Het een afbeelding van de quote die is gebruikt voor blog Hoofdstuk 367. Op de foto is aan de linkerkant een palmboom te zien. Aan de linkerkant is een een deel van een palmboom te zien. op de achtergrond is een heldere lucht te zien. In het midden is een zonnestraal te zien. Om deze zonnestraal is de lucht lichtroze. In het midden staat in het lichtoranje de volgende quote: Summer always feels like it’s over before it even starts
Blog

Hoofdstuk 367

Hi,

De zomer van 2022 zit er alweer op. Afgelopen week had ik alweer mijn eerste werkdagen en aanstaande maandag gaat het schooljaar weer beginnen.

Ik kan het nog steeds hebben over een schooljaar, maar deze keer ben ik geen student. Ik ben nu namelijk de docent en de begeleider. Dus ik krijg een hele andere rol binnen een schooljaar.

De zomer is alweer voorbij. Ook dit jaar is de zomer weer veel te snel gegaan.

Zoals elk jaar had ik heel veel leuke dingen willen doen in de zomer, maar mijn lijst is nog steeds net zo vol als voor de vakantie.

Ik mag niet liegen. Ik heb wel een paar dingen van mijn lijstje gedaan:

▫︎ Mijn kledingkast opgeruimd/uitgezocht

▫︎ Mijn kamer opgeruimd

▫︎ Tot rust gekomen/ bijgekomen van een intens jaar

Vooral dat laatste had ik echt heel erg nodig.

Ik merkte aan alles dat ik het heel erg nodig had om rust te pakken. Ik moest echt even tijd voor mezelf nemen. Dus de zomer had niet op een beter moment kunnen komen.

Ik heb vooral veel dingen gedaan waar ik blij van werd. Ik heb met vrienden afgesproken en ik heb veel filmavondjes gehouden, soms met vrienden en soms alleen. Ik heb helaas niet met al mijn vrienden afgesproken. Maar ik had eindelijk weer de tijd om met mensen af te spreken.

Daarnaast heb ik dus ook de tijd genomen om op te ruimen. Dat hadden mijn kamer en mijn kledingkast ook echt wel nodig. Daar had ik dan ook eindelijk weer de tijd voor.

De zomer geeft je ook altijd de ruimte om na te denken over van alles en nog wat. Dat heb ik dan ook gedaan.

Verder is het eigenlijk een hele rustige zomer geweest. We zijn deze zomer thuisgebleven. We hebben een paar leuke uitstapjes gemaakt.

We hebben gedaan waar we normaalgesproken geen tijd voor zouden hebben.

Daar is de zomer toch voor bedoeld?

Toch zijn er altijd plannen die je voor de zomer maakt die je uiteindelijk nooit gaat doen. Ik ben daar in ieder geval altijd heel erg goed in.

Maar goed, inmiddels weet ik dat het altijd zo gaat.

Ik weet niet beter of mijn zomervakantie duurt zes weken. Het ziet er ook niet naar uit dat het snel zal veranderen. Ik weet best wel dat het een luxe is om zes weken zomervakantie te hebben.

Wat ik wel altijd merk is dat ik de laatste twee weken ook weer heel erg uitkijk naar het feit dat ik weer mag beginnen. Dan wil ik wel weer heel erg graag aan de slag. Misschien komt dat wel door het feit dat ik zes weken vrij ben. Ik weet het niet zo goed. Ik weet eigenlijk niet beter.

Ik ben nu ook wel weer blij om te beginnen. Ik ben er wel weer aan toe om wat te doen. Daarnaast kijk ik ook weer heel erg uit naar het ‘normale leven’.

Een selfie van Clannad. Clannad lacht in de camera. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 23 jaar. Clannad heeft rood/oranje haar. Ze draagt haar haar los. Ze draagt mascara en heeft bruine oogschaduw op. Clannad draagt rode lippenstift. Clannad draagt een bril. Aan de rechterkant van de foto zie je dat Clannad in haar wenkbrauw twee wenkbrauwpiercings heeft. Aan de linkerkant van de afbeelding is in haar neusvleugel een neuspiecing te zien. Ook is er aan de linkerkant in haar oor een oorbel (ring) te zien. Clannad draagt een een beige trui. Onder deze trui is een zwart hemdje te zien. Onder haar haar door zie je dat Clannad een gouden ketting draagt met haar naam erop.Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar in de zomer heb ik toch een soort ander leven dan wanneer het geen zomer is.

In de zomer eet ik ongezonder, beweeg ik minder, slaap ik veel meer uit en zit ik niet vast aan een planning/agenda en kan ik mijn dagen helemaal zelf indelen.

Ik vind dat echt heerlijk. Toch merk ik dat ik na een tijdje ook weer heel erg graag terug wil naar mijn ‘normale’ leven. Een leven waarin ik gezond eet, beweeg en weer een ritme heb waarin ik naar werk moet.

