Blog

Hoofdstuk 353

 

Hi Guys,

 

Soms zijn er van die momenten waarbij je denkt: “Waar zijn de camera’s?”

Het zijn van die momenten waarbij je denkt: ”Dit kan alleen mij maar overkomen.”

Ik heb zo ontzettend vaak van dat soort momenten. Het zijn van die momenten waarbij je eigenlijk niet zo heel goed weet hoe je je moet gedragen: moet ik lachen, moet ik huilen, moet ik heel hard weglopen, moet ik mezelf voor mijn hoofd slaan of moet ik gewoon heel iets anders doen?

Wie kan mij vertellen hoe ik om ga met ongemakkelijke situaties?

Het liefst wil ik op die momenten verdwijnen. Ervoor zorgen dat ik gewoon weg ga en doen alsof het nooit, maar dan ook echt nooit, is gebeurd.

Je zou zeggen dat ik inmiddels wel weet hoe ik met ongemakkelijke situaties om zou moeten gaan, maar niets is minder waar. Het lijkt wel dat die ongemakkelijke situaties steeds ongemakkelijker en bizarder worden.

Als je denkt dat het niet erger (en ongemakkelijker) kan dan doet doe ik er gewoon nog even een schepje bovenop.

Het kan altijd nog veel ongemakkelijkerder.

Weet je wat misschien nog wel het erge is: het gevoel van schaamte. Ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan op zulke momenten.

Hoe kan ik zoiets nou doen? Hoe kan ik zoiets nou laten gebeuren?

Ik weet heel goed dat iedereen ongemakkelijke momenten kent. Ik hoef maar te googlen op ‘ongemakkelijke momenten’ en ik krijg heel veel zoekresultaten. Dan denk ik vaak: oh, het kan altijd nog erger.’

Toch voelt het niet zoals ik iets ongemakkelijks meemaak. Dan denk ik dat ik het allerergste en het aller ongemakkelijkste meemaak.

Hoe vaak heb jij niet een berichtje naar iemand gestuurd die niet voor diegene was bedoeld, heb je niet heel aardig over iemand gepraat terwijl diegene aan kwam lopen, ben je in het openbaar gevallen? Hoe vaak is het jou niet voorgekomen dat je dacht dat je antwoord op iemand gaf, maar dat diegene eigenlijk iets anders vroeg? En ga zo maar even door.

Ongemakkelijke situaties: iedereen heeft er een hekel aan, maar toch horen ze bij het leven. Hoe hard je ook je best doet, je kan ze niet voorkomen.

Of een situatie ongemakkelijk is, ligt heel erg aan de persoon. Het is eigenlijk iets persoonlijks.

Als ik mijn blog schrijf dan luister ik naar muziek. Ik heb mijn raam open staan en mijn box staat voor het raam. Er zitten mensen buiten. Ik heb mijn spotify lijst op shuffle gezet en ik hoor vanzelf wel wat er voorbijkomt. Net kwam het nummer ‘Ponykamp’ van Alex Klaassen voorbij. Ik vind dat een heel grappig liedje en ik word er echt vrolijk van. Ik kan me voorstellen dat mensen die het horen, denken: ehm…..

Dat vind ik dus echt niet erg, want ik hou nou eenmaal van het nummer. Dus dat vind ik helemaal niet awkward, want zo ben ik nou eenmaal.

Maar andere momenten vind ik wel weer heel awkward. Ik vind het bijvoorbeeld heel awkward als ik heel hard met een nummer meezing, maar wanneer de artiest ervoor kiest om een hele andere tekst te zingen. Ook vind ik het ongemakkelijk als iemand ziet dat ik heel erg mee sta te dansen en te zingen met bepaalde nummers.

Terwijl je daarbij ook kan denken: zo ben jij nou eenmaal.

Ongemakkelijke situaties: ik denk dat ze gewoon bij het leven horen. Nu nog leren hoe ik er op een goede manier mee om kan gaan. Vaak weet ik een situatie nog veel ongemakkelijker te maken dan het was……

Ik vraag me echt af of ik dat ooit nog ga leren.

Misschien hoort het awkward zijn wel bij mij. Is het gewoon een deel van mijn persoonlijkheid.

Wie weet……

Muziek van de Week.

Vrijdagavond ben ik bij eindelijk naar het concert van deze artiest geweest. Het concert stond eigenlijk gepland voor december 2020, maar we weten allemaal wel waarom het toen niet doorging……

Vrijdag 20 mei 2022 was het eindelijk zover! Vanaf de eerste seconde werd ik omvergeblazen. Wat is deze artiest verdomd goed! Deze artiest ademt muziek. Deze artiest is muziek!

Als deze artiest begint te zingen dan gebeurt er iets magisch. Wat heeft deze artiest een ontzettend mooie stem zeg! Wat een ontzettend toffe band. Deze mensen staan op een podium om muziek te maken. Je ziet dat ze er allemaal ontzettend veel lol in hebben en dat ze echt gepassioneerd zijn.

Ik heb er eigenlijk geen woorden voor.

Als je ooit de mogelijkheid krijgt om deze artiest live te zien dan moet je die kans echt grijpen. Je gaat er echt geen spijt van krijgen.

Ik weet wel al dat ik dit nummer de hele zomer zal luisteren. Ik krijg echt zin in de zomer als ik dit hoor. Dit nummer is live nog beter dan in de studio.

MVDW:

Jeangu Macrooy – Admit It

Weten jullie nog dat ik twee weken geleden een blog heb geschreven over het feit dat ik zou willen dat mijn leven een romantische comedy was? In films lijken ongemakkelijke momenten helemaal niet zo ongemakkelijk te zijn. In films en series komen ongemakkelijke momenten altijd weer goed of dan komt er wel weer iets positiefs uit.

Ik denk dat het vooral heel erg fijn zou zijn als je in ongemakkelijke situaties een script zou hebben.

Stel je toch eens voor dat je tijdens zo’n situatie ‘cut’ kan roepen. Dan kan je de hele situatie redden door alles over te doen.

Dat zou toch wel heel erg fijn zijn, toch?

 

Het leven is soms gewoon heel bijzonder.

Ongemakkelijke momenten horen (helaas?) gewoon bij het leven.

Misschien helpt het als je je bedenkt dat iedereen ongemakkelijke momenten kent. Iedereen maakt elke dag wel iets heel ongemakkelijks mee. Soms doe je zelf iets ongemakkelijks en op andere momenten doet iemand anders iets ongemakkelijks.

Je bent niet de enige die het meemaakt. Weet ook dat het altijd erger kan.

Een ander pluspunt: achteraf kan je er met z’n allen heel erg hard om lachen.

Jaren later hebben jullie het er nog steeds over.

Als je een ongemakkelijk moment met een vriend meemaakt dan hebben jullie toch weer een leuke herinnering. Ook als je op het moment zelf het liefst door de grond had willen zakken.

Het leven is ook gewoon leuk. Dit soort momenten zorgen er uiteindelijk toch ook wel voor dat het leven weer opgeleukt wordt.

Toch vraag ik me nog steeds af wanneer mijn reality show op televisie komt, want soms denk ik echt dat de camera’s elk moment tevoorschijn kunnen komen. Ik hou jullie wel op de hoogte 😊.

❤️

Clannad

 

PS: gisteren ben ik eindelijk weer eens een keer naar de bioscoop gegaan! We hebben de film ‘Foodies’ gezien. Het is echt een aanrader! Het is een heerlijke romantische comedy. Ik weet wel dat ik nu op zoek ga naar een knappe en leuke chefkok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.