Blog

Hoofdstuk 345

Hi Guys,

Jezelf uiten.

Ik doe het echt veel te weinig, maar als ik het doe dan lucht het zo ontzettend op.

Als ik mezelf uit dan is er vaak al heel erg veel vooraf gegaan. Dan zit ik al heel erg lang met een bepaald gevoel of dan loop ik al te lang rond met bepaalde gedachten.

Soms zelfs te lang.

Ik vind het toch wel heel erg spannend om mezelf te uiten. Vooral in het bijzijn van anderen. Ik ben altijd bang voor de reactie van andere als ik mezelf uit.

Nemen anderen me wel serieus? Gaan ze me begrijpen als ik mezelf uit? Zullen ze me nu anders gaan zien?

Zomaar een paar vragen die dan in mijn hoofd rondspoken.

Deze vragen zorgen er vaak wel voor dat ik het allemaal maar voor mezelf hou. Dan blijf ik er zelf maar mee zitten.

Vaak uit ik mezelf wanneer niemand erbij is. Ik schrijf dingen op, ik luister naar muziek, ik zing heel hard mee met muziek (sorry buren) of ik kijk televisie. Zo zorg ik ervoor dat ik mijn hoofd even leeg. Even mijn gedachten verzetten.

Voor mij werkt het. Al moet ik het wel doen.

Weet je nog dat ik met mezelf had afgesproken dat ik meer op zou schrijven (hoofdstuk 337)?

Dat is niet meer gelukt. Het is me 1x gelukt om te schrijven, maar daarna is het niet meer gelukt.

In hoofdstuk 337 beschreef ik ook dat ik van mijn student de opdracht kreeg om meer pauze te nemen. Die boodschap kreeg ik deze week weer van diezelfde student:

‘Clannad, vandaag moet je echt meer pauze gaan nemen.’

(Het is me gelukt om drie hele minuten pauze te houden nadat hij het zei. Ja hij heeft het echt getimed.)

Mijn student heeft wel gelijk. Ik wil het niet geloven, maar hij heeft echt gelijk.

Vorige week vertelde ik dat ik een duidelijke planning voor mezelf moest maken. Ik moest zorgen voor een georganiseerde chaos.

Ja, dat is gelukt. Ik heb al mijn afspraken in mijn agenda geschreven en ik heb bekeken wat ik de komende tijd allemaal moest doen.

Ik heb daardoor echt wat rust voor mezelf gecreëerd. Ook is gebleken dat ik mezelf eigenlijk drukker maakte dan nodig, want alles komt goed (dat zeg ik nog wel, maar ik moet hier ook naar gaan handelen).

Het feit dat één van mijn studenten me weer herinnerde aan het feit dat ik meer pauze moet nemen, zette me weer aan het denken.

Misschien kan ik de pauze ook voor wat anders gebruiken dan alleen tot rust komen.

Wat ik nu aan mezelf merk is dat ik maar door aan het gaan ben. Ik ben dingen aan het doen zodat ik bezig ben. Ik ben bezig zodat ik mezelf af kan leiden.

‘Pauze’ kan je heel erg breed opvatten.

Je kan ook een pauze nemen van alles wat je nu aan het doen bent en die tijd gebruiken om tot jezelf te komen. Jezelf af te vragen waar je op dit moment mee bezig bent en of het is waar je echt blij van wordt.

Pauzetijd die je kan gebruiken om weer helemaal tot jezelf te komen: wat vind ik belangrijk? Welke gedachtes spoken er nu door mijn hoofd? Hoe voel ik me nu?

We gaan te vaak voorbij aan deze vragen. Soms durven we deze vragen niet aan onszelf te stellen, omdat we gewoon door willen gaan met ons leven. Misschien zijn we ook wel bang voor het antwoord.

Als we wel het antwoord weten dan houden we het voor onszelf. We doen niets met onze gevoelens en met onze gedachtes. We houden het voor onszelf.

We uiten onszelf te weinig naar anderen.

Ik vind dat heel spannend, omdat ik vervelende ervaringen heb. Ik heb nare reacties van mensen gekregen. Reacties waaruit blijkt dat mensen mij niet serieus namen. Reacties waardoor ze de ‘schuld’ bij mij legden en niet naar zichzelf durfden te kijken.

Eigenlijk zouden we niet bang mogen zijn om onszelf te uiten. We zouden onze gedachten en gevoelens niet mogen negeren. Deze gedachten en gevoelens zorgen ervoor dat wij zijn wie we zijn. Deze gedachten en gevoelens laten zien we echt zijn en wie we kunnen/willen zijn. Het zou zonde zijn als we hier niets mee doen.

