Image Description: Het een afbeelding van de quote die is gebruikt voor blog Hoofdstuk 360. De achtergrond is een zwart krijtbord. Over de hele achtergrond zijn er witte vegen. Dit komt waarschijnlijk doordat er met wit krijt op het bord is geschreven. In het midden staat de volgende tekst in het wit: Graduation is the first step to truly living. Onder deze tekst staat er in het wit de naam van degene die deze uitspraak heeft gedaan: - Michael Pipper Zijn naam staat tussen horizontale schrijflijnen.
Blog

Hoofdstuk 360

Hi Guys,

Woensdag 6 juli 2022.

6 juli is bij ons altijd een bijzondere dag, want het is de trouwdag van mijn ouders. Mijn ouders zijn dit jaar 21 jaar getrouwd.

Dit jaar werd de dag nog specialer.

Ik was met mijn stagebegeleider kaartjes aan het uitzoeken voor de leerwerkmeesters van de locatie. Mijn praktijkbegeleider heeft heel veel kaarten en nu gingen we samen kaarten uitzoeken voor de leerwerkmeesters: welke kaart past het best bij de mensen die het afgelopen jaar onze jongeren hebben begeleid.

We waren hard bezig toen ik opeens allemaal berichten kreeg in de groepsapp en van een klasgenoot:

Welk cijfer heb je?

Blijkbaar waren de cijfers van onze laatste deadline bekend geworden (die deadline waar ik het vorige week over had, weet je nog?). Op het moment dat de cijfers bekend waren, kon je dus gaan bekijken of je was geslaagd.

Toen ik de berichtjes zag, ging mijn hartslag omhoog. Ik zei dat ik echt even mijn cijfer moest bekijken. Ik moest echt even kijken of ik was geslaagd of niet. Hij begreep het en het mocht.

Toen ik ging kijken, wist ik het zeker:

IK BEN GESLAAGD!!!!

Ik ben officieel afgestudeerd! Ik ben nu een tweedegraads bevoegde docent!

Afgelopen woensdag kreeg ik te horen dat ik cum laude was afgestuurd aan de kopopleiding Docent Omgangskunde!

Wauw. Ik kan het nog steeds niet zo goed geloven.

Afstuderen aan een hbo-opleiding blijft bijzonder. Je weet dat je geslaagd bent als je voor alles een voldoende hebt gehaald. Je krijgt het niet van een docent te horen. Nee, je ziet je cijfers online en dat is het.

Misschien kunnen ze daar ooit nog iets leukers op bedenken?

Okay, we dwalen te ver af……

Ik heb gewoon binnen een jaar een hbo-diploma behaald.

Ja, dat was de bedoeling. In mijn planning zou ik een jaar doen over deze opleiding. Het bleef natuurlijk spannend of ik dat echt zou gaan halen. Het is gewoon gelukt! Ik ben er zo blij mee!

Image Description: een selfie van Clannad. Ze houdt haar hoofd een beetje scheef.  Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 23 jaar. Ze lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt een bril. In haar linker wenkbrauw heeft ze twee wenkbrauwpiercings. In haar rechter neusvleugel heeft ze een neuspiercing. Op de achtergrond is een rode bank en een witte muur te zien. Clannad draagt een gouden ketting met haar naam erop. Haar naam staat ondersteboven op de foto. Het afgelopen jaar is echt een hectisch jaar geweest. Zowel in positieve zin als in negatieve zin.

Ik heb het afgelopen schooljaar hele mooie momenten meegemaakt, maar ik heb ook minder leuke dingen meegemaakt. Dit schooljaar kende echt hoogte- en dieptepunten.

Mijn grootste hoogtepunt was dat ik erachter ben gekomen dat ik het echt heel erg leuk vind om voor de klas te staan. Ik vind het echt leuk om lessen te geven en om studenten te begeleiden. Daarnaast vind ik de onderwijsvorm waar ik in werkzaam ben echt heel erg leuk.

Ik werk bij hybride onderwijs binnen mboRijnland. Dat is onderwijs voor studenten die een entreeopleiding of een niveau 2 opleiding, richting servicemedewerker, volgen. De studenten zijn voor het grootste gedeelte op de werkvloer. Ik ben als docent ook veel aanwezig op de werkvloer zodat ik de studenten kan begeleiden. Studenten zitten maar één dag in de week in de klas. De rest van de week volgen ze onderwijs op de werkvloer. Dat is gewoon een hele mooie manier van onderwijs.

Ik heb echt gemerkt dat ik het zo leuk vindt om deze studenten te begeleiden binnen het onderwijs. We werken met verschillende trajecten. Afgelopen jaar mocht ik op een traject werken binnen de jeugdzorg. Ik heb zo ontzettend veel geleerd.

Ik ben dan ook heel erg blij dat ik een baan aangeboden heb gekregen binnen het team hybride. Ik ga wel op twee andere trajecten werken, maar ik blijf bij dezelfde onderwijsvorm.

Mijn stage was één groot hoogtepunt.

Binnen de opleiding heb ik ontzettend veel lieve mensen ontmoet. Ik heb het gezellig gehad met de mensen van mijn opleiding.

