Blog

Hoofdstuk 331

Hi Guys,

Ik heb even getwijfeld of ik het vandaag hierover zou gaan hebben. Ik heb het er namelijk al best vaak over gehad. Ik kan het er ook moeilijk niet over hebben. Het speelt nu namelijk in ieders leven. Ook in die van mij.

Gisteren kwam namelijk het bericht van een nieuwe harde lockdown. Vanaf vandaag (19-12-2021) 05:00 zit Nederland in een harde lockdown.

Kort gezegd betekent dit dat bijna alles dicht is.

Ik ga eerlijk met jullie zijn: ik had dit echt niet verwacht.

Ik had wel verwacht dat er wat meer maatregelen zouden komen, maar dit?

Het hakte er bij mij gister wel even in.

Bij elke nieuwe melding van een nieuwssite over de persconferentie/maatregelen daalde mijn humeur. Ik had gister ook met mezelf afgesproken dat ik de hele dag geen tv zou gaan kijken.

Dat heb ik dan ook gedaan.

Ik heb de hele dag de stream van de Q Escaperoom gekeken. Alleen om 14:00 heb ik Ziggo Sport aangezet, omdat het Nederlands rugbyteam tegen Spanje moest spelen. Na de wedstrijd heb ik snel weer de Q Escaperoom aangezet.

Pas om 19:00 zette ik de tv op NPO1 om de persco te volgen. De rest van de avond heb ik naar NPO 1 gekeken. Na ‘Even Tot Hier’ heb ik via Videoland naar ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ gekeken.

Ik heb er gister dus alles aan gedaan om al het nieuws/ het gespeculeer over de nieuwe coronamaatregelen te ontwijken.

Ik kan het iedereen aanraden.

Het feit dat we nu in een harde lockdown zitten, is niet het allerleukste nieuws. Vooral niet omdat het net voor Kerstmis is. Ook is het niet heel handig dat dit in een weekend bekend is gemaakt. Alle scholen moeten nu in een weekend van alles gaan regelen. Dat is wel even een klusje.

Bij mij kwam het nieuws dus even hard aan.

Wat doe je eraan?

We hebben nou eenmaal te dealen met deze situatie. We kunnen er niet zo heel erg veel aan veranderen. Deze beslissing is, denk ik, niet voor niets genomen.

Ik merk om mee heen wel dat mensen heel snel omschakelen. Er wordt snel gegrepen naar dingen die tijdens de vorige lockdowns ook werkte. Blijkbaar hebben veel sectoren nu verschillende scenario’s liggen die ze in kunnen zetten.

Ik denk dat dit juist laat zien dat het nu belangrijk is dat we in oplossingen en mogelijkheden blijven denken. Er zijn namelijk echt nog wel dingen die we kunnen doen.

Ja, iedereen is klaar met corona en de maatregelen. Ik ben er ook klaar mee. Blijkbaar zijn de maatregelen nog nodig, want corona is nog lang niet klaar met ons.

Ik vrees dat corona nooit klaar is met ons. We moeten ermee leren leven. Die tijd gaat een keer komen.

Tot die tijd moeten we doen wat we kunnen. Ook wanneer er maatregelen zijn.

Ja, het is veel makkelijker gezegd dan gedaan.

We kunnen helaas niets aan deze situatie veranderen. We kunnen alleen onze reactie op deze situatie controleren. Dan kunnen we er maar beter het allerbeste van maken. Met elkaar, met de mensen van wie je houdt.

Het videobellen gaat weer veel vaker terugkomen. We zullen elkaar weer heel veel online zien. Ook zulle we meer thuis gaan sporten (dit zeg ik vooral om mezelf te motiveren).

Laten we kijken naar wat we wel kunnen doen tijdens deze harde lockdown.

Er wordt weer een beroep gedaan op onze creativiteit. Dat is soms lastig.

