Blog

Hoofdstuk 318

Hi Guys,

Het maken van keuzes.

Je doet het de hele dag door.

Wat gaan we vanavond eten? Wat doe ik vandaag aan? Wanneer ga ik het werk doen? Wanneer ga ik met die vriend(in) afspreken? Etc.

Sommige keuzes maak je dagelijks en soms hoef je niet eens lang na te denken om een bepaalde keuze te maken. Bij andere keuzes moet je veel langer nadenken. Bij weer anderen durf je misschien geen keuze te maken.

Ik ben echt niet goed in het maken van keuzes. Ik kan heel moeilijk de knoop doorhakken.

Vroeger was ik er slechter in dan nu. Vroeger konden we echt uren in een winkel staan voordat ik een keuze kon maken. Nu gaat dit vaak wat sneller.

Ik denk gewoon te veel na voordat ik een keuze maak. Ik sta te lang bij elke optie stil.

Nu zijn dit nog relatief ‘makkelijke’ keuzes. Het gaat vaak niet om levens veranderende keuzes. Er is geen ‘goed’ of ‘fout’. Het zijn dagelijkse keuzes dus je kan het altijd nog een keer doen en/of een andere keuze maken.

Er zijn ook keuzes die veel meer gevolgen hebben.

Bijvoorbeeld de keuze voor een nieuwe opleiding, de keuze voor een bepaalde baan, de keuze om ontslag te nemen en/of te stoppen met een opleiding, de keuze om wel/niet mee te werken aan een bepaald project. En ga zo nog maar even door.

Deze keuzes hebben meer invloed op je leven (Al is het nooit te laat om een andere keuze te maken).

Vaak zijn dat ook keuzes waar je wat langer over na moet denken en misschien is het wel een keuze die je eigenlijk niet durft te maken. Bang omdat je bang bent voor de gevolgen.

Het zijn keuzes die je niet dagelijks maakt. Vaak zijn het keuzes die af en toe voorbijkomen.

Ook die keuzes vind ik echt vreselijk. Ik ben dan echt iemand die geen keuze kan maken. Ik ben dan echt heel erg bang dat ik de verkeerde keuze maak en dat ik spijt krijg van mijn keuze. Ik stel bepaalde keuzes dan ook echt lang uit.

Daarnaast ben ik ook nog eens iemand die, als ik mijn keuze uiteindelijk heb gemaakt, ook nog nadenkt over het feit of dit wel echt de juiste keuze was.

Ik ben er echt niet goed in.

Je hebt ook nog een ander soort keuze: keuzes die opeens op je pad komen en die niet echt voelen als keuzes. Het is een keuze die je niet aan hebt zien komen en voor je het doorhebt, heb je een keuze gemaakt.

Keuzes die je niet echt goed weet te verklaren, omdat ze opeens op je pad komen. Bij die keuzes volg je je gevoel. Je doet wat goed voelt. Het lijkt wel of je juist veel meer achter deze keuze staat.

Ik ken deze keuzes ook. Het is moeilijk uit te leggen, omdat ze er opeens zijn. Opeens moet je een bepaalde keuze maken. Ook weet je opeens welke keuze je moet maken.

Ja, ik blijf een beetje vaag. Dat is echt omdat ik niet goed weet hoe ik het uit moet leggen. Ik denk dat je het mee moet maken. Ik denk ergens ook wel dat veel mensen weten waar ik het over heb.

Als laatste heb je nog een andere soort keuzes: je weet al welke keuze je gaat maken, maar je durft de keuze niet te maken. Een soort van: je hoofd weet het, maar je hart durft het niet.

De meest verschrikkelijke keuzes. Je moet namelijk een keuze maken en je weet ook echt wel welke keuze je moet maken, maar je wilt de keuze niet maken. Je durft niet. Je bent bang voor de gevolgen. Of je bent bang dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt.

Keuzes.

Ik vind het verschrikkelijk. Ik ben er namelijk helemaal niet goed in. Ik heb veel te snel last van keuzestress.

Ik ben dan ook iemand die vaak kijkt naar hoe ik beide opties alsnog samen kan voegen. Ik weet gewoon dat dat vaak onmogelijk is.

Kan je leren ‘keuzes maken’?

Ik weet het niet. Misschien moet ik eens onderzoek gaan doen en dan een cursus ontwikkelen.

Ik denk namelijk dat ik niet de enige ben die het verschrikkelijk vindt om keuzes te maken.

Mijn probleem is een beetje dat ik alles leuk vind en dat ik alles wil doen.

Ja, ik moet er denk ik maar mee leren leven……

 

Muziek van de Week.

Ik schaam me een klein beetje. ‘Beste Zangers’ is namelijk al een tijdje bezig en ik heb nog bijna niets van het seizoen gezien. Deze week heb ik aflevering 1 gezien. Ik ben dus een beetje laat.

Ik heb wel heel erg genoten van aflevering 1. Ik kende van tevoren maar drie mensen. Dus ik heb me vooral laten verrassen door de rest. In aflevering 1 ben ik al heel erg verrast. Ik ben echt heel erg benieuwd naar de rest van het seizoen!

In aflevering 1 stond Roel VanVelzen centraal. Voor mij sprong er één optreden heel erg bovenuit. Laat ik deze artiest nou al een beetje kennen (ik vond zijn hit namelijk echt heel erg tof). Hij blies mij echt omver met zijn stem.

Als je van zo’n grote hit zo’n breekbare/eigen versie kan maken dan ben je echt top.

 

MVDW:

Joe Buck – Baby get higher

Kan je een verkeerde keuze maken?

Ik vind dat een goede vraag. Ik weet niet of je een verkeerde keuze kan maken. Ik neig te zeggen dat je geen verkeerde keuze kan maken.

Daarbij is het, denk ik, wel heel erg belangrijk dat je jouw hart en gevoel volgt. Als jij een keuze maakt dan is het een goede keuze.

Het is belangrijk dat je jouw keuze voor jezelf kan verantwoorden. Het maakt helemaal niet uit wat de rest van jouw keuze vindt. Je hoeft je niet altijd te verantwoorden voor een keuze. Je hoeft alleen maar verantwoording aan jezelf af te leggen.

Het is het allerbelangrijkste dat jij gelukkig(er) wordt van je keuze.

Als je jouw hart/gevoel voelt dan maak je een goede keuze.

Doe altijd waar jij je goed bij voelt. Laat je niet door anderen ompraten.

Vraag anderen om advies, maar maak altijd zelf de keuze.

Het klinkt nu heel makkelijk allemaal, maar dat is het echt niet.

 

Als het 100% jouw eigen keuze is dan is het een goede keuze.

Als het maar 99% jouw keuze is dan is het een verkeerde keuze.

 

Dus misschien bestaan er toch goede en slechte keuzes.

 

Het is jouw leven en jij bepaalt wat er gebeurt en wat je wil.

Het leven bestaat uit miljoenen keuzes. Je ontkomt er niet aan. Hoe eng het ook kan zijn.

Soms moet je gewoon een keuze maken. De ene keer gaat het makkelijker dan de andere keer.

Volg altijd je hart.

Uiteindelijk komt alles goed.

❤️

Clannad

1 gedachte over “Hoofdstuk 318”

 1. Geweldig ik vindt je een kanjer dat je dat
  Allemaal zo goed kan je verteld dingen wat ik ook vaak tegen kom maar later denk
  Ik heb ik het
  wel goed gedaan meestal wel
  Maar het was een heel goed verhaal wat je
  Schreef gr ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.