Blog

Hoofdstuk 291

Hi Guys,

We staan aan de vooravond van iets heel moois en bijzonders.

Zo zie ik het in ieder geval.

Vanaf morgen mogen we weer stemmen voor de Tweede Kamer.

De komende dagen mogen we onze stem weer laten horen. We mogen weer laten weten wat we met ons land willen. Hoe zien wij de toekomst van Nederland voor ons?

Ik vind het persoonlijk heel erg belangrijk om te stemmen. Het is die ene keer in de vier jaar dat we kunnen stemmen voor de Tweede Kamer. We kunnen dus kiezen voor de mensen/partijen die ons lang gaan besturen.

Het is geen plicht, maar het is een recht.

Jouw stemrecht. Je mag kiezen, maar het hoeft niet. Je bent niets verplicht. Doe ermee wat je wil.

Okay, de afgelopen tijd hoor je dit overal. Je hoeft de TV maar aan te zetten of het gaat over de verkiezingen. Dus ik zal niet veel meer hierover gaan zeggen. ik zal meer ingaan om mijn eigen gevoel rondom de verkiezingen.

Ik merk ook om me heen dat mensen een beetje klaar zijn met de verkiezingen. Je hoort bijna niets anders meer.

Ik merk dat ik er (nog?) niet klaar mee ben. Ik vind het allemaal wel erg interessant. Ik vind het heerlijk om erover te lezen of om debatten te volgen. Dit betekent niet dat ik alles kijk/luister of lees. Ik kijk en lees dat wat ik interessant vind.

Ik lees niet alle partijprogramma’s, maar ik lees wat ik interessant vind en wat mij aangaat. Ik zoek bijvoorbeeld op wat partijen vinden van studenten, het leenstelsel, mensen met een beperking, jeugdzorg, onderwijs, klimaataanpak, racisme/discriminatie, gelijke kansen/gelijkheid en inclusivieit.

Voor mij zijn dat onderwerpen die ik heel erg belangrijk vind. Deze onderwerpen gaan me aan het hart. Dus ik vind het dan ook heel erg interessant om daar debatten en meningen over te horen en te volgen.

Daar heb ik me dan ook echt wel in verdiept.

Maar ik ken echt niet alle partijprogramma’s uit m’n hoofd. Ook niet van de partij waar ik uiteindelijk op ga stemmen. Ik ken de hoofdpunten, maar lang niet alles.

Ik denk dat je daardoor de politiek echt wat meer naar jezelf trekt. Zo staat de politiek wat minder ver van je af, omdat het onderwerpen gaat die je echt aan je hart gaat.

De politiek gaat namelijk echt over iedereen. Er worden beslissingen gemaakt die, misschien indirect, ook jouw leven beïnvloeden.

Voor mij is dat misschien wel de belangrijkste reden om te gaan stemmen.

Ik heb volgens mij al meerdere malen in mijn blogs verteld dat ik de politiek echt heel erg interessant vind. Mij trekt de politiek echt heel erg. Dus misschien vind ik het daarom ook wel heel erg belangrijk dat er zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Misschien volg ik daarom ook wel wat meer de verkiezingen en de campagnes. Je houdt je toch meer bezig met de dingen die je interessant vindt.

Politiek is een interessegebied voor mij.

Ik zal in deze blog niet mijn politieke voorkeur uitspreken. Niet omdat ik er niet voor uit wil komen, maar meer omdat ik het nut ervan niet inzie. Maar ook omdat ik niemand over wil halen om op een bepaalde partij te stemmen.

Mij maakt het eigenlijk niet zo heel veel uit waar je op gaat stemmen. Ik vind het vooral heel erg belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt. Dat je met je hart stemt.

Dat klinkt misschien heel erg diepzinnig, maar ik vind het heel erg belangrijk. Je kan pas op een partij stemmen als jij je er goed bij voelt.

