Blog

Hoofdstuk 344

Hi Guys,

 

Plannen. Ik heb er een haat-liefdesverhouding mee. Ik heb het dan ook al meerdere keren in mijn blog besproken. Ik heb me al meerdere keren voorgenomen om goed te gaan plannen, maar het lukt me steeds maar niet.

Soms vergeet ik het, terwijl ik op andere momenten denk: het komt later wel. Ik heb het soms ook gewoon te druk om een planning te maken.

 

Ken je dat verhaal van die vrouw die het te druk had om een planning te maken?

Juist ja: Die raakte het overzicht kwijt waardoor ze niet meer wist wat ze precies voor wanneer moest doen.

Het gevolg: een volle agenda, dubbele afspraken en nog meer stress.

Ik merk de laatste tijd heel erg dat mijn hoofd één grote chaos is. Alles lijkt door elkaar te lopen en ik ben het overzicht even helemaal kwijt. Het gevolg is dat ik het gevoel heb dat alles nu tegelijkertijd komt. Ik doe ook echt duizend dingen tegelijkertijd. Ik moet mezelf echt vaak tot de orde roepen.

Als ik eerlijk ben dan denk ik dat dit twee oorzaken heeft.

1. Coronahoofd

Ik hoor van verschillende mensen dat ze na een coronabesmetting last hebben van een ‘coronahoofd’. Mensen hebben sneller het idee dat ze het overzicht kwijt zijn, dat bepaalde kwartjes pas later vallen en dat ze het gevoel hebben dat ze alles tegelijk moeten doen. Een ‘coronahoofd’ is moeilijk uit te leggen, omdat je zelf ook niet echt goed weet wat het is. Toen ik mensen erover hoorde praten dacht ik ook altijd dat het onzin was. Nu begrijp ik denk ik wat het is.

 

2. Geen planning maken

Ik denk dat de grootste oorzaak is dat ik geen planning maak. Ik heb geen plek waarop ik alles op heb geschreven wat ik moet doen en welke afspraken ik allemaal heb. Alles staat overal en nergens.

 

De laatste tijd is mij weer eens duidelijk geworden dat ik heel veel waarde hecht aan duidelijkheid en kaders. Ik vraag om me heen constant aan anderen om mij kaders/richtlijnen en duidelijkheid te geven. Als ik dat niet heb dan word ik gek. Dan weet ik niet wat ik moet doen en dan raak ik in paniek.

Ik weet dit al een tijdje van mezelf, maar de laatste tijd is dit me nog veel duidelijker geworden.

Ik vraag dus om duidelijkheid bij anderen, maar ik geef mezelf geen duidelijkheid. Ik laat mezelf eigenlijk een beetje in de steek. Ik kom me eigen behoefte niet na. Iets wat ik constant van anderen vraag, geef ik blijkbaar niet aan mezelf.

Het maken van een planning zal ervoor zorgen dat ik mezelf duidelijkheid geef. Het zorgt ervoor dat ik een bepaalde structuur voor mezelf biedt.

Hier kom ik alleen vaak pas te laat achter. Ik kom er namelijk pas achter wanneer ik merk dat er iets niet goed gaat.

Ik weet hoe belangrijk het is om een goede planning te maken en ik weet hoe belangrijk het is om een overzicht te creëren. Ik weet dat het mij rust geeft. Ik weet dat ik hier lekker op ga (ik heb echt een hekel aan deze uitspraak, maar ik ontkom er niet aan).

Ik hou ervan om het overzicht te houden. Ik ben een heel gestructureerd persoon en dat hoor ik ook van anderen vaak terug.

Momenteel ben ik allesbehalve gestructureerd.

Ja, ik ben iemand die graag de controle heeft. Daarom hou ik ook van structuur en van overzicht. Ik kan ook flexibel zijn, maar dat kan ik pas als ik me daar comfortabel bij voel. Dat hangt dus heel erg van de situatie af.

