Blog

Hoofdstuk 346

Hi Guys,

 

Ik had afgelopen week een hele bijzondere week. Een week waar ik nog lang met hele fijne gevoelens op terug zal kijken. Een week die in zekere zin ook mijn ogen hebben geopend.

Afgelopen week mocht ik voor het tweede jaar op rij een bijdrage leveren aan de Minor Diversiteit op de Hogeschool Leiden. Vorig jaar schreef ik over mijn ervaringen van die keer (hoofdstuk 293).

Even in het kort: de Hogeschool Leiden heeft een Minor Diversiteit waar vierdejaarsstudenten van verschillende opleidingen voor kunnen kiezen. In 10 weken krijgen de studenten te maken met verschillende aspecten van diversiteit. Er is ook een ‘Disability Week’. In die week mocht ik een gastles geven. Een les waarin studenten in gesprek kunnen met een gehandicapt persoon. Er waren vier gastlessen en ik mocht er één geven.

Toch voelde het alsof het dit jaar de eerste keer was dat ik een gastles mocht geven bij de minor. Ik denk dat het vooral te maken had met het feit dat het dit jaar een fysieke les was. Vorig jaar was de les online, maar dit jaar mocht ik echt naar de Hogeschool Leiden toe om met studenten in gesprek te gaan. Daarnaast waren er vorig jaar ook een paar bekenden van mij aanwezig tijdens de les en dit jaar zouden het, voor mij, allemaal vreemde mensen zijn.

Afgelopen dinsdag was het dus zover: mijn gastles.

Het programma zag er als volgt uit:

1. Studenten mochten op een papiertje schrijven wat je van me dachten toen ze me zagen

2. Ik ging me kort voorstellen

3. In gesprek: wat willen de studenten van mij weten?

 

Ik vond vooral het derde onderdeel belangrijk. Ik vond het vooral belangrijk dat we een open en eerlijk gesprek zouden voeren. Voordat het gesprek begon, mochten studenten al hun vragen/onderwerpen op briefjes schrijven. Al deze briefjes verzamelde ik en aan de hand van die briefjes gingen we het gesprek voeren. Van tevoren had ik gezegd dat studenten mij echt alles mochten vragen: niets was te gek. Ze hoefden zich echt niet bezig te houden met de vraag ‘mag ik dit wel vragen?’ of ‘is dit wel netjes?’

Ik was blij verrast dat ik hele eerlijke en oprechte vragen kreeg. Ik heb echt een mooi gesprek met ze gevoerd. Het was een heel open, eerlijk en oprecht gesprek. Ik merkte de hele tijd dat de studenten oprecht geïnteresseerd waren. Dat zorgde ervoor dat ik ook eerlijk was in het gesprek. Ik stelde me echt open tijdens het gesprek. Sommige vragen heb ik al vaak gehad, maar er waren ook vragen bij waar ik ook even over na moest denken.

Ik verliet het gesprek met heel veel energie.

Dit jaar heb ik ook op een andere manier bijgedragen aan de minor: studenten van de minor mochten ook meedoen met een training van QR DIOK Dragons. Er waren twee trainingen waar de studenten welkom waren. Bij de eerste training waren er vier mensen en bij de tweede training waren het er veel meer. Ik heb ze niet geteld, maar ik denk echt wel dat we naar de 20 mensen gaan! Ik heb nog nooit met zoveel mensen getraind.

Alle studenten die met ons mee hebben gedaan waren zo enthousiast, fanatiek en lief. Iedereen toonde oprechte interesse en zo ontstonden er mooie en eerlijke gesprekken. Ik werd er zo ontzettend blij van. Ik heb echt heel veel energie en warmte van ze mogen ontvangen.

Dank voor de onvergetelijke twee weken. Ik hoop ik volgend jaar weer iets kan betekenen voor de minor.

Waarom vertel ik dit allemaal?

 

Allereerst vertel ik het omdat ik het oprecht heel erg leuk vond. Elke keer als ik eraan terugdenk dan merk ik echt dat ik een hele mooie tijd heb gehad en dat wil ik graag delen.

Ik deel dit ook omdat ik iets anders heb gemerkt na afloop van al deze momenten.

Ik kreeg van heel veel mensen complimenten over hoe ik bij anderen ben overgekomen de afgelopen twee weken: iemand met veel energie en veel enthousiasme, een open, eerlijk en oprecht persoon.

Ik kreeg nog veel meer hele lieve woorden van mensen te horen. Ik word altijd een beetje heel erg verlegen van al deze complimenten.

Al deze complimenten hebben mij wel echt aan het denken gezet.

In hoofdstuk 293 heb ik al geschreven over het feit dat ik merkte dat ik als persoon heel erg ben gegroeid.

Eigenlijk wordt dit me nu pas echt duidelijk.

