Blog

Hoofdstuk 316

Hi Guys,

Mijn eerste week op school en op stage zit er alweer op. De vakantie is nu officieel voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer begonnen.

De start is weer geweest.

Ik ga eerlijk met jullie zijn: het viel me best zwaar.

Ik doel dan niet op het feit dat alles weer begon. Ik had er echt heel veel zin in en ik vond het ook echt heel erg leuk. Het is altijd spannend om een nieuwe opleiding te starten en om te beginnen op een nieuwe stageplek.

Die spanning voelde ik ook echt. Je komt toch weer nieuwe mensen tegen. Je start in een vreemde omgeving (nou ja, echt een hele vreemde omgeving was het niet. Het waren nieuwe dingen op locaties waar ik bekend ben. Snappen jullie het nog?) en je moet alles weer leren kennen. Je moet je eigen draai weer even vinden.

Ik had veel gezonde spanning. Ik had er wel heel veel zin in.

Wat me wel zwaar viel, was het feit dat ik weer lange dagen weg was. Ik moest weer vroeg op en was de hele dag bezig.

Dat klinkt misschien heel ‘normaal’.

Door de afgelopen tijd is dat bij mij toch wel anders geweest. De zomer heeft daar zeker een rol in gespeeld, maar eigenlijk is mijn ritme al veel langer verstoord.

Door corona is mijn ritme ook helemaal door elkaar gehaald. Ik was voor het grootste gedeelte namelijk thuis. Ik hoefde geen lange dagen weg. Ik kon langer in bed blijven liggen, want ik hoefde nergens naartoe. Dat heeft toch wel 1,5 jaar geduurd (ik ben zeker niet de enige).

Nu moet ik weer rekening houden met o.a reistijd en de tijd die ik nodig heb om mijn protheses aan te doen.

Dat is toch weer even wennen.

Ik heb het idee dat ik echt helemaal opnieuw moet beginnen met het starten van een ritme. Dat valt me zwaarder dan verwacht en het is ook zwaarder dan andere jaren. Maar goed, het gaat echt wel weer goedkomen. Na een paar weken ben ik hier weer helemaal aan gewend.

De periode na de vakantie voelt vaak toch als een nieuw begin.

In de vakantie ben je misschien wat makkelijker rondom van alles. Je eet misschien wat ongezonder, je hebt een heel ander slaapritme, je sport minder en je hebt minder verplichtingen. Misschien houd je je ook wat minder aan bepaalde rituelen. Ook heb je geen verplichtingen van werk/school of andere dingen.

Als ik naar mezelf kijk dan klopt het allemaal. Ik heb tijdens de zomervakantie niet heel gezond gegeten. Ik heb op een gegeven moment bijna dagelijks een croissantje met jam gegeten. Ik heb deze zomer alles gegeten waar ik trek in had en waar ik zin in had.

Ook heb ik veel minder beweging gehad dan normaal (dit houdt ook in dat ik veel minder mijn beenprotheses aanhad. Dat scheelt ook veel hoor). Ook ging ik later naar bed, maar ik heb nog steeds geprobeerd om dagelijks om 09:09 wakker te worden (vaak lukte dat).

Als laatste heb ik me minder aan bepaalde rituelen gehouden. Hier doel ik op het feit dat ik veel minder heb gelezen dan ik deed. Ik las altijd voordat ik ging slapen, maar in de zomer heb ik dat bijna niet gedaan.

Daar heb je allemaal vakantie voor. Tijdens de vakantie moet je extra genieten en mag je jezelf extra verwennen.

Je hebt een leven in de zomer en een leven tijdens de rest van het jaar ☺️. Zo voelt het soms een beetje.

Na de vakantie pak je alles weer op. Je gaat weer meer bewegen, je gaat gezonder eten en je pakt je oude rituelen weer op. Daarbij ga je na de zomer ook weer beginnen met werk/school en heb je weer andere verplichtingen.

Die motivatie om alles weer op te pakken is weer aanwezig. Ook nu ga ik weer doen waar ik voor de zomer mee bezig was.

