Blog

Hoofdstuk 36

Hi Guys,

Deze keer wil ik het met jullie hebben over dromen. Dan niet je dromen voor de toekomst, maar je dromen die je hebt terwijl je slaapt. Dingen waar je ’s nachts over droomt. Ik droom heel veel en soms zijn het te gekke dromen, soms zijn het enge dromen maar soms zijn er het dromen waarbij je denkt: hoe kan ik hier in hemelsnaam over dromen? Denk ik hier op dat moment echt aan? Gaat dit nu in mijn hoofd om? Ik heb dat namelijk altijd geleerd: datgene wat je droomt, daar denk je op dat moment aan of dat gaat in je hoofd om. Daarom moet je ook geen enge dingen kijken voor je naar bed gaat.

Maar wat is dromen nou eigenlijk? Ik heb geen flauw idee. Is er überhaupt iemand die weet wat dromen is? Eerst geloofde ik altijd dat je dromen je gedachten waren, maar de laatste tijd begin in steeds meer te twijfelen. Soms is het wel waar, maar soms droom ik dingen waarbij ik later denk: hoe the hell kom ik hierbij?! Hier denk ik toch echt niet aan? En als ik er echt aan denk, dan laat ik mezelf opsluiten in een inrichting J.

Ik ben ook zo iemand die bijna al mijn dromen nog herinner. Ik weet nog wel dat ik vroeger een keer een droom had dat al de kolken in onze straat in brand stonden. DAT IS ONMOGELIJK! Ik droomde vroeger rond Sinterklaas altijd dat ik wakker werd en naar de wc moest, maar als ik in de deuropening stond, hoorde ik een stem die zei dat ik niet lief was geweest en dat Sinterklaas niet zou komen en de afstand werd steeds groter. Dat was echt een nachtmerrie.

Ik heb ook wel eens gehad dat als ik wakker werd en om me heen keek, dat ik overal figuurtjes zag. Ik was gewoon wakker en ik zag allemaal poppetjes, dieren etc in mijn kamer. Is dat heel erg raar? Ook had ik wel eens dat ik een hele enge droom had en ik werd wakker, maar zodra ik weer in slaap viel, ging die droom gewoon verder. Hebben jullie dat ook wel eens gehad? Of ben ik de enige?

Gelukkig heb ik ook vaak een mooie droom. Iets wat ik heel graag wil doen, ik ontmoet iemand die ik heel graag wil ontmoeten of ik zie iemand die er niet meer is in mijn droom. Dat zijn van die dromen dat je gewoon boos als de wekker gaat. Ik heb dat wel eens gehad hoor. Dat ik zo boos werd dat de wekker ging, omdat de droom zo mooi was. Dan word je echt met een big smile wakker en denk je met heel veel plezier terug op die droom en hoop je dat het werkelijkheid wordt.

Weet je wat ik ook wel eens doe? Ik zoek de betekenis van mijn droom wel eens op op internet. De betekenis is soms hilarisch. Soms klopt het deels wel, maar soms slaat het nergens op. Soms denk je er wel eens langer over na als je zo’n betekenis leest. Ik moet zeggen dat ik het al een hele tijd niet meer heb gedaan. Ik zal het binnenkort wel weer eens doen 🙂

Dromen is iets raars, iets engs of iets moois. Ik denk dat we dromen echt zoiets is waarvan je nooit gaat weten wat net nou precies is. Zijn het je gedachten of is het toch iets anders? Maar wat is het dan als het niet je gedachten zijn? Wie bepaalt dan wat je op dat moment droomt? Hebben dromen altijd een andere diepere betekenis? Zijn het mensen van boven die je iets willen vertellen?
1 ding is zeker: dromen laten je nadenken. Dromen roepen vragen bij je op. Of roepen dromen alleen vragen bij mij op?
Wat zijn jullie ervaringen met dromen? Waar denken jullie dat dromen vandaag komen? Herkennen jullie deze vragen of is het weer zo’n typisch Clannad dingetje? Laat het me weten.

De 3JS vragen zich ook af wat dromen nou precies is.

Afgelopen woensdag was best wel een spannende dag. Ik mocht namelijk meedoen met de Decentrale Toets voor de opleiding Journalistiek in Utrecht. Het was een toets van 1,5 uur en ze vroegen allerlei dingen over wie je was, tekstbegrip en spelling en meer. Het was best een pittige toets. Hij was niet zo heel erg moeilijk, maar er zaten een paar lastige vragen in. Ook moest je van allerlei stellingen zeggen of je het ermee eens was of niet. Dat ging over hoe je was. Dus: vraag je vaak om hulp, is voldoende goed genoeg voor je etc. Ik moet sowieso in de top 380 zitten om toegelaten te worden op de opleiding. Ik hoop zo dat ik daar tussen zit. Ik wil zo graag deze opleiding doen. Afwachten dan maar.

ODM bestaat 1 jaar! (nu 1 jaar en 7 dagen J). Wij zijn zo dankbaar dat we ODM nu al een jaar kunnen maken. We hebben er zoveel lol om. Er komt nog veel meer aan! Om dit te vieren, is er afgelopen maandag een nieuwe video online gekomen! In deze video besprak ik het nieuws van die dag. Ik vond het te gek om deze video op te nemen.

 

Deze week kwamen er 3 te gekke nummers uit, waarvan 1 vandaag. Het waren nummers van Superfruit, Pentatonix en Kurt Hugo Schneider.

Eerst kwam het nummer van Superfruit (Scott Hoying en Mitch Grassi). Ze hebben een medley van het album van Rihanna. Ik vond het album niet al te best, maar deze medley is zo te gek!
Afgelopen donderdag kwam de nieuwe clip van Pentatonix en Jason Derulo uit. Het nummer is al eens eerder ‘Muziek van de week’ geweest, maar nu is er ook een clip en die is geweldig.

Vandaag kwam er een nieuwe cover van Kurt Hugo Schneider uit. Hij heeft met allerlei andere mensen een Arianna Grande medley gedaan. Ik ben nou niet de grootste Arianna Grande fan, maar deze medley is te gek en ik hou van Kurt Hugo Schneider. Hij maakt zulke te gekke covers!

 

Muziek van de week.
Kurt Hugo Schneider maakt echt te gekke covers. Hij doet dit samen met andere youtubers. Dat ik Sam Tsui te gek vind, weten jullie waarschijnlijk al. Kurt heeft een nummer gemaakt met Sam en Alex Goot. Ze hebben het nummer ‘here’ gecoverd. Het ‘probleem’ van dit nummer is dat het in je hoofd blijft zitten :). Verder is het echt een hele goede cover!

Muziek van de week:
Sam Tsui & Alex Goot – Here

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie volgende week weer mijn blog lezen.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.