Het politieke landschap is naar mij mening heel erg verdeeld. Iedereen staat nu tegenover elkaar en iedereen schreeuwt naar elkaar. Iedereen laat van zich horen.

Toch zou ik graag willen zien dat we meer met elkaar gaan praten en dat we naar elkaar luisteren. In de basis lijken we denk ik veel meer op elkaar dan dat we dachten. Ik denk dat we vaak wel hetzelfde willen.

Hier komen we alleen maar achter als we naar elkaar luisteren.

Nederland is een land waarin er veel compromissen moeten worden gesloten in de politiek. Hierdoor zullen ook niet alle plannen en standpunten 100% uit kunnen komen.

Niet alle beloftes kunnen worden waargemaakt. Dit kan voor teleurstelling en wantrouwen zorgen.

 

Misschien is dat ook de grootste reden dat ik tijdens de opleiding leer dat ik geen beloftes mag maken.

Wat er wel gezegd kan worden is het feit dat iedereen zijn uiterste best gaat doen. Ik heb altijd geleerd dat je niet meer kan doen dan je uiterste best.

Ik denk altijd maar zo:

Uiteindelijk wil iedereen het beste voor Nederland.

Muziek van de Week.

Anderhalve week geleden werd de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival bekend gemaakt.

Ik ben sinds de inzending van vorig jaar fan geworden van de zanger die voor ons naar het Songfestival gaat. Ik ben dan ook te blij dat hij dit jaar weer ons land mag vertegenwoordigen.

Ik vind het ook echt een heerlijk nummer. Ik heb het nummer ook al anderhalve week in m’n hoofd zitten.

Daarnaast vind ik de boodschap van het nummer ook zo ontzettend mooi. Dit is echt een nummer met een verhaal.

Ik vind dit nummer ook echt wel bij deze blog passen. We staan op het punt om onze stem te laten horen. Eigenlijk kan alles gaan gebeuren.

Ik geloof daarnaast ook echt wel dat we nu in een tijd zitten waarin er veel dingen kunnen gaan veranderen. Laten we hopen dat het allemaal positief is.

Dit nummer draagt voor mij deze boodschap uit. Ik ben officieel Team Jeangu!

Muziek van de Week:

Jeangu Macrooy – Birth of a new age

 

Er zijn op dit moment zo ontzettend veel zwevende kiezers. Ik was ook een lange tijd een semi zwevende kiezer: ik wist bijna zeker op wie ik ging stemmen, maar ik kon nog overgehaald worden.

De kans is groot dat jij ook een zwevende kiezer bent.

Ik hoop heel erg dat je de komende dagen toch wel gaat stemmen.

Lees je in. Doe dit dan vooral op de punten die voor jouw belangrijk zijn. Volg dan je gevoel. Welke stem voelt goed?

Elke stem telt. De kiezers bepalen wie de meeste stemmen krijgen. De kiezers bepalen de uitslag.

Als je het echt niet weet, kijk dan naar wat je totaal niet wil. Op welke partij wil je totaal niet stemmen en waarom niet? Zo kan je misschien al wat uitsluiten.

Zo ben ik ook begonnen.

Ik zei laatst het volgende tegen een vriendin:

Ik denk altijd maar zo: als ik niet ga stemmen dan is de kans groter dat de partijen waar ik niet op wil stemmen juist wel aan de macht komen.

Ik hoop heel erg dat jullie gaan stemmen.

Het maakt me niet uit op wie je stemt. Het gaat erom dat je stemt.

❤️

Clannad

 

PS. Ik wil heel even terugkomen op de blog van vorige week. Hebben jullie gisteren ‘De verraders’ gezien op RTL4? Ik vond het echt een heerlijk programma.

PPS. Zijn er mensen hier die ‘Big Brother’ kijken? Ik vond het afgelopen week zo spannend! Ik heb echt genoten.  Okay nu hou ik op met mijn fangirl momentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.