Blog

Hoofdstuk 351

Hi Guys,

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik het echt heel erg leuk vind om het over de liefde te hebben. Het verbaast me dan ook dat het best wel een tijdje geleden is dat ik een blog over de liefde heb geschreven…..

Ik heb echt een zwak voor de liefde. Ik krijg al hele warme gevoelens bij een leuke match van ‘Married at first sight’. Ik kan de hele dag naar liefdesliedjes luisteren en ik kan ook heel erg gelukkig worden van een film marathon van romantische komedies.

Alleen bij romantische komedies geldt:

Hoe slechter, hoe beter.

Ik heb dit wel al vaker verteld. Misschien denk je nu wel: waarom vertel je dit (alweer)?

De afgelopen tijd heb ik me een aantal keer betrapt de volgende gedachten:

Waarom lijkt het in een romantische komedie zo makkelijk te gaan? Ik had gewild dat mijn leven een romantische komedie was, want dan was het veel makkelijker en beter gegaan!

 De liefde vind ik misschien wel mooiste wat er is, maar het is ook zo ontzettend lastig en complex.

Het klinkt niet zo moeilijk: twee mensen die van elkaar houden en die voor elkaar gaan.

De praktijk is vaak helaas toch anders.

Bij de liefde komen toch je gevoelens kijken. Niks is zo gecompliceerd, moeilijk en eng als gevoelens. Ik denk dat we dat allemaal weten. Ik denk dat we allemaal wel weten hoe ingewikkeld het allemaal is. Ook denk ik dat we daar stiekem allemaal weleens van hebben gebaald. Misschien baal je er nog steeds van.

Toch lijkt het in romantische komedies allemaal zo ontzettend makkelijk!

Hoe komt dat toch?

Okay, het antwoord is eigenlijk heel erg simpel:

Het is een film! Er zijn schrijvers die zelf bepalen hoe de personages reageren.

Toch zou ik soms ook in een romantische komedie willen leven. Ik zou ook eens mee willen maken dat de liefde ook makkelijk kan gaan. Dat het complexe rondom de liefde even niet lijkt te bestaan.

Ik zou ook eens een keer willen weten dat als ik een leuke jongen zie dat ik dan weet dat wij uiteindelijk bij elkaar komen. Dat je gewoon weet dat je allebei hetzelfde voor elkaar voelt.

Bij een romantische komedie weet je toch ook al vanaf minuut 1 dat de twee hoofdpersonages aan het einde van de film een stelletje worden? Waarom kan dat dan ook niet in het echte leven? Dat zou echt een hoop gedoe schelen.

Ik heb de laatste tijd meerder situaties gehad waarbij ik het echt jammer vond dat mijn leven op dat moment niet een romantische komedie was geweest.

Als mijn leven op dat moment een romantische komedie was geweest dan had ik precies geweten wat ik moest zeggen, dan had ik wel op diegene afgestapt of dan had ik diegene gewoon mijn telefoonnummer gegeven. Maar misschien kan ik het nog anders verwoorden: dan had ik wat meer gedurfd in de liefde.

Maar ja, wie zal zeggen dat dat echt zou helpen?

Een romantische komedie wordt door anderen geschreven. Een heel schrijversteam is hard aan het werk om een mooi scenario te schrijven. Ze schrijven precies uit wat er gezegd moet worden en hoe de ander daarop zal reageren. De schrijvers bepalen wat er allemaal gaat gebeuren. Het is de taak van de acteurs om de tekst te leren en om het karakter realistisch te spelen. Iedereen weet al precies wat er gaat gebeuren. Er kunnen kleine dingetjes tijdens het acteren veranderen, maar de hoofdpersoon zal niet opeens met een figurant gaan daten. De grote lijnen staan altijd vast. We weten allemaal dat de twee hoofdpersonen uiteindelijk lang en gelukkig zullen leven.

Soms zou ik willen dat ik van tevoren ook met een script kon werken. Niet dat ik niet onverwachte dingen om kan gaan, maar omdat een script het leven soms wat makkelijker kan maken. Je weet namelijk wat er gaat gebeuren en je weet hoe het uiteindelijk gaat eindigen: het komt namelijk altijd goed (in romantische komedies is dat wel het geval).

