Blog

Hoofdstuk 342

Hi Guys,

Afgelopen week had ik voorjaarsvakantie.

Een week waarin ik de tijd kon nemen om even op adem te komen. Even relaxen. Gewoon de tijd nemen om mezelf weer helemaal op te laden. Ik had er best wel zin in. Even een rustig weekje.

Tijd om een serie te kijken, een film te kijken en om te lezen. Nou ja, over dat lezen moeten we het eigenlijk wel even hebben.

Weet je nog dat ik vorig jaar veel las? Dat is nu iets anders. Ik lees echt heel weinig. Ik ben nog steeds in mijn eerste boek van 2022 bezig. Dus daar moet ik nog even verandering in gaan brengen.

Maar goed.

Een weekje vakantie. Een weekje waarin in, naast relaxen en opladen, ook even aandacht zou besteden aan een deadline die ik de donderdag na de vakantie in moet leveren.

Een week waarin ik ook eindelijk met een vriendinnetje had afgesproken om wat te eten. Na een lage tijd hadden we eindelijk een datum gevonden waarop we allebei konden.

Klinkt goed, toch?

Misschien voel je dit al aankomen: alles liep even anders.

Op woensdag ging ik namelijk naar de GGD.

Ja, ik heb het welbekende virus te pakken.

Ben ik er echt ziek van? Nee niet echt. Ik ben heel erg verkouden en ik voel me belabberd. Maar ik denk dat de vaccinaties hun werk doen en er dus voor zorgen dat ik niet heel erg ziek ben.

Ziek worden in je vakantie.

Wie verzint dat?

 

Ik baalde. Ik heb in twee jaar tijd mezelf nog nooit hoeven laten testen bij de GGD. Nu test ik in 1x positief. Dan gebeurt het net wanneer je eindelijk een wat gaat eten met een vriendinnetje. Het gebeurt altijd wanneer het eigenlijk niet goed uitkomt……

Ach ja, het moest er een keertje van komen.

Ik denk dat ik heel blij mag zijn dat ik er bijna geen last van heb.

Maar ja, mijn plannen voor afgelopen week werden wel even anders.

Wat de deadline voor school betreft: ik lees het verslag deze week nog even een keer door en dan kan ik het voor donderdag inleveren. Ik heb er wel even aan kunnen werken afgelopen week. Dus dat komt (hoop ik) goed.

Over het etentje met een vriendinnetje: we gaan het maar weer eens verzetten. Maar we gaan snel weer een keertje afspreken! Dat moet gewoon!

Wat de andere plannen betreft: ik heb de hele week niets gedaan. Okay, ik heb wel even gestudeerd. Dus ik heb niet helemaal niets gedaan.

Ik keek echt per dag hoe ik me voelde. De ene dag had ik meer energie dan de andere dag. Ik heb wel elke dag rustig aangedaan. Ik heb veel dingen kunnen kijken. Ik ben eindelijk weer verdergegaan met Grey’s Anatomy. Ook heb ik vrijdag weer de film ‘Meskina’ gekeken. De film staat nu namelijk op Netflix (ja, dit is een kijktip! Die film moet je gewoon zien!)

Dus ja, wat betreft het opladen, ben ik wel aardig geslaagd. Ik heb nog nooit zo weinig gedaan tijdens de vakantie.

 

 

Ja, ik baalde van het feit dat ik positief werd getest. Vooral omdat ik de afgelopen twee jaar zo voorzichtig was. Net nu het allemaal weer beter ging met de besmettingscijfers, test ik positief.

Het is me allemaal wat.

Maar ja, het is nou eenmaal zo. Ik ben nou eenmaal positief getest. Ik ben niet de enige die dit meemaakt.

Dus laten we er maar het beste van maken. We moeten doen wat we kunnen.

Afgelopen week heb ik dus echt heel rustig aangedaan. Ik heb alles gegeten waar ik trek in had. Ik heb nu maar van de situatie gebruik gemaakt.

