Blog

Hoofdstuk 310

Hi Guys,

De zomervakantie is nu voor iedereen begonnen! In ieder geval voor alle scholieren. 

Deze zomervakantie zal (net als vorig jaar) anders zijn dan andere jaren. Dit jaar zijn er namelijk in allerlei landen zo ontzettend veel regels rondom corona. Met al die verschillende regels en al die steeds veranderende regels ben ik erg blij dat ik dit jaar een keer niet op vakantie ga. Ik denk dat ik echt gek zou worden met al die regels.

Maar goed, voor alle mensen die wel op vakantie gaan: veel plezier en blijf gezond!

Het begin van de zomervakantie betekent ook het einde van een school- of werkjaar. Voor mij persoonlijk betekent het een einde van een schooljaar. Niet zomaar het einde van een schooljaar, maar het einde van mijn laatste studiejaar. 

Ik heb het laatste jaar van mijn studie afgesloten. Ik heb mijn diploma HBO Sociaal Werk, profiel Jeugd en gezin, behaald! 

Ik heb gewoon een hbo-diploma gehaald!

Het voelt nog steeds heel erg onwerkelijk.

Na een vierjarige opleiding is het nu klaar. Na de zomer ga ik niet meer terug naar de opleiding. Het klinkt zo raar, omdat ik nog niet echt het gevoel heb dat ik klaar ben met de opleiding. Ik heb het idee dat ik net begonnen ben.

Ergens vind ik het niet zo gek met al dat onlineonderwijs……

Als ik terugkijk naar de afgelopen vier jaar dan kijk ik terug op een hele mooie reis. Een heel erg mooi avontuur. 

De afgelopen vier jaar zijn gevuld met hele mooie en inspirerende mensen en (levens)lessen. De afgelopen vier jaar heb ik zo ontzettend veel over mezelf geleerd. Ik had nooit verwacht dat een opleiding hier ook voor kon zorgen.

Als je aan mij vraagt wat de opleiding Sociaal Werk inhoudt dan zal ik zeggen dat het een opleiding is waar je jezelf heel erg tegenkomt.

Het is een hele brede opleiding, want je krijgt kennis over veel verschillende onderwerpen. Daarnaast kom je jezelf ook de hele tijd tegen. Op de meest onverwachte momenten leer je hele nieuwe dingen over jezelf.

Aan het einde van de opleiding ben je een heel ander persoon dan toen je begon. Je hebt namelijk zo’n groei doorgemaakt.

De opleiding leert je ook om naar jezelf te kijken. Tijdens de opleiding moet je, tot vervelends aan toe, veel reflecteren. Ik heb in de afgelopen vier jaar zo ontzettend veel reflecties geschreven. Ik denk dat ik nooit meer in mijn leven zoveel reflecties ga schrijven. Het bleef niet alleen bij de reflecties schrijven. In de lessen waren er ook vaak opdrachten die te maken hadden met reflectie.

De opleiding Sociaal Werk is een opleiding die je bewust maakt van jezelf. Het maakt je bewust van je verleden en de invloed hiervan op je eigen leven. Het maakt je bewust van wat jij belangrijk vindt in het leven. De opleiding maakt je ook bewust van wie je bent. De opleiding daagt je uit om jezelf te vinden zodat je op deze manier jezelf in kan zetten binnen de hulpvelening.

Naast het feit dat ik veel over bepaalde onderwerpen en over mezelf geleerd, ben ik ook erg dankbaar voor alle mensen die ik heb leren kennen.

Dit zijn zowel studiegenoten als docenten. Ik heb van iedereen zo ontzettend veel geleerd. Ook heb ik zo ontzettend veel lol met ze gehad. 

Ik hoop echt heel erg dat ik een aantal nog vaak zal spreken/tegenkomen. Ook heb ik aan de studie mooie vriendschappen overgehouden. Ik hoop echt dat deze vriendschappen nog lang mogen duren.

Ik kijk terug op vier ontzettend leuke jaren. De afgelopen vier jaar krijgen echt een speciaal plekje in mijn hart. Ik ga dit echt niet snel vergeten.

En nu? 

Eerst ga ik genieten van de zomer. Genieten van de dagen waarvoor ik niets voor school hoef te doen. Ik geef toe dat ik het toch best wel lekker vind. Toch vind ik het ook wel raar. Ik ga niet ontkennen dat ik er echt wel van geniet. Mijn kijklijsten op Netflix en Videoland vinden het ook heerlijk dat ik vrij ben ☺️.

Wat ga ik na de zomer doen?

Ik heb besloten dat ik nog een opleiding ga doen. Ik ga de KOP Opleiding Docent Omgangskunde doen aan de Hogeschool Leiden. Door deze opleiding kan ik mijn lesbevoegdheid halen.

De opleiding duurt één jaar en bestaat voor een groot gedeelte uit stagelopen. Daar heb ik echt heel erg veel zin in! 

Ik ga dus nog een jaartje studeren. Door deze opleiding neem ik dus nog geen afscheid van de Hogeschool Leiden. Ik ga eerlijk toegeven dat ik daar best wel blij mee ben. 

Ik ben namelijk heel erg slecht in afscheid nemen. Nu kan ik het dus nog een jaartje uitstellen……

 

Muziek van de Week.

Ik ga eerlijk met jullie zijn: ik heb echt heel erg lang nagedacht over een liedje bij Hoofdstuk 310. 

Waar ga ik me met het nummer nou op richten? Op het feit dat ik een mooi avontuur heb afgesloten? Het feit dat ik hele lieve en inspirerende mensen heb leren kennen? Of ga ik me richten op alle (levens)lessen die ik heb geleerd?

Ik kon zo snel even niet een nummer vinden die al die onderwerpen besprak (of bezong). 

Uiteindelijk heb ik voor een nummer gekozen waarin mijn persoonlijke groei van de afgelopen vier jaar naar voren komt. Het feit dat ik nu een hbo-diploma op zak heb.

Eigenlijk wil ik met dit nummer aan iedereen laten weten dat ik het heb gedaan! Vooral aan de mensen die niet geloofden dat ik het kon.

Ik ben er nog niet. Ik ga nog veel meer mooie dingen doen. Dit is nog maar het begin. 

Misschien wil ik met dit nummer juist iedereen motiveren om altijd je hart te volgen. Doe wat je wil en laat je nooit door iemand tegenhouden. 

Er komt een dag waarop je iedereen zal verbazen. 

MVDW:

Glee – Loser like me

 

Ik heb nog niet helemaal afscheid genomen van de opleiding Sociaal Werk. In september heb ik nog mijn diploma uitreiking.

Ik moet zeggen dat ik nu al met een dubbel gevoel naar deze dag kijk. Als ik ergens niet tegen kan dan is het wel afscheid nemen. 

Toch voel ik aan alles dat het echt tijd is om verder te gaan. Tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Ik ben er klaar voor. 

Ik zal de afgelopen vier jaar altijd bij me dragen. Ik zal alle mooie momenten en alle inspirerende lessen nooit vergeten. Mijn hart is weer wat voller geworden. 

Ik ben heel erg benieuwd wat de toekomst mij gaat brengen.

Eerst nog even genieten van de vakantie 😊.

❤️

Clannad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.