Blog

Hoofdstuk 37

Hi Guys,

Deze week kon je er niet omheen. Deze week zijn we namelijk nog een legende uit de popwereld verloren. Afgelopen donderdag is Prince op 57 jarige leeftijd overleden. 57 jaar. Veel te jong en vooral voor zo iemand. Een legende die op 57 jarige leeftijd overlijd.
Ik moet bekennen dat ik geen fan ben van Prince. Dat komt vooral omdat ik zijn muziek niet ken. Ik ken alleen de nummers ‘Purple Rain’ en ‘Kiss’. Verder ken ik Prince niet.

Toch kwam het nieuws heel erg binnen. Iedereen kent de naam Prince wel en dat is niet zonder reden. Prince was 1 van de beste pop artiesten. Prince was een grote artiest. Er zijn zoveel mensen die geïnspireerd zijn door Prince.

Bij het overlijden van grootheden is er altijd iets bijzonders. Je kan ergens niet geloven dat ze er niet meer zijn. Voor je gevoel zijn ze er altijd geweest en je kan je geen wereld voorstellen zonder zo iemand. Als je dan zo’n bericht hoort, schrik je je kapot. En het nieuws van Prince raakte me ook wel. Vooral als je dan de beelden ziet op het nieuws van zo iemand. Je kan je niet voorstellen dat zo iemand er niet meer is. Ik had helemaal niks met Prince, maar toch weet je dat we een grote artiest zijn verloren. Dat is denk waarom het me zo erg raakt. We zijn 1 van de beste artiesten ooit verloren.

Je hoorde het wel vaker, maar het lijkt wel dat alle grote artiesten nu overlijden. Het begon met Amy Winehouse. Daarna overleed Michael Jackson. Daarna Whitney Houston. Eerder dit jaar overleed David Bowie en nu Prince. Je gaat bijna denken: wie is de volgende en wanneer? Het wordt een beetje creepy. Het zijn allemaal namen waarbij je denkt dat ze er altijd zullen zijn. Dat komt omdat ze zoveel hebben betekend voor de muziekwereld. Hun muziek horen we bijna dagelijks. Als het niet hun muziek is, horen we wel hun invloeden. Ik durf te wedden dat iedereen wel fan is van een artiest die ik hierboven heb genoemd.
Deze week was eigenlijk een hele rare week. Afgelopen donderdag was namelijk mijn allerlaatste schooldag. Ik heb nu 2 weken ‘vakantie’. Een vakantie waar ik de hele tijd ga leren voor mijn eindexamens. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik nu al klaar ben met school. Het is eind april en ik ben eigenlijk al klaar met school. Over 3 weken beginnen mijn eindexamens en daarna ben ik klaar met de middelbare school. Wat is het snel gegaan. Opeens ging het zo snel. Nu even 2 weken hard leren en mijn eindexamens heel goed maken zodat ik slaag.

Gisteren (zaterdag) was de finale van ‘It Takes 2’. In de finale stonden Jan Versteegh (team Trijntje Oosterhuis), Marlijn Weerdenburg (Team Waylon), Jan Kooijman & Fatima Moreira de Melo (Team Glennis Grace). Het was een super spannende finale. Het was eigenlijk wel duidelijk dat de uiteindelijke eindstrijd zou gaan tussen Marlijn Weerdenburg en Jan Versteegh. De uiteindelijk (terechte) winnaar was Jan Versteegh! Ik was echt voor Jan Versteegh. Ik was echt van die jongen gaan houden. Een gekke jongen met een heerlijke stem.
Ik vond ‘It Takes 2’ een heerlijk programma. De deelnemers waren super leuk en de coaches waren ook geweldig. Ik hoop heel erg op een nieuw seizoen.
1 van mijn favoriete optredens van Jan Versteegh.

Deze week heb ik eindelijk mijn telefoon weer terug! Hij is eindelijk weer gemaakt! Ik ben zo blij! Mijn Samsung Galaxy S3 begon steeds raarder te doen en nu heb ik gewoon weer een telefoon die normaal werkt. Een telefoon die niet om de 10 seconden vastloopt. Ik heb nu weer mijn Asus Zenfone 2 die ik begin dit jaar van mijn opa heb gekregen. Hij was bijna 3 maanden bij een telefoonwinkel waar mijn telefoon een nieuw scherm nodig had.

Ik heb een nieuwe guilty pleasure. Guilty Pleasure: iets wat je te gek vind, maar eigenlijk wil je er niet voor uitkomen omdat je denkt dat mensen je voor gek verklaren. Ik heb er dus 1 bij gekregen. Mijn Guilty Pleasure’s tot nu toe zijn: EnzoKnol, Zomaer en Dinsey Channel. Ik heb er dus 1 bijgekregen. Het is een programma op BNN. Het is elke dinsdag om 21:50 op NPO3 bij BNN. Ik zeg het gewoon. Het programma heet Fist Dates. Je had ook de Nederlandse versie, maar die vond ik niet leuk. Nu heb je dus de Engelse versie en die is echt geweldig. Ik heb zo erg genoten van de aflevering van afgelopen dinsdag. Er kwamen zulke leuke mensen voorbij.
Voor wie het programma niet kent: in ‘First Dates’ gaan er vrijgezellen naar een restaurant (First Dates) en daar ontmoeten ze iemand anders. Dat is dus hun eerste date. Van tevoren weten ze alleen de naam, maar ze zien elkaar daar pas voor het eerst. Aan het eind van de date zeggen ze of ze op een tweede date willen of niet.
Afgelopen week kwam er een jongen die alleen maar dacht aan seks. Hij werd gekoppeld aan een meisje die juist heel voorzichtig was op dat gebied. Die jongen vond haar wel leuk dus hij probeerde indruk op haar te maken, maar zij zag hem niet zitten. Het was te grappig. Ik kreeg ergens wel medelijden met die jongen.
Wil je de aflevering ook zien? Kijk de aflevering dan hier.

Misschien heb je het al op de facebookpagina gezien, maar vorige week zaterdag zijn Sam Tsui en Casey Breves getrouwd! Ik had het vorige week in mijn blog over ze. Ik had het nog over het feit dat alles als een hele grote verassing kwam. Het kwam dus ook als een verassing dat ze al getrouwd waren. Op social media verschenen na het weekend veel foto’s van de bruiloft en die foto’s zijn zo mooi en zo lief! Ik kon het dus ook niet laten om ze met jullie te delen.
Deze week werd ook bekend dat Casey en Sam bezig zijn met het maken van nieuwe muziek. Ze werken dus samen aan nieuwe muziek! Ik kan nu dus echt niet wachten, want ik hou heel erg van de duetten van Sam en Casey. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte en als er nieuwe muziek komt, deel ik het uiteraard met jullie.

Muziek van de week.
Iedereen weet inmiddels wel dat Glennis Grace mijn idool is. Deze week verloren we Prince en Glennis heeft een keer een nummer van Prince gedaan. Dit is 1 van mijn favoriete nummers van Glennis ooit. Ik hou echt van dit nummer. Daarom wou ik heel graag dat dit nummer muziek van de week werd. Ik had ook de versie van Prince kunnen doen, maar dat ik denk niet eerlijk. Ik ken de versie van Prince namelijk niet zo goed. Ik denk dat ik de versie van Prince 1 of 2 keer heb gehoord.

Muziek van de week:
Glennis Grace – Nothing Compares To You

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog lezen.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.