Blog

Hoofdstuk 348

Hi Guys,

Ik heb een paar onderwerpen waar ik altijd iets over kan vertellen. Vandaag staat één van die onderwerpen centraal:

Eten.

Een kleine waarschuwing van tevoren: het kan zomaar zijn dat je trek gaat krijgen van deze blog. Ik bereid mezelf ook even voor.

Ik ben echt gek op eten. Je kan mij echt heel erg blij maken met eten.

Als je ooit indruk op mij wilt maken dan kan je dat het beste doen met eten (geen leugen).

Ik kan dan ook echt heel lang door blijven praten over eten. Ik vind het ook heel erg leuk om met veel verschillende mensen over verschillend eten te praten. Ik vind het altijd zo mooi om te zien dat iedereen een eigen kijk heeft op eten. Iedereen heeft wel andere recepten. Ik word daar echt heel erg blij van.

De laatste tijd word ik steeds herinnerd aan het volgende:

Eten verbindt.

Eten zorgt ervoor dat mensen bij elkaar komen en dat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Bij veel feestdagen (eigenlijk alle feestdagen) speelt eten een grote rol: Pasen, Suikerfeest, Kerst, Ramadan en Iftar. Ga zo nog maar even door.

Eigenlijk kom je bij alle feestdagen bij elkaar om samen te eten. Het is toch een manier om samen te kunnen komen. Nu is de Ramadan net iets anders, maar de Iftar is toch een moment dat je met z’n allen het vasten verbreekt.

Samen eten.

Dat vind ik persoonlijk nog wel het allerleukste. Samen eten met de mensen om wie je geeft. Samen zijn terwijl je aan het eten bent. Of eten terwijl je samen bent. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Wat wil een mens nog meer?

Het is zelfs terug te zien in mijn agenda: ik heb al drie afspraken staan waarbij ik met vriendinnen iets ga eten. We gaan samen iets eten en tijdens het eten gaan we bijpraten. Het is echt een perfecte combinatie.

Wat eet ik dan het liefst als ik samen met anderen ben?

Ik vind het dus heel erg leuk om gezellig naar een restaurantje te gaan. Ik heb daarin niet echt een voorkeur. Ook heb ik niet echt een voorkeur voor lunch of diner. Al merk ik wel dat ik veel lunchafspraken heb.

Als ik echt mag kiezen dan vind ik het toch wel heel erg leuk om samen te kaasfonduen of te gourmetten. Naast dat ik het heel erg lekker vind, vind ik het ook nog eens heel erg leuk om te doen. Het is namelijk een ideale kans om echt met elkaar te praten tijdens het eten. Ik vind het altijd zo ontzettend gezellig. Daarnaast kan je tijdens de kaasfondue of de gourmet ervoor zorgen dat er voor iedereen iets lekkers is. Er is zoveel variatie in het eten. Ik hou daar echt heel erg van: van alles wat eten.

Ik moet eerlijk toegeven dat het me eigenlijk helemaal niet zo veel uitmaakt wat we eten. Zolang ik met de juiste mensen ben dan vind ik alles helemaal goed. Dan ben ik de moeilijkste niet.

Eten werkt verbindend.

Wat het precies is? Ik heb geen idee.

Misschien komt het wel omdat we allemaal behoefte hebben aan eten. Misschien denken we wel: we moeten toch eten dus laten we het maar gewoon heel gezellig maken.

Eten doet iets met ons. Het zorgt ervoor dat we opener staan voor elkaar, dat we echt met elkaar gaan praten en het kan er zelfs voor zorgen dat we nieuwe mensen leren kennen.

Het is niet voor niets dat veel mensen met hun date uiteten gaan, toch?

Eten kan iets romantisch hebben.

Misschien komt het wel omdat we tijdens het eten echt tijd maken voor elkaar. We hebben echt oog voor elkaar.

Ik vind het toch wel iets moois hebben.

Eten heeft bijna een magische werking. Het doet echt iets met je.

Ik betrap mezelf erop dat ik het eigenlijk ook heel erg leuk vind om naar 24Kitchen te kijken. Ik word er toch altijd heel erg blij van. Al dat lekkere eten, ik krijg er gewoon heel erg veel trek van. Ik krijg echt heel erg veel zin om te eten als ik naar 24Kitchen kijk. Het enige nadeel is wel dat ik geen keukenprinses ben.

