Blog

Hoofdstuk 320

Hi Guys,

Donderdag 30 september 2021.

 

Het zal voor altijd de dag zijn waarop ik mijn hbo-diploma Sociaal Werk in ontvangst mocht nemen.

Het is de dag waarop ik mijn handtekening onder mijn diploma zette.

De dag waarop ik definitief afscheid nam van de HBO Opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool Leiden.

De dag waarop ik afscheid nam van een hele mooie en bijzondere periode in mijn leven.

Nu laat ik deze periode definitief achter me.

Ik verlaat de opleiding met een diploma. Met veel kennis, veel nieuwe ervaringen, vriendschappen, mooie herinneringen, momenten van stress, momenten van geluk.

In vier jaar tijd kan er veel gebeuren.

Ik begon de opleiding nadat ik een half jaar niks had gedaan. Ik was namelijk gestopt met een andere studie. Na een half jaar kon ik beginnen aan Sociaal Werk aan de Hogeschool Leiden. Ik vond dat heel erg spannend, maar ik had er ook heel erg veel zin in.

In 2017 begon een groot avontuur. Ik begon namelijk aan de opleiding Sociaal Werk.

Wie had ooit gedacht dat ik in 2021 af zou studeren als sociaal werker met de specialisatie tot jeugd- en gezinswerker?

Ik niet.

Toen ik aan de opleiding begon wist ik namelijk totaal niet wat ik eigenlijk wilde doen. Ik liet me verrassen. Ik zou wel zien wat er op mijn pad zou komen.

In vier jaar tijd heb ik zo ontzettend veel inspirerende mensen leren kennen. Ik heb zo ontzettend veel van iedereen geleerd.

Ook ben ik erachter gekomen met welke doelgroep ik heel erg graag wil werken. Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik met jongeren wil werken. Toen ik begon met de opleiding had ik dat echt nooit gedacht.

Ik heb veel ervaringen opgedaan door het lopen van verschillende stages. Ook via deze weg ben ik in contact gekomen met veel mooie en inspirerende mensen.

In de afgelopen vier jaar ben ik mezelf ook heel erg tegengekomen. Ik ben erachter gekomen wat ik wil, maar ook wat ik echt niet wil. Door de vele lessen in reflectie en de ontelbare reflectieverslagen heb ik mezelf nog veel beter leren kennen.

Ik heb op persoonlijk vlak zo’n ontzettende groei doorgemaakt. Het is zo lastig om dat te beschrijven. Ik denk dat daar wel een boek over kan schrijven. Misschien wel een hele boekenreeks.

Vier jaar Sociaal Werk. Het is onmogelijk om die vier jaar samen te vatten in een blog.

Nu is het voorbij.

Afgelopen donderdag stond ik namelijk met een diploma in mijn hand.

Ik heb afscheid genomen van docenten en studenten.

Het avontuur is afgesloten.

Het volgen van een studie is eigenlijk heel erg veilig. Je weet precies wat er van je wordt verwacht. Je doet de opdrachten die je gegeven worden, je leert voor de tentamens, je loopt je stages. Je weet dat je vanuit de hogeschool begeleiding krijgt en dat je opgevangen wordt. Dit gaat vier jaar lang door.

Het begint pas echt wanneer je afgestudeerd bent. Dan ben je die veiligheid kwijt.

Dan is het namelijk aan jou: wat ga je nu doen?

Jij bepaalt wat je gaat doen. Je hebt geen begeleiding, je hebt geen opdrachten. Je wordt helemaal vrijgelaten. Al het vertrouwde laat je achter.

Na je afstuderen ga je de grote wijde wereld in. Je gaat op pad. Je neemt alleen je rugzak mee.

In je rugzak zitten alle wijze lessen, alle goede adviezen en al je ervaring. Jij bepaalt de weg die je aflegt.

Afgelopen donderdag kon ik merken dat iedereen al begonnen was aan zijn reis. Alle studenten die ik sprak waren al begonnen aan een nieuw avontuur: sommigen hadden een baan en anderen waren begonnen aan een nieuwe opleiding.

Het voelde nu al alsof je met hele nieuwe mensen aan het praten was. Mensen die alweer aan een nieuw avontuur begonnen waren. Ik vond het mooi om te zien.

