De afbeelding heeft een witte achtergrond. De achtergrond is een zachte witte deken en door de afbeelding heen zijn wat kreukels te zien. In het midden staat in het zwart de volgende tekst: Be kind to your mind
Blog

Hoofdstuk 373

Hi,

 

De keer is er iets bijzonders aan deze blog.

Normaalgesproken zoek ik een bepaald liedje die bij de blog van die week past. Deze keer gaat het net iets anders:

Deze week schrijf ik een blog op basis van een liedje.

Vanmorgen stond ik op en ik had gelijk een bepaald nummer in mijn hoofd. Ik bleef het refrein maar in mijn hoofd horen.

Ik wist niet zo heel goed waarom ik het nummer nou in mijn hoofd had, want het is echt een hele tijd geleden dat ik dit nummer heb geluisterd.

Toen ik net de tekst van dit nummer op ging zoeken, kwam ik er zelfs achter dat ik twee nummers van deze band door elkaar aan het halen was. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ik vanmorgen met twee nummers in mijn hoofd opstond.

Eén van de nummers was ‘Island’ van Kensington. Het gaat dan vooral om het volgende zinnetje:

Who am I inside then?

Het andere nummer houd ik nog heel even voor mezelf. Als je echt heel erg nieuwsgierig bent dan kan je natuurlijk alvast een kijkje nemen bij de ‘Muziek van de Week’. 😊.

Maar goed, even terug naar de muziek waar ik vanmorgen mee opstond.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 23 jaar. Ze lacht in de camera. Ze houdt haar hoofd een beetje scheef. Clannad heeft rood/oranje haar en ze draagt haar haren los. Clannad draagt een bril. In de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Ook is er aan de linkerkant in haar oor een oorbel (ring) en een knopje (oorbel) te zien. Clannad draagt een roze trui.Ik heb wel vaker dat ik in de ochtend opsta met bepaalde muziek.

Soms komt het omdat mijn wekker een bepaald nummer afspeelt, maar nog veel vaker sta ik in de ochtend op met een nummer waarvan ik denk: hoe kom ik hier nou weer aan?

Vanmorgen had ik dat ook. Alleen had ik vanmorgen het geluk dat het goede muziek was.

Feit blijft dat ik nog niet goed wist waarom ik nou precies met die muziek opstond. Ik had genoeg reden om daar even over na te denken.

Toen wist ik het……

Zonder dat ik er erg in had, vertelde de muziek in mijn hoofd precies hoe ik me voelde. De muziek in mijn hoofd gaf woorden aan mijn emoties. Dat kon de muziek nog voordat ik het zelf een poging had gewaagd.

Blijkbaar heeft muziek zo’n grote rol in mijn leven dat mijn muziek al eerder weet hoe ik me voel dan dat ik het zelf weet.

Ik geef het toe: dat klinkt allemaal heel er vaag en misschien klinkt het wel een beetje bizar.

De muziek en de betekenis daarvan komt echt wel ergens vandaan. Het is echt wel zo dat de muziek met een bepaalde reden in mijn hoofd zat.

Het onderwerp van het liedje speelt de laatste tijd namelijk wel echt in mijn leven.

Gister speelde het wat meer dan andere dagen, omdat ik het ook voorbij hoorde komen in een serie. Daarnaast heb ik afgelopen week ook meerdere gesprekken gehad waarin het thema aan bod kwam.

Ik had er een gesprek over met collega’s, maar ook met mijn twee beste vriendinnetjes.

Waar de gesprekken over gingen?

Over het feit dat de buitenwereld soms iets van je lijkt te verwachten. Daarbij komen er reacties van anderen als jij niet aan die verwachtingen voldoet. Reacties als:

Oh, woon je nog thuis?

Ben jij nog steeds vrijgezel?

Heb jij nou nog steeds geen baan?

En ga zo nog maar even door…..

 

Soms denk je dat er bepaalde dingen van je verwacht worden. Als dat niet lukt dan kan je jezelf helemaal gek maken. Soms denk je alleen maar dat zoiets van je wordt verwacht. Het komt namelijk heel vaak voor dat de realiteit heel anders is.

Dat ken iedereen wel.

Toch?

Anderen zullen altijd een mening hebben over jouw leven. Ze zullen zich altijd afvragen waarom jouw leven niet anders loopt. Anderen zijn heel erg bezig met de timing en het verloop van jouw leven.

Wanneer jouw leven klopt aan de timing van anderen dan is er niks aan de hand. Als dat anders loopt dan dat zij hadden gewild, dan krijg je dat te horen. Als je het niet krijgt te horen, dan voel je het wel.

Misschien is de reactie van anderen niet eens zo erg. Je zegt vaak dat het echt niet uitmaakt wat anderen van je vinden. Vaak hebben meningen/opmerkingen van anderen een bepaald gevolg: je gaat erover nadenken. Je blijft maar over die opmerking nadenken en je gaat denken dat er misschien wel een waarheid achter zit. Zo maak je jezelf toch weer gek.

Er is nog iets aan de hand. Dat doe je toch echt zelf. Of je het nou wil of niet.

We zijn constant bezig om ons leven te vergelijken met anderen. Vaak gebeurt dat onbewust.