Ik kijk er niet alleen persoonlijk heel erg naar uit, maar ik merk altijd dat mijn lichaam er ook om schreeuwt. Mijn lichaam heeft na een tijdje ook gewoon weer de behoefte in een ‘normaal’ ritme.

Er zijn dus meerdere redenen waarom ik de laatste weken weer enorm uitkijk om weer aan de slag te gaan.

Ik hou echt heel erg van de zomer, maar ik vind het net zo lekker om na de zomer weer aan de slag te gaan. Het voelt toch altijd weer als een soort nieuw begin.

Voor mij is het nu al helemaal een nieuw begin, omdat ik nu voor het eerst ga werken. Ik ben geen student, maar ik ben de docent en de begeleider.

Voor mij gaat het werkende leven beginnen. Ik ga beginnen aan een hele nieuwe periode in mijn leven.

Ik krijg een grote mensenbaan.

Een nieuw avontuur is begonnen.

Ik kijk er heel erg naar uit.

 

Muziek van de Week.

Het is een afbeelding die is gebruikt voor de ‘Muziek van de Week’ van Hoofdstuk 367. Op de foto is het strand te zien. Op de voorgrond is een close up van het zand te zien. op de achtergrond is het water te zien. Aan de linkerkant is een zonnestraal te zien in het water. In het midden staat in het zwart de volgende tekst: Een zomer lang Zet ze mijn hart in vuur en vlam Zolang de zomer ons begroet Zijn we samen tot de kou zijn intrede doet Een zomer lang Zet ze mijn hart in vuur en vlam We gaan de warmte tegemoet We blijven samen tot de kou zijn intrede doet Onder deze tekst staan in het lichtblauw een verwijzing naar het nummer waar de bovenstaande tekst van is: Nick & Simon - Een zomer langIk kan niet anders dan dit duo deze week ‘Muziek van de Week’ te maken.

Dit duo heeft de laatste tijd het nieuws gedomineerd. Er waren al langer geruchten dat ze zouden stoppen, maar deze week kwamen ze zelf ook met het nieuws.

Ik vind het echt heel erg jammer. Dit duo is een onderdeel van mijn jeugd. Ik was vroeger echt een groot fan van dit duo. Ik luister soms nog naar de muziek die ze hebben gemaakt. Ik luister het veel minder vaak dan vroeger, maar ze staan nog steeds in mijn afspeellijst.

Ik hield altijd in de gaten of ze een programma hadden gemaakt samen met Kees Tol. Ik keek namelijk altijd naar die programma’s. Ik ben dan ook blij dat ze nog steeds muzikale programma’s gaan maken.

Ik schrok wel een beetje van het nieuws, want het is het einde van een tijdperk.

Ik ben heel benieuwd naar de soloprojecten.

Deze week heb ik een zomers nummer van het duo uitgekozen. Dit vind ik een heerlijk nummer en het is een ideaal nummer om de zomer mee af te sluiten.

MVDW:
Nick & Simon – Een zomer lang

 

De zomer voelt voor mij een beetje als een heel lang Oud en Nieuw.

Voor de zomer sluit je een schooljaar af en na de zomer start je met een heel nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar voelt als een nieuwe start.

Ik maak soms ook een soort afspraken met mezelf over hoe ik dingen na de zomer ga doen. Het is een beetje alsof ik goede voornemens heb.

Misschien raad je het al: ik houd me niet altijd aan deze goede voornemens.

Toch neem me altijd weer nieuwe dingen voor om na de zomervakantie te gaan doen.

Ik heb dit jaar drie afspraken met mezelf gemaakt:

  1. Ik ga goed plannen zodat ik het overzicht bewaar
  2. Ik ga weer elke dag lezen. Dit doe ik voordat ik ga slapen.
  3. Ik ga meer schrijven. Dat doe ik echt veel te weinig.

Mijn belangrijkste afspraak met mezelf?

Goed voor mezelf zorgen.

Ik wil ervoor zorgen dat ik mezelf niet uit het oog ga verliezen. Ik wil beter voor mezelf zorgen dan het afgelopen schooljaar.

Ik wil ook weer gezond gaan eten en meer gaan bewegen. Op alle vlakken wil ik beter voor mezelf zorgen.

Ik ben heel erg benieuwd naar wat het nieuwe schooljaar me gaat brengen.

Ik ga veel nieuwe dingen tegenkomen dit jaar en daar kijk ik heel erg naar uit.

Ik sta open voor nieuwe dingen.

❤️

Clannad

 

PS. Op het moment dat ik deze blog schrijf is het zaterdag. Dit is de eerste keer in zeven jaar tijd dat ik mijn blog niet op zondag schrijf. Is het heel erg? Nee, maar het voelt wel anders dan anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.