mage Description: Het een afbeelding van de quote die is gebruikt voor blog Hoofdstuk 359. De achtergrond van de afbeelding is lichtblauw. In het midden van de afbeelding staat in het paars de volgende tekst: Give yourself a break sometimes. You deserve a rest.
Blog

Hoofdstuk 359

 

Hi Guys,

Voordat ik begin met dit hoofdstuk wil ik jullie heel erg bedanken voor alle felicitaties en reacties die ik heb gehad naar aanleiding van de ECIO Award. Ik heb zo ontzettend veel liefde en warmte gevoeld de afgelopen week. Ik ben jullie zo ongelooflijk dankbaar! Dank daarvoor! Jullie weten niet half hoeveel het voor me betekent!

Heb je de blog van vorige week gemist? Je leest ‘m hier!

Afgelopen week was een hele drukke week. De week liep heel anders dan ik had verwacht. Alleen was het deze week, in tegenstelling met vorige week, een wat minder leuke verandering.

Afgelopen week stond namelijk in het teken van mijn laatste deadline van de opleiding. Donderdag 30 juni 2020 moest ik namelijk een verslag inleveren. Een verslag waarin ik heel veel berekeningen moest doen.

Door dit verslag weet ik dat ik nooit (en met ‘nooit’ bedoel ik echt NOOIT!) een docent wiskunde ga worden!

Maar goed, ik had donderdag dus mijn laatste deadline. Ik heb het gehaald, maar ik heb er wel wat slaap voor in moeten leveren.

Ik dacht dat ik zo goed als klaar was, maar ik kwam erachter dat ik een aantal berekeningen verkeerd had gedaan. In dit verslag betekent een paar verkeerde berekeningen dat je veel dingen aan moet passen. Je trekt namelijk bepaalde conclusies aan de hand van je berekeningen……

Ik had alleen geen rekening gehouden met het feit dat ik zoveel dingen aan moest passen.

Dat had ik niet meegenomen in mijn planning.

Ik was dus meer tijd kwijt aan het verslag dan dat ik had gedacht……

Ik was gelukkig nog maar twee weken bezig met het verslag……

 

Maar goed, ik heb het ingeleverd. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar het is wel gelukt.

Nu is het afwachten op het resultaat.

Als ik voor dit verslag een voldoende haal dan ben ik officieel een tweedegraadsbevoegde docent! Dan ben ik dus afgestudeerd!

Afgelopen donderdag kan dus zomaar mij laatste studiedeadline zijn geweest…

Nu ik alle deadlines heb gehaald, heb ik wat meer ruimte in mijn planning en dus ook in mijn hoofd. Ik kan me nu voor de laatste twee weken echt volop gaan richten op mijn stage. Ik hoef nu helemaal niks meer voor mijn opleiding te doen.

Ik ga heel eerlijk met jullie zijn:

Dat geeft me zo ontzettend veel rust. Ik ben echt heel erg blij dat ik niks meer voor mijn opleiding hoef te doen! Ik was er de laatste tijd zo ontzettend klaar mee!

Image Description: Image description: een selfie van Clannad. De selfie is wat korrelig. Clannad is een witte gehandicapte vrouw van 23 jaar. Ze lacht in de camera. Clannad heeft rood/oranje haar. Clannad draagt een bril. Ze heeft in haar linker wenkbrauw twee wenkbrauw piercings. In haar rechter neusvleugel heeft ze een neuspiercing. Clannad draagt een grijs shirt met zware stippen. Op sommige stippen is Winnie The Pooh te zien.Dit weekend heb ik dan ook echt besteed aan het ‘mezelf opladen’. Ik heb helemaal niks gedaan. Ik heb uitgeslapen en ik heb het heel rustig aan gedaan.

Ik had het echt even nodig.

Ik had het echt even nodig om tijd voor mezelf te nemen en om uit te rusten.

Alles is me zei dat ik echt even rust moest pakken. Ik kon het nu gewoon echt even niet negeren. Ik had zo’n hectische week achter de rug dat ik echt even op de pauzeknop moest drukken.

Ik zeg het hier echt heel erg vaak, maar ik neem echt veel te weinig tijd voor mezelf. Ik neem pas tijd voor mezelf als ik geen andere keuze heb.

Dit weekend is het perfecte voorbeeld.

Wat ik dit weekend heb gedaan?

Ik ben bij mensen geweest waar ik al te lang niet meer was geweest, ik heb heel lang uitgeslapen en ik heb gepuzzeld (ik heb een nieuw puzzelboek en ik ben echt verslaafd aan de puzzels. (ik word hier niet voor gesponsord. Ik heb het echt zelf gekocht)). Ook heb ik even wat programma’s teruggekeken.

Afgelopen vrijdag heb ik met mijn klas de allerlaatste les gehad. Dus we hebben veel leuke dingen gedaan. Dat was ook echt heel erg leuk.

De zomervakantie staat voor de deur. Ik moet nog twee weken stagelopen en dan begint mijn vakantie. Voor het eerst heb ik deze vakantie echt helemaal geen plannen.

Mijn motto voor deze zomer:

Tot rust komen en opladen.

