Blog

Hoofdstuk 35

Hi Guys,

Deze week had ik het met vriendinnen over de liefde. Daar hebben we het wel vaker over, maar deze keer deelden we onze liefdeservaringen. Op zich waren we snel klaar, want we hebben alle 3 nooit echt een relatie gehad. Daarom deelden we met elkaar de jongens waar we ooit verliefd op waren. Dat was super leuk om te horen. Na een tijdje ging het om de ware. Een vriendin vertelde me dat als een jongen alles voor je wilt doen dat hij dan ook een oogje op je hebt. Dat zal dan wel waar zijn. Weet ik veel. Ik heb er geen ervaring mee dus ik weet het niet. Ik dacht dat dat gewoon vriendelijk gedrag was, maar zij zei dat het ook kon betekenen dat diegene jou ook wel leuk vond.

Daarna hadden we het over de ware. Hoe wist je nou dat je de ware had gevonden? Wat nou als je je ware liefde als tegen was gekomen, maar dat je het gewoon nog niet weet dat hij de ware is? Dat waren vragen die we eigenlijk alle 3 wel hadden. We weten ook wel dat dat heel moeilijk te beantwoorden is. We zijn alle 3 tot de volgende conclusie gekomen: je moet niet gaan zoeken naar een relatie. Als het zover is, komt het vanzelf wel. Je weet zelf wel wanneer jij de juiste partner hebt gevonden.
Goede conclusie toch? J

Nu even iets heel anders. 2 weken geleden las ik een verhaal van iemand die ik ken. Ze vertelde een verhaal over het feit dat ze te maken had gehad met discriminatie. Ze woont al 28 jaar in Nederland en de laatste tijd merkt ze dat er anders naar haar word gekeken, omdat ze ‘anders’ is. Omdat ze ‘niet Nederlands’ is. Toen ik dat verhaal las, raakte het me. Ik ken haar heel goed en ik weet hoe lief ze is. Dat zij dit mee moet maken, is gewoon afschuwelijk.

Niemand mag dit meemaken. Waarom behandelen mensen andere mensen op deze manier? Omdat ze er ‘anders’ uitzien? Omdat ze een kleurtje hebben, zijn ze ook geen Nederlanders? Ik kan me hier heel erg boos om maken. Echt waar. Ik snap het ook niet. Ik heb altijd geleerd dat iedereen gelijk is. Je mag mensen niet beoordelen op ras, uiterlijk en andere dingen. Ik behandel iedereen dan ook gelijk. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat er mensen zijn die dat wel doen en dat ze dat kunnen. Ik zou het niet kunnen. Spread Love.

Afgelopen vrijdag was het alweer 5 jaar geleden dat Glennis Grace haar eerste nummer 1 hit scoorde met ‘Afscheid’ (en heel toevallig hoor ik nu ‘Afscheid’. Maar echt, ik heb mijn afspeellijst gewoon op shuffle staan en nu hoor ik ‘Afscheid…). 5 jaar geleden alweer. Ik heb al 5 jaar een idool. Ik heb al 5 jaar iemand waar ik tegen op kijk. Het is al 5 jaar dat ik weet dat ik wil zingen. Dat ik met muziek een verhaal wil vertellen. 5 jaar geleden is dat voor mij allemaal begonnen en dat komt allemaal door Glennis Grace. Door haar heb ik mijn stem ontdekt (ben hem nog steeds aan het ontdekken) en probeer ik steeds beter te worden. Ik doe mijn best en ik hoop ooit ook zo’n carrière te mogen hebben. Ik weet zeker dat ik zonder deze vrouw nooit zoveel van muziek heb gehouden dan wat ik nu doe.

Ik ben deze vrouw zo dankbaar voor zoveel dingen. Haar muziek maakt me blij en haar muziek heeft me door zoveel tijden getrokken. Soms hoef ik alleen maar haar stem te horen en dan kan ik er weer tegenaan. Het klinkt allemaal misschien een beetje raar, maar het heeft me vaak wel geholpen.
Ik heb Glennis 2x mogen ontmoeten en dat waren 2 te gekke ontmoetingen. Ik heb tijdens die ontmoetingen gezien en gemerkt hoe lief ze is. Glennis is een vrouw met haar hart op de juiste plek.