Ik ben de afgelopen tijd heel erg op zoek naar wie ik ben.

Wie ben ik als persoon en hoe wil ik overkomen?

Sinds anderhalf jaar ben ik hier echt actief mee bezig. Ik merk aan mezelf dat ik een hele grote groei aan het doormaken ben en misschien begin ik dit nu ook echt uit te stralen.

Misschien hebben mijn bijdragen aan de minor diversiteit mij wel echt laten zien dat ik klaar ben om de echte Clannad met de wereld de delen.

Wie zal het zeggen?

Muziek van de Week.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een heel groot fan ben van deze artiest. Deze man heeft zo ontzettend veel voor mij betekend. Zijn muziek en zijn teksten hebben mij al heel erg geholpen in verschillende momenten.

De laatste tijd plaatste hij al gedeeltes van nieuwe nummers op zijn Instagram. Vorige week was het dan eindelijk zover: het eerste nieuwe nummer van zijn nieuwe album kwam uit.

Wat een heerlijk nummer en wat een verschrikkelijk mooie tekst!

Ik ben fan van het nummer. Ik kan echt niet wachten op het nieuwe album!

 

 

MVDW:

James Bay – Give me the reason

Ben ik nu dan de echte Clannad?

Ben ik nu de Clannad die ik altijd had willen zijn?

Ik heb werkelijk geen idee.

Alles wat ik wel weet is dat ik een hele andere Clannad ben dan anderhalf jaar geleden. In de tussentijd is er zo ontzettend veel gebeurd.

Ik denk ook dat het heel erg van de situatie afhangt of je de echte Clannad gaat zien. Vorige week schreef ik ook al dat ik me in sommige situaties meer de vrijheid voel om mezelf te zijn dan in andere situaties.

Op sommige momenten blijft het toch heel erg lastig om de echte versie van jezelf te laten zien. Het is vaak toch veel makkelijker om een versie van jezelf te laten zien die iedereen van je verwacht.

Ben ik nu 100% de echte Clannad?

Nee, ik ben er echt nog niet.

Zal ik ooit 100% de echte versie van mezelf zijn?

Nee, ook dat denk ik niet. Ik denk dat je je hele leven bezig bent om de echte versie van jezelf te zoeken. Je bent altijd bezig met de vraag: wie ben ik?

Ik denk dat ik pas echt mezelf ben als ik alle situaties de echte Clannad kan laten zien.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want dat moet je ook durven.

Momenteel ben ik meer mezelf dan ik ooit ben geweest.

Soms is dat heel erg eng, want wat vinden anderen van deze versie van Clannad. Wat vinden mensen van de ‘echte Clannad’?

Ik heb nog veel vragen waardoor ik nog niet kan zeggen dat ik 100% mezelf ben.

Er zijn nog verschillende aspecten van mezelf die ik wil ontdekken voordat ik 100% mezelf kan zijn. Ik heb nu nog veel vragen waar ik eerst antwoord op wil hebben.

Ik ben op de goede weg. Ik ben echt heel erg benieuwd wat ik nog meer over mezelf ga leren en ik ben ook heel erg benieuwd welke ontwikkelingen ik nog door ga maken.

Ik heb er echt heel erg veel zin in.

Dan komt nog het spannendste: de echte Clannad met de wereld delen. Vooral niet bang zijn wat anderen van de echte Clannad gaan vinden.

Mensen zullen er altijd wat van vinden. Daarom is het belangrijk dat je zelf gelukkig bent met jezelf. Zolang jij gelukkig bent met jezelf dan mag het niet meer uitmaken wat anderen van je (kunnen) vinden.

Ja, dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Ik weet er alles van.

Daarnaast denk ik dat het ook heel erg zal helpen als je alleen de dingen doet waar je gelukkig van wordt en dat je omringd bent met de mensen die heel veel voor je betekenen.

Ook denk ik dat je de vrijheid moet voelen om jezelf te kunnen zijn. Daar zijn de mensen om je heen heel erg belangrijk voor. Ik heb momenteel hele lieve en mooie mensen om me heen.

De afgelopen twee weken hebben wel mijn ogen geopend. Ze hebben me even kennis laten maken met een andere, echtere, versie van mezelf.

Een versie die ik nog niet kende. Een versie waarvan ik niet wist dat ik het in me had en die ik nog nooit had gedeeld met anderen.

Ik voelde me echt mezelf en ik voelde me er echt goed bij.

Nu nog een manier vinden waardoor ik veel vaker deze versie van mezelf laat zien.

Ik denk dat het er meer om gaat dat ik deze versie durft te laten zien aan anderen.

 

Ik ben heel erg dankbaar dat ik het mee heb mogen maken.

Ik ben heel erg benieuwd wat en waar het me nog meer gaat brengen.

Ik ben goed op weg, maar ik ben er nog lang niet.

 

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.