Blog

Hoofdstuk 347

Hi Guys,

 

Ik ga maar gewoon eerlijk met jullie zijn: ik heb nog geen idee waar ik vandaag over ga schrijven.

Ik ga maar gewoon beginnen en ik zie wel waar ik het vandaag over ga hebben. Voor mij is het net zo’n grote verrassing als voor jullie……

Vanmorgen las ik een quote waarin stond dat je alleen kan schrijven als je nog niet goed weet wat je wilt gaan schrijven, want dan doe je gewoon wat er in je opkomt.

We gaan het zien……

Iets doen voordat je weet wat je moet doen of je kan verwachten. Ik doe het niet zo vaak.

Heel eerlijk: ik heb er een hekel aan.

Dat is nog zacht uitgedrukt……

Ik ben iemand die graag van tevoren zou willen weten wat ik moet doen en wat er van me wordt verwacht. Dan weet ik precies wat ik moet doen en wat anderen van me willen.

Dat kan niet altijd. Je kan niet altijd van tevoren weten wat er van je wordt verwacht. Soms zijn er gewoon dingen waarbij je maar iets moet doen en dan zie je wel. Je ziet vanzelf wel wat het resultaat gaat worden.

Weet je nog dat ik drie weken geleden vertelde over het feit dat ik waard hecht aan kaders? Ik wil graag duidelijkheid over wat ik moet doen. Vooral als het op school aankomt, want uiteindelijk word ik toch beoordeeld.

Momenteel heb ik een opdracht voor mijn studie waarbij de vorm helemaal vrij is: een verslag, een filmpje, een powerpoint, een strip, een verhaal, een podcast etc. Je mag zelf weten wat je doet, maar je moet wel een paar punten terug laten komen.

Misschien raad je het al: ik krijg daar heel veel stress van. Vertel me gewoon wat ik moet doen en ik doe het. De opdracht was, voor mij, veel te vrij. Ik was echt niet de enige die dat vond.

Het heeft er wel voor gezorgd dat ik een hele tijd niks aan de opdracht heb gedaan. Ik wist niet wat ik moest doen.

Opeens was er een moment waarbij ik bij mezelf dacht: “Okay Clannad, nu moet je gewoon maar wat gaan doen.”

Ik besloot om een verslag te gaan schrijven, omdat ik op die manier zeker wist dat ik alle punten goed kon verwerken. In een verslag kan ik goed vertellen wat ik allemaal heb gedaan en kan ik op een makkelijke manier verwijzen naar de literatuur. Het allerbelangrijkste: ik weet van mezelf dat ik makkelijk over iets kan schrijven. Ik ben, denk ik, wel goed in dingen op papier zetten.

Je kan niet altijd alles van tevoren weten. Het is onmogelijk dat je altijd van tevoren weet wat je moet doen of wat mensen van je verwachten. Soms moet je dingen maar gewoon doen.

Soms moet je gewoon op je gevoel vertrouwen. Er vertrouwen in hebben dat je donders goed weet wat je aan het doen bent en dat het goed is.

Ja, dat kan heel erg moeilijk zijn. Ik weet er alles van. Ik wil alles goed doen en ik vraag echt perfectie van mezelf. Al weet ik donders goed dat perfectie niet bestaat. Ik kan dingen pas goed doen als ik weet wat er van me verwacht wordt.

Just do it.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Iets ‘gewoon’ doen. Zonder twijfel. Zie maar wat er gebeurt.

Daar moet toch een bepaalde knop voor om. Ik heb al eerder verteld dat ‘knoppen omzetten’ echt heel erg moeilijk is.

Als ik eerlijk ben dan heeft ‘deze knop’ ook heel veel te maken met het feit dat je op jezelf moet vertrouwen. Je moet vertrouwen op je eigen kunnen en op het feit dat je zelf goed weet wat je moet doen.

Het gevoel hebben dat je weet wat je aan het doen bent.

Dat is toch wel moeilijk als je op school zit. Je moet het toch ook leren en je wordt beoordeeld. Hoe kan je nou al kunnen waar je nog een beoordeling voor krijgt?

Maar goed, het zal wel aan mij liggen.

Ik ben uiteindelijk maar begonnen. Al is het maar omdat ik het aanstaande donderdag in moet leveren. Dan gaan we pas echt zien of ik wel echt weet wat ik aan het doen ben……

Ik vind het wel een dingetje hoor: iets doen zonder dat je precies weet wat je moet doen.

Ik kan dat denk ik alleen als ik me op mijn gemak voel. Ik denk dat ik het ook goed kan als er geen beoordeling van afhangt. Bij schoolopdrachten krijg je toch altijd een beoordeling, want hoe ga je anders een diploma halen?

Misschien moeten we het idee van ‘perfectie’ maar eens los gaan laten. Met ‘we’ bedoel ik in dit geval ‘ik’. Ik weet natuurlijk niet of jullie hetzelfde ervaren.

Ik vind ‘gewoon maar iets doen’ in ieder geval wel een dingetje.

Muziek van de Week

De laatste tijd ben ik een heel groot fan geworden van deze artiest. Ik ben echt verliefd geworden op zijn stem en op zijn teksten. Ik krijg echt geen genoeg van zijn muziek. Hij weet mij echt te raken met zijn muziek.

Twee weken geleden heb ik ook kaartjes gekocht voor zijn concert in Tivoli Vredenburg in september. Ik kan echt niet wachten om deze man live te zien! Ik ben heel benieuwd of hij live ook zo betoverend is. Als ik zijn live video’s op youtube mag geloven dan komt dat wel goed.

De laatste tijd brengt hij nieuwe nummers uit. Dit is zijn meest recente nieuwe nummer en ik kan je verzekeren dat dit nummer echt op repeat staan. Ik krijg dit nummer echt niet meer uit mijn hoofd.

Ik vind de tekst heel erg mooi en de tekst raakt me echt. Daarnaast is zijn stem echt betoverend. Hij zingt met zo ontzettend veel emotie en met zo ontzettend veel passie. Ik hou er echt van.

MVDW:

Calum Scott – If you ever change your mind

Zo. Daar is ie dan: een blog waarbij ik van tevoren niet wist waar ik over zou gaan schrijven.

Ik ben maar gewoon begonnen. Ik zou vanzelf wel zien waar ik zou eindigen.

En? Ben ik geslaagd?

Heb ik iets geleerd van het schrijven van deze blog?

Ja, misschien wel.

Misschien moet ik vaker maar gewoon iets doen. Blijkbaar lukt het me wel.

Toch hoop ik heel erg dat ik nooit meer een schoolopdracht krijg waarbij de opdracht zo vrij is. Ik voel me er echt niet prettig bij. Het kan zomaar zo zijn dat er mensen zijn die dit heel erg prettig vinden, maar ik ben er geen fan van.

Wat ik wel echt heb geleerd de laatste tijd?

Soms is het goed om wat minder in je hoofd te zitten. Soms moet je het maar gewoon doen en dan zie je vanzelf wel wat je tegen gaat komen.

Er zijn gewoon momenten waarbij je je eigen gevoel en je hart moet volgen.

Twijfel niet te veel aan jezelf.

Je kan echt veel meer dan je denkt.

Je hebt het allemaal al in je.

Laat het er maar allemaal uit en deel het met de wereld.

Ik ga het ook proberen.

Ik ga echt mijn best doen.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.