Blog

Hoofdstuk 299

Hi Guys,

Deze week heb ik toch wel iets spannends gedaan.

Dat zou je misschien niet zeggen, want ik had een weekje vakantie. In de vakantie doe je niet heel veel dus eigenlijk is het best wel opvallend dat ik afgelopen week iets heel spannends heb gedaan……..

Eigenlijk zijn er twee  dingen gebeurt deze week. Het eerste was een Meet&Greet met Charly Luske die ik had gewonnen. Dit was deze week te zien op mijn instagram. Dit was echt heel erg bijzonder. Het was echt een heerlijke ochtend.

Maar goed. Eerder die week is er iets spannender gebeurd.

Nou ja, ik vond het erg spannend.

Ik vond het namelijk echt wel een dingetje.

Ik zal het een beetje proberen uit te leggen.

De laatste tijd merkte ik namelijk dat ik met dubbele gevoelens aan een bepaald project dacht. Ik begon steeds meer twijfels te krijgen. Uiteindelijk besloot ik om een mailtje te sturen waarin ik al mijn dubbele gevoelens ter sprake bracht.

Ik vond het zo ontzettend spannend om zo’n mail te sturen. In zo’n mail beschrijf je toch eigenlijk wel dat je eigen visie in bepaalde opzichten botst met hun visie. Je komt toch even op voor jezelf.

Hoe zullen anderen hierop reageren?

Ik vond het echt dood en doodeng.

Toch heb ik het gedaan. Toch heb ik de mail opgesteld en verstuurd. Ik heb mijn hart gelucht. Ik heb gezegd wat ik echt kwijt moest.

Ik denk echt wel dat dit ook wel laat zien dat ik echt geloof in waar ik voor sta. Ik merkte dat ik voor de volle 100% achter mijn mail stond. Ik sta hier nog steeds heel erg achter. Daarom voel me toch ook wel echt goed over wat ik heb gedaan. Al weet ik nog helemaal niet wat de uitkomst gaat zijn. Dat wordt nog even spannend.

Ik vond het altijd heel erg lastig om mezelf te laten horen. Ik liep altijd mee met alles en iedereen. Als ik iets vond dan liet ik dit vaak niet merken.

Ik zeg niet dat dit nu helemaal weg is. Het is namelijk echt niet weg als ik mezelf één keertje heb uitgesproken. Toch merk ik wel dat het een goede eerste stap is. Je moet ergens beginnen 😊.

Toen ik dat mailtje stuurde had ik zelfs een soort activistisch gevoel. Alsof ik iets heel belangrijks had gedaan. Dat het iets is waardoor er iets gaat veranderen.

Klinkt misschien heel raar, maar toch had ik dat gevoel een beetje. Misschien dat daar die spanning ook wel vandaan kwam.

Ik denk dat het zo ontzettend belangrijk is dat je je uitspreekt.

Waarom zou je je niet uitspreken?

Okay, ik kan wel bedenken waarom je je niet uit zou spreken. Het is namelijk echt verdomd spannend. Je weet gewoon niet hoe anderen gaan reageren. Er zullen namelijk ook altijd mensen zijn die je gewoon niet begrijpen en er zullen ook mensen zijn die je niet willen begrijpen. Niet iedereen zal achter jouw visie staan en dat is helemaal prima.

Ik vind het vooral erg belangrijk dat je altijd met elkaar in gesprek gaat. Blijf praten met elkaar en probeer elkaar te begrijpen. Ga het gesprek aan met elkaar en heb respect. Iedereen heeft een eigen mening en dat is helemaal okay. Dat is zelfs meer dan okay. Dat vind ik juist heel mooi. Daarom zou ik ook graag met iedereen het gesprek aan willen gaan.

Mijn mail was niet een wijzende vinger naar iemand. Het was niet zo van: wat jullie doen klopt niet dus verander het!

Het was meer een mailtje met de boodschap: ik heb er een andere kijk op en ik twijfel onze visies bij elkaar passen.

Ik sta altijd open voor een gesprek.

Uiteindelijk ga ik toch doen waar ik me het fijnste bij voel. Als ik me ergens niet goed bij voel dan ga ik het echt niet doen. Ik heb mijn gevoel al een keertje genegeerd en dat heeft niet echt positief uitgepakt. Dus dat ga ik niet nog een keertje doen. Dat was een eenmalige actie 🙈.

Wat je ook doet en waar je ook voor staat: doe waar jij je goed bij voelt.

Waar jij je goed bij voelt daar sta je vaak ook 100% achter. Dan kom je ook echt en oprecht over.

Luister naar jezelf en volg je gevoel. Als jouw gevoel niet klopt dan zal er vast iets niet goed zijn.

 

Muziek van de Week:

Soms zijn er van die nummers die je maar niet los kan laten. Ik heb dat heel erg met dit nummer. Ik vind het echt een heerlijk nummer. Er zijn wel momenten waarbij ik het nummer even vergeet, maar als ik het dan weer hoor dan ben ik zo ontzettend verliefd op het nummer.

Ik vind de tekst zo ontzettend mooi. Dit nummer heeft er ook echt wel voor gezorgd dat ik een beetje van dit duo ben gaan houden.

Je denkt misschien in eerste instantie niet dat dit nummer bij dit hoofdstuk past. Ik dacht dat namelijk ook. Nu ik er over nadenk dan past dit nummer eigenlijk wel goed bij Hoofdstuk 299.

Er zijn namelijk altijd mensen die heel veel van je houden. Wat je ook denkt en waar je ook voor staat. Er zullen altijd mensen zijn die je hierin steunen en die altijd van je zullen blijven houden.

Dus ja, dit nummer past hier perfect bij.

Muziek van de Week:

Suzan & Freek – De helft van wat je doet

 

Eigenlijk heb ik afgelopen week dus veel geleerd. Ik heb geleerd dat ik nu echt ergens achter sta en dat ik hier echt in geloof. Ook heb ik ervaren dat het ook goed is om voor jezelf op te komen. Ook wanneer dit heel erg spannend is. Misschien is het juist de bedoeling dat je je uitspreekt als je het spannend vindt. Dus ja, wie zal het zeggen?

Ik heb al eerder gezegd dat ideeën een eigen mening heeft en dat het heel belangrijk is dat je elkaars mening respecteert. Dat is in mijn ogen de basis voor alles.

Waarom zou je jouw eigen stem en jouw eigen geluid verbergen? Laat de wereld jouw stem horen. Laat van je horen en misschien draag je wel bij aan bepaalde veranderingen.

Ieders mening telt. Dus ook die van jou.

Je hebt niet voor niets een stem gekregen, toch?

Gebruik ‘m dus.

 

Volg altijd je gevoel. Als iets niet goed voelt dan is het misschien wel slim om het helemaal niet te doen.

Waarom zou je tegen je eigen gevoel ingaan?

❤️

Clannad

 

PS: Voordat je gaat wil ik je nog even op iets wijzen! Volgende week komt hoofdstuk 300 online! Dit laat ik natuurlijk niet zomaar aan me voorbijgaan. Ik ben nu wel benieuwd naar wat jullie volgende week zouden willen zien. Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.