Ik hoef geen andere mensen te hebben die het script voor me schrijven. Ik zou het script met alle liefde zelf willen schrijven. Ik zou er ook met alle liefde voor willen zorgen dat alle andere ‘personages’ er ook één krijgen.

Stel je eens voor hoe makkelijk dat zou zijn.

Al heeft het onvoorspelbare en het onverwachte ook een bepaalde charme. Als je alles al van tevoren weet dan is het ook niet meer leuk.

Misschien kunnen we de scripts soms gewoon even krijgen om te oefenen. Misschien helpt het wel om iets meer vertrouwen te krijgen, want op deze manier ervaar je hoe het ook kan gaan.

Maar goed. Zo heeft alles iets moois. Alleen heeft op deze manier voor- en nadelen.

Misschien vinden mensen de liefde juist zo mooi omdat het zo mysterieus en ongrijpbaar is. Misschien is dat ook wel de reden dat er zo ontzettend veel liedjes, boeken, films, series en gedichten over geschreven.

Ik vind de liefde wel extra mooi, omdat het niet te voorspellen is. Het is zo ontzettend ingewikkeld en het is vaak niet te begrijpen. Dat zorgt er ook voor dat iedereen een heel ander verhaal heeft.

Het zorgt er ook weer voor dat er zoveel liedjes, films, series en boeken over gemaakt kunnen worden.

Als de liefde er eenmaal is dan kan je ook niet meer zonder. De liefde is verslavend.

 

Muziek van de Week.

Het kan bijna niet anders dan dat ik voor dit hoofdstuk een liedje over de liefde met jullie deel. Gelukkig is er niet zo heel veel keus in dit genre………

Ik wil dit nummer al een tijdje met jullie delen. Vanaf het moment dat deze cover uitkwam, ben ik verliefd. Ik vind de tekst zo ontzettend mooi en deze uitvoering is zo ontzettend magisch.

Deze artiest heeft een tijdje geleden mijn hart al veroverd. Zij heeft zo’n magische stem en dat laat ze ook bij dit nummer horen. Zij weet als geen ander hoe je de emotie over moet brengen. Dat bewijst ze ook weer met dit nummer. Dit nummer komt elke keer weer bij me binnen.

Voor mij gaat dit nummer over het feit dat je altijd van iemand kan houden, ook als je weet dat het niets meer gaat worden of dat het voorbij is. Je gevoel voor iemand gaat niet zomaar weg.

MVDW:

Karsu – Sorry

Ik ben een groot fan van ‘Soof’ (romantische komedie). Er zijn twee films uitgekomen (de derde wordt in september 2022 verwacht) en er is een videolandserie van gemaakt (2 seizoenen).

Als je niet bekend bent met ‘Soof’: de trailer van de eerste film van ‘Soof’ vind je hier. Alles van ‘Soof’  is te zien op ‘Videoland’. Allebei de films staan ook op ‘Netflix’.  Echt een hele dikke tip!

Als ik naar ‘Soof’ kijk dan denk ik alleen maar: ‘Ik word later net zoals Soof. Ik moet alleen nog even leren koken…’

Ik hou echt een beetje van Soof. Maar ja, mijn leven is (nog?) geen romantische komedie…….

Gaan we ooit de liefde begrijpen?

Nee, ik denk het niet. Ik denk nog steeds dat we de liefde nooit zullen begrijpen.

De liefde zal altijd iets heel mysterieus zijn en het zal ons altijd verrassen. Misschien maakt dat de liefde ook zo ontzettend bijzonder. Misschien houden we daarom ook zo veel van de liefde.

 

We denken dat we de controle hebben over de liefde en we zouden heel erg graag alle controle over de liefde willen hebben, maar dat kan gewoon niet.

Als de liefde er is dan is het het mooiste wat er is. Dan willen we niet meer zonder.

De liefde overkomt ons.

Het komt wanneer het komt.

 

Tot die tijd ga ik nog heel veel romantische komedies kijken, veel programma’s over de liefde kijken, heel veel liefdesliedjes luisteren en nog heel veel boeken lezen over de liefde.

Ik vind het alleen maar leuk om me bezig te houden met de liefde.

 

Ik ga gewoon heel veel inspiratie opdoen zodat ik uiteindelijk toch mijn eigen romantische komedie kan gaan schrijven.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.