Ik hou alleen van chaos als het georganiseerde chaos is. Chaos waarbij ik het gevoel heb dat ik nog steeds weet wat ik doe.

Nu heb ik het idee dat alles maar om me heen gebeurt zonder dat ik weet wat er gebeurt.

Ik weet hoe ik mezelf hier weer uit kan krijgen. Ik weet dondersgoed dat het mij heel erg gaat helpen om één overzicht te maken. 1 planning. 1 overzicht waarin alles staat wat ik de komende maanden moet doen.

Alleen zou ik willen dat ik dit vanaf dag 1 zou kunnen. Ik zou willen dat ik vanaf het eerste moment een planning kan maken en bijhouden. Niet pas vanaf het moment dat ik aan alles voel dat ik het overzicht kwijt begin te raken of vanaf het moment dat ik het overzicht al kwijt ben.

Ja, ik heb een agenda. Dus daar ligt het niet aan.

Ik schrijf alleen mijn afspraken niet op in mijn agenda. Mijn werk maakt namelijk gebruik van digitale agenda’s. Ik ben er nu dus achter gekomen dat digitale agenda’s niks voor mij zijn.

Weten we dat ook weer.

 

Muziek van de Week.

Deze week stond er iets heel erg leuks op de planning. Dit stond al sinds 2020 op de planning, maar afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover! Mijn eerste concert in twee jaar tijd was ook weer een feit! Wat heb ik dit gemist zeg!

Afgelopen donderdag heb ik deze mol eindelijk live mogen zien! Wat was het een heerlijk concert! Ik heb zo erg genoten. Het was echt een magische avond!

Ik luister nu al een tijdje naar zijn muziek en ik heb zeker mijn favoriete nummers. Als je mij vraagt welk nummer die avond mijn favoriet was dan zou ik daar geen antwoord op kunnen geven. Alle nummers waren echt geweldig. Deze man is live ook echt heel erg goed. Hij heeft ook zo’n toffe band! De avond was echt boven verwachting leuk en goed!

Dit nummer omschrijft misschien wel hoe ik me de laatste tijd voel. Ik denk dat iedereen deze gevoelens weleens heeft. Op deze momenten kom je er vaak wel achter wie je echte vrienden zijn en dat je daar verdomd dankbaar voor zou moten zijn. Ik ben dat heel erg!

Ja, dit nummer kwam donderdagavond ook zeker voorbij.

MVDW:

Rob Dekay – Geef en Neem

Plannen. You hate it or you love it.

Er zijn mensen die het echt goed kunnen. Er zijn echt mensen die werken volgens een hele uitgebreide planning.

Ik kan dat ook, maar alleen als ik er de tijd voor neem. Ik weet van mezelf dat het mij heel veel rust geeft als ik werk met een planning.

Alleen doe ik het niet altijd. Als ik het niet doe dan komt er een moment waarop mijn hoofd een complete chaos is.

 

Het komt allemaal wel weer goed hoor. No worries.

Ik ga gewoon weer even goed zitten zodat ik alles op één plek op kan schrijven.

Ik ga weer even een goed overzicht voor mezelf maken.

Weer even rust creëren in mijn hoofd.

Als er iemand is die tips heeft om het plannen vol te houden dan hoor ik ze graag!

Misschien moet ik gewoon ‘het maken van een planning’ in gaan plannen. Misschien wordt het dan een gewoonte.

Voor nu is het een kwestie van gewoon doen.

Laten we er weer georganiseerde chaos van maken!

You got this!

❤️

Clannad

 

PS.  Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de lieve reacties op ‘Stereotypisch Gehandicapt’! Ik kan niet wachten op de rest van dit avontuur! Als je geen idee hebt waar ik het nu over heb dan kan je er alles over lezen in mijn vorige blog! Volg je ‘Stereotypisch Gehandicapt’ (nog) niet? Dan kan dat hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.