Blog

Hoofdstuk 295

Hi Guys,

Je hoort het bijna overal: mensen zijn klaar met alle maatregelen. Iedereen is toe aan een ‘normaal’ leven. Een leven waarbij je alles weer mag doen. We willen allemaal weer naar een terras, het theater, de bioscoop, een pretpark, een concert, binnensporten, naar een sportwedstrijd etc. We willen weer bij elkaar zijn, elkaar omhelzen. Mensen zijn klaar met de computer. Al die online afspraken en online lessen beginnen tegen je te werken. Mensen worden gek van al het thuiswerken.

Ja, ik herken het allemaal ook. Ik merk dat ik er ook wel echt een beetje klaar mee ben. Ik wil ook graag het huis weer uit. Ik ben nog nooit zoveel thuis geweest. Ik heb bepaalde mensen ook al heel lang niet meer gezien en/of geknuffeld. Ik kan ook niet wachten om al mijn vrienden te knuffelen.

Maar goed, we kunnen er even helemaal niets tegen doen. We moeten nou eenmaal leven met de huidige omstandigheden. Er zijn nou eenmaal dingen waar wij geen controle over hebben. We hebben er wel controle over: ons houden aan de maatregelen. Hoe erg we er ook klaar mee zijn.

Maar goed. Dit heb ik al vaker verteld in een blog. Ik dacht laat ik deze week maar eens gaan delen wat mij de laatste tijd helpt tijdens de lockdown.

Ik merk namelijk de laatste tijd dat ik elke keer wissel met hoe ik naar de lockdown kijk. Toch zijn er voor mij altijd momenten die mij weer helpen om mezelf weer op te vrolijken. Ik deel deze dingen graag met jullie.

❖ Tijd voor jezelf nemen

Dit is misschien wel echt een hele erge open deur. Volgens mij zegt iedereen dit ook.

Ik merk toch dat ik het vaak vergeet. Ik ben iemand die altijd maar door blijft gaan. Ik ben constant bezig met bijvoorbeeld mijn studie. Dit zorgt er vaak voor dat ik mezelf helemaal voorbijga. Ik vergeet mezelf best wel vaak.

Ik moet mezelf dan ook echt wel wijzen op het feit dat ik dingen voor mezelf ‘moet’ doen. Even tijd nemen voor mezelf. Dit kan voor mij echt uit van alles bestaan. De laatste tijd had ik mijn dagelijkse ‘Big Brother 2021’ moment. Dat was voor mij echt een moment waarbij ik iets voor mezelf deed. Ik vond het heerlijk.

Ik maak ook tijd voor mezelf door naar mezelf te luisteren of door naar een serie of een film te kijken. Ook schrijven helpt mij ook heel erg. Maar voor mij is lezen ook een moment voor mezelf. Ik lees elke avond voordat ik ga slapen. De laatste tijd heb ik wat minder gelezen, omdat ik het heel erg druk had. Maar ik merk echt wel dat ik het heerlijk vind om te lezen.

Ik weet heel goed dat het belangrijk is om tijd voor jezelf te maken en ik weet ook hoe ik het kan doen. Ik vergeet het alleen te doen.

Wat je doet maakt echt niet uit. Het gaat erom dat je iets voor jezelf doet.

❖ Doe dingen die je leuk vindt

Dit sluit aan bij mijn vorige punt. Doe gewoon een keer iets wat je leuk vindt. Ga een keer die film of die serie kijken die je heel graag wil kijken.

Doe een keertje wat je echt superleuk vindt. Doe waar jij je op dat moment goed bij voelt.

Soms is het juist goed om een moment niet te studeren of te werken. Je mag namelijk ook een keertje pauze nemen ?.

Dit zorgt er ook voor dat je tijd voor jezelf neemt.

Maar je kan dit ook combineren met je studie/werk. Ik vind het namelijk heerlijk om tijdens het studeren naar het Foute Uur van QMusic te luisteren. Daar word ik zo ontzettend vrolijk van en ik ga er ook nog eens beter en sneller van studeren. Het heeft vaak een hele positieve invloed op hoe effectief ik werk.

Dus het hoeft echt niet los te staan van elkaar.

Het is alleen wel belangrijk dat je het wel doen. Dat schiet er bij mij nog weleens in.

❖ Veel contact met anderen

Ik merk dat dit me echt heel erg helpt. Ik heb dagelijks contact met bepaalde mensen. Met de één heb ik meer contact dan met de ander. Dat is altijd. Maar het gaat om de kwaliteit van het contact.

Ik word er echt zo ontzettend blij van als ik contact heb met de mensen die mij heel erg dierbaar zijn.

Ik heb het meeste contact via de app. Maar ik merk dat ik het ook wel heerlijk vind om met mensen te videobellen. Ook vind ik het heerlijk om met elkaar een film te kijken via NetflixParty.

Contact met anderen vind ik zo belangrijk en ik merk dat het mij echt enorm helpt.

❖ Accepteren dat je soms een off-day hebt

Misschien is dit wel het allerbelangrijkste. Soms zijn er gewoon dagen waarop jij je niet zo goed voelt. Elke dag is anders. Ook je gevoel is elke dag anders. Soms zit je er even doorheen en ook dat is oké. Maak het beste van elke dag.

 

Het is een lastige tijd. Veel mensen zijn er echt klaar mee. Ik ben er ook klaar mee. Toch is het belangrijk dat we allemaal nog even voorzichtig zijn. We moeten allemaal echt nog even volhouden.

We kunnen ook kijken naar hoe we deze tijd juist mooi en bijzonder kunnen maken. Daar hebben we namelijk wel enige controle over. Uiteindelijk gaat het vaak toch weer over mindset.

Kijk ook naar de positieve kanten. Er zijn namelijk nog steeds zo ontzettend veel mooie dingen in het leven. Geniet van de kleinste dingen. Maak er een mooie tijd van!

Neem de tijd voor jezelf. Verlies jezelf niet uit het oog. Dat is denk ik het allerbelangrijkst.

Als je hulp nodig hebt of als je met iemand wil praten dan is het zo belangrijk dat je dit doet. Zoek hulp.

 

Muziek van de Week.

Een tijdje terug hoorde ik na een lange tijd weer een nummer van een concert waar ik ooit was geweest (het laatste concert voor de hele coronacrisis). Toen ik het nummer hoorde, vond ik het nummer zo ontzettend goed bij deze tijd passen.

 

Ik denk trouwens dat ik het nummer nog wel het beste bij de huidige situatie passen. Voor mij is het een nummer van hoop. Een nummer die ook de positieve kanten laat zien. Eigenlijk word ik heel erg vrolijk en hoopvol van dit nummer.

Dit nummer is voor mij ook weer het bewijs dat Ramses Shaffy echt hele mooie muziek heeft gemaakt en dat zijn muziek echt tijdloos is.

MVDW:

Jim Bakkum – Zonder Bagage

Ik ben hoopvol. Er komt een tijd waarin we ons ‘normale’ leven weer terugkrijgen. Ik kijk positief naar de toekomst.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat het zonnetje ook wel heel erg helpt om positief te denken. Maar ja, hier hebben we dan weer niet zoveel invloed op.

Wanneer het gaat gebeuren?

Ik weet het niet zo goed. Dat zien we wel.

Maar ik weet zeker dat die tijd er echt gaat komen.

Ik zeg dit nu wel, maar ook ik dagen waarbij ik niet zo hoopvol en positief ben. Dat hoort erbij.

 

Uiteindelijk komt alles weer goed.

Daar heb ik alle vertrouwen in.

It’s all about mindset.

❤️

Clannad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.