Blog

Hoofdstuk 338

Hi Guys,

Vorige week had ik een onverwachts toch nog best een drukke week.

Het was misschien niet druk, omdat ik veel te doen had. Nee, was eerder druk omdat ik verschillende dingen in moest leveren.

Ik moest twee verslagen inleveren. Ik voelde vooral druk om het in te leveren, want ik wilde het goed doen. In wil kwalitatief goede verslagen inleveren, want ik wil een goed cijfer krijgen. Het was dus misschien meer de druk die ik mezelf oplegde.

Ik had alles al zo goed als af. Dus ik hoefde het eigenlijk alleen nog maar door te lopen en de laatste dingen toevoegen. Maar ja, dat loopt altijd weer anders.

Alles is ingeleverd!

Nu is het wachten tot het resultaat!

 

Woensdagavond heb ik alles ingeleverd. Woensdag kon ik gelijk al mijn stress in mijn training gooien. De rolstoelrugbytraining was een heerlijke uitlaadklep. Het was echt precies wat ik nodig had.

De training kon op geen beter moment komen.

Ik heb tijdens de training dan ook echt alles gegeven wat ik had.

Donderdag had ik een vrije dag. Die heb ik dan ook maximaal gebruikt. Ik heb heerlijk uitgeslapen en ik heb heel weinig gedaan.

Vrijdag hadden we examens op mijn stage. Ik was vooral bezig met het afnemen van examens. Dat was erg leuk. Het allerleukste was natuurlijk dat alle studenten het super goed hebben gedaan!

Dit weekend heb ik helemaal niets gedaan. Ik heb gister heel veel rugby gekeken. Nu staat er ook weer een rugbywedstrijd aan ☺️. Er is namelijk weer heel veel internationaal rugby bezig. Het Nederlands team heeft de komende tijd een aantal wedstrijden en de Six Nations zijn ook weer van start geweest! Ik hou ervan!

Kortom: de afgelopen dagen heb ik vooral gebruikt om tot rust te komen.

Soms heb je dat gewoon even nodig. Tijd waarin niets moet en alles mag.

Tijd om jezelf even op te laden.

Op die dagen doe je alles wat rustiger aan en doe je alleen maar dingen waar jij gelukkig van wordt.

Voor mij betekent dat in dit geval rugby kijken, een film kijken, een serie kijken, muziek luisteren en schrijven.

Na woensdagavond veranderde er iets in me.

Na woensdagavond leek het alsof ik veranderde.

Het feit dat ik mijn verslagen had ingeleverd, zorgde ervoor dat er iets van me afgleed. Er viel een last van mijn schouders.

Ik ben nou eenmaal iemand die niet heel goed tegen stress kan. Als ik te maken heb met stress dan word ik niet een heel erg leuk persoon. De laatste tijd had ik daar ook last van.

Door het inleveren van de verslagen veranderde dat.

Ik kreeg letterlijk rust in mijn lichaam en in mijn hoofd.

Ja, ik ben nog steeds in een bepaalde spanning voor mijn cijfers. Dat is alleen heel anders. Ik weet nu namelijk dat ik er niets meer aan kan doen. Ik moet nu echt afwachten.

De afgelopen dagen heb ik echt gebruikt om weer tot rust te komen. Tijd waarin ik niets doe en tijd waarin ik mezelf rust gun. Rust om te doen wat ik wil en waar ik gelukkig van word.

Ik merk heel erg dat dit me goed doet.

Ik geniet weer meer van wat ik doe. Ik haal weer meer energie uit mijn stage en uit de andere dingen die ik doe. Mijn hoofd is geen warboel meer. Ik heb het idee dat ik weer weet wat ik doe en ik heb ook het idee dat ik de controle weer heb over wat ik doe.

Dat is echt een heerlijk gevoel.

De afgelopen weken heb ik een aantal keer geschreven over wat ik doe om mijn hoofd leeg te maken. Op één of andere manier lukte het me net om het toen toe te passen.

