Image Description: Het een afbeelding van de quote die is gebruikt voor blog Hoofdstuk 363. De achtergrond is een foto van een bos. In het midden van de afbeelding is een pad afgebeeld. Op de achtergrond van de afbeelding zijn bomen te zien. Aan de rechterkant is een stapel bladeren te zien. Aan de linkerkant zijn bladeren en gevallen takken te zien. Op de voorgrond is de volgende quote in het wit te lezen: You make the world a better place by making daily improvements to become the best version of yourself. Rechtsonder op de afbeelding is in het wit de verwijzing naar de persoon van de quote te lezen: - Roy T Bennet The light in the heart
Blog

Hoofdstuk 363

Hi Guys,

Zo af en toe zijn er van die momenten waarop er bepaalde vragen weer terug keren. Vragen waarop het antwoord elke keer weer kan veranderen.

Elke keer als je de vraag stelt, krijg je een ander antwoord. Dat komt omdat je als mens blijft veranderen. Je maakt constant dingen mee. Het is dus logisch dat er elke keer een ander antwoord komt op de volgende vragen:

Wie ben ik?

Wie wil ik zijn?

Het gevaar met deze vragen is dat ze zo ontzettend makkelijk lijken, maar als je erover nadenkt dan zijn de vragen eigenlijk best wel lastig om te beantwoorden. Ik heb de vragen dan ook al een paar keer in deze blog beantwoord. Toch blijven de vragen soms terugkomen. Het grappige is ook weer dat ze elke keer op een andere manier terugkomen. De vragen lijken elke keer anders te zijn. Dat terwijl het toch echt elke keer dezelfde vragen zijn.

Hoe ik nu naar de vragen kijk?

Ik was aan het nadenken over hoe je jezelf kan zijn.

Image Description: een selfie van Clannad. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 23 jaar. Ze lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt een bril. In haar linker wenkbrauw heeft ze twee wenkbrauwpiercings. In haar rechter neusvleugel heeft ze een neuspiercing. Clannad draagt een gouden ketting met haar naam erop.Wanneer weet je nou dat je helemaal jezelf bent? Ben ik nu al helemaal mezelf of wil ik juist helemaal mezelf zijn, maar ben ik dat nu nog niet?

Oh, wauw. Het wordt steeds vager.

Wie zegt nou wanneer ik helemaal mezelf ben?

Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen verschillende versies van zichzelf heeft. Bij iedereen gedraag je je toch anders.

Hoe ik me bij mijn beste vriendinnen gedraag, gedraag ik me niet op mijn werk. Hoe ik me tijdens het sporten gedraag, gedraag ik me niet bij vreemden. Ik ben ook een heel ander persoon bij iemand die ik leuk vind dan als ik bij mijn familie ben.

Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ik weet gewoon dat ik hierin niet de enige ben.

Wie zegt dan welke versie van jezelf jij echt bent?

Hoe weet je nou welke versie de beste versie van jezelf is?

Of ga ik nu een beetje te ver met mijn gedachten?

Ik heb geen idee.

Welkom in mijn hoofd.

Je moet denk toch eerst een beetje experimenteren met verschillende versies van jezelf voordat je echt jezelf kan zijn.

Soms experimenteer je bewust en soms experimenteer je onbewust.

Er zijn momenten waarin je met een bepaalde versie van jezelf wordt geconfronteerd (zowel positief als negatief). Dan leer je een nieuwe versie van jezelf kennen die je nog helemaal niet kende. Die versie zorgt er ook weer voor dat je jezelf op een andere manier leert kennen.

Soms experimenteer je bewuster met een andere versie van jezelf. Dan ga je iets doen wat je nog nooit hebt gedaan. Je gooit jezelf in het diepe. Dan kan je ook een hele andere versie van jezelf tegenkomen. Soms vind je die versie heel leuk en soms wil je die versie van jezelf nooit meer tegenkomen.

That’s life.

Het leven is een constante zoektocht naar versies van jezelf. Dat kan confronterend zijn, want soms weet je (nog) niet hoe je met die versie van jezelf om moet gaan. Je kan jezelf soms ook verrassen. Dan kom je erachter dat je ook heel anders kan zijn. Misschien had je wel verwacht dat je nooit zo’n persoon kon zijn.

Wie ben ik?

Ik ben Clannad. Een gehandicapte vrouw van 23 jaar. Ik ben een sociaal werker en een docent. Ik ben een enorme liefhebber van muziek en ik hou ervan om te schrijven. Schrijven is een enorme uitlaadklep. Ik een rolstoelrugbyer. Ik vind het heel erg leuk om met vrienden en familie af te spreken.

Wie wil ik zijn?

Ik wil gezond en gelukkig zijn.

