Blog

Hoofdstuk 31

Hi Guys,

Ik moet eerlijk zijn: deze week was best wel een klote week. ik kan er niks anders van maken. Ik kan wel zeggen dat het een te gekke week was, maar dan zou ik liegen.
Waarom was het dan zo’n rot week? vorige week zaterdag kregen we te horen dat het heel erg slecht gaat met mijn opa (de vader van mijn vader). Hij is al een lange tijd ziek, hij heeft kanker. Alleen gaat het nu wel heel erg snel achteruit. Daar blijf je toch mee in je hoofd zitten. Vooral als ze zeggen dat hij waarschijnlijk het einde van deze week niet zou halen. Er was deze week geen moment dat ik niet aan hem dacht. Ik bleef op school de hele tijd de deur in de gaten houden, omdat ik bang was dat 1 van mijn ouders of de teamleider binnen zou komen lopen om te zeggen dat mijn opa was overleden. Dat had ik vooral op maandag en dinsdag. Je begrijpt wel dat mijn concentratieniveau op school niet erg groot was. Vooral niet in het begin van de week.

Mijn opa leeft nog, maar het gaat steeds slechter met hem. Ik zeg het niet graag, maar het is nu eigenlijk wachten tot hij doodgaat. Zover ik weet, heeft hij geen pijn en daar ben ik zo blij om. Mijn ouders zijn bijna elke dag bij mijn opa en zien dat hij steeds zwakker word. Het is een moeilijke tijd. Voor iedereen is het heel erg moeilijk. Je merkt gewoon dat er een hele andere sfeer in huis hangt. Iedereen is (heel erg begrijpelijk) bezig met mijn opa. We weten dat het niet zo heel lang meer duurt voordat mijn opa van ons weggaat, maar niemand weet precies wanneer.
Dan moet je een goede overgang maken naar een ander onderwerp. Weet je wat? We beginnen gewoon met het volgende onderwerp.

Gisteravond was er best wel een beangstigend momentje. Ik zat gewoon TV te kijken en ik deed iets op mijn computer toen opeens de stroom uitviel. Alles viel in 1x uit. Wat moet je dan? Ik belde mijn ouders. Ik was namelijk alleen thuis en ik had zoiets nog nooit alleen meegemaakt. Ik belde dus mijn ouders en die belde de buurman. De buurman heeft me geholpen en na ongeveer 5 minuten deed de stroom het weer.
Toch vond ik het wel even eng hoor. Zit je dan in het donker zonder dat je weet wat je moet doen. Ik schrok vooral. Uiteindelijk is alles goed gekomen hoor, maar het was wel even spannend 🙂

Gister begon het programma ‘It Takes 2’ op RTL4. In ‘It Takes 2’ gaan bekende Nederlanders zingen. Het zijn mensen waarvan je misschien weet dat ze kunnen zingen. Deelnemers aan het programma zijn onder andere Jan Kooijman, Jan Versteegh, Marlijn Weerdenburg en Pim Wessels. De jury bestaat uit: Angela Groothuizen, john Ewbank en Roel van Velzen. De bekende Nederlanders worden gekoppeld aan 1 van de 3 professionele zangers. De 3 professionals zijn: Glennis Grace, Waylon en Trijntje Oosterhuis. De presentatie is in handen van Gordon en Chantal Janzen.
In de eerste aflevering zag je alle kandidaten en de 3 professionals kozen hun teamleden. Het leuke was dat de 3 professionals alleen de stemmen hoorden. Ze konden dus niet zien wie het was.
Ik vind het een leuk programma. Sommige mensen zijn echt heel erg goed. Sommigen hadden me echt verrast zoals Jan Versteegh en Jan Kooijman. En een programma met Glennis Grace en Waylon? Dat moet goed zijn J.
Ik zou zeggen kijk elke zaterdag om 20:00 naar ‘It Takes 2’ op RTL4.

