Blog

Hoofdstuk 319

Hi Guys!

Mijn moeder vroeg vanmorgen aan mij of wij een bepaalde streamingsdienst hadden. Ze zag namelijk op TV een reclame van een film die ze graag zou willen zien. Ik zei dat we die streamingsdienst niet hadden, maar dat we misschien wel een proefabonnement kunnen nemen.

Dit zette me wel aan het denken.

Het lijkt er de laatste tijd op dat er steeds meer streamingsdiensten bijkomen. Als je lid zou worden van alle streamingsdiensten dan zou je echt een vermogen kwijt zijn volgens mij.

Wij hebben zelf Videoland, Netflix en Disney+. Maar alle accounts delen we. Videoland delen wij met iemand. Netflix en Disney+ worden weer met ons gedeeld. Op die manier is het leuk om lid te zijn van streamingsdiensten.

Oh en we hebben een proefabonnement bij NL ZIET, maar dat is meer vanwege NPO Start Plus.

Heel af en toe maak ik gebruik van ‘Pathe Thuis’. Ik gebruik het echt alleen als er een film is die ik wil zien, maar niet op de andere streamingsdiensten staat.

Naast al deze streamingsdiensten hebben we ook nog een ‘gewoon’ tv-abonnement.

Ik hoor steeds vaker namen van streamingsdiensten dat ik denk: wat is dat nou weer?

Het lijken er wel steeds meer te worden.

Als ik heel eerlijk ben dan denk ik dat er in de toekomst geen ‘normale’ televisie meer is. Ik denk echt dat alles later op via streamingsabonementen zal gaan.

Via NL Ziet kan je bijvoorbeeld al televisiekijken. Je hebt hier dus eigenlijk al geen tv-abonnement meer voor nodig. Ook kan je via Videoland alle zenders van RTL al live bekijken. Ook kan je via NPO Start naar live naar de NPO zender kijken.

Ik denk echt dat alles in de toekomst zo zal zijn als het gaat over tv-kijken. Dat je via de streamingsdiensten naar ‘normale’ televisie kan kijken.

Als ik kijk naar mijn eigen kijkgedrag dan doe ik vaak een combinatie van ‘gewoon’ tv-kijken en kijken via streamingsdiensten/uitgesteld kijken.

Ik vind het soms echt heerlijk om gewoon naar de televisie te kijken. Net zolang zappen tot dat je iets leuks/interessants/goeds vindt. De ene keer duurt dat langer dan de andere keer.

Daarnaast vind ik het ook heerlijk om dingen terug te kijken (uitgesteld kijken).

De serie ‘Dertigers’ kijk ik bijvoorbeeld nooit op het moment dat het uitgezonden wordt. Die serie kijk ik altijd als het mij uitkomt.

Ook kijk ik nooit meer om 20:00 naar ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Ik kijk altijd een week vooruit via Videoland. Ik vind het via Videoland makkelijker en het kijkt sneller, omdat je meerdere afleveringen achter elkaar kan kijken.

Kijken wanneer het jou uitkomt. Ik vind het heerlijk en ik doe het dan ook vaak.

Ik vind het vooral een heel groot voordeel als het gaat om programma’s waarbij er op tv veel reclame is. Denk dan aan de zenders van RTL en SBS. Ik vind het heerlijk om die programma’s terug te kijken, want dan is er geen reclame.

Programma’s kijken wanneer het jou uitkomt en wanneer jij er zin in hebt.

Daar ben ik echt een groot voorstander van. Jij bepaalt wat je kijkt en wanneer je het doet.

Er zijn gewoon dagen waarop je geen zin hebt in bijvoorbeeld een misdaadserie of een documentaire. Misschien heb je die dag juist zin in een romantische komedie.

Dan is het toch heerlijk dat je het zelf kan bepalen? Dat je zelf kan gaan kiezen wat je kijkt zonder dat je afhankelijk bent van wat er op tv is?

Daar komt ook nog eens bij dat je op TV soms een aflevering/programma mist en dat je die dan vervolgens nergens meer kan vinden. Dan heeft het ook geen nut meer om de rest van de serie te kijken.

Dan heb je gelukkig nog streamingsdiensten. Zo af en toe zetten streamingsdiensten wat oudere programma’s/series online. Zo staan Chicago Fire en Chicago MED sinds kort op Netflix. Laten dat nou net twee series zijn die ik nog niet helemaal heb gekeken.

