Blog

Hoofdstuk 303

Hi Guys,

Gisteren had ik een gesprekje met één van mijn beste vriendinnetjes. Zij vertelde over iets wat er die week was gebeurd. Terwijl zij dit aan het vertellen was, keek ik naar GTST. Toen zij klaar was met praten, zei ik het volgende tegen haar:

Dit had zomaar een scene in GTST kunnen zijn……

Nadat ik dit had gezegd, dacht ik bij mezelf:

Hoe zou het zijn als je leven een film is? Dat alles net zo gaat als in een film?

Dat zette me aan het denken………

Hoe vaak kijk je niet naar een film en denk je bij jezelf: dat wil ik ook? Of: ging het maar zo makkelijk!

Ik kan je vertellen dat ik het best wel vaak heb.

Nu weet ik echt wel dat het leven niet is zoals in de films. Ik mag wel dromen, toch?

Laat ik nou soms mijn blogs gebruiken om te dromen. Laat ik dat nou net vandaag van plan zijn.

Jouw leven als een film. Leven in een film. Hoe zou dat eruitzien?

Even voor de duidelijkheid: ik heb het over films waarbij alles uiteindelijk goed komt. Van die films waarbij je van tevoren al kan zeggen wat er een beetje kan gebeuren: je weet dat die twee uiteindelijk bij elkaar gaan komen en dat ze lang en gelukkig zullen leven. Van die feel good films dus.

Moet je dan voor elke situatie een script leren of schrijf jij voor iedere situatie een script? Of speel je dan de hele dag scenes die geïnspireerd zijn op een film?

Heel eerlijk? Ik heb geen flauw idee. Het kan natuurlijk allemaal.

Ik denk dat het alleen al fijn is dat je weet dat het uiteindelijk goed gaat komen. Je weet dat je uiteindelijk wel die baan en die droompartner zal krijgen. Misschien is het wel die zekerheid die zo lekker zal zijn als je leven net zo is als in de film.

Maar ja, wil je die voorspelbaarheid in je leven? Wil je altijd van tevoren weten wat er gaat gebeuren?

Ik weet het niet.

Ik denk eerlijk gezegd dat het snel heel erg saai gaat worden.

Maar ja, toch vind ik het idee best aantrekkelijk. Misschien moeten we dan maar bepaalde momenten van het leven om laten gieten tot een filmscene. Dus niet het hele leven, maar gewoon een paar momenten.

Wanneer is het dan een goed moment om je leven om te toveren tot een film?

Ik zou het wel fijn vinden als mijn leven soms even verandert in een romantische komedie. Dat zou ik echt heerlijk vinden. In een romantische komedie krijgt de hoofdpersoon namelijk altijd de partner die diegene wil.

Dat is toch ideaal? Wie wil dat nou niet?

Dus als je iemand leuk vindt dan zou ik het niet erg vinden om even in een film te leven. Dat zou alles namelijk een stuk makkelijker worden. De liefde is een ingewikkeld iets, maar de films laten vaak iets anders zien…. Dus ja. Waarom zouden we de liefde in real life niet altijd laten verlopen als in een romantische komedie?

Ik denk toch wel dat ik daar wel mee zou kunnen leven. Het lijkt me toch wel erg leuk om het een keer mee te maken. Al is de kans erg klein dat het leven ooit op een film gaat lijken.

In die feel good films wordt het leven als perfect neergezet. Het wordt zo mooi verbeeld dat het te mooi is om waar te zijn. Dat zorgt er wel weer voor dat mensen het gaan kijken.

Toch kan je het niet laten om te fantaseren hoe het zou zijn als de film opeens realiteit wordt.

Wie heeft er als kind niet gedroomd van het feit dat je op een school wil zitten zoals te zien is in ‘Grease’ of ‘High School Musical’? We hebben toch allemaal weleens gedacht hoe het zou zijn om in een sprookje te leven?

Ach ja, dromen mag altijd. Ook mag je altijd blijven fantaseren.

Misschien schrijf ik daarom juist veel verhalen. Alleen maar zodat ik nog een beetje in die magische wereld kan verblijven.

Al zou ik wel heel erg benieuwd zijn naar mijn bloopers…..

Muziek van de Week

Ja, welk nummer ga je hier nou eens bij gebruiken? Ik zat eerst te denken aan filmmuziek, maar ja welke ga je dan kiezen?

Daarna moest ik denken aan één van mijn favoriete nummers van een artiest. Ik luister het nummer niet heel vaak meer, maar elke keer als ik het hoor dan ben ik zo onder de indruk van dit nummer. Ik vind dit echt zo’n bijzonder nummer. Daarbij is de artiest zo ontzettend goed!

Heel eerlijk gezegd had ik geen beter nummer kunnen bedenken voor Hoofdstuk 303 😊.

Daarnaast roept dit nummers hele mooie en warme herinneringen op bij mij.

 

 

MVDW:

Adele – When we were young

 De kans dat het leven hetzelfde zal zijn al zijn als een film is zo ontzettend klein. Je kan het gerust een illusie noemen. Je leven kan alleen een film zijn als je filmacteur bent. Dan kom je er in ieder geval het dichtste bij in de buurt.

Het is ook niet voor niets dat films zijn gebaseerd op het echte leven en niets andersom.

Het leven heeft geen script. Je kan niet bij anderen van tevoren in de oren fluisteren wat ze moeten doen/zeggen. Je kan ook niet een zelfgeschreven script aan iemand geven voordat je diegene tegenkomt.

Nee, die zekerheid hebben we niet in het leven.

Ik vraag me echt af of dat zo erg is. Ik denk dat ik wel blij ben dat het leven niet zo voorspelbaar is. Ik zou het verschrikkelijk vinden als ik elke dag precies weet wat er gaat gebeuren. Dan is het leven toch helemaal niet meer zo leuk?

Dus ja misschien is het wel helemaal geen goed idee om het leven om te toveren tot een film.

Misschien is het maar beter om films alleen te gebruiken om je hoofd leeg te maken en om te genieten. Daar zijn films toch ook voor bedoeld?

Als er iets zeker is dan weten we dat een film nooit in het echte leven zal plaatsvinden. Al ziet het er soms heel realistisch uit. De kans dat het echt gebeurt is zo ontzettend klein.

Dan maar zelf dingen verzinnen. Dan maar een eigen wereld creëren. Meer kan je toch niet doen.

Bij feel good films loopt het altijd goed af. Alles komt uiteindelijk goed.

Misschien is dat dan de enige overeenkomst met het echte leven.

Uiteindelijk komt alles namelijk goed. Ook in het echte leven. Als het niet goed komt dan is het nog niet het einde.

Dus ja, eigenlijk is het leven een film.

 

Het is jouw eigen film. Jij bent de schrijver, de regisseur en de acteur.

Maak er een mooie film van.

❤️

Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.