Tegen mij is altijd gezegd dat je alles mag eten wanneer je ziek bent. Dus dat heb ik gedaan 🙈.

Ik heb het twee jaar lang kunnen vermijden, maar nu was het dus toch de tijd. Dat is dan maar zo.

Ik heb de afgelopen week de hele tijd binnen gezeten. Ik ben de hele week binnengebleven. Ik heb lekker de hele week op de bank onder een dekentje gezeten. Ik heb de hele tijd een huispak aangehad. Zo’n pak waarbij je denkt: nee, dit kan eigenlijk echt niet.

Zo’n pak draag je alleen als je ziek bent.

Dus ja, dat was mijn afgelopen week.

 

Anders dan gepland, maar misschien was het wel ergens goed voor. Misschien heeft de afgelopen week me juist ook laten zien dat het goed is om helemaal tot rust te komen. Even helemaal niets. De tijd nemen om echt op te laden.

Misschien was het toch nog ergens goed voor.

De volgende keer mag dit me ook wel duidelijk worden gemaakt zonder dat ik ziek word.

 

Muziek van de Week.

De laatste tijd moet ik steeds vaker aan dit nummer denken.

Ik vind dit al een hele tijd een heel tof nummer. Ik word er ook heel erg vrolijk van, omdat de melodie zo leuk is. Ik luister dus al een tijdje heel graag naar dit nummer.

Toch moest ik er deze week wat vaker aan denken. Op een hele andere manier bleef dit nummer me achtervolgen.

Dit nummer zegt voor mij dat we als mensen de wereld uiteindelijk samen een mooie plek moeten maken. Wij moeten het als mens samendoen. Alleen wij kunnen de wereld een mooie plek maken. Laten we hopen dat we ooit een hele mooie, veilige, vredige wereld mogen maken met z’n allen.

Ik hoef niets meer toe te voegen. Luister maar gewoon naar dit nummer en laten we er iets mee doen.

 

MVDW:

Typhoon – Hemel Valt

 

Afgelopen week ben ik dus vooral binnengebleven. Ik ben niet naar buiten gegaan. Ik was namelijk in quarantaine. Ik weet nu nog niet hoelang ik nog in quarantaine zal moeten blijven.

Als je hele dagen thuis bent dan kan je veel naar de televisie kijken. Ja, ik heb dat ook gedaan.

Toen ik alle beelden voorbij zag komen op het journaal, was ik heel erg blij dat ik veilig was.

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor het feit dat ik me geen zorgen hoef te maken over het feit of mijn huis aangevallen kan worden. Ik mag veilig in mijn huis blijven. Ik hoef mijn huis niet achter te laten en te vluchten.

Ik heb lieve mensen om me heen en ik krijg elke dag hele lieve appjes van mensen die vragen hoe ik me voel.

Ik hoef me nergens zorgen over te maken. Ik heb een dak boven mijn hoofd, ik kan eten wat ik wil, ik kan drinken wat ik wil. Ik kan doen wat ik wil.

Er zijn momenteel zo ontzettend veel mensen die dit niet meer als vanzelfsprekend ervaren. Mensen die wel hun huis moeten ontvluchten en die zelfs hun dorp/stad of land moeten ontvluchten omdat ze niet veilig zijn.

Wij kunnen in Nederland alleen maar ontzettend dankbaar zijn dat we dit soort verschrikkelijk dingen niet mee hoeven te maken. Wij leven is een veilig land en we mogen doen wat we willen. Wij zijn vrij. Wij hoeven niet in angst te leven.

Laten we elkaar helpen.

Laten we er voor elkaar zijn.

 

Iedereen verdient het toch om in die vrijheid te leven?

Iedereen zou een zorgeloos leven moeten kunnen leven.

Wij zouden elkaar daarbij moeten helpen.

We zijn allemaal mensen.

Ik gun het iedereen om in vrijheid te leven.

In vrijheid en zonder angst.

Let love win.

Let’s spread the love.

 

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.