De afbeelding is heel licht blauw (bijna wit). In het midden staat in heel donker blauw (bijna zwart) de volgende tekst: Listen to your body. It’s smarter than you.
Blog

Hoofdstuk 369

Hi,

‘Sorry ik ga toch niet mee vanmiddag. Ik moet mijn lichaam echt even rust geven. Dat heeft mijn lichaam echt even nodig.’

Bovenstaand berichtje stuurde ik zaterdag naar een vriendin van mij. Ik zou namelijk die middag met haar naar een lezing gaan. Ik had vrijdag al gezegd dat ik twijfelde of ik wel echt mee zou gaan. Toen zeiden we al tegen elkaar dat we er de volgende ochtend (zaterdagochtend) even contact over zouden hebben. Zij twijfelde namelijk ook, want zij was ook moe.

 

Uiteindelijk besloten we om allebei niet te gaan, want we hadden allebei wel behoefte aan wat rust.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets heb gedaan. Volgens mij heb ik nog nooit iets afgezegd zodat ik mijn lichaam rust kon geven.

Ga ik het dan toch leren om naar mijn lichaam te luisteren?

Normaalgesproken ga ik gewoon door. Dat zou dus betekenen dat ik zaterdag toch gewoon naar die lezing had moeten gaan. Iets in me zei gewoon dat ik het niet moest doen. Ik heb er toch maar eens naar geluisterd.

Wat ik zaterdag wel heb gedaan?

Eigenlijk niet heel veel. Ik heb de hele dag televisiegekeken. Ik heb wat series teruggekeken (ja, want alle series beginnen weer!) en ik heb naar de BBC gekeken (er wordt nu live geschiedenis geschreven en dat kan ik niet missen. Al is deze geschiedenis heel droevig).

Kortom: ik heb de zaterdag gebruikt om mezelf weer even op te laden en om mijn lichaam even rust te geven. Ik kan je vertellen dat ik daar echt wel even aan toe was. Mijn lichaam was, denk ik, heel erg blij met me zaterdag.

Het is logisch dat ik nu even wat meer moe ben. Ik ben natuurlijk weer volop aan de bak. Ik heb het superdruk met werk en ik heb een hele intensieve tweedaagse gehad. Ik heb de afgelopen tijd gewoon veel van mijn lichaam gevraagd.

Een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 23 jaar. Ze lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt zwarte mascara. Ze heeft haar haar in een schuine vlecht (aan de rechterkant van de afbeelding is haar vlecht te zien). Clannad draagt een bril. Aan de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Ook is er aan de linkerkant in haar oor een oorbel (ring) te zien. Clannad heeft een wit t-shirt aan. Op het witte t-shirt staat aan de bovenkant in het zwart ‘Cherry Coke’. Boven de ‘e’ van ‘Coke’ zijn twee kersen te zien. Clannad draagt een gouden ketting draagt met haar naam erop. Het komt allemaal ook wel weer goed. Ik moet gewoon even goed naar mijn lichaam en naar de signalen luisteren.

Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik ben namelijk eerder iemand die signalen van het lichaam negeert. Ik doe gewoon alsof ik het niet heb gehoord of ik zet gewoon nog even door. Ik weet dondersgoed dat je dat niet moet doen, maar ik ben eigenwijs.

 

Waarom heb ik afgelopen weekend dan wel geluisterd naar mijn lichaam?

Het was (gelukkig) niet zo dat ik wel moest luisteren, omdat ik pijn had.

Afgelopen weekend heb ik naar mijn lichaam geluisterd, omdat ik de volgende uitspraak in mijn hoofd hoorde:

 

Practice what you Preach!

(Doe wat je verkondigt)

Afgelopen week heb ik meerde malen tegen mijn eigen studenten gezegd dat ze goed naar hun eigen lichaam moeten luisteren. Ik hoor het mezelf nog zeggen:

“Luister goed naar de signalen die je lichaam je geeft, want dat doet je lichaam niet zomaar. Kom naar me toe als er iets is. Doe niks waar je je niet prettig bij voelt. Niemand wordt er blij van als je iets doet waar jij je niet prettig bij voelt. Je kan het zelfs alleen maar erger maken als je het negeert of als je te snel/te veel wil.”

Als ik dat tegen mijn studenten zeg dan moet ik het zelf ook wel doen, toch?

Een ander moment was dit:

Het was pauze en ik vroeg aan iedereen of ze al hadden gegeten. Ik had zelf nog niet gegeten.

