Blog

Hoofdstuk 3

Hi Guys

Series. Ik kijk ze al mijn hele leven. De ene serie heeft meer voor me betekend dan de andere.
In deze blog vertel ik welke series ik kijk of gekeken heb en wat ze voor me hebben betekend.

De eerste serie die ik keek, was Het Huis Anubis. Het werd uitgezonden op Anubis om 18:45.
Het ging over een groepje jongeren die in een internaat woonden. Er was een schat verborgen in het huis. Daar was een uitverkorenen voor die de schat kon openen.
Anubis was mijn jeugd. Ik heb alles gezien. Zelfs de nieuwe anubis. De oude was mijn favoriete. Ik keek elke avond. Ik heb alle theatertours op dvd en zelfs heel veel seizoenen. Ik heb boeken, broodtrommels noem maar op.

Daarna begon ik met Spangas. Spangas werd (wordt) uitgezonden op Zapp. Ik heb heel lang gekeken. Spangas vertelt het verhaal over jongeren op de middelbare school. Het wordt elke schooldag uitgezonden.
Ik keek totdat de cast voor een groot deel veranderd werd. Ik heb het daarna nog wel eens gekeken, maar het was een stuk minder leuk.

Amika was een serie die ook werd uitgezonden op Zapp. Het ging over een paard waar niemand op kon rijden. Hij was ontembaar. Tot dat er een meisje (Merel) op de manege kwam. Die bleek uiteindelijk wel op Amika te rijden. Het mocht natuurlijk niet van de eigenaar. Je kent het wel.
Ik keek de serie omdat ik een paardenmeisje ben. Een serie die over paarden ging, was natuurlijk heel erg welkom.

Topstars was een serie op Zapp dat ging over een boyband. Ik weet niet heel erg veel meer van die serie. Dat komt vooral omdat het nooit een vervolg heeft gehad. Het stopte op een punt dat er iemand een auto-ongeluk kreeg. Daarna werd het nooit meer uitgezonden.
Ik wil gewoon weten hoe het afloopt!

Verliefd op Ibiza de serie werd uitgezonden op SBS6 en het was gebaseerd op de succesvolle film: verliefd op Ibiza. Het speelde zich (net als de film) af op Ibiza. Een paar acteurs die ook in de film speelden, speelden ook in de serie. Zoals Marly van der Velden. Er waren vooral veel nieuwe namen zoals Kees Tol, Sanne Langelaar en Manuel Broekman.
Het was een goede serie. Er zaten een paar hele goede verhaallijnen in.

Kees en Co werd vroeger uitgezonden op RTL4. Afgelopen jaren werd het herhaald op Comedy Central Family. Mijn moeder keek daar heel vaak naar en ik keek wel eens mee. Toen ik deze serie zag, was ik verkocht. Een serie met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Ik als grote Simone Kleinsma fan is dan heel erg tevreden.
Kees en Co ging over Kees (Simone Kleinsma) en haar familie. Ze maakte de meest gekke dingen mee.

Flikken Maastricht is een serie die wordt uitgezonden op NPO1. Het gaat over de politie in Maastricht. Ze zijn nu bezig met hun 10de seizoen. Flikken Maastricht is 1 van de beste politieseries van Nederland. Ik ben een groot fan geworden van Angela Schijf. Wat een top actrice.

Moordvrouw is een andere hele goede Nederlandse politieserie. Moordvrouw wordt uitgezonden op RTL4. Moordvrouw gaat over de politie in Friesland. Grote namen als Thijs Romer en Wendy van Dijk spelen een hoofdrol. Moordvrouw wordt elk seizoen beter. Begin volgend jaar komt er een nieuw seizoen en ik kan niet wachten!

Seinpost Den-Haag was een politieserie die werd uitgezonden op NPO3 (toen nog Nederland 3). Het was een hele goede serie met namen als Jim Bakkum en Egbert-Jan Weber. Helaas heeft het maar 1 seizoen gekregen, maar het was wel een verdomd goed seizoen.

