Blog

Hoofdstuk 314

Hi Guys,

Voordat ik begin met Hoofdstuk 314 wil ik jullie allemaal heel erg bedanken voor alle lieve reacties die ik heb gehad op Hoofdstuk 313. Het heeft me heel veel goeds gedaan.

Het gaat per dag iets beter met me. Ik mis Duco nog steeds elke dag, maar dat zal voor altijd zo blijven. Het leven gaat door. Hoe moeilijk het ook is. Het gaat wel echt beter met me.

Nu is het tijd voor Hoofdstuk 314. Dat is niet zomaar een blog.

Afgelopen maandag (16 augustus 2021) bestond mijn blog 6 jaar.

Ik ben dus alweer 6 jaar aan het bloggen. Jeetje, wat is dat snel gegaan zeg! In die 6 jaar heb ik twee diploma’s en mijn rijbewijs gehaald. Ik heb drie verschillende scholen gehad. Ik ben met sport gestopt, maar ik heb ook een hele leuke nieuwe sport leren kennen. In de afgelopen 6 jaar heb ik ook zo ontzettend veel lieve mensen leren kennen. Ook heb ik van een aantal dierbaren afscheid moeten nemen.

Ook heb ik mezelf de afgelopen 6 jaar heel erg ontwikkeld in het schrijven van blogs. Ik heb nu pas het gevoel dat ik mijn manier van bloggen heb gevonden. Ik blijf het nog steeds erg lastig vinden. Ik vind het vooral heel erg leuk om te doen.

Dan heb ik het niet eens over het feit dat ik zo ontzettend dankbaar ben voor alle mensen die mijn blogs lezen. Mensen die de moeite nemen om elke week een blog te lezen en die ook reageren. Dat vind ik echt geweldig. Daar word ik heel erg gelukkig van. Ik merk nog steeds elke week dat het aantal lezers groeit. Daar ben ik erg dankbaar voor!

Om het 6-jarig jubileum van mijn blog te vieren, wil ik twee tags doen. Dat leek me wel leuk. Het is de ‘kijkkasttag’ en ‘The Fairytale tag’. Ik vond deze op internet en ik wilde ze meteen doen!

 

Laten we beginnen met de ‘Kijkkasttag’:

1. Kijk je vaak TV?

Ja! Ik kijk bijna de hele dag TV. Soms staat de TV alleen maar aan zonder dat ik ernaar kijk. Maar ja, ik kijk echt veel TV. Ik kijk ook nog ‘gewone’ TV. Daarnaast kijk ik ook echt wel veel naar Netflix en Videoland en NPO Start.

2. Wat vind je echt leuke TV?

Oeh. Dat verschilt heel erg. Mij maak je blij met een leuke serie of een film, maar je maakt mij ook heel erg blij met een real life TV. Ook vind ik het heerlijk om naar een documentaire te kijken of naar een muziekprogramma. Mijn interesse is zo ontzettend groot dat ik niet echt één ding kan benoemen. Het verschilt namelijk ook heel erg.

3. Van welk tv-programma durf je nauwelijks toe te geven dat je het graag kijkt?

Ik zou het echt niet weten. Misschien ‘We zijn er bijna’, maar dat komt denk omdat het niet echt een programma is voor mijn leeftijdscategorie. Ik vind het niet erg om het toe te geven. Ik zou het eigenlijk niet weten.

Oh wacht! Ik vind het soms heerlijk om naar 24Kitchen te kijken!

4. Snoep je voor televisie?

Ja! Ik vind het heerlijk. Gisteren heb ik nog ijs gegeten.

Als ik weer gezond ga eten dan snoep ik liever niet voor de TV. Gezond snoepen vind ik toch wel wat lastiger. Als iemand tips heeft voor gezonde snacks: kom maar door!

5. Wie is je favoriete televisiekok?

Hugo Kennis, De Wosten van Babel, Miljuschka Witzenhausen en Jamie Oliver.

6. Ben je een zapper?

Liever niet. Ik zapp alleen als er niets meer op TV is. Ik weet vaak wel wat ik wil kijken, maar het komt ook wel vaak voor dat er niets op TV is. Dan kan ik wel goed zappen. Ik heb er eigenlijk echt een hekel aan.