Toen iedereen weer bezig was, zei ik: “Ik ga nu zelf even wat eten, want dat had ik nog niet gedaan.”

Een student reageerde als volgt: “Je vraagt aan iedereen of ze al hadden gegeten, maar zelf heb je nog niks gegeten. Je moet het zelf dan ook doen.”

Practice what you preach!

 

Ik vind het heel makkelijk, belangrijk en leuk om voor anderen te zorgen. Al vergeet ik soms even dat ik ook goed voor mezelf te zorgen.

Afgelopen zaterdag heeft toch wel laten zien dat ik het ga leren.

Nu is het belangrijk dat ik het door ga zetten en dat ik het vaker toe ga passen.

Het is namelijk zo ontzettend belangrijk om voor jezelf te zorgen.

Muziek van de Week.

De achtergrond is groen. Het is net alsof je onder zeewater bent. Aan de boven kant zijn witte puntjes te zien die bubbeltjes voor moeten stellen. Onderaan in het midden is de volgende tekst in het wit te lezen: Somebody told me and I think they're right There is a change on its way tonight And I feel it's so And I feel it so I could drown myself in someone like you I could dive so deep I never come out I thought it was impossible But you make it possible Onder deze tekst staan in het wit een verwijzing naar het nummer waar de bovenstaande tekst van is: Nothing but Thieves - ImpossibleVandaag zat ik in de auto en hoorde ik dit liedje op de radio. Ik werd meteen weer gegrepen door het liedje. Ik vind dit nummer namelijk zo ontzettend mooi.

Ik dacht meteen: ‘Oh dit nummer is echt top voor mijn blog! Alleen heb ik deze al eens gebruikt dus het kan eigenlijk niet.’

Toen ik op ging zoeken of ik dit nummer al eens in mijn blog had gebruikt, schrok ik.

Dit nummer is nog nooit ‘Muziek van de Week’ geweest! Ik schaam me gewoon een beetje.

Een tijdje geleden was dit nummer namelijk best populair. Toen vond ik het al een topnummer.

Mijn liefde voor dit nummer is echt niet weg. Misschien is het alleen maar gegroeid.

Niet alleen de muziek is mooi, maar ook de tekst is prachtig. Dan heeft de zanger ook nog eens een hele bijzondere stem. Al deze ingrediënten zorgen ervoor dat het een verdomd mooi nummer is.

Ik vind deze (live!) versie wel echt de allermooiste versie, want zo hoor je pas echt dat het een heel mooi nummer is.

MVDW:

Nothing but Thieves – Impossible

 

Ik heb al vaker in mijn blogs gezegd dat ik beter voor mezelf wil gaan zorgen.

Er zijn perioden dat het me echt lukt. Dan doe ik dingen waar ik blij van word of ik doe juist dingen waar ik me beter door ga voelen.

Ja, dan merk ik echt verschil. Dan zit ik echt lekkerder in mijn vel en dan voel ik me ook echt beter.

Ook zijn er periodes waarbij ik ‘vergeet’ om goed voor mezelf te zorgen. Dan merk ik ook echt dat ik me slechter voel.

Ik heb nog niets iets gevonden waardoor ik structureel beter voor mezelf zorg. Het zijn altijd maar bepaalde periodes waarin het wel lukt. Die periodes zijn er te weinig.

 

Ik vind het echt lastig om goed voor mezelf te zorgen. Ik vind het lastig om naar mijn lichaam te luisteren en om de signalen op te volgen.

Ik ‘vergeet’ het om voor mezelf te zorgen.

Meestal ga ik namelijk maar gewoon door. Ik heb geen tijd om echt tijd voor mezelf te pakken of om mezelf rust te geven.

Ja, ik weet dondersgoed dat het goed zou zijn om wel meer tijd voor mezelf te nemen en te rusten.

Ik weet dat het heel goed is om goed voor jezelf te zorgen.

Het gaat met kleine stapjes vooruit.

Stap voor stap komt het wel goed.

Begin bij het begin.

Tot die tijd blijf ik het herhalen:

Het is belangrijk om heel goed voor jezelf te zorgen.

Misschien helpt het wel als ik het tegen mijn studenten blijf zeggen.

Dan blijf ik mezelf herinneren aan ‘Practice what you Preach’.

Ik ga mijn uiterste best doen.

Meer kan ik niet doen.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.