Gister begon er ook weer een nieuw seizoen van ‘Alles Mag Op Vrijdag’. Er was deze keer wel iets anders aan het programma. Voortaan heet het ‘Alles Mag Op Zaterdag’. Dat komt gewoon, omdat het voortaan op zaterdag wordt uitgezonden en niet op vrijdag (simpel toch?). Verder is er helemaal niks veranderd. De teamcaptains zijn nog steeds Gordon en Gerard Joling en de presentatie is nog steeds in handen van Jandino Asporaat. Er zijn 2 teams van 3 personen (2 kandidaten en teamcaptain) en doormiddel van te gekke spellen strijden ze tegen elkaar. Vooral de spellen zijn geweldig. De spellen zijn zo grappig. Deze week bestond het team van Gordon uit Pip Pellens en Timor Steffens. Het team van Gerard bestond uit Wolter Kroes en Thomas Berge. Vooral Pip was hilarisch. Ik heb me dubbel gelachen om haar.
Mijn 2 favoriete spellen zijn ‘De schuine scene’ en ‘schreeuwlelijk’. Bij ‘De schuine scene’ moeten de teams een scene spelen op een vloer van 22 graden. De vloer staat dus schuin. Dat levert te leuke tv op.
Bij ‘Schreeuwlelijk’ moet je denken aan de ‘Whisper Challenge’. Het team dat aan de beurt is, moet koptelefoons op met hele harde muziek. Ze moeten een woord zeggen tegen de andere teamleden. Je hoort elkaar niet dus je gaat steeds harder schreeuwen. Ook dat levert geweldige tv op.
Ik heb me echt doodgelachen. ‘Alles Mag Op Zaterdag’ is elke zaterdag te zien op RTL4 na ‘It Takes 2’.
Ik heb het wel eens vaker gezegd wat muziek met je kan doen. En ook zeg ik wel eens vaker hoe belangrijk vrienden zijn. Edsilia Rombley heeft afgelopen vrijdag bij ‘RTL Late Night’ laten zien dat je die 2 ook heel erg goed kan combineren. Ze zong een nummer voor Humberto Tan (presentator ‘RTL Late Night’) over vriendschap en Humberto schoot vol. Ik heb het fragment gister gezien en ik schoot ook vol.
Ik moet dit gewoon met jullie delen, maar wees voorbereid. Pak alvast een zakdoekje.

Er is 1 programma op TV die ik zo belangrijk vind (het zijn er wel meerdere, maar deze is anders). Ik denk dat dit het 3de of 4de seizoen is die ik zie. Ik weet niet hoeveel seizoenen het heeft, maar dat is ook niet heel erg belangrijk. Ik begon met kijken toen Valerio Zeno nog de presentator was. Inmiddels is Tim Hofman. Ik heb het over het programma: ‘Je Zal Het Maar Hebben’. In het programma volg je elke aflevering 2 mensen met een beperking. Je ziet hoe ze in het leven staan. Hoe ze met hun beperking omgaan. Ik vind dat te gek om te zien. Mensen die net zo in het leven staan als ik. Die eigenlijk zoiets hebben van: dit hoort nou eenmaal bij me, maar ik ga gewoon leven.
Het hangt ook van de presentator af hoor. Hoe de presentator erin staat. Hoe hij ermee omgaat. Valerio deed het heel goed, maar Tim is echt geweldig. Er is namelijk ook een onderdeel in het programma waar de presentator (nu Tim Hofman) gaat beleven hoe het is om met die aandoening/beperking te leven. Ze proberen het zo goed mogelijk na te bootsen. Tim heeft zoiets van: fuck it ik doe het gewoon.
Wat ik ook zo mooi vind aan Tim is dat hij de mensen in het programma niet als zielig behandeld. Hij behandeld ze gewoon als ieder ander. Hij stelt de vragen die hij wilt stellen, hij vraagt alles en dat is geweldig.
‘Je Zal Het Maar Hebben’ is elke dinsdag te zien op NPO 3 om 21:20.
Deze aflevering vond ik heel erg mooi en greep me ook heel erg aan. Vooral het verhaal van Marvin. Kijk de uitzending hier.

Voordat ik de ‘Muziek van de week’ bekend ga maken, wil ik jullie nog iets vertellen. Ik heb een afspeellijst gemaakt waar alle nummers in staan die ooit ‘Muziek van de week’ zijn geweest. Okay alleen de nummers die ook op Spotify staan. Niet alle nummers staan namelijk op Spotify. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Wil je alle nummers luisteren abonneer je dan op de afspeellijst.
Ook heb ik al een hele tijd een afspeellijst met mijn favoriete nummers. Deze afspeellijst luister ik altijd als ik mijn huiswerk zit te maken, als ik gewoon muziek wil luisteren en ik luister hem vaak als ik mijn blog zit te schrijven. Wil je weten naar welke muziek ik luister? Abonneer je dan op die afspeellijst.

Muziek van de week.
Zoals jullie weten hou ik heel erg van oude muziek. Naja oude muziek. Ik vind dat muziek geen leeftijd heeft. Als het goede muziek is, is het goed. Afgelopen week hoorde ik een weer een nummer en ik werd gelijk weer verliefd op het nummer. Ik heb ook maar gelijk alle hits van deze band geluisterd. En ze hebben echt goede muziek gemaakt. Helaas is de band al eventjes uit elkaar, maar Dinand komt solo terug. Ik ben een beetje verliefd geworden op zijn stem.
Op dit moment is dit nummer misschien wel mijn favoriete nummer.

Muziek van de week:
Kane – No Surrender

Deze blog ging wel veel over TV he 🙂 . Ik wil jullie heel erg bedanken voor het lezen van deze blog. Tot volgende week!

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.