7. Kijk je nog TV na een avondje stappen?

Ik ben niet echt iemand die uitgaat. Door corona ben ik ook niet echt avondjes weggeweest. Voor corona keek ik soms ook nog TV als ik een avondje weg was geweest.

8. Hou je van komedie/humor? Wie is je favoriete komiek?

Ja! Ik vind dat soms echt heerlijk! Het is niet mijn favoriete genre.

Ik hou van Jochem Myjer, Richard Groenendijk en Najib Amhali. Ook geniet ik altijd heel erg van Niels van der Laan en Jeroen Woe (Even tot hier).

9. Aan welk programma uit je jeugd hou je goede herinneringen over?

Heb je even? Ik keek als kind namelijk veel TV. Ik zou hier eigenlijk een aparte blog over kunnen schrijven. Ik hou het nu kort.

Ik denk dat ik nu voor ‘Het Huis Anubis’ ga. Al is het maar omdat ik de laatste tijd veel acteurs zie die vroeger in ‘Het Huis Anubis’ hebben gespeeld.

10. Van welk programma mis je geen enkele aflevering?

Ook daar kan ik heel veel over schrijven.  Op dit moment mis ik geen enkele aflevering van ‘Down the road’. Ook vind ik ‘B&B vol liefde’ echt een heerlijk programma, maar ik heb daar nog niet alles van gezien. Ook mis ik geen enkele aflevering van ‘Down The Road’.

In het najaar begint ‘Even tot hier’ weer en daar mis ik geen enkele aflevering van.

 

11. Hoe en waar kijk je TV? Met wie kijk je TV?

Ik kijk de hele dag door TV.  Ik kijk het liefste TV in de woonkamer, omdat die TV groter is. Sinds kort heb ik een chromecast op mijn slaapkamer en daardoor kan ik alles op mijn TV streamen. Beste aankoop in jaren!

Ik kijk vaak samen met ouders TV, maar ik vind het ook heerlijk om alleen TV te kijken.

 

12. Hoeveel TV’s heb je in huis? Waar staan ze?

Wij hebben drie TV’s. Eentje in de woonkamer, eentje op de slaapkamer van mijn ouders en eentje op mijn slaapkamer.

13. Films of series?

Oeh dat is een lastige! Ik vind het allebei namelijk heerlijk! Vorige week ben ik na 1,5 jaar weer naar de bioscoop geweest en dat vond ik heerlijk! De film ‘Meskina’ is ook echt een grote aanrader!

Thuis kijk ik de laatste tijd veel vaker een serie. De laatste tijd kijk ik ‘Dertigers’ (vanaf morgen seizoen 2 op NPO3!), ‘Swanenburg’ (NPO) en ‘Normal People’ (op NPO 3). Als ik naar mijn kijklijsten kijk dan staan er meer series op. Dus ik kies toch voor series.

Ik vind films ook echt heerlijk!

14. Waar kijk je zeker nooit naar?

Love Island, Temptation Island en dat soort programma’s. Ik heb zo geen behoefte aan zulke programma’s. Ieder zijn ding .

 

 Wat is het toch heerlijk om het ver series, films en programma’s te hebben! Misschien dat ik er wel weer een heel hoofdstuk over ga schrijven. Goed idee?

Op naar de tweede tag: The Fairytale tag.

Geen toeval: mijn spotifylijst is nu een ‘Disneymedley’ aan het afspelen 🙈.

 

Sneeuwwitje: Beschouw je jezelf als mooi? 

Jeetje, we mogen niet even lekker inkomen 😊. Ik vind mezelf mooier dan vroeger. Ik ga steeds meer van mezelf houden. Het is een proces en ik zit er nog middenin. Ik vind mezelf niet heel mooi, maar ook niet heel lelijk. Ik vind wel dat iedereen mooi is op zijn/haar eigen manier. 

Doornroosje: Hoe veel uren slaap je elke nacht? 

Dat verschilt. Ik probeer wel echt 8 uur slaap te pakken elke nacht. Ik wil wel graag een bepaald ritme bewaren. Dus ik sta op mijn vrije dagen altijd om 09:09 (ja, dat vind ik een leuke tijd) op.

Assepoester: Heb je een avondklok? 

