Blog

Hoofdstuk 300

Hi Guys,

Blog hoofdstuk 300. Wow. Ik had nooit verwacht dat ik ooit 300 blogs zou gaan schrijven. Ik vind het echt wel een mijlpaaltje hoor.

Zoals jullie misschien wel van mij gewend zijn, vind ik het leuk om tijdens een mijlpaal iets speciaals te doen. Deze keer heb ik gekozen voor vragen over eten.

Voor deze blog heb ik twee verschillende tags te doen. De ’25 food vragen tag’ & ‘Snack Tag’. Ik kon namelijk niet echt kiezen. Het gaat allebei dus over eten. Ik kan hier echt uren over praten dus bereid je voor 😊.

Ik ga beginnen met de ’25 food vragen Tag’:

Wat is je favoriete ontbijt?

Oeh mijn favoriete ontbijt. Ik ben eigenlijk niet zo’n uitgebreide ontbijter. Ik eet nooit zoveel in de ochtend.

Ik vind het toch altijd wel heerlijk om een lekker gedekte ontbijttafel te hebben met lekkere broodjes, croissantjes en verschillend beleg. Al ben ik vaak al na 2 broodjes klaar.

De realiteit is dat ik elke ochtend ontbijt met yoghurt of kwark met granola. Sinds een aantal dagen eet ik soja yoghurt met aardbeien.

Hoe drink je je koffie?

Met twee zoetjes.

Je kan me ook heel erg blij maken met een cappuccino of een flat white met ongezoete amandelmelk of sojamelk.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Oh jeetje. Ik twijfel heel erg. Ik hou van een broodje met zalm en heksenkaas. Maar eigenlijk wil ik ‘een hamburger’ zeggen. Ik heb echt een zwak voor een broodje hamburger.

Soep of salade?

Wat een verschrikkelijke vraag. Ik hou van allebei. Het ligt eraan waar ik trek in heb. De laatste tijd had ik veel trek in soep. Maar je kan me ook echt blij maken met salades.

Ik ga toch voor een salade.

Wat is je favoriete kookboek?

Ik ben geen keukenprinses. Ik kook ook niet zo heel erg veel. Ik hou altijd wel van de kookboeken van Jamie Oliver en Miljushka Witzenhausen. Op dit moment koken we veel uit een KETO-kookboek.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Deze is heel erg makkelijk: nooit meer hartig!

Welke keuken (land) is je favoriet?

Weet je dat ik dit echt heel moeilijk vind? Ik zou niet voor Italië gaan, want ik hou niet van tomaten. Er is niet echt één keuken die mijn favoriet is. Ik eet van alles wat. Als ik dan toch moet kiezen dan denk ik toch dat ik voor de Amerikaanse ga, omdat ik een zwak heb voor ongezond eten. Al vind ik de Aziatische keuken ook erg lekker. Je kan me ook echt heel erg blij maken met de Hollandse pot. Andijvie stampot met spekjes vind ik heerlijk.

Nee, ik heb niet echt een favoriete keuken. Ik heb eerder favoriete gerechten.

Wat is je favo foodfilm?

Ratatouille.

Ik kijk niet echt foodfilms.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Een kapsalon.

Wie is je grootste inspiratiebron?

Miljuschka Witzenhausen. Ik vind haar zo te gek. Ze wisselt vaak tussen gezonde en wat ongezondere gerechten. Alles zit er zo lekker uit.

Thuis koken of uit eten gaan?

Ik kan dus echt niet koken. Ik hou te erg van uit eten gaan.

High end of Low profile?

Low profile. Het mag bij mij gewoon simpel zijn. Zolang het maar lekker is. Al kan ik ook echt heel erg genieten van High end.

Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik heb er twee: Restaurant Chung in Rotterdam en Restaurant De Klok in Leiden.

Boodschappen doe ik bij…

Overal en nergens eigenlijk. Ik hou zelf wel heel erg van verse producten van de markt. Ook gaan we weleens naar een Turkse winkel in Leiden.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

Oh jeetje. Zijn zoveel dingen.

Als ik nu moet kiezen dan zeg ik: Flensjes van Restaurant Chung.

Wat is je favo cocktail?

Mijn buurvrouw maakt weleens een ‘Raketje’. Dat is met fügel, energydrink, rode wodka en nog iets volgens mij. Ik vind het zoooo lekker.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik ken Heston net dus ik kies George.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Mayonaise.

Mijn favo snack is…

Chocolate chip cookie en een brownie.

Wat zit er op jouw pizza?

Vis.

Wat lust je echt niet?

Tomaat en koriander. Kaas lust ik alleen als het gesmolten is.