Ik blijf hoop houden. Er gaat echt een tijd komen waarin we geen maatregelen meer hebben.

Tot die tijd moeten we het met deze situatie doen. Dat is balen (zacht uitgedrukt), maar we doen er niets aan.

Laten we kijken naar de mogelijkheden. Wat kunnen we tijdens deze harde lockdown wel doen?

Ik denk alleen dat er deze lockdown nog iets anders is. Ik denk dat het nieuws van deze lockdown voor velen als een klap kwam. Daarom wil ik graag het volgende meegeven:

Zorg goed voor jezelf. Wees lief voor jezelf. Geef jezelf de tijd om aan deze situatie te wennen en neem de tijd voor jezelf. Neem even wat rust en doe iets waar jij blij van wordt. Zet een leuke film/serie aan, lees een boek of luister naar muziek.

Misschien hebben we in deze tijd de ‘me time’ wel meer nodig dan ooit.

Ik heb gister ook even veel ‘me time’ genomen.

Verlies vooral jezelf niet uit het oog. Jij weet wat je echt nodig hebt.

 

Kerstmuziek van de Week.

Volgende week rond deze tijd is het Tweede Kerstdag. Dan is het dus volop kerst. Je merkt aan alles en iedereen dat het bijna kerst is.

Ik hou er echt van.

Deze week wil ik jullie kennis laten maken met een nieuw kerstnummer. Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, maakte mijn Glee hart een sprongetje. Deze mannen hebben namelijk allebei in Glee gespeeld en nu hebben ze eindelijk een duet gezongen! Dan is het ook nog eens een kerstduet! Beter kan niet! Ik ben veel te blij!

Het moest dan ook een heel erg goed nummer worden en dat is het!

Als je dacht dat het niet beter kon, dan had je de live versie nog niet gezien.

KMVDW:

Darren Criss & Adam Lambert – [Everybody’s waiting for] The man with the bag

We zitten is een lastige tijd. Het is een tijd waarin we niet zo heel veel kunnen doen. Thuiswerken is weer de norm en veel onderwijs gaat weer online (als het al doorgaat, want sommige scholen hebben een week eerder kerstvakantie). Daarnaast kunnen we ook niet meer naar het theater, de bioscoop, het museum, een niet-essentiële winkel en ga zo nog maar even door.

We moeten weer omschakelen. Dat is lastig.

Ik vind het ook heel erg lastig.

Toch merk ik aan mezelf dat ik er nu wel weer met volle moed tegenaan wil gaan.

Ik denk dat het vooral komt omdat veel mensen nu wel weten wat ze moeten doen.

Mijn opleiding op de Hogeschool Leiden switcht heel makkelijk naar online onderwijs. Nu hadden we ‘geluk’ dat we deze week sowieso online onderwijs zouden hebben. Dus ik was daar al op voorbereid. Ook waren onze rolstoelrugbytrainingen al afgelast.

Het is nu alleen nog even afwachten hoe mijn stage de komende week eruit gaat zien en ik moest een high tea afspraak van aanstaande vrijdag cancelen.

Verder gaat het ‘gewone’ leven door.

Tijdens het maken van de kerstplannen was er al rekening gehouden met de coronamaatregelen dus daar hoeven we (gelukkig) niets aan te veranderen.

We gaan er maar het allerbeste van maken.

Zorg in deze tijd voor elkaar.

Stuur je vrienden/familie wat vaker een berichtje. Maak videobelafspraken met ze. Hou vooral het contact met elkaar.

Wees een beetje lief voor elkaar.

Kijk wat meer naar elkaar om.

Laten we het op straat rustig houden. Laten we de rust bewaren en wees lief voor iedereen. Niemand vindt deze situatie leuk. Niemand heeft graag deze situatie.

We hebben elkaar nodig. Juist in deze tijd.

Laten we de kerstgedachte dit jaar echt in praktijk brengen.

Fijne kerst.

💚❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.