Ik heb namelijk ook veel ervaring met mensen die mijn gevoelens en gedachten wel serieus namen en ze wel respecteerden. Ik ken dus allebei de kanten.

Door jezelf niet te uiten, straf je alleen maar jezelf. Je houdt jezelf tegen om te zijn wie je echt bent.

Ja, het is echt heel erg makkelijk gezegd. Ik weet er alles van. Ik uit mezelf ook veel minder dan ik zou willen.

Als ik mezelf uit dan hou ik het vaak voor mezelf.

Zelfs voor mezelf uit ik mezelf niet altijd. Ik blijf er te lang mee zitten.

Het moment waarop ik mezelf kan uiten is het moment waarop ik helemaal mezelf kan en mag zijn. Dat gevoel is onbeschrijflijk.

Ik hoop met heel mijn hart dat je weet over welk gevoel ik het heb.

Je kan pas echt helemaal jezelf zijn als je het jezelf gunt om jezelf te uiten.

Alleen zou het fijn zijn als iemand je ooit vertelt hoe je jezelf altijd kan uiten.

Muziek van de Week.

Een tijdje geleden luisterde ik naar het nieuwe album van deze artiest. Ik weet nog steeds niet zo goed hoe ik opeens bij deze artiest kwam. Ik luister namelijk nooit naar deze artiest. Ik ken hem alleen omdat hij een aantal jaar geleden een hit had met ‘September Song’.

Maar goed.

Ik ging dus naar zijn nieuwe album luisteren en ik werd meteen verliefd. Wat heeft hij een ontzettend mooi album gemaakt zeg! Wat heeft deze man een ontzettend mooie stem en wat schrijft hij ontzettend mooie teksten!

Toen ik dit nummer hoorde, werd ik stil. Ik werd heel erg geraakt door dit nummer. Ik vond het zo mooi. Hij heeft verschillende versies gemaakt. Alle versies vind ik mooi, maar de versie met het gospelkoor vind ik wel het mooist. Deze kwam bij mij het meest binnen.

Luister naar het nummer en laat je betoveren.

Als je dan toch naar dit nummer luistert, kan je net zo goed naar het hele album luisteren 🙈.

MVDW:

JP Cooper – Need you Tonight

 

Deze week heb ik meerdere momenten gehad waarbij ik mezelf kon zijn. Ik heb meerdere momenten gehad waarop ik mezelf compleet kon uiten.

Het grappige is dat hier elke keer mensen bij waren.

Afgelopen woensdag heb ik mezelf kunnen uiten terwijl niemand doorhad dat ik mezelf aan het uiten was. Ik heb namelijk een rugbytraining gebruikt als uitlaadklep. Dat zijn momenten waarop ik echt mezelf kan zijn.

Op andere momenten heb ik mijn gevoel en mijn gedachten met anderen kunnen delen en dit luchtte heel erg op. Ik heb een paar mooie gesprekken mogen en kunnen voeren. Dat luchtte heel erg op.

Ik heb deze week ook echt momenten gehad waarop ik mezelf had willen uiten, maar ik durfde het gewoon niet.

Ik heb er ook bewust voor gekozen om dingen te blijven doen om mijn gedachten te verzetten.

Ik denk dat ik mezelf heel erg goed kan uiten. Ik weet hoe erg goed hoe ik mezelf moet uiten.

Alleen moet ik het nu maar eens gaan durven.

Misschien moet ik het mezelf gunnen om compleet mezelf te zijn.

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. We zijn namelijk allemaal hele mooie mensen. We houden onszelf alleen te veel verborgen voor anderen.

Daar zouden we eens verandering in moeten brengen.

Dat zijn we onszelf verschuldigd.

Ik zal nu echt mijn best gaan doen om mezelf meer pauzes te gunnen.

Al gebruik ik deze pauze alleen maar om weer even tot mezelf te komen en mezelf te uiten. Al is het alleen naar mezelf toe.

Een kleine reminder die ik van een student kreeg: het is geen pauze als je alleen naar het toilet gaat. Toiletbezoek valt niet onder een pauze! Een toiletbezoek is gewoon iets wat moet gebeuren.

 

Gun jezelf de tijd om te doen wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt.

Gun het jezelf om te zijn wie je bent.

 

Je zult zien dat je er een mooier, leuker en beter mens van zal worden.

Het kan alleen maar positieve effecten hebben.

Iedereen verdient het om de echte versie van jezelf te zien.

Jij verdient het om geheel jezelf te zijn.

 

De wereld kan er alleen maar mooier van worden.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.