Ik heb nog hele grote kijklijsten die ik nu eindelijk weg kan werken. Er staan nog heel veel series en films op me te wachten. Ook heb ik mijn vrienden echt te lang niet meer gezien. Het is echt tijd dat ik heel vrienden weer ga zien deze zomer.

Deze zomer ga ik echt tijd voor mezelf pakken. Ik ga alleen maar dingen doen waar ik blij van word. Ik ga dingen doen waar ik energie van krijg.

Niets moet, alles mag.

Ik ben echt toe aan de zomervakantie. Ik merk dat ik niet de enige ben.

Nog heel even volhouden.

Muziek van de Week.

Image Description: het is een afbeelding die is gebruikt voor de ‘Muziek van de Week’ van Hoofdstuk 359. Op de achtergrond zijn donker roze/paarse wolken te zien. Van rechtsboven is er een lichtinval waardoor sommige wolken lichtroze/;lichtpaars zijn. De wolken staan dicht bij elkaar. in het midden is in het zwart de volgende tekst te lezen: De woorden Die ik je wil zeggen Die hoor je Niet als we bellen Ze gaan steeds langs je heen Terwijl ik alles meen Zonder jou lukt het niet en daarom wil ik je zien Blijf jij op me wachten? Blijf jij op me wachten? Zelfs nu het moeilijk is En je niet naast me ligt Blijf jij op me wachten? Blijf jij op me wachten? Ik hou je liever dicht bij mij Ik hou je liever dicht bij mij Voelen wij dit allebei? Ik hou je liever dicht bij mij Rechtsboven is in het wit de verwijzing te lezen naar het liedje en de uitvoerende artiest: Suzan & Freek - Dicht bij mijIk luister echt te weinig naar de muziek van dit duo. Elke keer als ik wel weer naar hun muziek luister, word ik geraakt. Ze maken echt hele mooie muziek. Hun stemmen zijn zo mooi. Ze weten mij echt te raken.

Een tijdje geleden hebben ze meegedaan aan het Vlaamse programma ‘Liefde voor Muziek’ (de Vlaamse versie van ‘Beste Zangers’). In dit programma hebben ze zo ontzettend veel mooie covers gedaan. Bij elke cover hebben ze me verbaasd over hoe goed ze eigenlijk zijn.

Dit duo heeft ook meegedaan aan ‘Beste Zangers’ en daar hebben ze me al betoverd, maar nu hebben ze het weer voor elkaar gekregen.

Ik ben echt van plan om veel meer naar de muziek van dit duo te luisteren.

Voor nu heb ik gekozen voor deze cover die ze hebben gedaan bij ‘Liefde voor Muziek’. Voor mij gaat dit nummer over het feit dat je mensen om je heen hebt die er voor je zijn als je het even moeilijk hebt. Ik heb hele lieve mensen om me heen die ik echt niet meer kwijt zou willen.

MVDW:

Suzan & Freek – Dicht bij mij

De blogs voor een vakantie lijken allemaal een beetje op elkaar. Eigenlijk komen ze er allemaal op neer dat je toe bent aan vakantie. Het is gewoon een gegeven:

De periode voor een vakantie is gewoon superdruk. Daardoor ben je gewoon heel erg toe aan de vakantie.

Ik ben heel erg benieuwd of we hier een keer verandering in kunnen brengen. Misschien helpt het als je het gehele jaar jezelf de tijd gunt om even pauze te nemen. Een pauze waarbij je echt even iets doet waar jij blij van wordt.

Ik ben heel erg benieuwd of ik daar meer tijd voor hebt als ik niet meer studeer.

Het volgende werkjaar (na de zomervakantie) ik voor mij een jaar waarin ik kan gaan experimenteren. Ik ga kijken of het me gaat lukken om meer tijd voor mezelf in te plannen.

Ik heb nu 5 jaar lang gestudeerd. Bij een studie ben je in de avonden en in de weekenden bezig met studeren. Veel vrije tijd heb je naast je studie niet. Ook in de vakantie ben je nog aan het studeren. Alleen in de zomervakantie hoefde je niet te studeren.

Vanaf volgend schooljaar hoef ik net meer te studeren in mijn vrije tijd. Als alles goed gaat dan ben ik namelijk voor de zomervakantie afgestudeerd. Dan ligt mijn volle focus op mijn werk. Hierdoor valt mijn studietijd dus weg.

Daardoor krijg ik misschien wel meer vrije tijd.

Ik weet het niet. Het is allemaal nieuw voor mij.

Misschien zorgt het wegvallen van een studie er wel voor dat ik (eindelijk) meer tijd voor mezelf in kan plannen.

Wie zal het zeggen?

Ik zal jullie wel op de hoogte houden.

Nu eerst maar hopen dat ik voor deze zomer echt klaar ben met studeren.

Nog heel even en dan weet ik het……

De komende twee weken voor de zomervakantie heb ik, hopelijk, alvast wat meer ruimte in mijn hoofd en heb ik, hopelijk, wat meer ruimte om echt tot rust te komen.

Anders heb ik in ieder geval de zomervakantie om helemaal tot rust te komen en mezelf op te laden voor een leuke nieuwe uitdaging!

Het komt allemaal wel goed.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.