Nee. Ik ben wel iemand die liever niet in het donker op straat is. Daar heb ik in Hoofdstuk 92 wat meer aandacht aan gegeven.

 

Rapunzel: Houd je ervan om buiten te zijn? 

Ja! Ik vind het eerlijk om buiten te zijn!

 

Roodkapje: Vertrouw je onbekenden snel? 

Ik ga eerder af op mijn gevoel. Als mijn gevoel bij een persoon goed is dan vertrouw ik diegene. Als mijn gevoel niet goed is dan vertrouw ik diegene niet. Ik ben meer een gevoelsmens. Als weet ik altijd precies wat ik wel deel en wat ik niet deel. Dat is vooral bij mensen die ik nog niet zo goed ken.

De Wolf en de 7 geitjes: Ben je makkelijk voor de gek te houden?

Ja! Ik ben heel erg goedgelovig en je kan ook heel makkelijk een makkelijk een grap met mij uithalen. Op 1 april kom ik daar altijd extra achter.

De Zeven Raven: Heb je zusjes of broertjes? Zo ja, hoe is je relatie met hen? 

Nee.

Belle en het Beest: Wat maakt een persoon mooi in jouw ogen? 

Het hebben van een mooi karakter. Iemand die lief is en je respecteert voor wie je bent. Iemand die eerlijk en oprecht is en dus niet twee gezichten heeft. Dat zijn wel de belangrijkste dingen die in mijn ogen een persoon mooi maken.  

Sjaak en de Bonenstaak: Welke planten staan in jouw huis? 

Oh wat een verschrikkelijke vraag! Ik heb een plant op mijn kamer staan, maar ik heb geen flauw idee wat voor een plant het is. Het is een groene plant met balderen 🙈. Ik heb geen groene vingers. Ook in de woonkamer staan veel planten, maar ik heb geen flauw idee welke planten dat zijn.

Sorry. Ik heb andere kwaliteiten……

De Gelaarsde Kat: Heb je huisdieren?

Ja! Ik heb vissen en twee katten (Sunny en Olaf).

Er zijn twee katten overleden (Luna en Mannetje) en sinds kort is Duco (Rottweiler) ook niet meer onder ons.  Ook hebben we ooit een andere Rottweiler gehad genaamd Amy. Zij is al 15/16 jaar niet meer onder ons.

Ook hebben wij twee parkieten gehad (Piet en Bibbi) en twee konijnen (Suus en Snuffie).

Blauwbaard: Noem een zwakte in je karakter.

Ik ben erg onzeker. Dit zorgt ervoor dat ik veel dingen niet durf, omdat ik denk dat ik het niet kan. Ook heb ik een laag zelfbeeld en dat zorgt er ook voor dat ik vaak denk dat ik niet goed genoeg ben. Ik twijfel te veel aan mezelf en ik overdenk alles. Ook leef ik te veel in mijn hoofd.  Dat is wel een zwakte in mijn karakter. 

Pinokkio: Wat is je grootste wens? 

Dat iedereen gezond en gelukkig mag worden en dat de wereld gevuld zal zijn met veel liefde. Dat iedereen mag zijn wie diegene wil zijn.

Peter Pan: Wat is je (mentale) leeftijd? 

Oh jeetje, wat een lastige vraag. Ik vind het heerlijk om af en toe nog naar tekenfilms te kijken of naar Nickelodeon en/of Disney Channel.

Mijn kalenderleeftijd is 22.

Mijn mentale leeftijd? 18? Begin van de volwassenheid?

De Sterrendaalders: Wat is je meest waardevolle bezit? 

De mensen en dieren die mij dierbaar zijn. Iedereen om me heen.

 

Golden Mary & Pitch Mary: Ben je meer een lui persoon of werk je juist hard? 

Ik kan wel een lui persoon zijn. Ik vind het heerlijk om een dag series te kijken en helemaal niets te doen.

Toch ben ik eerder een persoon die graag dingen doet en die hard werkt. Het lui-zijn vind ik heerlijk voor één dag, maar langer ook niet. Ik ben veel liever lekker bezig.

 

De Stukgedanste Schoentjes: Vind je het leuk om naar feestjes te gaan? 