Ook wil ik 100% mezelf zijn. Om dit te kunnen doen moet ik er eerst achter komen wie ik allemaal kan zijn. Ik weet namelijk nog niet of ik nu 100% mezelf ben. Ik denk het wel, maar ik weet het niet zeker. Ik denk ook dat ik het nooit zeker ga weten.

Ik denk dat ik nog mijn hele leven bezig zal zijn om 100% mezelf te kunnen zijn. Het is nou eenmaal een hele zoektocht voordat je weet wie je echt bent. Daarnaast moet je om je jezelf te kunnen zijn ook veel moed hebben. Je moet het maar durven om 100% jezelf te kunnen zijn. Misschien ben je alleen maar bij bepaalde mensen helemaal jezelf.

Wie zal het zeggen?

Muziek van de Week.

Image Description: het is een afbeelding die is gebruikt voor de ‘Muziek van de Week’ van Hoofdstuk 363. De achtergrond is rood hout. in het hout zin wat breukjes te zien. Deze zijn zwart. In het midden van de afbeelding is een horizontale zwarte streep te zien. In het midden is de volgende lyrics uit het nummer ‘Older van Ben Platt in het wit te lezen: When you are younger You’ll wisg you’re older Then when you’re older You’ll wish for time to turn around Don’t let you’re wonder turn into closure When you get older When you get older Rechtsboven in de afbeelding staat in het zwart een verwijzing naar de titel en de artiest van het liedje: Ben Platt - OlderIk ga eerlijk met jullie zijn: ik vond het echt heel erg lastig om bij dit hoofdstuk een nummer te kiezen. Ik wilde namelijk een nummer uitzoeken die goed bij dit hoofdstuk zou passen. Dat was moeilijker dan ik dacht.

Toen hoorde ik opeens een ander nummer van deze artiest. Het nummer deed me denken aan een ander nummer van deze artiest. Ik zocht de tekst van het nummer op en ik kwam erachter dat het nummer inderdaad goed bij dit nummer paste.

Het nummer gaat erover dat je heel erg na kan denken over wat je later allemaal wilt doen. Als het dan ‘later’ is dan wil je alleen maar meer tijd.

Waarom past dit nummer bij deze blog?

Je kan eindeloos nadenken over wie je bent en wie je zou willen zijn. Dat zorgt er toch wel voor dat je stilstaat. Je doet namelijk niets.

Je kan ook je leven gaan leven. Dan kom je er vanzelf wel achter wie je bent en wie je zou willen zijn. Uiteindelijk ga je jezelf echt wel tegenkomen. Het zou zonde zijn als je pas wacht met leven als je er eindelijk achter bent gekomen wie je bent en wie je zou willen zijn. Wie zegt dat je ooit antwoord gaan krijgen op deze twee vragen?

Naast dat de boodschap van dit nummer zo mooi is, ben ik gewoon een heel groot fan van deze artiest. Zijn concert staat op Netflix en het is echt een aanrader!

MVDW:

Ben Platt – Older

Hoe meer ik over de twee vragen nadenk, hoe meer vragen ik heb.

Zo kan je aan de gang blijven met nadenken. Je kan jezelf misschien ook wel helemaal gek maken.

Wat nou als we nooit een antwoord krijgen op de twee vragen?

Is het trouwens erg om nooit echt antwoord te krijgen op die twee vragen?

Misschien is er wel een reden dat we nooit een antwoord krijgen op die twee vragen.

Als je een beste versie van jezelf hebt, zijn al die andere versies van jezelf dan ‘slecht’?

Nee, dat denk ik niet. Je verandert namelijk de hele tijd. Wat je vandaag weet, wist je gisteren niet.

Wat nou als er meerdere ‘beste versies van jezelf’ zijn?

Elke tijd/periode/moment kent een ‘beste versie van jezelf’.

Ik merk dat ik echt steeds meer vragen begin te krijgen. Ik denk dat ik hier ook nog heel lang over door kan vertellen. Of mijn blog daar dan beter van wordt? Ik denk het niet.

 

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je nu blij bent met jezelf.

Als je nu blij bent met jezelf dan is dit op dit moment de beste versie van jezelf.

Ik denk dat je elke dag de beste versie van jezelf laat zien.

Zolang je jezelf bent, laat je de beste versie van jezelf zien.

Het is vooral belangrijk dat jij jezelf laat zien.

Dat maakt de wereld veel mooier.

Doe je nooit anders voor dan wie je bent.

Ik hoop met heel mijn hart dat jij jezelf durft te laten zien.

Iedereen verdient het om zichzelf te mogen en kunnen zijn.

Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet er alles van.

Ik weet wel dat ik op dit moment de beste versie van mezelf ben.

Of er nog betere versies van mezelf zijn?

Waarschijnlijk wel.

Daar kom ik vanzelf wel achter.

Ik heb mijn hele leven nog de tijd om andere en betere versies van mezelf te leren kennen.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.