Voor mij begon het allemaal met dit nummer. Het is misschien niet haar beste nummer, maar dit was wel het eerste nummer wat ik ooit van haar hoorde. Voordat ik dit nummer hoorde, kende ik haar niet. Voordat ze dit nummer deed bij ‘De Beste Zangers Van Nederland’ en toen ik hoorde dat ze meedeed zei ik: ‘ waarom doet zij mee? Ze kan toch helemaal niet zingen?’ Ik hoor het mezelf nog zeggen. Tot ik dit nummer hoorde. Toen was alles anders.

Deze week zat vol met muziek. Ik heb veel (voor mij) nieuwe muziek geluisterd en ik heb er ook weer 3 favoriete nummer bij gekregen. Het was voor mij daarom ook moeilijk om een nummer uit te kiezen voor ‘muziek van de week’, maar dat zie je straks pas 🙂
Deze week kwam Penatonix met een nieuwe cover. Wat een geweldig nummer! Ik kan nu echt niet meer wachten tot ik ze live ga zien.
Ook ontdekte ik hoe goed het nummer ‘Piece By Piece’ was van Kelly Clarkson. De akoestische versie is zo mooi. Ik kan niet stoppen met het luisteren naar het nummer. Haar live versie bij American Idol is zo mooi dat ik het gewoon niet droog kan houden.

Vorige week kwam er een filmpje online op het youtubekanaal van Nanne Meijer waarin hij verstelde dat al zijn filmpjes van Youtube had gehaald, omdat iemand zijn naam had gekocht. De rechten van de naam van zijn youtubekanaal (brandstof) was gewoon gekocht en nu moest hij alle filmpjes van zijn kanaal halen. Hij moest zijn account uit de lucht halen. Ik schrok daarvan. Stel nou dat iemand deze rechten opkoopt? Stel nou dat iemand beslist om ‘Clannad_MyLife’ of ‘OpDeManege’ op te kopen. Ik weet niet hoe ik me dan zou voelen hoor.
Nanne is vanaf vandaag weer terug met een nieuw youtubekanaal! Ik ben zo blij voor hem. Het kanaal heet nu ‘Ochtendmix’. Ik roep jullie allemaal op om even zijn kanaal te checken en te abonneren. Ik gun hem het succes.

Over youtube gesproken. Vandaag is het precies een jaar geleden dat het youtubekanaal van ‘Op De Manege’ online kwam! Yay! Het is nog niet een jaar geleden dat ons eerste filmpje online kwam, maar het is een jaar geleden dat we het kanaal hebben aangemaakt! In een jaar tijd hebben we 23 abonnees en 10 filmpjes online gezet! Wij zijn nog lang niet klaar met youtube. We zijn van plan om meer te posten. Ik zou deze week ‘Op De Manege’ maar even in de gaten houden (hint, hint).
Hier zie je al onze profielfoto’s.

                                                                           

Muziek van de week
Deze week waren er verschillende nummers waar ik verslaafd aan was, maar er was er 1 die er met kop en schouders bovenuit kwam. Het is een heerlijk rustig nummer. Het nummer duurt bijna 8 minuten, maar het is voorbij voor je het weet. Het nummer begint heel rustig en halverwege het nummer komt er meer snelheid in tijdens een gitaarsolo. Na die solo gaat het ritme weer terug naar hoe het nummer begon. Aan het einde word het tempo weer wat versneld. Ik ben echt verliefd op het nummer geworden. Mijn vriendinnen worden ook gek van me (sorry).
Ik zou ook op youtube een filmpje opzoeken waar hij het nummer tijdens een optreden doet. Daar betrekt hij het publiek er namelijk bij en dat is geweldig. Weet je wat? Ik deel wel even een linkje.

Muziek van de week:
Lukas Graham – Red Wine

De andere versie die ik beloofde. Er staan nog meer leuke op youtube. Dus zoek ze gerust op 🙂 

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog! Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuw hoofdstuk willen lezen.
Spread The Love.

Liefs,
Clannad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.