Blog

Hoofdstuk 34

Hi Guys,

Deze week was er een programma op Nederland 2 genaamd ‘Bloed, Zweet en Spotlights’. In het programma volg je 2 musicals ‘De Tweeling’ en ‘The Bodyguard’. Je volgt alles tot aan de première. Je ziet hoe de repetities gaan etc.
Zoals jullie weten, hou ik heel erg van musicals. Alleen van de eerste aflevering van ‘Bloed, Zweet en Spotlights’ kreeg ik een nare bijsmaak. Het leek wel of het programma de musical is een kwaad daglicht wilde zetten. Dan vooral bij ‘De Tweeling’. Ik vond dat ‘The Bodyguard’ gewoon leuk in beeld gebracht werd, maar dat vond ik totaal niet van ‘De Tweeling’.

Het begon al bij de hoofdrolspeelster. Hanna van Vliet werd neergezet als iemand die totaal niet van musicals houdt en het leek wel of ze zichzelf moest verdedigen omdat ze was afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst academie. Ze had dus geen musicalopleiding gedaan en dus moest ze zich een soort van verdedigen. Ik vind dat raar. Toen had je de regisseur van ‘De Tweeling’ die zei het volgende: ‘Nou, dan ga ik nu weer even een ander cabaretstukje regisseren’. Ik schrok wel van die uitspraak.

Verder wordt er gezegd dat het niveau van de musicals in Nederland niet goed is. Er wordt gezegd dat het spelniveau niet hoog is en dat ze daar met ‘De Tweeling’ verandering in willen brengen. Ik ,als echte musical fan, schrik van zo’n uitspraak. Er zijn genoeg goede musicals die ook in spel goed zijn. Een musical kan je (naar mijn mening) pas goed noemen als alles goed is. Dus de zang, de dans en het spel. Als het spel niet goed is, is de hele musical ook niet goed. Bij de zang zit ook een stuk spel, want je moet het nummer wel goed zien over te brengen. Dus alles hangt af van spel.

Ik denk dat ik hier normaal geen aandacht aan had besteed, maar ik las gister een stuk op facebook van William Spaaij over het feit dat het musicalgenre niet genoeg wordt gewaardeerd. Voor de mensen die William Spaaij kennen: hij is een goede musicalacteur. Hij heeft de hoofdrol in onder andere Mary Poppins gespeeld en speelt momenteel ook in ‘De Tweeling. Hij vind het raar dat er met veel minachting naar musicals wordt gekeken. Ik wil het laatste stuk uit zijn bericht graag citeren:

Opleidingen van Nederland van welke theatervorm dan ook, stop met het kleineren van het genre musical maar lever eerst mensen af die het vak echt beheersen. Regisseurs van Nederland van welke theatervorm dan ook, stop met het je te goed voelen om een een musical te regisseren maar ga dat eerst op regelmatige basis eens proberen goed te doen (of doe het niet!). Producenten van Nederland van welke theatervorm dan ook, praat niet om het genre heen maar wees trots op de voorstelling die je maakt en straal passie uit over hoe uitdagend en moeilijk het is om een verdomd goede musical te maken. Mede-vakgenoten praat met liefde en toewijding over je passie en heb respect voor elke discipline of theatervorm. Wij alleen met elkaar kunnen vertellen en uitleggen hoe bijzonder ons vak is. Alleen op deze manier zullen we het publiek echt voor ons winnen.

Hoe was mijn week? Ik heb een leuke week gehad. Het begon natuurlijk met Pasen. Afgelopen maandag ben ik met mijn ouders en de buren wezen brunchen in Nootdorp en het was heel gezellig en heel lekker. Daarna zijn we met Duco naar de Vlietlanden geweest en hebben we nog lekker gewandeld.
Verder ben ik natuurlijk weer naar school gegaan en er breekt best een rare tijd aan. Ik heb nu namelijk nog maar 1 week echt les en daarna hebben we examentrainingen. Na die trainingen hebben we 2 weken vakantie en na die vakantie beginnen de eindexamens. Het gaat nu opeens zo snel. Over een paar weken ben ik klaar met de middelbare school. Ik heb helemaal nog niet dat gevoel. Het is net april en het zijn nu al de laatste weken van school. Ik merk wel dat ik steeds meer klaar ben met school. Ik ben nu wel toe aan wat anders. Het zijn nu echt nog de laatste loodjes.
Verder ben ik vanaf dinsdag begonnen met afvallen. Het werd eens tijd. Ik ben misschien niet te dik, maar ik wil gewoon dat er een paar kilo’s afgaan. Ik merk dat ik me steeds meer ga ergeren aan het feit dat ik iets dikker ben. Ik weet dat ik altijd stevig zal zijn, maar ik wil voor mezelf dat er iets afgaat. Ik weet zeker dat ik me dan minder zal gaan schamen voor mijn lichaam en dat ik misschien wat zekerder word. We zien het wel. Momenteel gaat het heel goed. Ik snoep niks en ik let beter op mijn eten. Ik eet elke dag 2 stuks fruit en ik moet meer gaan drinken (ja dat is een hele opgave voor me, maar het komt vanzelf goed J).
Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte, voor zover het kan 🙂

Afgelopen vrijdag kwam dan eindelijk het album van Lukas Graham uit! Ja ik weet het hij kwam op 1 april, maar het was godzijdank geen grap! Wat een te gek album is het zeg! Ik weet niet wat hij met me doet, maar hij kreeg me aan het huilen. Ik ben fan. Dat was ik al, maar nu ben ik misschien wel een grotere fan!
Binnenkort kan je een recensie op de site verwachten!

Ik zag net op facebook dat het 2 jaar geleden is dat ik naar de eerste theatertour ben geweest van Glennis Grace! Dat was zo’n gave ervaring. Ohja en misschien nog wel veel bijzonderder: het is precies 2 jaar geleden dat ik Glennis voor het eerst heb ontmoet. Een moment wat ik nooit meer zal vergeten. Ik weet nog wel hoe zenuwachtig ik was. Toen ik aan de beurt was, zei ze: ‘he wijfie’. En ze signeerde mijn telefoonhoesje. Toen zei ze: ‘wat gaaf dat ze dat nu kunnen maken he’. Het enige wat ik kon zeggen was: ‘ja’ en ik lachte (zie foto links boven). Ik was de gelukkigste vrouw op aarde op dat moment. Daarna ging ik met haar op de foto en ik vroeg met trillende stem: ‘mag ik een knuffel?’. Waarop ze antwoordde: ‘ ja natuurlijk’ en toen kreeg ik een knuffel.
Ik schrijf dit op met een grote smile. Deze vrouw betekent zo veel voor me. Ik kan het haast niet uitleggen wat ze voor me betekent. Ik hoop dat ik haar snel weer mag zien. Deze foto is 2 jaar geleden genomen.

                                                                            

Muziek van de week:
Voor deze week heb ik gekozen voor een nummer die me nooit verveelt. Ik heb een zwak voor dit nummer. Ik vind dit tot nu toe het mooiste nummer van Lea Michele. Het is een heerlijke ballad en haar stem is zo mooi. Lea Michele is zeker een voorbeeld voor me. Haar stem is zo mooi. Ze is zo goed en ze heeft ook nog eens een te gekke persoonlijkheid. Ze behoort zeker tot 1 van de beste zangeressen.

Muziek van de week:
Lea Michele – Battlefield

Ik wil jullie weer heel erg bedanken voor het lezen van deze blog!
Ik hoop dat jullie volgende week weer een nieuwe blog lezen.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.