Nee. Ik ben niet iemand die graag uitgaat. Ik vind het leuker om met vrienden lekker uiteten te gaan, naar het theater te gaan, naar de bioscoop te gaan of bij iemand thuis een film te kijken. Ook vind ik het heel leuk om naar een concert te gaan. Ik ben geen uitgaanstype.

 

De Nieuwe Kleding van de Keizer: Geef je veel om je kleding? 

Ligt eraan hoe je het bekijkt. Ik vind het heerlijk om te shoppen. Soms heb ik daar ook echt zin in. Ik ben niet iemand die elke week iets nieuws wil hebben.

Ik ben momenteel toevallig wel op zoek naar een mooi lichtroze pak. Ik ben meer een gerichte shopper. In de vakantie vind ik het ook heerlijk om te shoppen.

Ik geef veel om mijn kleding als je kijkt naar hoe ik met kleding omga. Ik ben altijd wel voorzichtig en ik gooi niet zomaar iets weg.

Het Knappe Snijdertje: Vind je jezelf dapper/moedig? 

Nee. Ik zou wel wat dapperder/moediger mogen worden. Ik kies nog vest wel vaak voor het vertrouwde en het bekende.

De Prinses op de Erwt: Ben je gevoelig? 

Ja! Ik ben heel erg gevoelig. Vooral emotioneel gezien. Al heb ik door de opleiding ‘Sociaal Werk’ wel geleerd hoe ik mijn gevoeligheid tijdens werk uit kan schakelen. Zodat ik wel professioneel blijf, zeg maar. Anders zou ik heel snel meehuilen.

Als ik naar een serie of een film kijk dan huil ik heel snel. Ook tijdens het luisteren van muziek. Dus in die zin ben ik erg gevoelig.

Fysiek gezien ben ik niet gevoelig.

 

Oh wow. Dat waren beide tags! De blog is iets langer geworden dan gebruikelijk. Toch hoop ik dat jullie me op een andere manier hebben leren kennen 😊. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te doen.

 

Muziek van de Week.

Deze week wil ik heel graag een cover met jullie delen. Ik hoorde dit nummer een paar weken geleden en ik werd meteen verliefd op deze versie. Ik ben al een groot fan van het origineel. Het origineel staat bij mij echt vaak aan, omdat ik het zo goed vind.

Deze versie vind ik ook erg goed. Sinds ik deze versie heb gehoord, staat deze versie heel veel op repeat.

Of ik het beter vind dan het origineel? Dat durf ik niet te zeggen, maar deze versie komt wel dicht in de buurt.

Ik kende deze artiest nog niet zo goed (alleen van zijn rol in Pitch Perfect, ik heb “Dear Evan Hansen” nog niet gezien….), maar ik denk toch wel dat ik even wat meer van hem ga beluisteren. Wat een stem heeft deze man! Ik ben fan!

Tot die tijd ga ik heel erg genieten van deze cover van hem!

MVDW:

Ben Platt – Yoü and I

6 jaar bloggen. Wat een tijd.

Ik had nooit gedacht dat ik dit 6 jaar lang zou doen. Ik ben nog steeds een beetje verbaasd.

Ik heb heel erg het gevoel dat ik nog maar net begonnen ben.

Ik ben dan ook echt nog niet van plan om te stoppen. Soms spookt het idee wel door mijn hoofd, maar ik merk dat ik het toch veel te leuk vind. Ik wil mezelf nog zo graag verder ontwikkelen. Ik ben nog lang niet klaar!

Ik hoop heel erg dat jullie het ook leuk vinden. Tot nu wordt mijn blog nog elke week gelezen dus daar ben ik heel blij mee. Al was het maar één iemand die mij blog las. Ik ben blij met elke lezer.

Laat me vooral weten wat jij een keer wil lezen op mijn blog. Misschien brengen jullie me wel op ideetjes.

 

Ik wil jullie zo ontzettend bedanken voor het lezen van mijn blogs. Jullie weten niet half hoeveel dat voor mij betekent. Bedankt voor het feit dat jullie mij volgen tijdens mijn verhaal.

Mijn verhaal is nog niet klaar.

Ik ben nog maar net begonnen en ik kan niet wachten om het allemaal met jullie te delen!

❤️

Clannad

2 gedachten over “Hoofdstuk 314”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.