Met de komst van STAR op Disney+ kan ik Grey’s Anatomy en 9-1-1 en 9-1-1 Lone star kijken.

Ik hou er echt heel erg van.

Dan heb je ook nog eens het feit dat er speciaal voor bepaalde streamingsdiensten films en series worden gemaakt. Die kan je dus alleen kijken als je een abonnement hebt. Het zijn lokkertjes zodat je lid gaat worden. Denk maar eens aan die film waar mijn moeder vanmorgen een reclame voor zag.

Ik ben zelf een erg grote fan van Mocro Maffia (Videoland) en The Crown (Netflix). Met mij veel mensen, want Mocro Maffia is genomineerd voor de Gouden Televizierring en The Crown heeft 11 Emmy Awards gewonnen.

Films/series die voor bijvoorbeeld Netflix of Videoland zijn gemaakt zijn blijkbaar populair. Als je naar mijn Netflix kijklijst kijkt dan staan hier veel zogenaamde ‘Netflix Originals’ op. Ook Videoland komt binnenkort met drie ‘Videoland Original’ films. Twee daarvan staan op mijn kijklijst.

Dan vergeet ik bijna het grootste voordeel van streamingsdiensten: het bingen.

Het feit dat je veel afleveringen/een heel seizoen/meerdere seizoen achter elkaar kan kijken. Ik vind het heerlijk. Ik kan dit echt een hele dag doen.

Streamingsdiensten.

Ze zijn echt niet meer weg te denken uit ons leven. Ik denk dat ze alleen nog maar groter/invloedrijker gaan worden.

Wie weet kijken we in de toekomst alleen nog maar naar streamingsdiensten en is uitgesteld kijken de norm geworden.

Wie zal het zeggen?

 

Muziek van de Week

In aflevering 2 van ‘Beste Zangers’ stond Bökkers centraal. Hij is één van de artiesten waar ik echt nog nooit van had gehoord. Hij behoort niet bij het genre waar ik normaalgesproken naar luister. Bökkers maakt vooral rock in dialect. In aflevering 1 had ik al door dat ik hem wel erg goed vond.

In aflevering 2 hoorden we dus alleen maar zijn muziek. Ook leerden we hem wat beter kennen. Ik moet zeggen dat ik hem wel heel tof vindt. Ik ben echt heel erg benieuwd naar wat hij de rest van het seizoen aan ons gaat laten horen.

Deze week viel één artiest mij heel erg op. Ik merk aan mezelf dat ik een beetje fan van haar begin te worden. Wat een heerlijke artiest is ze zeg!

Ik vind haar echt heel erg stoer en heel erg leuk!

Met dit nummer heeft ze toch wel mijn hart gestolen.

MVDW:

Karsu – An de Kant

Hoe gaan we in de toekomst televisiekijken?

Ik denk wel dat de tv die we nu kennen blijft bestaan. Toch denk ik dat de invloed van de ‘gewone’ televisie af gaat nemen.

Persoonlijk denk ik dat de streamingsdiensten alleen maar meer invloed gaan hebben. Ik denk dat het stukje “de kijker bepaalt wat diegene wanneer kijkt” de norm gaat worden. Later tellen de kijkcijfers veel minder, maar gaan de online kijkcijfers en de kijkcijfers van de streamingsdiensten de norm worden.

Als ik eerlijk ben dan vind ik het wel heerlijk om zelf te bepalen wanneer ik iets kijk. Het is veel te makkelijk om te zeggen: “Oh dit kijk ik later wel terug!” of “Oh dit staat toch op Videoland en dat kijkt makkelijker!”

Nu ik naar mijn kijklijsten kijk, kom ik erachter dat ik toch wel veel op streamingsdiensten kijk/ wil kijken. Mijn kijklijsten op de streamingsdiensten zijn toch wel groter dan de kijklijsten op televisie (de denkbeeldige kijklijsten dan, want voor TV heb je die niet echt).

We gaan zien wat de toekomst gaat brengen.

De TV zal altijd wel blijven bestaan.

Denk ik.

Hoop ik.

❤️

Clannad

PS. Wil je een impressie van mijn kijklijsten? In Hoofdstuk 245 heb ik mijn kijklijsten gedeeld!

PPS. Voor de mensen die willen weten welke trailer mijn moeder vanmorgen keek, ik zet ‘m hieronder neer. Misschien komt er wel een proefabonnement zodat we deze film kunnen kijken. We gaan het zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.