Blog

Hoofdstuk 334

Hi Guys,

Ik merk dat ik het heel erg lastig vindt om nu een blog te schrijven.

Niet omdat ik niet weet waar ik over kan schrijven. Het is meer dat ik de goede woorden niet kan vinden. Ik weet gewoon even niet hoe ik hier een blog over kan schrijven.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik alle mensen die de afgelopen tijd verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt, heel erg veel sterkte wens. Ik wens iedereen heel erg veel kracht en liefde toe.

 

2022 is nu 9 dagen bezig. In negen dagen tijd is er best wel wat gebeurd. Dat zijn niet alleen maar leuke dingen.

Je hoefde de tv maar aan te zetten of een nieuwsapp te openen en er kwam vervelend nieuws. Mijn sociale media stonden vol met verschrikkelijke gebeurtenissen.

Het leek wel of er alleen nog maar vervelend nieuws was in de wereld. Alsof er alleen nog maar negativiteit in de wereld was. Alsof iedereen elkaar aan het bedreigen, vermoorden, aanvallen was.

Alsof niemand elkaar meer het licht in de ogen gunde.

 

Ik schreef deze week het volgende:

 

Dit zijn van die berichten waardoor ik denk: in wat voor een wereld leven we?

2022 is net begonnen en er is nu alweer zo ontzettend veel haat.

 

Als je niet oplet dan hoor en zie je alleen maar verschrikkelijke dingen. Dat gaat ook je humeur beïnvloeden.

Mij heeft het deze week geholpen om ook mijn aandacht te richten op leuke dingen. Het lezen van positieve berichten, even iets leuks doen, even mijn aandacht ergens anders op richten.

Ik zeg niet dat je al het andere moet negeren. Nee, juist niet. De emoties die je voelt bij de negativiteit moet je ook niet negeren. Die emoties mogen er ook zijn. Alleen ben ik iemand die er snel ik kan blijven hangen. Deze week had ik ook behoefte aan andere dingen.

Ik heb er deze week bewust voor gekozen om mezelf even af te leiden. Even mijn gedachten richten op het positieve.

Hoe is dat heb gedaan? Ik zal het even met jullie delen.

 

Studeren

Deze week was mijn laatste week van de kerstvakantie. Ik had deze week al gereserveerd voor het schrijven van verschillende verslagen voor school. Ik heb eigenlijk de hele week verslagen geschreven. Ik moet eerlijk zeggen dat dit wel een goede afleiding is geweest. Al mijn aandacht ging namelijk heel naar uit. Afspeellijst van Spotify aan en schrijven maar!

 

Televisie

Deze week is mijn grootste guilty pleasure weer begonnen: Big Brother. Vorig jaar heb ik het helemaal gevolgd en ik ben een beetje fan geworden. Deze week is het nieuwe seizoen begonnen en ik vind het weer heerlijk! Het is echt het momentje van de dag waarop mijn hoofd even uitgaat. Ik zet de televisie aan en dat is het. Ik hou er echt van.

In hoofdstuk 283 & 290 heb ik uitgebreid stilgestaan bij ‘Big Brother’. Wil je meer weten over mijn guilty pleasure? Lees dan zeker die hoofdstukken!

Je merkt aan alles dat de winterstop op televisie weer voorbij is. Alle leuke programma’s zijn weer op tv. Ook zijn er zo ontzettend veel nieuwe programma’s te zien. Ik geniet echt weer heel erg van ‘Wie is de Mol’ en ‘The Voice of Holland’. Het nieuwe seizoen van ‘Flikken Maastricht’ heeft mij ook weer heel erg blij gemaakt, want één van mijn favoriete acteurs is er te zien! Ook heeft ‘De Verraders: videoland editie’ heel erg geholpen. Wat een verdomd vet seizoen!

Film

Vorige week heb ik een film gekeken. Nu doe ik dat wel vaker, maar deze keer heb ik echt een slechte film gekeken. Het was echt een film waarbij je je hoofd uit moest zetten en gewoon kijken. Niet te veel nadenken. Vooral niet te veel nadenken. Heerlijk om je hoofd echt leeg te maken. Misschien was de film wel gewoon zo slecht dat het ook weer goed was. Of zoiets.

Ik was wel blij met de cast ☺️.

Wil je weten welke film het was? Laat het dan even weten. Dan stuur ik je de titel. De film staat op Videoland.

 

Puzzels

In hoofdstuk 110 & 259 heb ik het al eens gehad over het feit dat ik het heerlijk vind om puzzels te maken in een puzzelboekje. Vaak maak ik die puzzels op vakantie, maar ik heb de boekjes standaard op mijn bureau liggen.