De ene keer is die omschakeling makkelijker dan de andere keer.

Ik merk dat de omschakeling deze keer wat zwaarder is dan normaal. Ik denk echt dat de hele situatie rond corona hier een rol bij speelt.

We zitten nu in een periode waarin ons leven stapje voor stapje weer drukker begint te worden. We mogen weer meer dingen. Daar ben ik echt heel erg blij mee, maar het is wel een extra omschakeling.

Ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik weer mag sporten, dat ik weer naar school mag en dat mijn stage doorgaat. Al vind ik het ook weer spannend.

Voor je het weet voelt alles weer ‘normaal’.

Het duurt altijd even om je eigen draai (weer) te vinden. Daar heeft iedereen ervaring mee. Het is de meesten van ons ook gelukt om tijdens de lockdowns onze draait te vinden. Na de lockdowns gaat het ook wel weer lukken om onze draai te vinden. Dat kost even tijd.

We hebben al ervaring met het oppakken van het leven na de zomervakantie. Dat is ons ook al vaker gelukt.

Ik ben er niet zo heel erg bang voor. Het gaat wel goed komen.

Voor je het weet hebben we weer vakantie ☺️.

 

Muziek van de Week.

Deze week hoorde ik het duet tussen deze twee artiesten. Toen ik het hoorde, werd ik betoverd. Ik vond het zo’n ontzettend mooi duet.

Ik ben echt verliefd op dit nummer geworden. Ik vind de tekst zo ontzettend mooi. Deze man zingt ook met zo ontzettend veel emotie. Ik voel wat hij zingt. Hij raakte me.

Ook ben ik heel erg onder de indruk van de stem van deze artiest. Door ‘Dancing on my Own’ wist ik dat hij een mooie stem had, maar in dit nummer lijkt zijn stem nog veel mooier.

Ik denk dat ik toch maar eens meer van zijn muziek ga beluisteren. Dit nummer belooft namelijk heel veel goeds.

Dan passen heel toevallig de twee stemmen ook nog eens heel mooi bij elkaar. De twee stemmen maakt dit nummer nog veel mooier.

 

MVDW:

Calum Scott & James Bay – Biblical

Een nieuw school-/werkjaar is begonnen. Tijd om nieuwe doelen te stellen.

Wat gaat het komende jaar ons brengen?

Als ik puur naar mezelf kijk dan hoop ik dat ik aan het eind van dit schooljaar een diploma op zak heb en dat ik voor de klas mag staan. Ik hoop dat ik me op mijn stage mag ontwikkelen en dat ik heel veel ga leren.

Het gaat mijn eerste jaar als docent worden. Ik ben dan wel een docent in opleiding, maar komend jaar ga ik mijn eerste ervaringen rondom het docentschap opdoen. Dat vind ik erg spannend, maar ik heb er heel veel zin in. Ik ga dus aan een heel nieuw avontuur beginnen.

Ik ben heel benieuwd naar het komende jaar.

 

Na de zomer voelt het toch als een nieuw begin.

Het voelt als een nieuwe start.

Dat vind ik dan toch wel weer heel bijzonder. Daar ben ik ook heel erg dankbaar voor.

De eerste dagen/weken zijn misschien moeilijk. Het voelt misschien heel zwaar.

Uiteindelijk ga je je draai (weer) vinden. Je moet weer even inkomen en weer even wennen.

 

Ik hoop op een heel erg mooi school-/werkjaar. Een jaar met veel mooie kansen en een jaar waarin ik veel lieve mensen ga leren kennen.

 

Ik ben er klaar voor.

Ik ben benieuwd wat het komende jaar me gaat brengen. Ik ben heel benieuwd wat er op mijn pad gaat komen en hoe ik me ga ontwikkelen. Ik heb er zin in 😊.

 

Niemand weet wat de komende tijd ons gaat brengen. Veel is onzeker en onduidelijk. Ik hoop op het beste.

Laten we er een mooi jaar van maken.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.