Dus het eten zelf maken? Laten we dat maar niet doen……..

Gisteren zat ik ook naar 24Kitchen te kijken en toen zag ik dat een kok een heel andere versie maakte van één van mijn guilty pleasures: kapsalon. Zijn versie van de kapsalon maakte me gewoon een beetje boos, want het leek in de verste verte niet op de kapsalon die ik kende.

Eten is emotie.

Misschien is het daarom wel dat we eten zo graag met elkaar willen delen. Het is namelijk ook veel beter om je emoties te uiten bij anderen.

Of sla ik nu te ver door? Ik vrees van wel………

Feit blijft dat ‘eten’ echt de beste manier is om ervoor te zorgen dat mensen bij elkaar te komen.

Het idee dat ik binnenkort weer een aantal keer samen met anderen ga eten maakt me al zo ontzettend blij.

Ik ben echt een food lover. Misschien word het toch maar eens tijd om zelf te leren koken. Of misschien moet ik een partner zoeken die heel goed kan koken……

Ik weet nog niet voor welke optie ik ga……

Muziek van de Week.

Deze week wil ik toch wel even een bijzonder nummer met jullie delen. Het is bijzonder in de zin van: het nummer is al best oud en afgelopen week heb ik het herontdekt.

Ergens vind ik het ook spannend om dit te delen, want voor velen is dit toch wel een ‘fout nummer’.

Vorige week zaterdag hoorde ik na een hele lange tijd weer een stukje van dit nummer bij ‘Oh wat een jaar!’ bij RTL4. Ik werd meteen weer zo blij toen ik het nummer hoorde dat ik besloot om het op te zoeken op YouTube.

Mijn nieuwsgierigheid naar een liveversie werd heel erg gewekt. Ik besloot dus om een liveversie op te zoeken en sindsdien staat de liveversie bij mij op repeat. Ik luister het nummer minstens één keer per dag. Ik word zo ontzettend vrolijk van het nummer.

Als kind was dit al één van mijn favoriete nummers. Toen begreep ik niet zo goed waar de tekst over ging. Nu ik 23 jaar ben, begrijp ik de tekst wel. Ik vind het eigenlijk echt een mooie tekst. Het nummer heeft echt een mooie boodschap.

Ik hoop stiekem dat ik veel meer mensen weer verliefd kan laten worden op dit nummer.

Nog een leuker feitje: dit optreden komt uit 2021. Deze artiest maakt dus nog steeds muziek! Misschien ga ik maar eens zijn recente werk gaan beluisteren……..

MVDW:

MIKA – Grace Kelly

Samen eten. Ik hou er echt van.

Samen genieten van heerlijk eten. Samen nieuw eten uitproberen.

Ik doe het echt heel graag. Ik ben daar echt altijd voor in.

Het is echt een ideale manier om mijn hart te winnen.

 

Eten verbindt mensen met elkaar.

Misschien is eten wel iets magisch.

Ik vrees alleen dat we er niet altijd meer bij stilstaan. We staan niet meer stil bij de magie van eten. Dat komt denk ik omdat we eten iets ‘vanzelfsprekends’ vinden.

Eten is niet vanzelfsprekend.

We zouden dankbaar moeten zijn voor het feit dat we eten hebben en dat we dit met elkaar kunnen delen.

 

Misschien gaan we dan ook weer de kracht en de magie van eten inzien.

Eten zorgt ervoor dat we bij elkaar komen. Eten zorgt ervoor dat we tijd maken voor elkaar en dat we oog hebben voor elkaar.

Eten heeft iets magisch.

Nu ben ik wel heel erg benieuwd: wat is jullie mooiste moment met eten?

Ik denk dat één van mijn mooiste moment was dat ik samen met vrienden mijn verjaardag ging vieren. Voor mijn 21steverjaardag gingen we kaasfonduen. Dat was zo gezellig. Ik heb daar nog hele warme herinneringen aan.

Ik heb nog veel meer van dit soort magische momenten.

 

Laten we weer wat meer stilstaan bij deze mooie herinneringen.

Samen eten is iets bijzonders.

Ik hoop echt dat iedereen nog veel van dit soort mooie momenten mag meemaken.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.