 

Ook ik ben al aan een nieuwe reis begonnen.

Ik heb besloten om verder te studeren.

Ik ben in september 2021 begonnen aan de KOP Opleiding Docent Omgangskunde aan de Hogeschool Leiden. Ik hoop dat ik over een jaar weer een diplomering heb. Dan zal ik er staan als net afgestudeerde docent Omgangskunde.

Ik ben nu net begonnen als docent bij het MBO Rijnland. Ik geef les aan een klas van MBO Niveau 1 en 2. Ik heb het heel erg naar mijn zin, maar ik vind het ook heel erg spannend.

Het zijn een beetje dezelfde gevoelens als toen ik begon aan de opleiding Sociaal Werk. Deze keer ben ik al bekend met de Hogeschool Leiden. Mijn stagelocatie ken ik ook al door en door, want voor de opleiding Sociaal Werk heb ik hier ook al stagegelopen.

Ik heb een avontuur afgesloten, maar ik zit alweer middenin een nieuw avontuur.

Soms gaat het zo in het leven.

Afstuderen.

Het is eigenlijk iets heel geks.

Je neemt ergens afscheid van, maar een nieuwe wereld opent zich voor je.

Het is ook een hele spannende periode. Een hele onzekere periode. Het voelt alsof je opnieuw moet beginnen. Weer op zoek naar wat je wil in het leven.

Het is allemaal aan jou.

 

Muziek van de Week.

Aflevering 3 van ‘Beste Zangers’ stond in het teken van Belle Perez. Van alle artiesten ken ik Belle Perez denk het beste. Als kind was ik namelijk een groot fan van deze haar. Ik vond haar echt geweldig! Ik vond het dan ook erg leuk dat ze meedeed met ‘Beste Zangers’.

In aflevering 3 hebben we Belle Perez wat beter leren kennen. Ik vond het een mooie aflevering. Er was één artiest die me echt opviel.

Ik werd namelijk zo ontzettend blij van dit optreden. Ik hou namelijk heel erg van deze muziek. Deze man bewijst maar weer eens hoe goed hij is. Ook laat hij zien dat hij echt alles kan zingen!

Ik was al fan van deze man, maar elke week wordt dit meer en meer.

 

 

MVDW:

VanVelzen – Granada

Ik kijk terug op vier onvergetelijke jaren. Vier jaar waarin ik als mens heel erg ben gegroeid. Ik heb mezelf heel erg leren kennen en ik ben mezelf echt heel erg tegengekomen.

De opleiding Sociaal Werk is een opleiding waarin je persoonlijke ontwikkeling heel erg centraal staat. Daar moet je voor open staan. Ik heb alles op me af laten komen.

Ik heb in de afgelopen vier jaar hele lieve mensen leren kennen. Met sommigen heb ik nog steeds contact en ik hoop dat ik nog heel erg lang contact met ze zal houden. Ik heb echt vrienden voor het leven gemaakt op de opleiding.

Ik hoop ook echt dat ik bepaalde docenten in mijn latere werk vaak tegen zal komen.

Ik zal veel wijze en inspirerende lessen nooit vergeten.

De opleiding Sociaal Werk zal voor altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Ik zal de mensen, de lessen en de ervaringen altijd met me meedragen.

 

Ik ben zo dankbaar voor de afgelopen vier jaar.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik in 2017 heb besloten dat ik de opleiding Sociaal Werk aan de Hogeschool Leiden ging doen.

De beste keuze van mijn leven.

 

In vier jaar tijd ben ik een heel ander mens geworden.

Afgelopen donderdag heb ik een heel mooi avontuur afgesloten.

Toch zal ik het hele avontuur voor altijd met me meenemen.

❤️

Clannad

PS. In hoofdstuk 310 heb ik ook al stilgestaan bij het feit dat ik afgestudeerd ben. Wil je dat (nog een keer lezen)? Dat kan hier!

1 gedachte over “Hoofdstuk 320”

  1. Als nog gefeliciteerd
    Geweldig je diploma’s dus ik las
    Dat je verder ging leren knap hoor jij komt er wel je bent een kanjer
    Je gaat veel uitdagingen ann goed hoor
    Ik wens je veel geluk liefs ria xxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.