Gooische Vrouwen ben ik gaan kijken, omdat een hele goede vriendin er een groot fan van is. Ik heb wel alle films gezien, maar nog nooit de serie. Die ben ik dus nu aan het kijken en het is zo leuk. Er zitten te gekke acteurs in.
I love it.

Danni Lowinski ben ik gaan kijken omdat Frederik Brom erin speelt. Ik ben een groot fan van Frederik. Toen ik het keek ben ik erachter gekomen dat ik het een hele leuke serie is. Het is zo grappig.
Het gaat over een advocaat in een winkelcentrum.

Dagboek van een Callgirl ben ik gaan kijken, omdat Sanne Langelaar de hoofdrol speelt. Ik ben een groot fan van Sanne. Het is niet mijn favoriete serie ooit, maar het is wel een leuke en goede serie eerlijk is eerlijk.

Nieuwe Buren was een serie op RTL4. Het was gebaseerd op het boek van Saskia Noort.
Bracha van Doeshburg, Daan Schuurmans, Thijs Romer en Katja Schuurman speelden de hoofdrol.
Nieuwe Buren was een hele spannende serie. Je wist vanaf het begin al wat er gebeurde en tijdens elke aflevering kwam je erachter waarom het gebeurde.

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) is de bekendste soap in Nederland. Het is al 25 jaar op tv. Ik kijk het al 5 jaar met veel plezier. Het gaat over de bewoners van Meerdijk. Ze maken van alles mee. GTST heeft me al heel veel te gekke verhalen opgeleverd.

Glee is de serie die het meest voor me heeft betekend. Glee werd uitgezonden op fox en nu wordt het herhaald op RTL Lounge.
Glee gaat over een groep jongeren op een middelbare school. Er is een glee club op school. Een schoolkoor. Ze doen mee aan nationals en regionals. Elke aflevering coveren ze geweldige nummers.
Glee geeft je niet alleen hele goede muziek, maar Glee leert je van alles. Dingen die je misschien allang weet, maar Glee laat het je nog even zien.
Na 6 seizoenen is het helaas gestopt, maar Glee zal voor altijd in mijn hart zitten.

Looking was de eerste serie die ik keek zonder Nederlandse ondertiteling.
In eerste instantie keek ik Looking alleen omdat Jonathan Groff erin speelde.
Looking gaat over 3 gay mannen in San Francisco. Ze zijn alle drie heel anders als het gaat over relaties.
HBO gaat helaas geen 3de seizoen maken. In plaats daarvan komt er een film van 1,5 uur om de verhaallijnen goed af te sluiten.

Chicago Fire is een serie die gaat over de brandweer in Chicago. In Chicago Fire zie je het leven van alle mannen en vrouwen van kazerne 51. Je ziet hoe ze mensenlevens redden, maar je krijgt ook een kijkje in hun privéleven.
De kracht van deze serie zijn de geweldige acteurs en de geweldige verhaallijnen.
In elke aflevering gebeurt er wel iets. Het is nooit saai.

Chicago P.D gaat over de politie in Chicago. Net als bij Chicago Fire volg je de politie tijdens hun werk, maar je krijgt ook een kijkje in hun privéleven. Ook deze serie is nooit saai. Er gebeurt altijd wel wat. De kracht van deze serie zijn ook de acteurs en de verhaallijnen.

Pretty Little Liars (PLL). Een hit serie. Een te gekke serie. PLL gaat over een groepje meiden die geheimzinnige berichtjes krijgen van iemand die zichzelf –A noemt.
Een serie waarbij je echt gek wordt! Je wilt weten wie –A is.
Mensen die in seizoen 6 zitten, weten dat al, maar ik zit nog maar in seizoen 3.
Ik wil absoluut niet weten wie –A is.

Dit zijn de series die ik nu kijk of die ik ooit gekeken heb.
Het zal niet bij deze series blijven. Er zullen altijd nieuwe series bijkomen.

Wat zijn jullie favoriete series?
Laat het me alsjeblieft weten.

Liefs,
Clannad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.