Blog

Hoofdstuk 308

Hi Guys,

Ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen. Ik merk dat ik nog steeds een beetje van slag ben van wat er deze week allemaal is gebeurd.

Ik ga eerlijk met jullie zijn: ik had eigenlijk een heel ander idee voor Hoofdstuk 308. Ik kan niet om de gebeurtenissen van afgelopen week heen. Het voelt niet goed om er geen aandacht aan te besteden. Er is namelijk niet zomaar iets gebeurd.

Er is een man op straat neergeschoten. Niet zomaar een man. Nee.

Er is een journalist neergeschoten. Niet zomaar een journalist. Nee. Een misdaadjournalist. Net zomaar een misdaadjournalist. Nee.

Peter R de Vries is op straat is op straat neergeschoten.

Iemand die van zijn werk naar zijn auto wilde lopen is neergeschoten.

Alsof het niets is.

Peter R de Vries vecht nog steeds voor zijn leven in een ziekenhuis. Verder weten niets over zijn toestand. Het feit dat hij vecht voor zijn leven, betekent dat hij nog in leven is.

Een man wordt op straat neergeschoten vanwege zijn werk. Omdat hij een misdaadjournalist is. En/of omdat hij een vertrouwenspersoon is van een kroongetuige.

Diezelfde avond werden twee verdachten gearresteerd. Ze blijven in ieder geval langer vastzitten. Nu is het onderzoek gericht op de vraag vanuit waar de opdracht tot liquidatie werd gegeven.

Ik kan me niet voorstellen hoe het is om zoiets mee te maken. Ik kan het wel proberen, maar ik denk dat het onmogelijk is. Het enige wat ik aan mezelf merk is dat is aardig van slag ben. Ik ben in shock door wat er is gebeurd. Ik zit met veel vragen. Ik ben boos dat dit is gebeurd en dat dit had kunnen gebeuren.

Als ik deze gevoelens al heb dan kan ik me niet voorstellen hoe de naasten van Peter R de Vries zich voelen. Zijn collega’s bij RTL Boulevard die afgelopen dinsdag nog met hem hebben gewerkt. De collega’s die naar Peter zijn gerend, de mensen die het zagen gebeuren en die bij Peter zijn gebleven. Alle ander mensen die Peter persoonlijk kennen. Ik kan me niet voorstellen hoe het voor al deze mensen is.

Als de gebeurtenis van afgelopen dinsdag al niet heftig genoeg was, kwam gisteren ook nog eens naar buiten dat de studio van RTL Boulevard ernstig bedreigd wordt. Hierdoor was er in ieder geval geen uitzending gisteren. Vandaag werd duidelijk dat ze voorlopig vanaf een andere locatie uit zullen zenden. Er is net naar buiten gekomen dat er vanavond ook geen uitzending zal zijn. RTL wil het team van RTL Boulevard rust geven. Een heel begrijpelijk besluit.

De medewerkers van RTL Boulevard hebben een hele heftige week achter de rug. Ik kan ze alleen maar heel veel liefde en kracht sturen. Ik hoop met heel mijn hart dat alles goed met ze gaat en dat ze alle begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Dit is namelijk niet iets.

Dit hoop ik voor iedereen die dit nodig heeft. Ik hoop dat iedereen de begeleiding en steun krijgt die diegene nodig heeft.

Naast alle emoties die ik hierboven beschreef, maak ik me ook zorgen. Peter R de Vries is niet het eerste slachtoffer. Helaas zal hij ook niet de laatste zijn.

Ik vind het verschrikkelijk en niet te bevatten dat iemand vanwege zijn werk op straat wordt neergeschoten. Hij deed gewoon zijn werk.

Een journalist die zijn onderzoek doet en erover schrijft. Iemand die zich volop inzet voor rechtvaardigheid. Iemand die wil dat de waarheid boven tafel komt. Een man die hard werkt en zich met hart en ziel ergens voor inzet.

