Blog

Hoofdstuk 297

Hi Guys,

Ik ga morgen aan een bijzondere tijd beginnen. Afgelopen week was ik druk bezig om mijn eerste minor af te ronden. Morgen begin ik aan de tweede en laatste minor van de opleiding Sociaal Werk.

Met deze tweede en laatste minor ga ik beginnen aan het laatste onderdeel van mijn opleiding. Als ik deze minor af heb gerond dan heb ik alles van de studie volbracht. Dan is het natuurlijk nog maar afwachten of ik voor alles een voldoende haal. Als ik voor alles een voldoende haal dan ben ik afgestudeerd.

Ik vind het zo bizar om dit te bedenken. Het is allemaal toch wel weer erg snel gegaan. Ik heb ergens nog steeds niet het idee dat ik aan het afstuderen ben. Dit terwijl ik het de laatste tijd steeds vaker tegen anderen zeg.

Ik ben bezig met het afronden van een periode van 4 jaar. Een tijd waarin er zo ontzettend veel is gebeurd. Zowel leuke dingen als minder leuke dingen. Over een tijdje komt er nog wel een blog waarin ik uitgebreid terugkijk op 4 jaar sociaal werk. Eerst nog maar eens afstuderen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet zo goed ben in dingen afsluiten. Als je iets afsluit dan neem je toch afscheid van iets. Van mensen, dingen of momenten in je leven. Je laat toch iets achter. Iets wat een tijdje een onderdeel van je leven is geweest. Daar moet je dan toch afscheid van nemen en dat laat je dan achter.

Ik vind het toch wel een dingetje.

Ik ben er gewoon niet zo heel erg goed in.

Het verlaten van een vertrouwde omgeving om daarna weer een nieuwe fase van je leven in te gaan.

Ik vind het altijd wel heel erg spannend.

Begrijp me niet verkeerd: ik vind het ook wel weer iets moois en iets bijzonders. Het aangaan van een nieuw avontuur vind ik heel spannend en heel leuk. Nieuwe dingen ontdekken. Jezelf ontwikkelen. Een nieuwe versie van jezelf leren kennen.

Het heeft dus ook wel weer iets magisch.

Toch ben ik iemand heel erg houdt van datgene wat vertrouwd is. Ik ben niet zo goed in nieuwe dingen ontdekken.

Vroeger had ik dit veel meer dan nu. Tegenwoordig probeer ik vaker nieuwe dingen uit en ga ik op onderzoek uit. Dit heeft me tot nu toe hele leuke dingen opgeleverd. Soms moet je gewoon even uit je comfortzone gaan en risico’s durven nemen. Je zal jezelf namelijk heel erg vaak verbazen.

Nu ben ik dus bezig met afstuderen. Ik weet wat ik na deze opleiding ga doen. Ik ga namelijk nog een jaartje langer studeren. Daar heb ik echt veel zin in, want ik vind studeren echt niet erg. Al helemaal niet als het iets is waar ik erg enthousiast van wordt. Ik word erg blij en enthousiast van de studie waar ik in september mee ga beginnen. Ik heb er echt veel zin in.

Er zijn van die momenten waarbij je voelt dat het tijd is voor de volgende stap. Je merkt aan alles dat je toe bent aan iets nieuws en iets meer uitdaging. Tijd om jezelf nog meer te ontwikkelen.

Ik merk wel dat ik daar nu wel aan toe ben. Dit betekent niet dat de opleiding SW nu saai of niet uitdagend meer vindt. Integendeel: ik vind de opleiding nog steeds erg leuk en reten interessant. Toch ben ik klaar om verder te gaan. Uiteindelijk komt er een tijd waarin je alles eruit hebt gehaald wat erin zit. Als je dat punt hebt bereikt dan ga je weer verder. Verder groeien. Ik merk aan alles dat ik nu op dat punt ben.

Dus ja, het is heel erg dubbel.

In je leven komen er zo ontzettend veel dingen op je pad. Je pakt lang niet alles aan. Er zijn ook dingen die je wel aanpakt en die een hele andere bestemming hebben dan je vooraf had bedacht. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Ik geloof wel heel erg dat alles een reden heeft. Wat jij in je leven tegenkomt dat is er niet zomaar. Je komt het in je leven tegen omdat het speciaal voor jou is.

Daar geloof ik heel erg in.

Uiteindelijk komt het allemaal wel weer goed. Uiteindelijk kom je terecht waar je altijd al wilde zijn. Waarschijnlijk zal je terecht komen op een plek waar alles nog mooier is dan je van tevoren had bedacht.

Ook daar geloof ik heel erg in.

In het leven moet je soms ook afscheid nemen. Soms moet je bepaalde dingen achter je laten. De belangrijkste lessen zal je altijd met je meedragen. Door elk avontuur ben je gegroeid. Ik ben ook veranderd als je kijkt naar jaar 1 van de studie en naar nu.

Alleen sta je hier niet elke dag bij stil.

Elk avontuur in je leven is bijzonder. Elk avontuur doet iets met je. Het geeft je veel levenslessen, het laat je groeien en geeft je veel nieuwe inzichten.

Er komt ook altijd een moment waarop je dat avontuur achter je laat. Dat voelt toch altijd weer dubbel. Vooral als het avontuur 4 jaar lang heeft geduurd.

Ik sta op het punt om een avontuur af te sluiten……

Dat heeft zowel iets moois als iets moeilijks.

Muziek van de Week.

Er zijn soms nummers die opeens op je pad komen. Ik heb dat met het volgende nummer.

Ik ken dit nummer een hele tijd. Toch heb ik nooit echt van dit nummer gehouden. Als ik er nu aan denk dan vind ik het heel erg bizar. Ik hoorde dit nummer een tijdje geleden weer eens en ik werd op slag verliefd op het nummer. Als ik nu alleen al het begin van het nummer hoor, word ik intens gelukkig.

Mijn liefde voor dit nummer is opeens heel erg gegroeid. Mijn liefde voor deze man is ook opeens gegroeid. Wat een geniale man! Het begon allemaal met een duet met Alicia Keys. Sindsdien ben ik verliefd.

Ik heb gekozen om een live versie met jullie te delen. Op deze manier komt de genialiteit van deze muzikant echt goed naar voren. Deze man is live misschien nog wel beter dan op een album.

Ik zou zeggen: geniet!

MVDW:

John Mayer – Gravity

Nog een paar weken knallen en dan is het zover. Dan sluit ik de opleiding, als het goed is, af.

Tot die tijd ga ik heel erg genieten van de laatste minor. Ik ga mezelf nog heel erg ontwikkelen in de komende weken. Ik ga nog veel kennis opdoen.

Tijdens deze minor mogen we weer naar school! Daar ben ik ook zo ontzettend blij en dankbaar voor! Ik ga weer meer mensen zien. Ik ga weer fysieke lessen volgen. Ik weet 100% zeker dat fysieke lessen veel leerzamer zijn dan online lessen.

Ik heb er echt heel erg veel zin in.

Wat er hierna op m’n pad komt? We gaan het zien en we gaan het beleven.

Ik laat me altijd verrassen.

Ik ben nu al heel erg benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen.

Laten we eerst maar eens afstuderen. Eerst iets afsluiten voordat je aan iets nieuws begint 😊.

 

Let’s do this!

I’m so ready!

❤️

Clannad

1 gedachte over “Hoofdstuk 297”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.