Ik heb me wel door de opleiding heen moeten worstelen. Niet omdat het te moeilijk was, maar omdat ik merkte dat het niet zo aansloot bij de onderwijsvorm waar ik stage bij liep. Ik moest alles zelf vertalen en nuttig maken. Daarnaast heb ik mezelf echt wel moeten motiveren voor de stage.

Het is dat ik mijn diploma nodig had om dit werk te blijven doen……

Ik heb me het afgelopen jaar wel een aantal keer afgevraagd wie had bedacht dat ik nog een opleiding wilde gaan doen. Ik kwam altijd tot de conclusie dat ik het zelf graag wilde.

Met het behalen van mijn tweede hbo-diploma ben ik nu officieel klaar met school. Ik ga voorlopig echt even niet meer studeren. Ik zeg nooit nooit, maar voorlopig ben ik er even helemaal klaar mee.

Nu is het tijd om de volgende stap in mijn leven te zetten:

Beginnen aan het werkende leven.

Vanaf september heb ik mijn eerste echte baan. Mijn werkende leven kan dus officieel beginnen. Waarschijnlijk moet ik nog 50+ jaar gaan werken. Dus ik heb nog even.

Blijf ik 50 jaar docent?

Ik heb geen idee. Ik zie wel wat er op mijn pad gaat komen.

Hoe het er nu naar uitziet blijf ik voorlopig nog wel even docent.

Muziek van de Week.

Image Description: het is een afbeelding die is gebruikt voor de ‘Muziek van de Week’ van Hoofdstuk 360. Op de foto is de lucht te zien. de lucht is blauw/licht paars. Ook zijn er lichtroze stukken te zien in de lucht. In het midden is de volgende lyrics uit het nummer ‘Rise’ van Calum Scott in het wit te lezen te lezen: ‘Cause I’ve got my best suit on and I’m ready I’ve got my sleeves rolled up and I’ll be on my way While my heart is thumping boom-boom, boom-boom You’re gonna see me rise De puntjes op de ‘i’ zijn in de tekst vervangen door hartjes. Onder deze witte tekst is in het blauw/paars een verwijzing naar de artiest en het nummer geschreven: Calum Scott - RiseZoals jullie weten ben ik een groot fan van deze artiest. Veel van mijn muziek staat ook in mijn afspeellijst en ik luister ook echt veel naar zijn muziek. Ik kan dan ook echt niet wachten om hem in september live te gaan zien!

Een tijdje geleden kwam dit nummer voorbij toen ik aan het fietsen was. Opeens kwam de tekst heel erg bij me binnen. Dit nummer beschreef precies hoe ik me op dat moment voelde. Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het hoorde. Voor mijn gevoel moest ik echt even door deze periode heen om het succes te ervaren. Ik wist dat ik het zou kunnen. Alleen moest ik er zelf nog even in geloven.

Nu ik afgestudeerd ben, ben ik door de periode heen gekomen. Mijn diploma en het feit dat ik cum laude ben afgestudeerd, laat zien dat het is gelukt.

Dit nummer staat voor mij een beetje centraal voor het afgelopen studiejaar. Ik kon daarom geen beter nummer bij deze blog kiezen.

MVDW:

Calum Scott – Rise

Het feit dat ik nu ben afgestudeerd, betekent ook dat ik nu officieel afscheid ga nemen van de Hogeschool Leiden. Na 5 jaar een student geweest te zijn en na het behalen van twee hbo-diploma’s ga ik de Hogeschool Leiden verlaten. Dat is toch wel een vreemd gevoel.

Ik ben echt verschrikkelijk in het nemen van afscheid. Dat merk ik nu ook aan de studenten die ik het afgelopen jaar heb begeleid.

Ik vind het ook echt wel een ding om afscheid te nemen van de Hogeschool Leiden. In oktober ga ik nog een keertje terug voor mijn diplomering, maar daarna zal ik er echt veel minder gaan komen. In 5 jaar tijd is er zo ontzettend veel gebeurd. Ik kom hier later nog wel even op terug.

Voor nu ga ik genieten van het behalen van mijn diploma.

Ik ben nu gewoon afgestudeerd!

Ik kan het gewoon nog steeds niet geloven.

Misschien geloof ik het pas als ik in oktober mijn diploma in ontvangst neem.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor alle lieve mensen die mij het afgelopen jaar hebben geholpen met mijn opleiding. Dank dat jullie me door de opleiding hebben gesleept. Ik ben jullie zo ontzettend dankbaar. Dank dat ik soms ook even bij jullie mocht klagen. Dat had ik echt even nodig.

Het afgelopen schooljaar had ik bijna geen sociaal leven meer. Ik heb echt een druk jaar achter de rug. Met mijn afstuderen heb ik weer genoeg tijd om alles in te halen. Ik kan er echt niet op wachten om iedereen weer veel vaker te gaan zien!

Ik ga nog een klein weekje verder op mijn stage. Deze week staat in het teken van diplomering, een teamdag en de laatste dingen regelen.

 

Daarna ga ik volop genieten van de zomer en van mijn vrije tijd.

Echt even goed opladen en mezelf voorbereiden voor het volgende schooljaar.

Nu niet als student, maar als docent en studieloopbaanbegeleider.

Ik heb er ontzettend veel zin in!

Nu gaat het leven pas echt beginnen.

Ik ben erg benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen en wat het leven me allemaal gaat brengen.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.