Dan word je dus op straat neergeschoten.

Onbegrijpelijk.

Dat je het niet eens bent met wat hij doet of dat je een andere mening hebt is helemaal prima. Dat mag allemaal. Dat de onderwereld geen fan is van Peter R de Vries kan ik ook nog wel begrijpen. Peter zorgt er vaak genoeg voor dat alles naar buiten wordt gebracht. Dus ja, dat mensen uit de onderwereld geen vrienden van Peter zijn is logisch.

Maar om dan iemand op straat neer te schieten?! Dat gaat heel veel grenzen over.

Het feit dat RTL Boulevard bedreigingen hebben gekregen vind ik zorgelijk. Het feit dat we in dit land vrije en onafhankelijke media hebben is zo ontzettend belangrijk. Op deze manier wordt het ze toch wel moeilijk gemaakt. Laat iedereen zijn werk doen zonder dat ze in angst moeten leven.

Noem het toeval, maar deze week ben ik begonnen met Mocro Maffia de serie (te zien op Videoland). Ik moet zeggen dat ik het soms echt een overgang vindt van de serie naar het dagelijks leven (of andersom). Wat ik in de serie zie, lijkt zo erg op wat er momenteel gaande is in Nederland. Het is te bizar voor woorden.

Het is alsof we nu in een serie leven.

Ik heb er echt geen woorden voor.

 

Muziek van de Week.

Muziek zegt meer dan duizend woorden. Muziek geeft woorden aan wat je voelt.

Toch heb ik heel erg lang nagedacht over muziek bij dit onderwerp. Waar focus je nou op? Is het wel het goede nummer om hierbij te luisteren?

Ik heb een aantal keer dit nummer voorbij horen en zien komen als een ode aan Peter R de Vries.

Peter is een bijzonder persoon. Voor velen is Peter R de Vries een held.

Ook voor mij is hij een held.

 

 

MVDW:

Glennis Grace – Hero

Wat er afgelopen week in Nederland is gebeurd, had niemand kunnen bedenken. Dit gebeurt in series/films, maar niet in het echte leven.

Niets is minder waar.

Zulke dingen kunnen ook in het echte leven gebeuren.

Ik hoop van harte dat deze gebeurtenissen er niet voor zorgen dat mensen zwijgen. Dat de waarheid niet boven tafel komt, omdat mensen te bang zijn voor wat er kan gebeuren. Ik hoop dat iedereen op een veilige manier kan werken en bescherming en beveiliging kan krijgen als dit nodig is. Natuurlijk hoop ik dat er nooit extra beveiliging en/of bescherming nodig is, maar helaas kan dat niet.

Ik moet telkens denken aan de uitspraak die Peter R de Vries deed in 2016. Dat fragment blijft zich in mijn hoofd afspelen. Uit dat fragment komt ook de quote waar ik mijn blog mee begon.(vanaf 03:27)

Ik kan nog steeds niet bevatten wat er deze week allemaal is gebeurd. Ik vrees dat we hier nog een hele tijd dingen over gaan horen. We zijn er nog niet. Ik hoop met heel mijn hart dat alles goed gaat komen.

Ik hoop dat het kwaad niet gaat winnen.

Ik hoop het allermeest dat Peter R de Vries hier goed uit gaat komen. Dat hij erbovenop gaat komen.

Ik bid voor Peter R de Vries en zijn naasten.

Ik wens ze alle kracht en alle liefde toe in deze verschrikkelijke tijd.

❤️

Clannad

1 gedachte over “Hoofdstuk 308”

 1. Clanned super mooi geschreven
  Ik hoop dat ze de goede dader hebben
  Maar voor Peter de vries hoop ik dat
  Het goed gaat komen ook voor de familie
  Veel sterkte toen ik het gelezen had
  Heb ik ook een traan weg moeten pinken
  Zo mooi geschreven liefs ria 😘🙏🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.