erg spannend. Ook heb ik echt heel veel zin om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Het is altijd spannend om aan iets nieuws te beginnen, want je weet nooit wat je te wachten staat. Dat is nu niet anders. Ik weet niet wat dit me allemaal gaat brengen. Ja, ik heb wel wat ideeën. Het is altijd maar de vraag of het daadwerkelijk uit gaat komen.

Ik ben benieuwd.

We gaan het stap voor stap bekijken. Nu is het ook echt letterlijk stap voor stap.

Deze protheses betekenen meer dan ooit het begin van iets nieuws. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest voor nieuwe protheses.

Ik heb me nog nooit zo gevoeld bij het krijgen van nieuwe protheses. Ik denk dat ik het daarom ook zo lastig vind om mijn gevoel onder woorden te brengen.

Ik weet gewoon nog niet zo goed wat er allemaal in me omgaat. Ik ken dit namelijk nog helemaal niet.

Ik vind het spannend, maar ik vind het ook heel erg leuk.

Ik voel van alles.

Wat is wel weet is dat mijn nieuwe protheses veel voor me gaan betekenen, maar het is nog heel erg afwachten wat het precies betekent. Dat weet ik pas als ik over een paar jaar weer nieuwe protheses krijg.

Tot die tijd kijk ik heel erg uit naar waar deze protheses me de komende tijd gaan brengen.

Ik denk dat mijn nieuwe protheses op geen beter moment hadden kunnen komen.

Het is alsof het zo had moeten zijn……

Ik ben heel erg benieuwd naar mijn avontuur met deze nieuwe protheses.

 

❤️

Clannad.

2 gedachten over “Hoofdstuk 377”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.