Onbewust zijn we ons leven aan het toetsen aan dat van anderen.

Soms kom je er dan achter dan je het beter hebt dan anderen en dan is er niks aan de hand.

Als je erachter komt dat jouw leven minder mooi is dan die ander dan kan je jezelf helemaal gek maken. Dan ga je je afvragen of je wel goed bezig bent of dat je misschien niet hard genoeg je best doet.

We doen dat allemaal, maar we hebben het niet altijd door.

Daar zit het gevaar.

Zo kunnen we onszelf helemaal gek maken, terwijl we het niet eens door hebben.

Muziek van de Week.

Op de afbeelding zijn gekleurde rookwolken afgebeeld. De kleuren zijn (van links naar rechts): blauw, paars, roze en rood. De kleuren lopen door elkaar heen en gaan in elkaar over.   In het midden is een zwart vlak. In het vlak staat in het midden in het roze/rood de volgende tekst:   It’s not the words Not the fear or the doubt Not the lack of heart that takes me out It’s the knowing that you can’t relate When you’re insane   In de linkerbovenhoek van het zwarte vlak staat in het wit een verwijzing naar het liedje Insane van Kensington.Deze week heb ik dus een blog geschreven bij dit liedje.

Ik ben een heel groot fan van dit album. Op dit album staan er alleen maar unplugged (akoestische) versies van hun nummers. Door deze versies kom je erachter dat deze band echt ontzettend mooie muziek heeft gemaakt. De boodschap van elk nummer komt nu veel meer binnen.

Dit nummer gaat er voor mij over dat je jezelf echt helemaal gek kan maken. Daar heb je helemaal niet zoveel voor nodig. Je eigen gedachten zijn al genoeg.

Het is al genoeg als je merkt dat je anders bent dan anderen of als je erachter komt dat je leven anders is dan die van anderen.

Elk leven is anders en iedereen is anders. Dus je hebt niet veel nodig om jezelf helemaal gek te maken. Toch doe je het.

Voor mij beschrijft dit nummer dat perfect.

Ja, eigenlijk gaat dit nummer over een relatie die op de klippen loopt. Dat is het mooie van muziek: ieder kan er een eigen betekenis aan geven.

Feit blijft dat het een ontzettend mooi nummer is.

MVDW:

Kensington – Insane

 

Iedereen heeft een ander leven. Elk leven is uniek en elk leven loopt anders. Geen één leven is hetzelfde.

Diep van binnen weten we dat heel erg goed, maar toch slagen we erin om onszelf soms helemaal gek te maken als het leven anders loopt dan ‘normaal’.

Het leven bestaat nou eenmaal uit heel veel onzekerheden. Niemand weet hoe het leven er over een jaar uitziet. Het is zelfs lastig om te vertellen hoe het leven er over een week uitziet.

Ja, dat kan heel erg lastig zijn. Ik zou het liefst ook wel iets meer zekerheid willen hebben. Dat gaat gewoon niet.

Niks is zo veranderlijk als het leven.

Dat maakt het leven soms ook weer heel erg mooi. We moeten eigenlijk gewoon accepteren dat het leven loopt zoals het loopt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Als ik naar mezelf kijk dan denk ik vaak te veel na over van alles en nog wat.

Ook over de toekomst of over mijn leven.

Soms blijf ik daarin hangen en dan kan ik mezelf echt helemaal gek maken.

Dan ben ik onzeker over of ik wel de juiste keuzes heb gemaakt en over hoe de toekomst eruit zal zien.

Dat duurt dan even, maar ik herpak mezelf altijd weer.

Ik weet wel zeker dat ik niet de enige ben die deze momenten heeft. Ik denk namelijk dat deze momenten ook bij het leven horen.

 

Ik zeg heel vaak dat we wat liever mogen zijn voor onzelf.

Daarbij vergeet ik vaak dat we ook wat liever mogen zijn voor onze gedachten.

Onze gedachten zijn er nou eenmaal en alle gedachten er zijn.

Het is helemaal niet erg om soms negatieve gedachten te hebben.

Zolang deze gedachten de controle niet over jou nemen dan is er niks aan de hand.

Misschien zou het helpen als we iets vaker tegen onszelf vertellen dat ons leven goed is zoals het is.

Ze zeggen toch niet voor niks:

Trust the timing of your life ?

Uiteindelijk komt alles goed. Soms duurt het wat langer dan je had verwacht. Het leven gaat nooit zoals je had gepland. Het leven loopt zoals het moet lopen. Iedereen heeft een andere route.

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Maak je niet te druk. Alles komt vanzelf goed.

Uiteindelijk maken we ons veel drukker dan nodig is. In ons hoofd is alles erger dan het daadwerkelijk is.

Wees lief voor jezelf en voor je gedachten.

Vergeet niet dat het leven zich vooral buiten je hoofd afspeelt.

Dus verlaat je hoofd soms even en leef!

 

❤️

Clannad

PS. Weet je waar ik deze week over mezelf heb geleerd:Ik heb soms echt muziek nodig om woorden te geven aan mijn gevoelens en mijn gedachten. Waar zou ik toch zijn zonder muziek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.