Nu begin ik te begrijpen waar het door komt:

Ik gunde mezelf de tijd niet om mijn hoofd leeg te maken. Ik gaf mezelf niet de ruimte om het te doen. Misschien had ik er niet eens de ruimte voor om het te doen. Ik was te druk met het maken van verslagen dat ik geen tijd en ruimte had om mijn hoofd leeg te maken. Mijn hoofd was gewoon te vol. Ik was met te veel dingen bezig.

Dan kan je doen wat je wilt, maar dan lukt het niet om je hoofd leeg te maken.

Veel dingen zijn veel makkelijker gezegd dan gedaan.

Nu heb ik de tijd en de ruimte om te doen waar ik gelukkig van word. Nu heb ik de tijd en de ruimte om mijn hoofd leeg te maken.

Ja, misschien gaat het er vooral om dat je jezelf die tijd en die ruimte gunt. Het gaat er misschien wel om dat je tijd vrijmaakt om jezelf op te laden.

Soms is dat gewoon makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Muziek van de Week.

Er is een nieuwe samenwerking uitgekomen. Een samenwerking van twee artiesten waarvan ik misschien niet had verwacht dat ze samen een nummer uit zouden brengen.

Vanaf het moment dat ik het nummer hoorde, is het niet meer uit mijn hoofd gegaan. Ik vind het echt een heerlijk nummer en ik word er heel erg vrolijk van.

Het is een nummer waarin er zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gezongen. Normaal ben ik daar niet een hele grote fan van, maar in dit nummer vind ik het eigenlijk wel leuk.

Naast het feit dat ik de twee artiesten echt heel tof vind, vind ik de tekst ook echt heel erg goed! Je merkt wel echt dat de Nederlandse tekst en de Engelse tekst allebei een andere lading hebben, maar dat is misschien wel de kracht van dit nummer.

Door het zien van de clip en het luisteren naar het nummer, heb ik heel erg veel zin om deze film in de bioscoop te gaan bekijken!

 

MVDW:

Matt Simons & Tabitha – Ik wist het

Me Time.

Ik durf bijna niet op te zoeken hoeveel blogs ik daar al over heb geschreven.

 

Ik heb al heel erg vaak gezegd dat ik veel meer tijd voor mezelf in zou willen plannen.

Nu kom ik erachter hoe belangrijk het is om soms echt tijd voor jezelf te nemen. Toch neem ik te weinig tijd voor mezelf. Ik plan te weinig ‘Me Time’ in.

Eigenlijk is dat zonde.

Misschien ligt het niet aan het feit dat ik meer ‘Me Time’ in moet plannen. Misschien ligt het wel aan iets heel anders.

Ik denk dat het veel meer te maken heeft met het veranderen van mijn mindset.

Denk ook eens aan ‘afvallen’. Daar is ook een bepaalde mindset voor nodig. Er moet een zogenaamde knop om als je wit afvallen. Zolang die knop niet om is, is het heel moeilijk om daadwerkelijk af te gaan vallen. Laat staan dat je het vol gaat houden.

Misschien moet mijn ‘Me Time knop’ nog om.

Ik wil heel graag meer tijd voor mezelf nemen, maar de daadwerkelijke knop ik nog niet om.

Ik neem namelijk allen nog maar tijd voor mezelf als ik de mezelf de tijd en de ruimte gun. Dan kan iedereen het. Dan is het namelijk niet zo moeilijk om te doen waar jij blij van wordt.

Dan gaat het sowieso al makkelijk, want je hebt de tijd.

Het gaat er juist om dat je ‘Me Time’ inplant in de momenten waarin het niet makkelijk is om tijd voor jezelf te nemen.

Daarvoor moet er een bepaalde knop om.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Misschien was dit wel een soort ‘wake up call’. Ik merk nu namelijk hoe goed ik me voel na het nemen van Me Time.

Misschien is er nog wel meer nodig om die knop daadwerkelijk om te krijgen.

Wie zal het zeggen.

De tijd zal het leren.

Ik ga nu volop genieten van Me Time.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.