Blog

Hoofdstuk 328

Hi Guys,

 

De laatste tijd ben ik weer heel erg veel aan het dromen. Het thema ‘dromen’ stond bij mij de laatste week ook heel erg centraal. Het hield me heel erg bezig. Niet alleen de afgelopen week, maar eigenlijk de afgelopen paar weken.

Ik heb het in mijn blogs al veel vaker over ‘dromen’ gehad. Het is namelijk een onderwerp waar ik me vaker mee bezig houd. Het is echt zo’n onderwerp waar ik vaak over nadenk.

Ik onthoud mijn dromen namelijk best vaak. Ik probeer er ook altijd een betekenis achter te zoeken, want ik geloof er wel in dat dromen een betekenis hebben. Dromen proberen je toch wel iets te vertellen.

Waarom zou je anders dromen?

De laatste tijd heb ik twee dromen gehad die me heel erg bezighielden. Het begon zo’n 1,5 week geleden met een hele leuke droom.

Het was echt een droom waar ik erg blij van werd. De droom zette me wel aan het denken. Mijn droom ging over iets waar ik al een tijdje aan denk. Ik wil dat al een tijdje doen, maar ik durf het nooit. In mijn droom had ik het wel gedaan en het pakte goed uit in mijn droom. Dus ja, misschien pakt het in het echte leven ook wel positief uit. Wie zal het zeggen?

Misschien ga ik die droom wel in de praktijk brengen. Ik ga even heel erg veel moed verzamelen ☺️.

Afgelopen week had ik ook een droom die me de hele week heeft achtervolgd. Ik weet nog steeds niet zo goed waarom. Nou ja, ik weet het eigenlijk wel. Ik schrok gewoon heel erg van die droom. Er gebeurde iets waar ik helemaal niet op gerekend had. Er kwam iemand in mijn droom voorbij die ik heel erg mis.

Het was dus eigenlijk heel erg fijn om diegene weer te zien. Toch was ik heel erg van slag.

Misschien vind ik dat nog wel het ergste. Misschien zorgt dat er juist voor dat diegene nooit meer voorbij zal komen in mijn dromen. Dan zal ik diegene helemaal nooit meer zien. Dat wil ik al helemaal niet.


Wat probeerde die droom me te vertellen?

Er is toch een reden dat diegene in mijn droom zat? Toch? Of niet? Was diegene alleen maar in mijn droom omdat ik op dat moment aan diegene dacht? Of zat er meer achter?

Wilde mijn droom me bewust maken van mijn reactie op mijn droom? Wilde de droom dat ik wist dat ik van slag zou zijn van mijn droom zodat ik daarmee aan de slag kon?

Ik weet het niet.

Ik weet alleen dat ik al de hele week bezig ben met de droom. Het blijft maar in mijn hoofd spoken.

Ik heb het al vaker gezegd, maar ik blijf het zeggen: dromen zijn iets mysterieus. Het zijn ongrijpbare dingen. Niemand weet precies waar ze vandaan komen en waarom we dromen.

Deze week had ik het met één van mijn studenten ook over dromen. Hij zei opeens: wat nou als we pas echt tot leven komen als we dromen. Dus dat ons leven een droom is.

Ik heb wel even over die uitspraak moeten denken. Al denk ik niet dat onze dromen ons echte leven is, want dan zou ik echt duizend levens hebben. Dan zou ik echt een leven hebben zoals iemand in een serie. Dan zou ik heel vaak zijn vermoord en weer uit de dood zijn opgestaan.

Maar het is wel een uitspraak waar je lang met elkaar in gesprek over kan gaan. Dromen voelen soms als het echte leven. Het voelt echt.

Soms lijken dromen wel het echte leven.

Ik heb laatst de film ‘Binnestebuiten’ gekeken en in die film laten ze ook zien hoe dromen gemaakt worden. In de film worden dromen gemaakt alsof er een film wordt gemaakt. Er is echt een set, een regisseur en er zijn acteurs. De camera van de film heeft een bepaalde lens waardoor de acteurs veranderen in mensen die de dromer echt kent.

Het zou toch te cool zijn als het echt zo gebeurd?!

Al is die kans heel klein, maar het zou wel echt te grappig zijn.

Gaan we er ooit achter komen waarom we dromen? Gaan we er ooit achter komen wat al onze dromen betekenen en wat ze ons willen zeggen?

Nee, ik vrees van niet.

Ik vrees ook dat er nog veel blogs gaan komen over dromen.

Er zijn namelijk zo ontzettend veel vragen waar je zo ontzettend lang over kan nadenken.

 

Muziek van de Week.

Ik luister altijd muziek als ik fiets. Ik heb een afspeellijst die ik altijd aanzet. Deze zet ik altijd op shuffle en zo hoop ik elke dag andere muziek te horen. Mijn afspeellijst bestaat namelijk uit heel veel muziek dus in theorie kan ik elke dag andere muziek horen.

Deze week kwam opeens dit nummer weer voorbij. Eigenlijk was ik dit nummer een beetje vergeten. Terwijl dit nummer heel lang één van mijn favoriete nummers was. Ik luisterde dit nummer een tijd lang elke dag. De laatste tijd luisterde ik eigenlijk nooit meer naar dit nummer.

Tot deze week.

Het nummer raakte me. Het nummer beschrijft precies hoe ik me voel. Het nummer beschrijft voor mij de verwarring die je weleens voelt als je nadenkt over wie je bent. Dan heb ik vooral over de periode nadat er iets ingrijpends in je leven is gebeurt. Dan ben je altijd weer even op zoek naar wie je bent. Dat kan voor heel wat verwarring zorgen.

Ik denk dat mijn droom van deze week voor veel verwarring bij mij heeft gezorgd.

Los daarvan blijft het gewoon een heerlijk nummer. Ik krijg er ook weer vel energie van.

Toch is dit nummer nu iets bijzonderder dan hiervoor. Ik ga het nummer maar weer veel vaker luisteren.

MVDW:

Glee – Some Nights

 

Dromen hebben altijd een betekenis, toch?

Ook mijn droom zou een betekenis moeten hebben.

Ik weet alleen nog niet zo goed wat de betekenis van deze droom is. Misschien komt het ook wel omdat ik niet meer zo goed weet wat er precies in die droom gebeurde. Ik weet alleen dat er een specifiek iemand in voorkwam en dat ik diegene begroette. Meer weet ik niet.

Het feit dat het ‘weerzien’ met diegene me wat doet, zegt misschien al meer dan genoeg. Misschien moet ik daar eens wat meer over na moeten denken. Misschien kom ik op die manier wel achter de betekenis.

Dromen.

Ze blijven bijzonder.

Ze blijven mysterieus.

Misschien zeggen dromen wel meer over je dan je echte leven. Dromen kennen geen filter. Die rol die je in het echte leven speelt, ken je niet in je dromen. Daar ben je misschien wel echt 100% jezelf. Daar laat je misschien wel je echte ik zien.

Misschien laten dromen wel echt zien wie je bent en wat het echte leven voor je in petto heeft of kan hebben.

Wie zal het zeggen?

Op deze manier bestaat er toch een relatie tussen het echte leven en je dromen.

Het is alleen altijd aan jou wat je met je dromen doet.

Ik hoop alleen heel erg dat diegene die ik heel erg mis me nog heel erg vaak zullen bezoeken in mijn dromen.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.