Nu deed ik al eens een ‘Japanse puzzel’ in mijn ‘Japanse puzzelboek’ van Denksport (ja, dat bestaat echt). Dat zijn puzzels waarbij je vakjes moet kleuren en uiteindelijk krijg je dan een plaatje. Op mijn iPad speel ik ook een spel waarin je verschillende Japanse puzzels op moet lossen. 

Nu keek ik deze week even door mijn andere puzzelboekjes.

Mijn verzameling bestaat uit: 1x Japans puzzelboek, 1x logisch vakantieboek, 2x varia vakantieboek, 1x groot variaboek, 1x varia vakantiekanjer, 1x legpuzzel, 1x Sanders woordzoekersboek.

In totaal heb ik dus zeven puzzelboekjes van Denksport en één Sanders puzzelboek.

Een hobby die een beetje uit de hand is gelopen.

Het principe “eerst iets afmaken voordat je aan een iets nieuws begint” is hier niet aan de orde, want ik elk boekje ben ik ooit een keer begonnen.

Je raadt het misschien al: geen één boekje is uit.

Genoeg puzzels dus om nog te maken.

 

Muziek. Veel muziek

Dit verbaast je misschien niet. Muziek helpt mij altijd heel erg om mijn gedachten te verzetten. Er gaat geen dag voorbij zonder dat er muziek aanstaat. Ik schrijf nu ook dit hoofdstuk met muziek aan.

Muziek heeft me deze week dus ook geholpen. Ik heb ook nieuwe muziek en nieuwe artiesten ontdekt deze week. Het programma ‘Better than Ever’ helpt hier ook heel erg goed bij.

 

❃ Positief nieuws

Misschien doen de journaals dit al langer, maar deze week viel me op dat ze ook een leuk berichtje in de journaals vertellen. Vaak sluiten ze hier mee af. Ik vind dat echt fijn. Op deze manier weet je dat er ook mooie dingen in de wereld gebeuren.

Ik deel daarom ook bewust wat positief nieuws in mijn instagram stories. Gewoon omdat ik ook wat mooi nieuws en wat positiviteit wil delen.

 

Dat zijn een aantal manieren die ervoor zorgen dat ik mijn gedachten even op iets anders richt. Ik vergeet bijna het belangrijkste: gesprekken en contact met de mensen waar kik het meest van hou. Daar word ik misschien wel het aller gelukkigst van.

 

Muziek van de Week.

Ik luister altijd naar muziek. Ook tijdens het maken van verslagen heb ik muziek aanstaan. Mijn valkuil is altijd dat ik te veel mee ga zingen met de muziek waardoor ik afgeleid word van mijn werk. Ik ben dus altijd op zoek naar manieren waarop dat niet gebeurt.

Nu ben ik al een keer op mijn stage heel erg effectief geweest toen ik muziek van deze artiesten aan had staan. Ik ging het nu thuis ook maar uitproberen.

Dus ik zette mijn afspeellijst met hun hele oeuvre op shuffle en ik begon met schrijven.

Het werkte.

Naast het feit dat ik heel erg effectief heb gewerkt, ben ik ook fan geworden van deze artiesten. Ik kende wel al wat muziek van ze, maar ze hebben me echt heel erg verrast. Ze hebben zulke mooie muziek gemaakt. Hun teksten zijn zo mooi!

Ik werd geraakt door onder andere dit nummer. Voor mij beschreef dit nummer de situatie waar we nu in zitten.

Het nummer gaat eigenlijk over de door van John Lennon. Maar voor mij gaat het nummer ook over het feit dat er veel narigheid in de wereld is. Je probeert toch een manier te vinden om met al deze narigheid om te gaan. Soms blijft alles in je hoofd malen en op andere manieren kies je er bewust voor om er niet aan te denken.

MVDW:

Acda & De Munnik – Laat me slapen

We hebben een periode achter de rug waarin er verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Ik vrees dat dit niet de laatste keer is dat we met zulke gebeurtenissen te maken krijgen. Er zullen altijd verschrikkelijke dingen gebeuren.

We voelen allemaal iets bij deze gebeurtenissen. Het maakt ons boos, verdrietig en machteloos. Of het roept iets heel anders bij ons op. Deze gevoelens mogen er zijn.

Hoe gaan we ermee om?

Dat is altijd aan ons. Iedereen heeft hier een andere manier voor.

Misschien herken je wel dingen die ik beschreef. Misschien heb jij wel hele andere dingen die je helpen.

Mijn tip: blijf ik contact met elkaar. Blijf praten. Verlies elkaar (en jezelf) niet uit het oog.

Door alle verschrikkelijke berichten vergeten we bijna dat de wereld ook heel erg mooi kan zijn. De wereld bestaat niet alleen maar uit haat.

Ja, soms is het wat moeilijker om dat te geloven.

Ik blijf hopen op een wereld zonder haat.

Een wereld waarin er alleen maar liefde is.

Zo komen we toch weer bij John Lennon.

 

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.