Mijn favoriete foodblog is…

https://miljuschka.nl/blogs/. Haar podcast vind ik ook echt een hele grote aanrader.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Lever. Ik weet even niet meer van welk dier de lever was. Ik heb het 1x bij Restaurant De Klok gegeten. Het was wel echt heel erg lekker.

Wat staat er op je food bucket list?

Oh jeetje. Ik wil een keer een culinaire wereldreis maken. Alles een keer proeven.

Ik kan niet leven zonder…

Koffie en chocolade!

Dat was de ’25 food vragen Tag’. Ik heb er al helemaal trek van gekregen. Ik ben bang dat ik bij de volgende Tag nog veel meer trek ga krijgen.

 

De ‘Snack Tag’:

 

Wat is je favoriete fastfoodrestaurant?

Als ik echt moet kiezen dan ga ik toch voor McDonald’s. Al gaat mijn voorkeur niet uit naar fastfoodrestaurants…..

Zoet of zoute popcorn?

Zoet!

Wat is je favoriete ijsje?

Oh jeetje. Ik hou van ijs!

Ik ga dan toch wel voor Italiaans schepijs. Meestal ga ik voor smaken als koffie en citroen, maar ik kies elke keer andere smaken erbij. Ik wissel graag af.

Je kan me ook erg blij maken met ijs van Ben&Jerry’s.

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt

Ik hou van chocoladetaart met karamel. Hoe meer chocola, hoe beter.

Mijn verjaardagstaart van vorig jaar was echt wel één van mijn favorieten:

 

Kan een afbeelding zijn van taart

 

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Zelf iets te snacken maken.

Gebruiken mensen Thuisbezorgd.nl om te snacken? Wow.

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Een schaaltje M&M’s.

Wat is je favoriete tussendoortje?

Momenteel zijn dan nootjes of een suikervrij dropje.

Als ik echt moest kiezen dan neem ik liever een chocolaatje of een koekje.

Warme of koude appeltaart?

Mijn moeder bakt de lekkerste appeltaarten. Ik heb liever een koude appeltaart.

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Bittergarnituurtje. Als snack vindt het heerlijk.

Welke snack ligt er naast je patat?

Vaak een frikandel speciaal met uitjes (met curry). Ik vind de laatste tijd een kaassoufflé met pindasaus ook erg lekker.

Wat is je favoriete chipssmaak?

Naturel.

Vroeger had je ‘Lays Spicy Raggae Chicken’ en daar heb ik veel zakken van opgegeten. Dat was zo lekker. Als iemand van Lays dit ooit leest: mag die smaak alsjeblieft terugkomen??

 

Dat waren ze dan. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb helemaal trek gekregen. Ik kan echt uren door blijven praten over eten. Ik hou er zo erg van.

Muziek van de Week.

Welk nummer kies je nou bij een blog over eten?

Ik heb gezocht naar een liedje die een titel heeft waar eten in voorkomt. Heel toevallig staat de laatste tijd een nummer op repeat die eten in de titel heeft.

In het begin vond ik het niet zo’n leuk nummer, maar ik ben het leren waarderen. Hoe vaker ik het nummer hoor, hoe toffer ik het nummer vind.

Al dat ik dat de artiest hier ook een grote rol in speelt 🙈.

De tekst spreekt me ook heel erg aan. Ik kan me er in zekere zin heel erg in vinden.

 

 

Muziek van de Week:

Harry Styles – Cherry

Als je mijn hart wil veroveren dan kan je dit echt doen door middel van eten. Tuurlijk zijn er nog steeds meer dingen die werken, maar eten helpt ook echt heel erg. Ik heb echt een zwak voor eten.

De openingsquote van deze blog past dus perfect bij mij 😊

Iemand leren kennen aan de hand van eten. Ik denk dat het een goede start van een gesprek is. Het geeft namelijk zoveel openingen naar bepaalde herinneringen. Ik heb ontelbare herinneringen gekoppeld aan eten. Daarom kan ik er dus urenlang over praten.

Als je er zo naar kijkt dan is het toch opvallend dat ik het pas na 299 blogs doe.

Wat is jullie favoriete eten? Waar mag iemand jou nou echt voor wakker maken?

 

Blog 300 is nu toch wel echt een feit. Het voelt nog steeds heel erg bizar.

Ik ben nog lang niet van plan om te stoppen. Ik vind het nog te leuk.

Jullie zijn dus nog lang niet van me af.

Ik wil jullie heel erg bedanken voor het leven van mijn blogs en alle lieve reacties. Ik hoop heel erg dat jullie me willen blijven volgen.

Ik ben dankbaar voor alles wat met mijn blog te maken heeft.

❤️

Clannad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.